Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
Νίκος Παππάς έγραψε:
kostis20 έγραψε:
dimik έγραψε:1.8 hybrid 122 άλογα 2.0tfsi 200 ποιος κινητήρας λες να πρέπει εξ ορισμού να είναι πιο πολύπλοκος για να βγάζει την αντίστοιχη ιπποδύναμη και ποιος είναι πιο πιθανό να εμφανίσει βλάβη; Δεν θες 2 λίτρο βάλε τον 1.5 με τα 150.

Το DSG δε με το CVT η μέρα με την νύχτα ως προς την λειτουργία, 2 συμπλέκτες ηλεκτρονικά ελεγχομενοι vs τεχνολογία σκούτερ δεν θα έπρεπε καν να το συζητάμε.
< >

Καλά σοβαρά τα γράφεις τώρα αυτα? :dizzy: :dizzy: :dizzy:
Τι σχέση εχει το Hybrid τις Τoyota με τα σκούτερ? Καταρχήν δεν είναι καν CVT....Κάπου τα εχεις μπερδέψει...
Έλα ντε. Το κιβώτιο της Corolla είναι πλανητικό με γρανάζια και το λέει e-cvt. Καμία σχέση δεν έχει με το κλασικό των σκούτερ.

Επίσης τούρμπο σε μεκ παίζουν εδώ και 40+ χρόνια, το υβριδικό σύστημα της ΤΟΥΟΤΑ είναι σχεδόν μοναδικό.

RMX3363

Καλά εδώ γράφετε σοβαρά ότι τα ιαπωνικά είναι καλύτερα απλά και μόνο επειδή είναι πιο αξιόπιστα αυτό σε πείραξε;

Δεκτον της Toyota το e cvt είναι διαφορετικό
λόγω hybrid.

Το CVT είναι σχεδόν το στάνταρ στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανια όμως όπως τα dual clutch για την γερμανική και όχι μόνο.

Για να πιάσουμε και χειρότερα τριμπουρδελα, Range Rover, χαλάνε μόνο που τα κοιτάς αλλά σε όλα τα άλλα κατουράνε τα ιαπωνικά και όχι μόνο από τον 6ο όροφο, μάλλον κι αυτά είναι απλές κατασκευές και δεν ξέρουν πως να τα κατασκευασουν, άσε που τα χρεώνουν όσο θέλουν.

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
dimik έγραψε:
Ποιότητα κύλισης και άνεση το λένε, συμπεριλαμβάνεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου και είναι και αυτό αποτέλεσμα πιο πολύπλοκης κατασκευής.

< >

Η ποιότητα κύλισης έχει να κάνει με το σχεδιασμό της ανάρτησης. Και της μόνωσης, τον σχεδιασμό ελαστικών κτλ.

Δεν είναι απαραίτητο να έχουν σχεδιαστεί πολύπλοκα.

Να το θέσω αλλιώς: πιστεύεις ότι η BMW δε θέλει ή δεν μπορεί να κατασκευάσει αξιόπιστα αυτοκίνητα;
Άβαταρ μέλους
By g8777
dimik έγραψε:Για να πιάσουμε και χειρότερα τριμπουρδελα, Range Rover, χαλάνε μόνο που τα κοιτάς αλλά σε όλα τα άλλα κατουράνε τα ιαπωνικά και όχι μόνο από τον 6ο όροφο, μάλλον κι αυτά είναι απλές κατασκευές και δεν ξέρουν πως να τα κατασκευασουν, άσε που τα χρεώνουν όσο θέλουν.

Εικόνα

:shifty: :shifty: :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
dimik έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
kostis20 έγραψε:
dimik έγραψε:1.8 hybrid 122 άλογα 2.0tfsi 200 ποιος κινητήρας λες να πρέπει εξ ορισμού να είναι πιο πολύπλοκος για να βγάζει την αντίστοιχη ιπποδύναμη και ποιος είναι πιο πιθανό να εμφανίσει βλάβη; Δεν θες 2 λίτρο βάλε τον 1.5 με τα 150.

Το DSG δε με το CVT η μέρα με την νύχτα ως προς την λειτουργία, 2 συμπλέκτες ηλεκτρονικά ελεγχομενοι vs τεχνολογία σκούτερ δεν θα έπρεπε καν να το συζητάμε.
< >

Τι σχέση εχει το Hybrid τις Τoyota με τα σκούτερ? Καταρχήν δεν είναι καν CVT....Κάπου τα εχεις μπερδέψει...
Έλα ντε. Το κιβώτιο της Corolla είναι πλανητικό με γρανάζια και το λέει e-cvt. Καμία σχέση δεν έχει με το κλασικό των σκούτερ.

Επίσης τούρμπο σε μεκ παίζουν εδώ και 40+ χρόνια, το υβριδικό σύστημα της ΤΟΥΟΤΑ είναι σχεδόν μοναδικό.

RMX3363

Καλά εδώ γράφετε σοβαρά ότι τα ιαπωνικά είναι καλύτερα απλά και μόνο επειδή είναι πιο αξιόπιστα αυτό σε πείραξε;

λόγω hybrid.

Το CVT είναι σχεδόν το στάνταρ στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανια όμως όπως τα dual clutch για την γερμανική και όχι μόνο.

Για να πιάσουμε και χειρότερα τριμπουρδελα, Range Rover, χαλάνε μόνο που τα κοιτάς αλλά σε όλα τα άλλα κατουράνε τα ιαπωνικά και όχι μόνο από τον 6ο όροφο, μάλλον κι αυτά είναι απλές κατασκευές και δεν ξέρουν πως να τα κατασκευασουν, άσε που τα χρεώνουν όσο θέλουν.

< >
Ναι ειδικά κάτι land cruiser ...
Καλά τα πιστεύεις αυτά που γραφεις?Ειδικά τα range χαλάνε και σταματημένα.Στο νοσοκομείο ένα velar έχει σπάσει μοτερ στα 30000km και ένα Discovery μπαζει νερά από το πρώτο μήνα .Το δεύτερο μήνα έκαψε όλο το πίσω φωτιστικό...
Είναι για κλάματα γενικά...

< >
Άβαταρ μέλους
By drdino
saxon_747 έγραψε:Να το θέσω αλλιώς: πιστεύεις ότι η BMW δε θέλει ή δεν μπορεί να κατασκευάσει αξιόπιστα αυτοκίνητα;

Το έχω ξαναπεί, το budget είναι πεπερασμένο. Η μία εταιρία επιλέγει να χρησιμοποιεί το ίδιο ρολογάκι 65 χρόνια και τους ίδιους διακόπτες παραθύρων 100 χρόνια οπότε περισσεύει κασέρι για πιο σφιχτά στάνταρ από τους προμηθευτές. Η άλλη εταιρία επιλεγεί να βάζει φωτιζόμενους διακόπτες παραθύρων με πιο ελκυστική σχεδίαση, κανένα σιρίτι κλπ που αυξάνουν το κόστος αλλά και που περιμένει ο αγοραστής να δει. Ο ταρίφας δεν θα νοιαστεί για αυτό στο Avensis του και δεν πρόκειται να πληρώσει παραπάνω για κάτι τέτοιο.

Στο παράδειγμα με τον διακόπτη τυπου plunger ανοιχτής πόρτας έναντι ενός ενσωματωμένου μικροδιακόπτη στην κλειδαριά, το πρώτο είναι κάτι που μετά από 20 χρόνια χρήσης του ίδιου εξαρτήματος σε 500 μοντέλα προφανώς και θα έχει φτάσει σε πολύ καλά επίπεδα αξιοπιστίας αλλά απο την άλλη έχει αισθητικό κόστος, κόστος στο stamping της πόρτας, αυξημένο θόρυβο, περίπτωση εισροής νερού κλπ, κοστος ρύθμισης στην γραμμη παραγωγής. Οπότε ο κάθε κατασκευαστής επιλέγει την λύση που ταιριάζει στο DNA του και του κοινού του.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimik έγραψε:
dimviii έγραψε:
dimik έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Μου φαίνεται ότι μπερδεύετε την ποιότητα με την πολυτέλεια και τον σχεδιασμό.
Δηλαδή υπάρχει κάποιος που θα πει ότι κάνει καλύτερο και πιο άνετο ταξίδι με Qasqai από ότι με X1, GLA, Q3 πχ?

< >

Σου γράφει για ποιότητα και εσύ επιμένεις για το ποιο κάνει καλύτερο ταξίδι.
Δημητρο έχεις ανάψει τσεκ εντζιν.

Ποιότητα κύλισης και άνεση το λένε, συμπεριλαμβάνεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου και είναι και αυτό αποτέλεσμα πιο πολύπλοκης κατασκευής.

< >

oxi δεν ειναι ποιοτητα το αν εχει καλυτερη κυλιση.
Εαν φερουμε μια μπετονιερα και γεμισουμε με μπετο τις πορτες ενος αυτοκινητου,θα βαραει ο Διας με το τ75 απο εξω ,και δεν θα ακουμε τιποτα μεσα.
Αυτο δεν το κανει ποιοτικο αυτο το αυτοκινητο.Μπορει να μενει στο δρομο καθε μηνα,να καιει πολλαπλασιαστες,και να βγαζει τις μπιελες απο το μπλοκ.Πως θα ειναι ''ποιοτικο'' αυτο το αυτοκινητο?

Και αυτο με την ποιοτητα κυλισης που το αναφερεις συνεχεια,τα πολυπλοκα Γερμανικα εχουν ''καλυτερη'',και ''στριβουν καλυτερα'' πως το εβγαλες αυτο το συμπερασμα?
Δλδ ενα Χονδα hrv δεν εχει αντιστοιχη ποιοτητα κυλισης? Το αντιστοιχο πενβε στριβει τοσο καλυτερα απο ενα cx 5?
Tοσο μαλιστα καλυτερα που ''εις γνωσιν του'' θα προτιμησει να μενει στο δρομο,και να πληρωνει χιλιαδες στα συνεργεια παρα να υποστει την κακη ποιοτητα κυλισης του hrv και το κακο στριψιμο του cx 5?
Εγω να σου πω την αληθεια δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οπως εισαι εσυ.

Παιδες αγοραζουμε οτι γουσταρουμε και καλα κανουμε,αλλα μην ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#768092 Ακούω συνέχεια για βλάβες σε bmw…

Να πω εγώ τη δική μου ιστορία, πρέπει να είμαι έξω από την καμπύλη κατανομής… Παίζει ρόλο ίσως πως έχω ντίζελ…

208.000 χλμ με τον δίλιτρο Diesel κινητήρα και 13 ετών αμάξι αισίως, δεν είχα ούτε μία βλάβη…

Έχω αλλάξει 1 φορά αμορτισέρ στις 165.000 χλμ, και κάτι ψαλίδια στα 190.000 χονδρικά.

Και από σέρβις, δεν είμαι και ο πιο τυπικός… πέρα από λάδια που αλλάζω στην ώρα τους κ γενικά καλά ανταλλακτικά στα αναλώσιμα, τα μεγάλα σέρβις με αλλαγές φίλτρων καμπίνας κτλ τα έκανα με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους…

Μόνο εδώ κ 2 εβδομάδες παρατήρησα ότι ακούγεται πιο μπάσος ο ήχος κάπου κάπου, σαν να έβαλα άλλη εξάτμιση. Έχω την εντύπωση πως κάτι τρύπησε/χάνει επαφή στην απαγωγή καυσαερίων από κάποια σκουριά ίσως. Πρέπει να πάω να το δουν, αλλά no time…

Τώρα αν αύριο μου βγάλει πρόβλημα, ξέρω ποιοι το μάτιαξαν!

Και να πω κ κάτι…

Οδήγησα πριν 4 εβδομάδες στην Ελλάδα ένα Leon τελευταίας γενιάς… Πραγματικά πολύ φθηνοκατασκευή σε σχέση με BMW. Θα μου πείτε κ άλλα χρήματα… Ναι το δέχομαι… Όπως είπε και ο HF, ό,τι πληρώνεις παίρνεις…

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
kostis20 έγραψε:
dimik έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
kostis20 έγραψε:

< >

RMX3363

λόγω hybrid.

< >
Καλά τα πιστεύεις αυτά που γραφεις?Ειδικά τα range χαλάνε και σταματημένα.Στο νοσοκομείο ένα velar έχει σπάσει μοτερ στα 30000km και ένα Discovery μπαζει νερά από το πρώτο μήνα .Το δεύτερο μήνα έκαψε όλο το πίσω φωτιστικό...

< >

Ρε kostis20 τι παροξυσμός είναι αυτός;
δεν το λέω ειρωνικά, είναι όντως τριμπουρδελα αλλά δεν είναι αυτόματα κακά αυτοκίνητα.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
saxon_747 έγραψε:Μου φαίνεται ότι μπερδεύετε την ποιότητα με την πολυτέλεια και τον σχεδιασμό.

Ακριβώς.

Το αν κάποιος είναι διατεθιμένος να ζήσει με τις άπειρες και συνεχείς βλάβες, ή το αν προτιμάει κάποιος άλλος τα μαλακά πλαστικά και τα μπλιμπλίκια από το να μην τον αφήνει στον δρόμο το αμάξι, δεν σημαίνει πως τα παραπάνω είναι ένδειξη ποιότητας. Είναι απλά ένδειξη των προτεραιοτήτων του καθενός (και του αγοραστή και του κατασκευαστή).

Και φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν δικαιολογεί το κακό engineering που κάνει πχ η BMW στα αυτοκίνητά της με αποτέλεσμα συχνές και ακριβές βλάβες...

dimik έγραψε:

< >

Η ποιότητα σε ένα μηχανολογικό προϊόν είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο: Να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει συνεχώς και με τον ίδιο τρόπο. Όλα τα άλλα είναι κάτι άλλο.

Α, και η 320i μου, έχει ένα κλικ χειρότερη κύλιση και άνεση από την ανάρτηση από το Honda Accord της ίδιας εποχής (που θα βγάλει 500Κ χλμ, ενώ η μπεμπέκα έχει αρχίσει να διαλύεται με 100Κ χλμ... ) :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimviii έγραψε:
dimik έγραψε:
dimviii έγραψε:
dimik έγραψε:
Δηλαδή υπάρχει κάποιος που θα πει ότι κάνει καλύτερο και πιο άνετο ταξίδι με Qasqai από ότι με X1, GLA, Q3 πχ?

< >

Σου γράφει για ποιότητα και εσύ επιμένεις για το ποιο κάνει καλύτερο ταξίδι.
Δημητρο έχεις ανάψει τσεκ εντζιν.

< >

oxi δεν ειναι ποιοτητα το αν εχει καλυτερη κυλιση.
Εαν φερουμε μια μπετονιερα και γεμισουμε με μπετο τις πορτες ενος αυτοκινητου,θα βαραει ο Διας με το τ75 απο εξω ,και δεν θα ακουμε τιποτα μεσα.
Αυτο δεν το κανει ποιοτικο αυτο το αυτοκινητο.Μπορει να μενει στο δρομο καθε μηνα,να καιει πολλαπλασιαστες,και να βγαζει τις μπιελες απο το μπλοκ.Πως θα ειναι ''ποιοτικο'' αυτο το αυτοκινητο?

Και αυτο με την ποιοτητα κυλισης που το αναφερεις συνεχεια,τα πολυπλοκα Γερμανικα εχουν ''καλυτερη'',και ''στριβουν καλυτερα'' πως το εβγαλες αυτο το συμπερασμα?
Δλδ ενα Χονδα hrv δεν εχει αντιστοιχη ποιοτητα κυλισης? Το αντιστοιχο πενβε στριβει τοσο καλυτερα απο ενα cx 5?
Tοσο μαλιστα καλυτερα που ''εις γνωσιν του'' θα προτιμησει να μενει στο δρομο,και να πληρωνει χιλιαδες στα συνεργεια παρα να υποστει την κακη ποιοτητα κυλισης του hrv και το κακο στριψιμο του cx 5?
Εγω να σου πω την αληθεια δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οπως εισαι εσυ.

Παιδες αγοραζουμε οτι γουσταρουμε και καλα κανουμε,αλλα μην ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε.

Η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις σου είναι ναι.

Και δεν τα λέω μονο εγώ δοκιμαστές, δημοσιογράφοι, vloggers, enthusiasts σε οοοολο τον κόσμο έχουν την ίδια άποψη, για αυτό και συνεχίζουν να πουλάνε τα γερμανικά και θα συνεχίσουν, έχουν τεράστιο κοινό που τους ενδιαφέρουν τα προτερήματα έναντι των άλλων και όχι τα μειονεκτηματα.

< >
Άβαταρ μέλους
By NickTG
markvag έγραψε:
Η ποιότητα σε ένα μηχανολογικό προϊόν είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο: Να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει συνεχώς και με τον ίδιο τρόπο. Όλα τα άλλα είναι κάτι άλλο.

Αυτό παίζεται.
Τουλάχιστον όταν κάναμε αντίστοιχο μάθημα στη σχολή ως ποιοτικό ορίζαμε κάτι που έπιανε τις προδιαγραφές που είχαμε θέσει.
Άβαταρ μέλους
By markvag
NickTG έγραψε:
markvag έγραψε:

Αυτό παίζεται.
Τουλάχιστον όταν κάναμε αντίστοιχο μάθημα στη σχολή ως ποιοτικό ορίζαμε κάτι που έπιανε τις προδιαγραφές που είχαμε θέσει.

E, αυτό λέω, να κάνει αυτό που πρέπει συνέχεια.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
markvag έγραψε:
NickTG έγραψε:
markvag έγραψε:

Αυτό παίζεται.

E, αυτό λέω, να κάνει αυτό που πρέπει συνέχεια.

Όχι ακριβώς. Να κάνει αυτό που θέλουμε εμείς.
Αν για παράδειγμα θέλαμε ένα μηχανισμό να κλείνει μια πόρτα αθόρυβα αν έκλεινε αθόρυβα την πόρτα ήταν ποιοτικό. Τον αν κάθε 10 κλεισίματα ήθελε αντικατάσταση δεν μας ένοιαζε.

Αντίστοιχα αν θέλαμε ένα αυτοκίνητο που να έχει καλή συμπεριφορά στο δρόμο.
Αν έβγαζε και 2 βλάβες το χρόνο ήταν αδιάφορο.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
dimik έγραψε:
kostis20 έγραψε:
dimik έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
kostis20 έγραψε:[quote="dimik"]
1.8 hybrid 122 άλογα 2.0tfsi 200 ποιος κινητήρας λες να πρέπει εξ ορισμού να είναι πιο πολύπλοκος για να βγάζει την αντίστοιχη ιπποδύναμη και ποιος είναι πιο πιθανό να εμφανίσει βλάβη; Δεν θες 2 λίτρο βάλε τον 1.5 με τα 150.

< >

RMX3363

λόγω hybrid.

< >

< >

Ρε kostis20 τι παροξυσμός είναι αυτός;
δεν το λέω ειρωνικά, είναι όντως τριμπουρδελα αλλά δεν είναι αυτόματα κακά αυτοκίνητα.

< >[/quote]Τι παροξυσμός αφού είναι γτπκ...
Ειδικά η ιστορία με το velar έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε το βραδάκι με οδική στο συνεργείο της αντιπροσωπείας και το πρωί ο κάτοχος ειδοποιήθηκε ότι πρέπει να ξανακαλεσει την οδική γιατί δεν μπορούσαν να το μεταφέρουν καν στο χώρο του συνεργείου.Ειχαν κολλήσει τα πάντα...
Τα συνεργεία στη Βάρη από τα range των νοτίων προαστίων ζούνε....

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:δεν το λέω ειρωνικά, είναι όντως τριμπουρδελα αλλά δεν είναι αυτόματα κακά αυτοκίνητα.

< >

Μηπως θες να πεις κατι αλλο;

Γιατι τα τριμπουρδελα ειναι αυτοματως κακα αυτοκινητα!

Ο καθενας αγοραζει αυτο που του κανει κλικ, που ταιριαζει καλυτερα στα γουστα και τα "θελω" του, οπως επισης εχουμε την ταση να ωραιοποιουμε τις επιλογες μας, αλλα μεχρι ενος σημειου. Αν φτανουμε στο σημειο να δικαιολογουμε ακριβες επαναλαμβανομενες βλαβες γιατι ειναι "πολυπλοκο", εχει |λογοκρισία| πλαστικα, στριβει καλα, εχει τρομερο τιμονι και NVH, ειναι δικη μας θεση, ουτε σωστη ουτε αποδεκτη απο ολους.

Ψιλοασχετο 1. Στο συνεργειο που παω το Φιατ ο μηχανικος ειναι γειτονας. Μου λεει μια μερα "τωρα με αυτο θα σε βλεπουμε συχνοτερα γιατι με την Κορολλα ερχοσουν μια καθε χρονο". Οταν του ειπα τι μου εχει βγαλει η Κορολλα, εβαλε τα γελια και μου ειπε "Ολα χαλανε καποια στιγμη αλλα συνηθως παει 1 στα 100 ΤΟΥΟΤΑ, τα μισα Γερμανικα και τα 2/3 των Ιταλικων και απο την δικη μου εμπειρια θα ξαναβγαζουν"

..και 2,
Στην πολυκατοικια εχουμε δυο Golf V 1,2 tsi. Το ενα εκοψε ιμαντα χρονισμου ενα πρωι με το που πηρε μπροστα :lipsealed: , το αλλο το προλαβε ο κατοχος μαλλον την τελευταια στιγμη, με το που ακουσε κατι που δεν του αρεσε, το εσβησε. Τον ενα τον εχω δει να χτυπαει την μιζα με ενα κλειδι γιατι ποτε ποτε κολλαει :lol: και των δυο καινε λαδια, του ενος μαλιστα αφηνει σταμπες και στο τσιμεντο :lol:
Μια μερα του ελεγα οτι και το δικο μου δεν βγηκε πολυ καλο και μου λεει "θες να αλλαξουμε αδειες τωρα;" :lol: :lol: