Scotch έγραψε:Νίκο, το Cupra Born 58 KWh 204 PS έχει 37.900 € (-8.000 η επιδότηση) και διαφημίζει αυτονομία 424 χλμ. Φτάνεις άνετα Καλαμάτα, με λογικές ταχύτητες, φορτίζεις δωρεάν (προς το παρόν σε όλους τους φορτιστές στην Πελοπόννησο) το βράδυ και επιστρέφεις την επομένη. Σαφώς θα το προτιμούσα από το να δώσω 25 για hybrid.
424χλμ με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου; Εξαιρετικά χλωμό θα το έλεγα...
Άντε, να φτάσει τα 300χλμ με 120-130χαω + AC... blinkys έγραψε:Τώρα στην σπάνια περίπτωση που όντως νοιάζεστε για τον πλανήτη και δεν είστε υπέρμαχοι των ηλεκτρικών γιατί είναι the latest trend, κρατήστε το αυτοκίνητο σας μέχρι να αποσυντεθεί. Γιατί το να παραχθεί ένα νέο αυτοκίνητο, μολύνει περισσότερο το περιβάλλον από το 1400αρι 15ετίας του θείου Κώστα.
Ακριβώς. Ιδίως αυτό.
Nosferatu έγραψε:Νομιζω με παρερμηνεύεις, εγω δε μιλησα ποτε να παρουν ολοι για οικολογια ουτε για political correctness. Καθαρα οικονομοτεχνικα μιλαω. Ενα μεταχειρισμένο φτηνο EV με τελειωμενες μπαταριες σε 5 χρονια (για την Ελληνικη αγορα) που βγαζει 70χλμ με το ζορι, θα αποφερει τεραστια κερδη στο κοστος κίνησής στον απλο κοσμακη, στεγνα οικονομοτεχνικα. Για τα 0-1-2 ταξίδια το χρονο ε ναι ισως συμφερει να νοικιασεις η να βρεις μια εναλλακτική.
Συγνώμη, πως ένα EV με τελειωμένες μπαταρίες (που ανά πάσα στιγμή μπορεί να μην δουλεύουν καθόλου) θα προσφέρει κέρδη στον "απλό κοσμάκη" και μάλιστα "τεράστια";;
Γιατί αν οι μπαταρίες έχουν χάσει το 60-70-80% της αρχικής τους χωρητικότητας, είναι πιο τελειωμένες από τον θάνατο... Μόνο αν το χαρίζουν (και δεν ασχοληθείς με καμία επισκευή).
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

) με την έννοια του που θα είναι ο κοντινότερος φορτιστής, πόση ώρα θα κάνει να φορτίσει, πόσα χλμ θα δώσει, θα φτάσει για την επόμενη εξόρμηση; και άλλα χαρωπά που εμένα μου φαίνονται λιγάκι εκτός...βολικότητας που μας έχει συνηθίσει η υφισταμενη τεχνολογία του τύπου ξεμένω από καύσιμο-->βρίσκω σύντομα πρατήριο-->γεμίζω σε 2' και έφυφα για 500+ αυτονομίας ακόμα και για ένα ξεφτιλισμένο segA 20ετίας.