- 15 Ιουν 2022, 11:12
REALZEUS έγραψε:
Όχι Γιάννη μου, δεν είναι σκάρτα 40 άτομα, είναι πολύ περισσότεροι. Απλά φτάνουν εκεί κάποιοι με γνωριμίες, λεφτά κλπ. Πιστεύεις ότι δεν μπορεί το μισό grid της F2 ή του Indy, ή του WEC να τρέξει στην F1, με το κατάλληλο κοουτσάρισμα; Ένας Νιούη είναι πολύ πιο σπάνιος και σημαντικός από έναν οδηγό.
Όταν ο τεράστιος Prost έβρισε το μονοθέσιο, απολύθηκε από την Ferrari. Όταν ο τεράστιος Schumacher έπαιζε μπάλα στον κήπο μετά το ατύχημα του 1999, και το έμαθε ο Πρόεδρας Λούκα από την κόρη του, τον έφεραν σηκωτό να οδηγήσει. Όταν ο Frank άκουσε νιαουρίσματα από τον Mansell τον απέλυσε ταχυδρομικά. Οι οδηγοί πρέπει να ξέρουν την θέση τους στις ομάδες. Είναι στελέχη, σημαντικά, αλλά δεν είναι σημαντικότεροι από την ίδια την ομάδα ή τον αρχισχεδιαστή π.χ.
Και 50 να είναι και 100 να είναι δεν αλλάζει δραματικά το point μου. Φυσικά και οδηγοί απολύονται από ομάδες ή έρχονται σε συγκρούσεις κτλ αλλά συνήθως η πραγματικότητα απέχει πολύ από το "έβριζε το μονοθέσιο και πήρε πόδι". Καλή η (μεγεθυμένη φυσικά) εικόνα του μυστηριοπαραξενου Γέρου, αλλά προφανώς ο τρόπος που διοικείται η ομάδα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με εκείνη την εποχή. Μπορεί να έχει ευτελιστεί αρκετά ο ρόλος των οδηγών τα τελευταία χρόνια μιας και δεν θα δεις ένα μέτριο ή κακό μονοθέσιο να φέρνει καλά αποτελέσματα (σπάνιες συνθήκες του στυλ έβρεξε-στέγνωσε 10 φορές ή εγκατέλειψε το μισό grid δεν λένε κάτι) αλλά ούτε στελέχη είναι, ούτε υπάλληλοι. Η επιλογή των λέξεων δείχνει πόσο διαφορετικά τους βλέπεις. Είναι ένα από τα βασικότερα γρανάζια των ομάδων, αν όχι το βασικότερο. Ας πούμε ό,τι κι αν έχει σχεδιάσει ο κάθε Newey, όσο και αν είναι σωστό βάση της θεωρίας, αν ο οδηγός βγει και πει "δεν έχω πρόσφυση στις στροφές τάδε και δείνα", δεν θα πουν "ο Άντριαν το σχεδίασε σωστά, εσύ κάνεις λάθος την δουλειά σου". Θα κόψουν τον κώλο τους να το διορθώσουν. Δες λίγο και τις αμοιβές τους. Ο κορυφαίος Newey παίρνει 10 μύρια τον χρόνο, όσα και ο πουθενάς Lance Stroll, την ώρα που ο Μαξ παίρνει 25 και ο Λούης 40.