Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#771878 Το μικρότερο πρατήριο υδρογόνου, που πρακτικά θα εξυπηρετεί ταυτόχρονα άντε μέχρι 2 οχήματα και μέσα στην ημέρα μερικές (λίγες...) δεκάδες, κοστίζει σήμερα γύρω στα 3 εκατομμύρια. Για να φτιαχτεί το πρατήριο μόνον.
Επιπλέον, το κόστος παραγωγής υδρογόνου, είναι συγκλονιστικά ακριβότερο από οποιοδήποτε άλλο καύσιμο, ειδικά αν μιλάμε για το πράσινο (που σημαίνει από ΑΠΕ μόνον, άρα όλο από ηλεκτρόλυση) ενώ το μπλε που χρησιμοποιεί ΦΑ, είναι μεν φθηνότερο (ακόμη; :lol: ) αλλά χρειάζεσαι και το ΦΑ, που θα καταλήξει είδος εν... ανεπαρκεία στην ΕΕ τουλάχιστον!

Οπότε, τα δικά μου λεφτά θα τα έβαζα σε νέες τεχνολογίες μπαταριών, παρά στο υδρογόνο, που αν και όταν, θ'αφορά περιορισμένες χρήσεις (πχ σε βαριά οχήματα).
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#773884 Σχετικά με αυτό που συζητούσαμε, ότι όσο περνάει ο καιρός οι τιμές των ηλεκτρικών θα είναι ίδιες με αυτές των συμβατικών

Κia Niro HEV6 141 PS «Dynamic»: Από 33.490 ευρώ
Κia Niro EV 204 PS (64,8 kWh) «Dynamic»: Από 37.790 ευρώ
Κia Niro PHEV 1.6 183 PS «Dynamic»: Από 41.290 ευρώ

Ήδη η τιμή του αμιγώς ηλεκτρικού είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτή του PHEV.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#774010 Βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει επειδή μειώθηκε η τιμή του ηλεκτρικού, αλλά επειδή αυξήθηκε κατά πολύ η τιμή του συμβατικού με βενζίνη... :lol:

Πριν πολύ λίγα χρόνια, θα ξεκινούσε από κανένα 10χίλιαρο πιο κάτω... :lol:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
markvag έγραψε:Βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει επειδή μειώθηκε η τιμή του ηλεκτρικού, αλλά επειδή αυξήθηκε κατά πολύ η τιμή του συμβατικού με βενζίνη... :lol:

Πριν πολύ λίγα χρόνια, θα ξεκινούσε από κανένα 10χίλιαρο πιο κάτω... :lol:
Το ξεχνάμε αυτό...
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
axel12p έγραψε:Σχετικά με αυτό που συζητούσαμε, ότι όσο περνάει ο καιρός οι τιμές των ηλεκτρικών θα είναι ίδιες με αυτές των συμβατικών

Αξιοσημείωτο. Δηλαδή έφτασε σε τόσο μαζική παραγωγή η KIA ένα αμιγώς ηλεκτρικό ώστε να κοστίζει λιγότερο η παραγωγή του από ένα με ΜΕΚ και μία μικρότερη μπαταρία με το know how δεκαετιών;
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
BARHonda έγραψε:
axel12p έγραψε:Σχετικά με αυτό που συζητούσαμε, ότι όσο περνάει ο καιρός οι τιμές των ηλεκτρικών θα είναι ίδιες με αυτές των συμβατικών

Αξιοσημείωτο. Δηλαδή έφτασε σε τόσο μαζική παραγωγή η KIA ένα αμιγώς ηλεκτρικό ώστε να κοστίζει λιγότερο η παραγωγή του από ένα με ΜΕΚ και μία μικρότερη μπαταρία με το know how δεκαετιών;
Μήπως έχεις κάνει λάθος στις τιμές axel? Κοιτάω αυτήν τη στιγμή στην KIA και βλέπω διαφορετικές

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Dimsabas έγραψε:Έχουν υπολογιστεί και τα οκτώ χιλιάρικα της επιδότησης.
Α! Excusez-moi, το ξεχνάω
Άβαταρ μέλους
By edmond
#774148 Όχι και πως τα μόλις 3 χιλιάρικα που χωρίζουν το φεβ με το εβ στον κατάλογο, θα μπορούσαν να είναι μπρέικ ντιλ για κάποιον δυνητικό αγοραστή ηλεκτρικού.
Απλά η επιδότηση σου εξαφανίζει εν πολλοίς κάποια διλήματα και στο δίνει στο πιάτο.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
BARHonda έγραψε:
BARHonda έγραψε:

Μήπως έχεις κάνει λάθος στις τιμές axel? Κοιτάω αυτήν τη στιγμή στην KIA και βλέπω διαφορετικές

Εικόνα

Από το Drive τις είχα πάρει :hmmm:
https://www.drive.gr/news/agora/oi-times-toy-neoy-kia-niro-gia-tin-elliniki-agora
Τις ίδιες τιμές είχαν και στο περιοδικό, ενώ και σε άλλα site οι τιμές είναι αυτές που ανέφερα
https://www.newsauto.gr/news/i-times-tou-neou-kia-niro-stin-ellada/
Άβαταρ μέλους
By edmond
#774161 Το λοιπόν.
Όπως ανέφερα και στο τεζλοτοπικό, ο boss μας σφύριξε ότι σε κανά 2μηνο πρπ καταφθάνει η iX3.
Αφού του είπα πως δεν του ξαναμιλάω :lol: τον παρακάλεσα μήπως το ξανασκεφτεί :roll:
Η φάση είναι πως με είδε τόσο βλοσυρό(ούτε γω ξέρω γιατί τόσο :lol: ) που σα να σκίρτησε κάτι μέσα του :ninja:
Μου είπε ότι πήγαινε για το Q3 sportback :inlove: :inlove: αλλά βρέθηκε ξώφαλτσα :shifty: στον Κορφιάτη και μπήκε μέσα στην μπέμπα. Από τότε δηλώνει ερωτευμένος με το εσωτερικό :lol: και δεν έχει μάτια για κάτι άλλο!! Εγώ θα πω πως έχει "μάθει" την Ε90 316 που έχει από το 2006 και είναι προκατηλειμένος με τα...ελικοφόρα.
Να παραθέσω κάπου εδώ πως υπάρχει γενικά μια αμπαλίαση σχετικά με τα τουτούνια δλδ δεν νιώθει και πολλά. :lol:
Μου είπε ωστόσο πως αν του προτείνω κάτι που του έχει διαφύγει, θα σκεφτεί σοβαρά να πάρει πίσω το 1 χιλιάρικο προκαταβολής και να κινηθεί αλλού. Δύσκολο αλλά ίσως εφικτό :s_dunno
Έχουμε...
Max 60κ( :shifty: :shifty: :shifty: )
Όριο λιανικής 50κ ή κάτι τέτοιο καθόσον μέχρι εκεί πιάνει η επιδότηση.
Από μοντέλα έχει ήδη δώσει βροντερό άκυρο σε Tesla( :shifty: :shifty: :shifty: ) μιας και του φαίνεται υπερβολικά...μονόχνοτο :lol: :lol:
Επίσης άκυρο σε Mustang όπως και σε λογής EQ, δεν του αρέσουν οι πολλοί τουρμπιζόν αεραγωγοί.
Του καλοφαίνεται όμως το Q tron αν το λέω καλά στην μεσαία έκδοση μιας και η μεγαλύτερη ξεφεύγει. ID4 και Enyaq δεν τα έχω προτείνει καν, δεν ξέρω γιατί. Τι να ξεχνάω άραγε; :help:
Μου φαίνεται ότι δίνει πολύ βάση σε "λογικό" εσωτερικό χωρίς εξεζητημένους σχεδιασμούς.
Να πω πως η μπέμπα έχει 286 άλογα και πως το έχει παρσγγείλει με όλον τον κατάλογο ή τουλάχιστον δεν φαίνεται να του λείπει κάτι.
Ακούω...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#774162 Και εγώ θα του έλεγα να το ξανασκεφτεί και αντί για την iX3 να παραγγείλει την iX4 που είναι εντυπωσιακά όμορφη.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#774171 Εγώ πάλι έχω να πω πως το q3 sportback είναι ο, τι ομορφότερο παίζει εκεί έξω και κακώς κοιτάει το περίπτερο

ΥΓ Το Mustang επίσης πολύ ωραίο
Άβαταρ μέλους
By Chris
#774176 Εγω παντως εχω αποφασισει να μην ξαναπροτεινω ποτε σε κανεναν τπτ. Αμα το αγορασουν και τους ξινισει, μετα πρεπει να τους κανω τον ψυχολογο και τον μαστορα οσο καιρο το εχουν στην κατοχη τους. Πσοο μαλλον σε αφεντικο. Μεινε μακρια