Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By markvag
#773514 Ναι, οι Γερμανοί είναι μανούλες σε αυτά... Και στο δικό μου, ο προφυλακτήρας είναι διαφορετικός από τη βασική έκδοση, καθώς ο καλός άνθρωπος που μου το πούλησε (και το χρυσοπλήρωσε για να κάνει 18Κ χλμ σε 10 χρόνια :inlove: ) έβαλε σχεδόν ότι έξτρα υπήρχε... :inlove: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#773549 Και στην Peugeot νομιζω οτι τα LED-δοντια τιγρης ειναι μονο στις ανωτερες εκδοσεις
Τεσπα, απαραδεκτη τακτικη,deal breaker και παραπλανητικη θα ελεγα
Άβαταρ μέλους
By uncle_nontas
Geralt έγραψε:Και στην Peugeot νομιζω οτι τα LED-δοντια τιγρης ειναι μονο στις ανωτερες εκδοσεις
Τεσπα, απαραδεκτη τακτικη,deal breaker και παραπλανητικη θα ελεγα
Ισχύει, οι βασικές εκδόσεις είναι ξεδοντιασμένες.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#773904 Ρώτησα σε αντιπροσωπεία honda στη Γλασκώβη για κόστος αντικατάστασης λαδιών και φίλτρου (+ MOT). Η απάντηση: A service is £230.00 and the MOT is £45.
Παίζει να περιλαμβάνει και τίποτε άλλο το "service" που αναφέρει (επειδή εγώ ρώτησα μόνο για λάδια+φίλτρο). Αν είναι μόνο λάδια+φίλτρο, λίγο κλοπή; :lipsealed:

Και διευκρίνιση: This is the price for Hondas H12 service, which includes the oil and oil filter getting changed. If you would just like the oil and filter changed it is £155.00 but it does not include getting the service book stamped.

Σκέφτομαι να κλείσω μόνο MOT και να πάω να αλλάξω λάδια φίλτρα αλλού. Παίζει να με κόψουν επειδή έχω 3 χρόνια να αλλάξω λάδια;
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
#773951 Δεν τους ενδιαφέρει ποσο παλια ειναι τα λαδια στο ΜΟΤ, αρκει να μην εχει λαμπακι χαμηλης σταθμης/πιεσης η εχεις χοντρη διαρροή
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#773987 270 euros για λαδια-φιλτρα? :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#773990 Ναι, δεν πάνε καλά. Διαβάζω εντωμεταξύ ότι το h12 service, με το οποίο σου σφραγίζουν και το βιβλιαράκι, περιλαμβάνει ένα σωρό ελέγχους, τους οποίους ωστόσο δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζομαι, μιας και πολλούς από αυτούς νομίζω τους κάνουν έτσι κι αλλιώς για το ΜΟΤ.

Το κακό με το ΜΟΤ είναι ότι σου το κάνουν τα συνεργεία, που σημαίνει ότι σου βρίσκουν ό,τι θέλουν προκειμένου να τους τα σκάσεις για να σε περάσουν. Ενώ στα ΚΤΕΟ εδώ, δεν κερδίζουν τίποτα να σε κόψουν (ίσως τον επανέλεγχο, αν και κάποιοι τον δίνουν δωρεάν). Έτσι, βρίσκεσαι δέσμιος κάθε φορά, και δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις αν σου βρουν κάτι. Καλό αυτό από άποψη ασφάλειας, θα πει κάποιος, αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι όντως υπάρχει θέμα και δεν βρίσκουν απλά θέματα που δεν υπάρχουν.

Οπότε, πας στην αντιπροσωπεία που λες ότι ίσως είναι πιο σοβαροί και δεν θα σε κοροϊδέψουν (αλλά θα σε γδάρουν αν βρεθεί κάτι κατά το ΜΟΤ) ή στον McΜήτσο που είναι πιο πιθανό να σε κοροϊδέψει αλλά θα στοιχίσει λιγότερα (με ιμιτασιόν ανταλλακτικά και αμφίβολης ποιότητας εργασία, χωρίς απόδειξη συνήθως...);

Με βλέπω μόνο για το ΜΟΤ στη Honda και να φυλάω τη διαφορά για ό,τι τυχόν βγάλουν (δεν ξέρω τι μπορεί να θέλει, μετά από 3 χρόνια ακινησίας, σε γκαράζ ευτυχώς).

(Ιμάντα άραγε θέλει; Πρέπει να δω το service history αν έχει αλλάξει. Το αυτόματο κιβώτιο βαλβολίνες;...)

< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#773991 Ψάξε μαγαζί που κάνει μόνο MOT.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
mirage έγραψε:Ψάξε μαγαζί που κάνει μόνο MOT.

Δεν φαντάστηκα ότι υπάρχουν και τέτοια στο UK. :lipsealed:
Βρήκα ένα --> https://www.mot-test.com/

Γράφει στο site τους "Most European countries, including Northern Ireland, don’t permit testing and repair in the same garage because of the potential conflict of interest. This is allowed only in Britain and Holland. Whiteinch M.O.T Centre follows the European pattern of carrying out fully independent and unbiased testing.
Some garages in England have followed our example, but we don't know of any other fully independent MOT testing garage in Scotland"
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#774299 Έκλεισα σ' αυτούς τελικά. 55 λίρες, έναντι 49 της αντιπροσωπείας, που ήταν η πιο ακριβή μέχρι στιγμής, θέλοντας να πιστεύω πως οι επιπλέον 6 λίρες είναι το premium της ανεξαρτησίας και αντικειμενικότητας.

Τώρα μένει να βρω πού θα αλλάξω λάδια+φίλτρο (5-30 νομίζω είναι καλά για καλοκαίρι που πάμε) και λέω να παραγγείλω και αυτό σε συνέχεια αυτού, μιας και το a/c την τελευταία φορά δεν έβγαζε κρύο. @Mirage εσύ πρέπει να μου το είχες στείλει αυτό το video.
Καδένα είδα έχει, οπότε μάλλον δεν θέλει κάτι ως προς αυτό.
Καμία άλλη αλλαγή που πρέπει να κάνω σκεφτόμαστε, να πάω στοχευμένα;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#774304 Ναι, τα φοβάμαι λίγο. Αν και στο Micra, που είχε μείνει ακίνητο και 7 συνεχόμενα χρόνια, τα λάστιχα δεν είχαν αντιμετωπίσει κάποιο θέμα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#775549 Μια χαρά δείχνουν. Λίγο αέρα έχουν χάσει.Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#775907 Πήρε λίγο δύσκολα (με τις 10 προσπάθειες), η μπαταρία ήταν για πέταμα (δεν κρατούσε φορτίο), αλλά περάσαμε επιτυχώς το MOT με σύσταση για τα δισκόφρενα (λόγω ακινησίας, αλλά θα στρώσουν με τη χρήση). Τώρα έχει αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού το πρόγραμμα.

< >