- 10 Μαρ 2022, 17:24
Corto Maltese έγραψε:Giuseppe Busso έγραψε:Πραγματικά απορώ τίνος τις ντιρεκτίβες ακολουθεί αυτός ο βαλτός Ζελένσκι.
Για κάθε έναν άμαχο νεκρό, αυτός είναι ο μόνος υπεύθυνος εδώ και μέρες.
Χωρίς να κάνω πλάκα, κάθε μέρα πείθομαι όλο και περισσότερο ότι είναι άνθρωπος του Πούτιν.
Ποια είναι τα επιχειρήματά μου;
- Αποκλείεται ο Πούτιν από το 2014 και μετά, να μην είχε προσπαθήσει να ελέγξει την πολιτική της Ουκρανίας. Τί διάλο; Από εκεί που έχανε οριακά ή κέρδιζε τις εκλογές, ξαφνικά εξαφανίστηκε από τον χάρτη; Κάποιον έχει, όχι όμως φανερά. Ο Ζελέ πήρε 75% στο Β' γύρο μεν αλλά οι περιφέρειες που κέρδισε άνετα ήταν οι Ρωσόφωνες
- Από το 2014 και μετά ποιο είναι ρεαλιστικά το best case σενάριο για τη Ρωσία; Να μείνει η Ουκρανία ουδέτερη. Να κατοχυρώσει την Κριμαία και να ελέγξει οριστικά το Ντονμπάς
- Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πήγε ένα πολιτικό κόμμα, μία κυβέρνηση και να είπε. Τί είναι το καλύτερο να κάνουμε για την Ουκρανία μας; Να αρχίσουμε να προκαλούμε το Ντονμπάς και να προσπαθήσουμε να μπούμε στο ΝΑΤΟ. Πού ξέρεις; Μπορεί ο Πούτιν να έχει πάει για κυνήγι αρκούδας στο Γιακούτσκ και να μην το πάρει χαμπάρι. Άλλωστε δεν είναι όλοι προδότες σαν τους δικούς μας που δεν βάζουν τα εθνικά ύδατα στα 12 μίλια, αυτός είναι ψυχάρα Ουκρανιάρα
- Τί ηγέτη θα ήθελε η Ρωσία για την επόμενη μέρα. Μπορεί να έχει ανδρείκελο δικό της; Σαφώς και όχι. Θέλει κανέναν Κλίτσκο με το το μαχαίρι στα δόντια; Και πάλι όχι. Τί καλύτερο από έναν φαινομενικά ορκισμένο εχθρό τους, αλλά που κατά βάση θα έχει την ατζέντα που θα ήθελαν οι Ρώσοι; Ουδετερότητα (μας πούλησε το ΝΑΤΟ - ήδη τα λέει), ενεργειακή συμφωνία και ανοικοδόμηση με ξένα κόλυβα (τα κορόιδα της ΕΕ θα πληρώσουν το λογαριασμό προφανώς)
Και ο πρόχειρος τρόπος που μοιάζει να γίνεται ο πόλεμος, η χαλαρότητα των Ρώσων κλπ μου δίνει κι άλλες υποψίες. Προφανώς ούτε ξέρω τί συμβαίνει ούτε παίρνω όρκο για τίποτα και το παιχνίδι ακόμα και έτσι να είναι στημένο είναι πολύ high risk, αλλά δεν το βλέπω ως απίθανο σενάριο, για την ακρίβεια το βλέπω όλο και πιθανότερο.
Δεν κάνουμε καμία πλάκα, αλλά το έχω σκεφτεί και εγώ. Το θεωρώ ένα σοβαρό ενδεχόμενο να είναι έτσι, χωρίς να λέω ότι είναι το πιθανότερο. Ο χρόνος θα μας απαντήσει πάντως.
Γενικά, κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι ο μόνος που είχε σχέδιο, ήταν η Ρωσία. Αρκεί να δει κάποιος ξανά το timeline των γεγονότων.
Ενδεικτικά θυμίζω τη διαρροή (των ΗΠΑμερικανών) του "σε 96 ώρες οι Ρώσσοι θα καταλάβουν το Κίεβο". Δεν ίσχυε και δεν ίσχυε γιατί δεν ήθελε ο Πούτιν να το κάνει. Θα ήταν στρατηγικό λάθος για τον ίδιο. Αφενός θα μαρτυρούσε μια επίδειξη ισχύος (πράγμα που δεν το θέλει, απλά έχει αφήσει στον αέρα μια δυναμική να αιωρείται, κανείς δεν ξέρει πόση είναι αυτή), αφετέρου πιστεύω ότι θα ένωνε πραγματικά το ΝΑΤΟ με κίνδυνο πραγματικών αντιποίνων, αφού θα τους φόβιζε.
Τις κυρώσεις που αντί για τους Ρώσους, πλήττουν όλους εμάς; που τις βάζεις.
Έχεις ξαναδεί εσύ να λέει θα φύγει η τάδε πολυεθνική (πχ Μακντόνατς) από τη Ρωσία. Βρε χοντρομαλάκες, ποιος πλήττεται από αυτό; Στη θέση του θα ανοίξει νέο ρωσικό Μακντόνατς. Σκέψου αύριο το πρωί θα φύγουν από την Ελλάδα 20 εταιρίες. Πάρτι θα έκανα. Ούτε στα πιο υγρά όνειρα του Πούτιν όσα (υποτίθεται) ότι του κάνουν. Καταλαβαίνεις ότι η Ρωσία θα είναι ένας αναπτυξιακός παράδεισος ουσιαστικά;
Θα σου πω όμως γιατί δεν θεωρώ το πιθανότερο σενάριο ο Ζελές να είναι άνθρωπος του Πούτιν. Η είδηση ότι οι Δυτικοί στέλνουν όπλα, συγκεκριμένα λέει στέλνουν Patriot οι ΗΠΑ ως "αμυντική" διάταξη. Να κάνει τι δηλαδή η Ουκρανία; Να σταματήσει τη Ρωσία; Να την καθυστερήσει; Να την κάνει να σπαταλήσει παραπάνω οπλισμό; Να πάρει τη Μόσχα; Είναι μια τρέλα και την πληρώνει ο απλός κόσμος.
Αν ήταν άνθρωπός του, θα έστελναν απλά ανθρωπιστικές βοήθειες για τα μάτια του κόσμου. Τώρα έχουν βρει αυτή την μαριονέτα και κάνουν πειράματα με θύμα το λαό. Κάθε μέρα που μένει αυτός πάνω, είναι καταστροφική για την Ουκρανία.
Είναι η γνώμη μου από τη δική μου οπτική γωνία τα παραπάνω.