Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#769988 Όχι το ύφασμα δε σε καίει αν έχει κάτσει στον ηλιο, ναι είναι ζεστό αλλά δε θα σε κάψει όπως το δέρμα.
Όσον αφορά το αν σε ζεστενει ή όχι το ίδιο πράγμα είναι απλά το υφασμάτινο απορροφάει τον ιδρώτα ενώ το δερμάτινο όχι.

.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Zeus έγραψε:
Γιατι ρε παιδια τα υφασματινα δεν καινε αν μεινει στον ηλιο το αυτοκινητο?

Όχι το ίδιο.

Προσωπικά σε ότι αφορά τα δέρματα στην μπεμπέκα, είμαι αναποφάστιστος... Σε ότι αφορά την πολύ ζέστη και το πολύ κρύο, είναι χειρότερα από τα υφασμάτινα. Αλλά έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα του πολύ πιο εύκολου καθαρίσματος (μετράει αν έχεις παιδιά)... Συν το αισθητικό.

Δεν θα τα έβαζα αν ήταν να τα πληρώσω, αλλά συνήθως δεν με χαλάνε...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#770172 Χθες είχα δίπλα-δίπλα στον ήλιο το Saab, με ακριβό αληθινό δέρμα (με τρύπες για να αναπνέει κλπ, όχι όμως ενεργό σύστημα ψύξης - δεν θα είχε νόημα έτσι κι αλλιώς γιατί ήταν σβηστό το αυτοκίνητο) και το Ford με το ταπεινό ύφασμα, και τα δύο με ηλιοπροστασία στο παρ-μπριζ. Προς δική μου έκπληξη, το δέρμα ήταν ελάχιστα πιο δροσερό (στα όρια του αντιληπτού στο χέρι, δεν το μέτρησα με θερμόμετρο). Η μόνη διαφορά ήταν ότι το Saab είχε την ηλιοροφή στην ανάκλιση (με κλειστό το σκιάδιο), ενώ το Ford δεν έχει καν ηλιοροφή. Αυτό όμως δεν αναιρεί τα υπόλοιπα μειονεκτήματα του δέρματος. Το κάθισμα οδηγού του 9-3 έχει "ανοίξει" ήδη π.χ... :vava: Δεν ασχολούμαι με ταπετσιέρηδες, έβαλα πλατοκάθισμα μπαρμπάδικο (εκείνο με τις φουσκάλες :metalo: ) από το Lidl. :s_bye Το Ford έχει υπέρ-διπλάσια χιλιόμετρα και δεν άνοιξε το ύφασμα στα καθίοσματα. :whistlink:

Μου άρεσε πολύ το "βιλούδου" του Drdino, και ανεβάζω τα stakes με την λατρεμένη μου αλκαντάρα!!! :inlove:

ΥΓ: Πήγα χθες και είδα και την πνιγμένη 330. Τα καθίσματα είσαι σαν καινούρια ρε γμτ, αλλά έχει και μόλις 100k χλμ. :s_cry Είναι βέβαια και ενυδατωμένα από την πλημμύρα. :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#770173 Για να είμαι ειλικρινής εμένα το δέρμα μου αρέσει σαν υλικό. Μου αρέσει η μυρωδιά του. Ένα γνήσιο δερμάτινο τζάκετ, είναι ζευγάρι παπούτσια, μια ζώνη (αν και σπάνια φοράω πια), πάντα δερμάτινες θήκες στα κινητά μου κλπ. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αυτοκίνητα τώρα, έχουν όντως πολλά μειονεκτήματα εκ των οποίων το κυριότερο για μένα είναι ότι γλιστράς στο κάθισμα (δεν αναφέρομαι σε βόλτα αλλά σε πολύ γρήγορη οδήγηση). Κατά τα άλλα η αίσθηση πολυτέλειας που προσδίδουν σε μια καμπίνα, είναι υπεράνω κριτικής, αλλά με πολλά ελαττώματα.
Ούτως ή άλλως πλέον σπανίζει σαν επιλογή σε αυτοκίνητα.
Τέλος, έχει να κάνει και με το αμάξι. Μια S-Klasse είναι πιο ωραία με δερμάτινα καθίσματα, αλλά ένα Golf GTi είναι ωραίο με μια σπορτίφ ταπετσαρία.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Giuseppe Busso έγραψε:Ένα γνήσιο δερμάτινο τζάκετ

Εδώ μάλλον θα συμφωνήσω Γιάννη μου, αν και για ιδεολογικούς λόγους δεν τα φοράω πλέον. Ένα μαλακό τζάκετ από προβατάκι (μουτόν), ή ημίπαλτο 3/4 μοσχάρι, είναι όντως πολύ σικ. Όπως μου αρέσει και στην γυναίκα μια γούνα βιζόν, αλλά είναι τόσο '80s-'90s αυτή η σκέψη. Μια καλή δερμάτινη ζώνη δεν προκαλεί όμως. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#770183 To ύφασμα δεν ξέρω αν είναι πιο ανθεκτικό από το δέρμα. Βέβαια τα αποτελέσματα έχουν δείξει ότι βλέπεις ένα αυτοκίνητο με 150.000χλμ με σκισμένα ή ''ρυτιδιασμένα'' δερμάτινα και ένα με 300.000χλμ με υφασμάτινα να μην έχουν ανοίξει καν. Βέβαια το δέρμα θέλει συντήρηση καθώς αν δε το ενυδατώσεις θα σκάσει κάτι που δεν χρειάζεται το ύφασμα. Επίσης ο δυνατός ήλιος αφαιρεί κατά πολύ τη ζωή του δερμάτινου ενώ το υφασμάτινο το πολύ πολύ να ξεθωριάσει ελάχιστα. Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν ένα δερμάτινο με σωστή συντήρηση θα βγάλει όσο ένα υφασμάτινο όπως επίσης δεν γνωρίζω αν τα δερμάτινα βγάζουν περισσότερη ζωή στη Γερμανία ή Αγγλία απ ότι στην Ελλάδα λόγω ήλιου.

Το δικό μου ήδη από τα 130.000χλμ με όχι 100% δέρμα αλλά αποδεδειγμένα από τα πιο ανθεκτικά είχε μεγάλη φθορά. Όταν όμως το πήρα αφού καθάρισα και ενυδάτωσα τα δέρματα ήταν η μέρα με τη νύχτα. Τα καθίσματα πριν ήταν σκληρά, καμία σχέση μετά την ενυδάτωση άρα ανάθεμα αν και πόσες φορές τα έκαναν συντήρηση πριν το πάρω εγώ.

Το θέμα του γλιστρήματος αν πας γρήγορα το ρίχνω στη σχεδίαση του καθίσματος. Δε νομίζω να γλιστράς στο δερμάτινο κάθισμα μιας Ferrari ή μιας Porsche σε σχέση με ενός hyundai.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#772457 Για να λέμε και τα καλά, μου ήρθε ένα γράμμα πριν μερικούς μήνες για μία ανάκληση από την BMW Hellas. Εντωμεταξύ ήρθε στην προηγούμενη διεύθυνσή μου, στην Καλαμαριά, αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει πως την είχαν... Τέλος πάντων... Η ανάκληση αφορούσε "ένα καλώδιο του καλοριφέρ που ενδέχεται να είναι ελαττωματικό και μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη απόδοση" + έναν έλεγχο του συστήματος. Αυτό που μου έκανε (θετική) εντύπωση είναι πως το αυτοκίνητο είναι 17 ετών και το συγκεκριμένο εξάρτημα δεν είναι δα και τόσο κρίσιμο... ούτε θα σε αφήσει από αυτό, ούτε επηρρεάζει την ασφάλεια... Παρόλ αυτά έκαναν ανάκληση. Για εμένα ένα συν στο after sales. Βέβαια για τα υπόλοιπα που διαλύονται δεν κάνουν ανάκληση, αλλά άλλη κουβέντα αυτό... :lol: :lol:

Έκλεισα ραντεβού πριν 2 βδομάδες (είχε και πιο νωρίς, αλλά δεν με βόλευε), στην αντιπροσωπεία εδώ, που είναι σε ένα χωριό έξω από την Καβάλα (25 λεπτά από το σπίτι :lol: τη μισή ώρα που έκανα να πάω δουλειά για ένα μεγάλο διάστημα στη Θεσσαλονίκη... :lol: ). Εξαιρετικοί στο τηλέφωνο, την Παρασκευή μου ήρθε και ένα SMS για υπενθύμιση.

Πήγα σήμερα, εξαιρετικοί στην υποδοχή, απλά τους έδωσα κλειδί και άδεια του αυτοκινήτου, σε 1 ώρα (μου είχαν πει 1-1,5 ώρες) ήταν έτοιμο. Και μία λίστα με 4 παρατηρήσεις (τις 2 τις ήξερα):

1) Φλάντζα καπακιού βαλβίδων χάνει ελαφρώς (εδώ και 4-5 χρόνια :lol: )
2) Φλάντζα κάρτερ, επίσης χάνει λίγο (επίσης εδώ και 4-5 χρόνια :lol: )
3) Τα στοπ των αμορτισέρ πίσω είναι στα τελευταία τους
4) Η τσιμούχα του λεβιέ ταχυτήτων επίσης χάνει λίγο.

Περιμένω μία προσφορά για την επισκευή, μπορεί και να τα κάνω σε αυτούς...

Το 1 και 2 σημαίνουν πως έχω μία απώλεια λαδιού κάπου 0,5-0,75ml / 15.000χλμ... κλάιν τελείως... Και πρέπει να είναι μόνο όταν ξεκινάει το μοτέρ... απλά καμιά φορά το λάδι από το καπάκι των βαλβίδων πέφτει πάνω στον προκαταλύτη και βγαίνουν καπνοί από το εμπρός καπό... :lol:

Τα 3 και 4 δεν τα θεωρώ αφύσικα για ένα αμάξι 17 ετών.

ΟΚ, έχω ήδη αλλάξει βολάν και κεντρικό άξονα, παραμένει αναξιόπιστο το αμάξι, αλλά τα θετικά πρέπει να λέγονται. Το after sales είχε εξαιρετική συμπεριφορά.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#772469 Βολάν και κεντρικός άξονας στα 110Κ χλμ;;; :lol: προφανώς και είναι αναξιόπιστο. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#772507 New kid on the block, θα φανεί αν έκανα |λογοκρισία| ή όχι :lol:

Μια ανέλπιστα καλή προσφορά για την F30 λόγω χρώματος/εξοπλισμού κι αντίστοιχα καλή τιμή για την G20 μιας και ανακοινώθηκε το facelift (κι έχει και πιο "βαρετό" χρωματικό συνδυασμό μέσα/έξω) κιι έκανα την αλλαγή αυτή.

330i MSport Plus του '19 (αυτό που φοβάμαι μην μετανιώσω...) με πολύ καλό εξοπλισμό.
Highlights:
    -Driver Assistance Professional δλδ Adaptive Cruise με Stop & Go, Traffic Jam assist, Lane Centering κλπ κλπ, αυτό που ήθελα περισσότερο από όλα κι ο λόγος που έκανα την αλλαγή κατά βάση κι όλα τα υπόλοιπα συστήματα ασφαλείας (BLIS, CMbB κλπ)
    -Parking Assistance Plus με 360 κάμερες, αυτόματο παρκάρισμα κλπ
    -HUD
    -Adaptive ανάρτηση
    -Μperf διαφορικό, δλδ το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ που ξεκίνησε από τις Μ2, Μ3 κλπ
    -Ρύθμιση οσφυικής στήριξης (ναι, ακόμα το έχει extra :thumbsdown: )

H MSport Plus έχει διάφορα στάνταρ στοιχεία (Adaptive LED, Variable Sport Steering, H&K ηχοσύστημα, καλά φρένα [αν και μικρότερα μπροστά από την F30 μου, περίεργο αυτό], iDrive 7 με OTA αναβαθμίσεις) κλπ.
Το δικό μου δεν έχει ηλεκτρικά καθίσματα (που δεν τα ήθελα έτσι κι αλλιώς καθώς κατά 99% το οδηγώ εγώ) και θερμαινόμενο τιμόνι (ίσως το βάλω για τον χειμώνα μιας και καλοέμαθα απο την F30). Επίσης δεν έχει High Beam Assistance καθώς στην τότε διαμόρφωση το περιλαμβάνανε στο πακέτο με τα Laser Lights που ο προηγούμενος δεν έβαλε (δικαίως, με το κόστος που έχουν). :ninja: :lol:

Φωτογραφίες από την αγγελία:
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Εντυπώσεις εν καιρώ...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#772508 Μόνο και μόνο το εσωτερικό απο μένα είναι ναι...

Η κεντρική κονσόλα συγκεκριμένα είναι η ομορφότερη που έχω δει σε σύγχρονο αυτοκίνητο.

Καλοτάξιδο!!!!
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#772510 Καλοταξιδος, αν εξαιρεσεις το χρωμα μια χαρα σουπερ θα εισαι.
To High Beam Assistance ενδεχεται να μπορεις να το παραγγειλεις Online και να το κατεβασεις. Δες το οταν κανεις εγγραφη το αυτοκινητο στο my app.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#772511 Πολύ πιο όμορφη η G!Μεγεια!
Ωραία αναβαθμιση!
Καλά έχει adaptive χωρίς high beam assist?

< >
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#772512 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#772513 Το χρώμα είναι πραγματικά αχαρακτήριστα μουντό και θάβει το αυτοκίνητο, αλλά συμφωνώ με την αλλαγή, λόγω των συστημάτων ασφαλείας εννοείται. Πόση ήταν η διαφορά στο ταμείο αν επιτρέπεται;
Καλοτάξιδος! Με γεια!