Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#771925 Ντροπή είναι. 2 βιασμοί, 12 χρόνια, χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς καμία μεταμέλεια.
Από την αρχή φαινόταν ότι θα πέσει στα μαλακά. Σίγουρα δεν μπορούσαν να αθωώσουν αφού τα στοιχεία ήταν σημαντικά. Άργησαν όμως να ψάξουν σπίτι του, τον υποστήριζαν ένα σωρό επώνυμοι (Ρουβάς και ΣΙΑ), έβαλαν το σκυλί Κούγια να γαυτίζει και να ρίχνει λάσπη παντού για να αποπροσανατολίσουν τους ενόρκους και βέβαια η πρόεδρος ήταν από την αρχή αντίθετη σε όλα, κουμπάρα δηλαδή. Όποιος παρακολουθούσε την εξέλιξη το έβλεπε.

Αυτοί όμως που τον υποστήριξαν όμως σαν την Μενδώνη (που ακυρώνει διαγωνισμό επιλογής του διευθυντή του εθνικού), για να τον διορίσει με δίκη της επιλογή, Άδωνης και Κυριάκος, μετά την καταδίκη πρέπει κι αυτοί να πάρουν τη θέση τους σαν υπόλογοι.

* Είχαμε και την σημερινή έκθεση της Κομισιόν (άλλο θέμα μεν, σχετικό δε) με καμπανάκια να χτυπάνε για:
- το πόθεν έσχες των πολιτικών
- την ελευθερία των ΜΜΕ
- την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης

Είμαι σίγουρος ότι αυτή η απόφαση θα προκαλεί οργή και η οργή πολλές φορές γίνεται ποτάμι.

don't panic
Άβαταρ μέλους
By 224v
#771938 Με τον ποινικό νόμο του Συριζα αφέθηκε ελεύθερος, το 7ο άρθρο το αποφάσισε το δικαστήριο, και ναι το εφετείο θα αλλάξει πολλά άλλα επί το ελαφρύτερο... όλοι πλέον ξέρουν το ποιόν του, οπότε εάν τους πλησιάσει φέρουν ευθύνη...

.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#771943 Δεν είπε κανένας ότι δεν υπάρχει ο νόμος που αφέθηκε, αλλά την ξεφτίλα! Το θέμα είναι καθαρά ταξικό. Και για όσους δεν κατάλαβαν: έχεις λεφτά, είσαι πλούσιος και όλα γίνονται.
Δεν έχεις? Είσαι όλα τα υπόλοιπα. Ας είχες. Είσαι πακιστανός βιαστής, θα έτρωγες 20 χρονακια και θα σου φόρτωναν και 2-3 άλλους βιασμούς
Εδώ εμπλέκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έπαιρνε το στρατιωτικό ελικόπτερο για να τον δει στην παράσταση.
Αλλά όπως λέει και κάποιος γνωστός, "Αν γύρω σου όλα είναι βρώμικα κ δεν ενοχλείσαι, είσαι μέρος της βρώμας"
Άβαταρ μέλους
By NiTse
Serf έγραψε:Αν αφήσουμε στην άκρη το δημόσιο αίσθημα δικαιοσύνης, το ανασταλτικό ή μη του χαρακτήρα μιας έφεσης δεν είναι τόσο απλή εξίσωση, τουλάχιστον για εμάς τους μη νομικούς.

Οπότε καλό είναι πριν τα "ντράπηκε και η ντροπή" να ακούμε και κάποια νομικά επιχειρήματα.

https://www.academia.edu/3100693/%CE%A4 ... E%BB%CE%94

Αυτό που παρέθεσες είναι από την πολιτική δικονομία, το αντίστοιχο της ποινικής χρειάζεται. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#771958 Κανένας νόμος δεν αφήνει έξω αυτομάτως κανέναν. Αφορά κάθε φορά ερμηνεία των νομικών που παίρνουν την απόφαση. Μην διαβάζουμε αστειότητες παρακαλώ.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
224v έγραψε:Με τον ποινικό νόμο του Συριζα αφέθηκε ελεύθερος, το 7ο άρθρο το αποφάσισε το δικαστήριο, και ναι το εφετείο θα αλλάξει πολλά άλλα επί το ελαφρύτερο... όλοι πλέον ξέρουν το ποιόν του, οπότε εάν τους πλησιάσει φέρουν ευθύνη...

.
Ο νόμος υπήρχε πριν το ΣΥΡΙΖΑ....

Άιντε, από εξυπνάδες του Κούγια χορτάσαμε....

Λάσπη και όποιον πάρει ο χάρος

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
224v έγραψε:Εγώ ή εσύ??? Διάβασε την ιστορία του νόμου...

.

Ποιον νόμο μου λες; Αυτόν που αναφέρει ότι οι ύποπτοι τέλεσης αξιοποινων πράξεων ΔΕΝ αποφυλακίζονται;

Και το επιβεβαιώνεις στην αμέσως επόμενη πρόταση με χειριστου είδους victim blaming ;;; :dizzy:

Και δεν ντρέπεσαι ακόμα;
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#771969 Αυτά τα είπε ο Κουγιας, διακινήθηκαν αμέσως μετά την απόφαση από τα υπόγεια της Πειραιώς και σπινιαριστηκαν χτες από κάτι πρωτοθεμα και σήμερα το πρωί από Πορτοσάλτε και σία.
Προφανώς, με μια απλή ανάγνωση του άρθρου 497 παρ. 8 προ και μετά ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει κάποιος ότι δεν άλλαξε κάτι. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι γνωρίζει ανάγνωση και έχει κάποιες βασικές δεξιότητες κατανόησης κειμένου.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#771974 Νομικός δεν είμαι, ωστόσο θα πω κι εγώ μια χαζομάρα χωρίς θυμικό.
Ο συγκεκριμένος είναι ήδη προφυλακισμένος καμιά 15αριά μήνες. Η πρωτόδικη απόφαση για την καταδίκη του είναι πολύ οριακή για τον ένα βιασμό που εύκολα μπορεί να ανατραπεί στο εφετείο. Επίσης η ποινή του είναι αρκετά χαμηλή (12έτη για 2 βιασμούς). Δε σχολιάζω γιατί, άλλο θέμα αυτό.
Αν λοιπόν παίξει ανατροπή στο εφετείο της καταδίκης για τον 1 βιασμό, που θα σημαίνει μια ποινή ακόμα μικρότερη (ας πούμε χοντρικά στο μισό), υπάρχει ο "κίνδυνος" μέχρι να γίνει η δίκη στο εφετείο μετά από x χρόνια, να έχει μείνει ο κατηγορούμενος (ούτε το όνομά του δε θέλω να αναφέρω..) στη φυλακή περισσότερο από τον χρόνο που θα έπρεπε να εκτίσει αν καταδικαστεί τελεσίδικα. Φαντάζομαι γι' αυτόν τον λόγο είχε ανασταλτικό χαρακτήρα η πρωτόδικη ποινή του. Ακόμα δεν είναι καταδικασμένος αμετάκλητα.
Τα υπόλοιπα, οι ανακοινώσεις κομμάτων, το σκούξιμο στα ΜΜΕ, κλπ, είναι περίπου καφενειακού χαρακτήρα.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, έτσι λειτουργούν τα δικαστικά/νομικά.
Ελπίζω κάποιος σχετικός να μας τα εξηγήσει καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#771975 Το κρίσιμο λοιπόν, νομίζω, ήταν η πολύ χαμηλή ποινή που έλαβε για τους 2 βιασμούς.
Το ανασταλτικό της ποινής μέχρι το εφετείο ήταν εύλογη συνέπεια.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#771980 Εν τω μεταξύ 17χρονα ήταν, αυτό δεν είναι λόγος για μεγαλύτερες ποινές;

.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#771985 Προφυλακίστηκε επειδή θεωρήθηκε ύποπτος νέων πράξεων και έμεινε μέσα 15 μήνες, τότε που ουσιαστικά ήταν ακόμη αθώος πριν τη δίκη και την ετυμηγορία.
Τώρα που είναι καταδικασμένος για 2 βιασμούς ανηλίκων αφήνεται ελεύθερος? :hmmm: :hmmm:
Προφανώς υπάρχει ο νόμος αλλά η σκέψη, η λογική και τα αποδεικτικά για να εφαρμοστεί αυτός, δείχνουν εντελώς το αντίθετο. Γι αυτό είναι απαράδεκτη η αναστολή.