Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By elteo
leonp έγραψε:Παρήγγειλα αυτόν τον φορτιστή και τον περιμένω.

Νομίζω είναι καλύτερος γιατί προσπαθεί (μέχρι 20 βολτ) να φορτίσει μπαταρίες που είναι σχεδόν άδειες - κατεστραμμένες.
Όταν έρθει θα γράψω περισσότερα.

Ωραίος. Πες μας να τον πάρουμε κι εμείς. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Nikolaos106
Anonymous Founder έγραψε:

Νομίζω είναι καλύτερος γιατί προσπαθεί (μέχρι 20 βολτ) να φορτίσει μπαταρίες που είναι σχεδόν άδειες - κατεστραμμένες.

Εγώ πάλι βαρέθηκα να πάω στο Lidl να στηθώ στην ουρά να τον αγοράσω. leonp, μόλις σου έρθει, γράψε κανένα review, αν είναι καλός, να τον παραγγείλω κι εγώ.

Κακώς έπρεπε να πάλι από περιέργεια έστω το απόγευμα, δεν ήταν ανάγκη να πας να στηθείς. Είχε τόσους που μέχρι το Σαββάτο που πήγα πάλι να πάρω ακόμα έναν είχε πάρα πολλούς! Το πήγα στον ηλεκτρολόγο μου το μέτρησε και μου είπε ότι είναι πολύ καλός πάρε και σε έμενα έναν :thumbsup: :lol: :lol: !
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Nikolaos106 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:

Εγώ πάλι βαρέθηκα να πάω στο Lidl να στηθώ στην ουρά να τον αγοράσω. leonp, μόλις σου έρθει, γράψε κανένα review, αν είναι καλός, να τον παραγγείλω κι εγώ.

Κακώς έπρεπε να πάλι από περιέργεια έστω το απόγευμα, δεν ήταν ανάγκη να πας να στηθείς. Είχε τόσους που μέχρι το Σαββάτο που πήγα πάλι να πάρω ακόμα έναν είχε πάρα πολλούς! Το πήγα στον ηλεκτρολόγο μου το μέτρησε και μου είπε ότι είναι πολύ καλός πάρε και σε έμενα έναν :thumbsup: :lol: :lol: !

Δεν πας να πάρεις κι έναν για μένα! :lol:
Τι να πω, μαλ@κία έκανα, απλώς τα Lidl είναι λίγο ταλαιπώρια... :tomato:
Άβαταρ μέλους
By Nikolaos106
#69058 Δεν μιλάς λίγο νωρίτερα το μόνο εύκολο. Ναι δεύτερα πρωί γίνεται μια ουρά !άστα! άμα έχει κανένα κάλο πράγμα μαζεύονται από της επτά.
Άλλα πολλές φόρες έχω πετύχει κάτι που νόμιζα ότι θα έχει τελειώσει γιατί άπλα σκέφτηκα σαν εσένα ποιο πάει τώρα σαν @@@ άλλα το βρήκα και την άλλη μέρα!
Άβαταρ μέλους
By leonp
#69225 Σήμερα είχε ακόμα αρκετούς.

Ακόμα κι αν δεν εξαντληθούν τους αποσύρουν μετά από μερικές μέρες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#76378 Τελικά, λόγω και της απέχθειας που έχω στα Lidl και φυσικά της βαρεμάρας μου, είπα να αγοράσω κάτι πραγματικά καλό και να το χρησιμοποιώ και στο αυτοκίνητο ,που λόγω start-stop διαβάζω πως έχει ιδιαιτερότητες...
Οπότε, επέλεξα να τα σκάσω και να τελειώνει το παραμύθι. Κόστος, 4 φορές πάνω βέβαια ! :vava: :tomato: :svivhaha:
http://www.energybatteries.gr/battery-c ... s-5.0.html

Τουλάχιστον έχει 5ετή εγγύηση και είναι πραγματικά καλή κατασκευή από λίγο που την είδα. Δοκιμή δεν θα κάνω ακόμη, είναι που στο γκαράζ δεν έχω βρει ακόμη πρίζα! :s_crazy :svivhaha:
:lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#76392 Αυτόν έχω κι εγώ, μια χαρά είναι.
Άβαταρ μέλους
By famas
#76396 Kαλά οι μπαταρίες των start-stop θέλουν τέτοια μεταχείριση; Δηλαδή αντιπροσωπεία για να μην ξερυθμιστεί το S/S ;
Κι είναι τόσο ακριβές;
http://batterylookup.yuasa.co.uk/worksh ... &year=2008
Άβαταρ μέλους
By leonp
drdino έγραψε:Αυτόν έχω κι εγώ, μια χαρά είναι.

...και είναι πολύ καλύτερος φορτιστής. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#77057 Αντιγράφω από άλλο θέμα:

drdino έγραψε:Έβγαλα την μπαταρία από το 308 να την φορτίσω σήμερα. Το BMS του αμαξιού την είχε κάπου στο 58-60 τοις εκατό, το πολύμετρο δείχνει 12.3v χωρίς φορτίο και σύμφωνα με αυτόν τον υπολογιστή όντως παίζει εκεί.

Εικόνα

Fiamm 60αρα φοράει, το οποίο συμφωνεί και με την μπαταρία που δίνει το servicebox.

Εικόνα

10/2010 λέει πάνω, οπότε είναι σίγουρα η εργοστασιακή. Ίσως πρέπει να ετοιμαστώ για καινούρια κάποια στιγμή. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#81150 Νέα από το μέτωπο του φορτιστή. Τον χρησιμοποίησα για να φορτίσω την μπαταρία της μηχανής που με άφησε (καλύτερα εγώ την άφησα, αφού την είχα στο γκαράζ για ένα δίμηνο χωρίς να την πάω μια βόλτα! :s_dunno :help: :lipsealed: ).
Έχω δύο θέματα:
1. Μετά την φόρτιση, μετράω με το πολύμετρο την τάση της μπαταρίας και ξεκινάει από τα 12,7V και πέφτει 0,1V ανά μερικά δευτερόλεπτα. Πολύ μεγάλη διαρροή δεν είναι αυτή; Μήπως είναι στα τελευταία της (που είναι, αλλά με χαλάει ν' αλλάξω πάλι μπαταρία, ένα χρόνο και κάτι ψιλά την έχω αυτήν).
2. Πόσο ρόλο παίζουν τα Amperes εκκίνησης στο να πάρει εμπρός η μηχανή; Με προβληματίζει πως με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη, ζορίστικε να πάρει (πήρε με την 10η φορά), ενώ όταν σύνδεσα με καλώδια το αυτοκίνητο, πήρε σχεδόν με την πρώτη (προφανώς η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι τεράστια σε σχέση με αυτή της μηχανής).
Σκέφτομαι μήπως όταν την αλλάξω βρω κάποια ίδια με περισσότερα Amperes εκκίνησης, γιατί νομίζω αυτό είναι το πρόβλημα και ζορίζεται. Μόλις πάρει, μετά δεν έχει θέμα. Και το θέμα εμφανίζεται όταν έχω πολύ καιρό να την βάλω εμπρός.
3. Θυμίζω, η μηχανή είναι μια Ducati Multistrada 1000 DS, άρα μιλάμε για δικύλινδρο μοτέρ 1000 κυβικών (έχει μπόλικο ζόρι για την μίζα να σπάσει την συμπίεση, άρα κατά συνέπεια και τη μπαταρία να δώσει την απαιτούμενη ενέργεια...).
:help:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Anonymous Founder έγραψε:1. Μετά την φόρτιση, μετράω με το πολύμετρο την τάση της μπαταρίας και ξεκινάει από τα 12,7V και πέφτει 0,1V ανά μερικά δευτερόλεπτα.

Τι εννοείς λέγοντας "πέφτει 0,1V ανά μερικά δευτερόλεπτα"; Δηλαδή κάθε μερικά δεύτερα, η τάση μειώνεται κατά 0,1V; Που σταθεροποιείται;
Η μέτρηση που αναφέρεις έγινε επάνω στη μηχανή, δηλαδή έχει έστω και μια μικρή κατανάλωση, ή την μετράς εκτός μηχανής χωρίς κανένα φορτίο;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Pitt έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:1. Μετά την φόρτιση, μετράω με το πολύμετρο την τάση της μπαταρίας και ξεκινάει από τα 12,7V και πέφτει 0,1V ανά μερικά δευτερόλεπτα.

Τι εννοείς λέγοντας "πέφτει 0,1V ανά μερικά δευτερόλεπτα"; Δηλαδή κάθε μερικά δεύτερα, η τάση μειώνεται κατά 0,1V; Που σταθεροποιείται;
Η μέτρηση που αναφέρεις έγινε επάνω στη μηχανή, δηλαδή έχει έστω και μια μικρή κατανάλωση, ή την μετράς εκτός μηχανής χωρίς κανένα φορτίο;

Χωρίς φορτίο εννοείται και δεν είδα να σταθεροποιείται κάπου. Υποθέτω αυτό έχει να κάνει λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας που έχει, αφού εκτός φόρτισης κρυώνει η μπαταρία. Όλες οι μπαταρίες χάνουν, το θέμα είναι πόσο είναι το φυσιολογικό. Και εννοώ χάνουν χωρίς φορτίο (με φορτίο θα ήταν λογικό και υπολογίσιμο).