- 18 Ιούλ 2022, 12:12
Για να λέμε και τα καλά, μου ήρθε ένα γράμμα πριν μερικούς μήνες για μία ανάκληση από την BMW Hellas. Εντωμεταξύ ήρθε στην προηγούμενη διεύθυνσή μου, στην Καλαμαριά, αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει πως την είχαν... Τέλος πάντων... Η ανάκληση αφορούσε "ένα καλώδιο του καλοριφέρ που ενδέχεται να είναι ελαττωματικό και μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη απόδοση" + έναν έλεγχο του συστήματος. Αυτό που μου έκανε (θετική) εντύπωση είναι πως το αυτοκίνητο είναι 17 ετών και το συγκεκριμένο εξάρτημα δεν είναι δα και τόσο κρίσιμο... ούτε θα σε αφήσει από αυτό, ούτε επηρρεάζει την ασφάλεια... Παρόλ αυτά έκαναν ανάκληση. Για εμένα ένα συν στο after sales. Βέβαια για τα υπόλοιπα που διαλύονται δεν κάνουν ανάκληση, αλλά άλλη κουβέντα αυτό...
Έκλεισα ραντεβού πριν 2 βδομάδες (είχε και πιο νωρίς, αλλά δεν με βόλευε), στην αντιπροσωπεία εδώ, που είναι σε ένα χωριό έξω από την Καβάλα (25 λεπτά από το σπίτι

τη μισή ώρα που έκανα να πάω δουλειά για ένα μεγάλο διάστημα στη Θεσσαλονίκη...

). Εξαιρετικοί στο τηλέφωνο, την Παρασκευή μου ήρθε και ένα SMS για υπενθύμιση.
Πήγα σήμερα, εξαιρετικοί στην υποδοχή, απλά τους έδωσα κλειδί και άδεια του αυτοκινήτου, σε 1 ώρα (μου είχαν πει 1-1,5 ώρες) ήταν έτοιμο. Και μία λίστα με 4 παρατηρήσεις (τις 2 τις ήξερα):
1) Φλάντζα καπακιού βαλβίδων χάνει ελαφρώς (εδώ και 4-5 χρόνια

)
2) Φλάντζα κάρτερ, επίσης χάνει λίγο (επίσης εδώ και 4-5 χρόνια

)
3) Τα στοπ των αμορτισέρ πίσω είναι στα τελευταία τους
4) Η τσιμούχα του λεβιέ ταχυτήτων επίσης χάνει λίγο.
Περιμένω μία προσφορά για την επισκευή, μπορεί και να τα κάνω σε αυτούς...
Το 1 και 2 σημαίνουν πως έχω μία απώλεια λαδιού κάπου 0,5-0,75ml / 15.000χλμ... κλάιν τελείως... Και πρέπει να είναι μόνο όταν ξεκινάει το μοτέρ... απλά καμιά φορά το λάδι από το καπάκι των βαλβίδων πέφτει πάνω στον προκαταλύτη και βγαίνουν καπνοί από το εμπρός καπό...
Τα 3 και 4 δεν τα θεωρώ αφύσικα για ένα αμάξι 17 ετών.
ΟΚ, έχω ήδη αλλάξει βολάν και κεντρικό άξονα, παραμένει αναξιόπιστο το αμάξι, αλλά τα θετικά πρέπει να λέγονται. Το after sales είχε εξαιρετική συμπεριφορά.
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>