Μπορούμε να βγάλουμε φωτογραφία τύπου διαβατηρίου με κινητό ώστε να χρησιμοποιηθεί για ανανέωση διπλώματος;
Μπορούμε να βγάλουμε φωτογραφία τύπου διαβατηρίου με κινητό ώστε να χρησιμοποιηθεί για ανανέωση διπλώματος;
socratesn έγραψε:Λοιπόοοοον,ακολουθεί προβληματισμός εξοπλισμού, aka μία από τις 2-3 ετήσιες κρίσεις GAS.![]()
Έχω nikon D3500 με φακουδάκια 18-55 κιτ, 70-300 τηλεφακό και 35mm 1.8 prime. Τα χουμε ξαναπεί θεωρώ ότι την έχω εξαντλήσει, υπερτίμιος αισθητήρας αλλά της λείπουν λειτουργίες και έχω φτάσει σ' ένα σημείο που τη βαριέμαι.
Ζαχαρώνω εδώ και κανά χρόνο Mirrorless από M4/3 μέχρι full frame, αλλά όλο πείθω τον εαυτό μου ότι ένα χόμπι είναι και δεν έχει νόημα να ξοδέψω για κάτι που ήδη έχω (Μηχανή και φακούς δηλαδή)..
Ωστόσο, τυχαία σήμερα σ' ένα κατάστημα πλαίσιο που πήγα για άλλη δουλειά, πέτυχα μία Olympus E-M10 MKII κιτάκι με 2 φακούς τον κλασσικό κιτ 14-42 και έναν τηλεφακό 40-150 στα 399€, μη εκθεσιακή, κούτα, τελευταίο κομμάτι, διαθέσιμη μόνο σ αυτό το κατάστημα.
Στην πρώτη ματιά, το να πάω από APS-C σε M4/3 6ετίας είναι downgrade, αλλά απ' την άλλη έχει κάποια Specs η Olympus που πιστεύω αξίζουν μία δεύτερη σκέψη.
Έχει in-body σταθεροποίηση, βλέπω βίντεο στο youtube που τραβάνε ακόμα και 1sec ταχύτητα κλείστρου χωρίς τρίποδο, έχει το ηλεκτρονικό viewfinder που σε όσες Mirrorless το έχω δουλέψει μ' αρέσει πολύ, έχει οθόνη αφής και 4K Timelapse (η d3500 ούτε Intervals δε τραβάει).
Δεδομένης και της τιμής θα κάνατε μία τέτοια αλλαγή ?
socratesn έγραψε:Εγώ πάντως που έχω 13 Pro Max, μόνο στο βίντεο παθαίνω σοκ απ τις επιδόσεις. Εκεί πραγματικά θές χιλιάδες ευρώ σε εξοπλισμό για να βγάλεις τόσο σταθερό και ποιοτικό βίντεο.
Αλλά σε επίπεδο φωτογραφίας με το που cropάρεις λίγο, χάνει αισθητά σε ποιότητα σε σχέση με τις μηχανές, προσωπικά δε με καλύπτει με τίποτα.
Dimitris_P έγραψε:Αν είναι να πας σε αναβάθμιση πήγαινε σε full frame, αφού το "έχεις"
Για να ανάψουν λίγο τα αίματα και να αρχίσει η συ[…]
https://i.postimg.cc/dQ2ksQfX/IMG-202[…]
Μπορεί να μην ενδιαφέρει κάποιους θεατές Αλλά αν […]
Η πρώτη είναι :lipsealed: :inlove:
Όλοι κάνανε standing start και ο Μαξ έκανε rollin[…]
Το παλευει και ο Ναντο να εχει ενα "14" […]
https://www.newsit.gr/ellada/tanagra-tmimata-tou-p[…]