- 24 Φεβ 2015, 13:41
Νέα από το μέτωπο του φορτιστή. Τον χρησιμοποίησα για να φορτίσω την μπαταρία της μηχανής που με άφησε (καλύτερα εγώ την άφησα, αφού την είχα στο γκαράζ για ένα δίμηνο χωρίς να την πάω μια βόλτα!

).
Έχω δύο θέματα:
1. Μετά την φόρτιση, μετράω με το πολύμετρο την τάση της μπαταρίας και ξεκινάει από τα 12,7V και πέφτει 0,1V ανά μερικά δευτερόλεπτα. Πολύ μεγάλη διαρροή δεν είναι αυτή; Μήπως είναι στα τελευταία της (που είναι, αλλά με χαλάει ν' αλλάξω πάλι μπαταρία, ένα χρόνο και κάτι ψιλά την έχω αυτήν).
2. Πόσο ρόλο παίζουν τα Amperes εκκίνησης στο να πάρει εμπρός η μηχανή; Με προβληματίζει πως με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη, ζορίστικε να πάρει (πήρε με την 10η φορά), ενώ όταν σύνδεσα με καλώδια το αυτοκίνητο, πήρε σχεδόν με την πρώτη (προφανώς η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι τεράστια σε σχέση με αυτή της μηχανής).
Σκέφτομαι μήπως όταν την αλλάξω βρω κάποια ίδια με περισσότερα Amperes εκκίνησης, γιατί νομίζω αυτό είναι το πρόβλημα και ζορίζεται. Μόλις πάρει, μετά δεν έχει θέμα. Και το θέμα εμφανίζεται όταν έχω πολύ καιρό να την βάλω εμπρός.
3. Θυμίζω, η μηχανή είναι μια Ducati Multistrada 1000 DS, άρα μιλάμε για δικύλινδρο μοτέρ 1000 κυβικών (έχει μπόλικο ζόρι για την μίζα να σπάσει την συμπίεση, άρα κατά συνέπεια και τη μπαταρία να δώσει την απαιτούμενη ενέργεια...).