Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#754682 Τον παγίδευσαν τον τύπο και μέχρι να το καταλάβει ήταν αργά

Το κακό είναι ότι οι Ουκρανοί θα πληρώσουν το χοντρό μάρμαρο και δευτερευόντως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και ο ρωσικός λαός

Η κατάσταση θα αλλάξει όταν φύγει ο Πούτιν και έρθει πιο φιλοδυτικος στην εξουσία και ίσως έτσι καταφέρουν οι Αμερικάνοι να απομονώσουν την Κίνα που είναι και ο απώτερος στόχος
Άβαταρ μέλους
By dimik
Corto Maltese έγραψε:Ένας Αμερικάνος δημόσιος υπάλληλος βρήκε τα αρχεία ενός Ρώσου Σχη Πεζοναυτών; Χάρτες ΟΚ μπορώ κι εγώ να βρω χάρτες για την εισβολή των Κλίγκον στον Ρόμουλους. Δεν ξέρω θα ήμουν πάρα πολύ επιφυλακτικός σε οποιαδήποτε inside info και γενικά είμαι πολύ επιφυλακτικός σε οποιαδήποτε διαρροή πλάνου με γενικό σχεδιασμό χειρότερο από έμπνευση πρωτοετούς της Ευελπίδων.

Δεν είναι τίποτα νέο τα συγκεκριμένα έγγραφα, φωτογραφίες τους κυκλοφόρησαν απο Ουκρανους τις πρώτες μέρες τις εισβολής όπως δεκάδες αν όχι εκατοντάδες άλλες με αιχμαλωτους, ταυτότητες κλπ κλπ.

Το να έκατσαν να έφτιαξαν και να κυκλοφόρησαν τέτοια έγγραφα είναι μια πιθανότητα.
Για ποιον σκοπό όμως; Να δείξουν ότι σκόπευε να πάρει την χώρα σε μια βδομάδα και απέτυχε;
Ε και; είναι το λιγότερο που μπορεί να προσάψει κάποιος στους Ρώσους.

Εξάλλου τα λεει όλος ο κόσμος από την αρχή ότι το blitzkrieg και η γρήγορη κατάληψη των κυβερνητικών κέντρων ήταν η μονη περίπτωση να πετύχει η εισβολή, από εκεί και πέρα κάθε μέρα που περνάει είναι εις βάρος της Ρωσίας στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά.

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Corto Maltese έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Πραγματικά απορώ τίνος τις ντιρεκτίβες ακολουθεί αυτός ο βαλτός Ζελένσκι.
Για κάθε έναν άμαχο νεκρό, αυτός είναι ο μόνος υπεύθυνος εδώ και μέρες.

Χωρίς να κάνω πλάκα, κάθε μέρα πείθομαι όλο και περισσότερο ότι είναι άνθρωπος του Πούτιν.

Ποια είναι τα επιχειρήματά μου;
  • Αποκλείεται ο Πούτιν από το 2014 και μετά, να μην είχε προσπαθήσει να ελέγξει την πολιτική της Ουκρανίας. Τί διάλο; Από εκεί που έχανε οριακά ή κέρδιζε τις εκλογές, ξαφνικά εξαφανίστηκε από τον χάρτη; Κάποιον έχει, όχι όμως φανερά. Ο Ζελέ πήρε 75% στο Β' γύρο μεν αλλά οι περιφέρειες που κέρδισε άνετα ήταν οι Ρωσόφωνες
  • Από το 2014 και μετά ποιο είναι ρεαλιστικά το best case σενάριο για τη Ρωσία; Να μείνει η Ουκρανία ουδέτερη. Να κατοχυρώσει την Κριμαία και να ελέγξει οριστικά το Ντονμπάς
  • Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πήγε ένα πολιτικό κόμμα, μία κυβέρνηση και να είπε. Τί είναι το καλύτερο να κάνουμε για την Ουκρανία μας; Να αρχίσουμε να προκαλούμε το Ντονμπάς και να προσπαθήσουμε να μπούμε στο ΝΑΤΟ. Πού ξέρεις; Μπορεί ο Πούτιν να έχει πάει για κυνήγι αρκούδας στο Γιακούτσκ και να μην το πάρει χαμπάρι. Άλλωστε δεν είναι όλοι προδότες σαν τους δικούς μας που δεν βάζουν τα εθνικά ύδατα στα 12 μίλια, αυτός είναι ψυχάρα Ουκρανιάρα
  • Τί ηγέτη θα ήθελε η Ρωσία για την επόμενη μέρα. Μπορεί να έχει ανδρείκελο δικό της; Σαφώς και όχι. Θέλει κανέναν Κλίτσκο με το το μαχαίρι στα δόντια; Και πάλι όχι. Τί καλύτερο από έναν φαινομενικά ορκισμένο εχθρό τους, αλλά που κατά βάση θα έχει την ατζέντα που θα ήθελαν οι Ρώσοι; Ουδετερότητα (μας πούλησε το ΝΑΤΟ - ήδη τα λέει), ενεργειακή συμφωνία και ανοικοδόμηση με ξένα κόλυβα (τα κορόιδα της ΕΕ θα πληρώσουν το λογαριασμό προφανώς)

Και ο πρόχειρος τρόπος που μοιάζει να γίνεται ο πόλεμος, η χαλαρότητα των Ρώσων κλπ μου δίνει κι άλλες υποψίες. Προφανώς ούτε ξέρω τί συμβαίνει ούτε παίρνω όρκο για τίποτα και το παιχνίδι ακόμα και έτσι να είναι στημένο είναι πολύ high risk, αλλά δεν το βλέπω ως απίθανο σενάριο, για την ακρίβεια το βλέπω όλο και πιθανότερο.

Δεν κάνουμε καμία πλάκα, αλλά το έχω σκεφτεί και εγώ. Το θεωρώ ένα σοβαρό ενδεχόμενο να είναι έτσι, χωρίς να λέω ότι είναι το πιθανότερο. Ο χρόνος θα μας απαντήσει πάντως.
Γενικά, κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι ο μόνος που είχε σχέδιο, ήταν η Ρωσία. Αρκεί να δει κάποιος ξανά το timeline των γεγονότων.
Ενδεικτικά θυμίζω τη διαρροή (των ΗΠΑμερικανών) του "σε 96 ώρες οι Ρώσσοι θα καταλάβουν το Κίεβο". Δεν ίσχυε και δεν ίσχυε γιατί δεν ήθελε ο Πούτιν να το κάνει. Θα ήταν στρατηγικό λάθος για τον ίδιο. Αφενός θα μαρτυρούσε μια επίδειξη ισχύος (πράγμα που δεν το θέλει, απλά έχει αφήσει στον αέρα μια δυναμική να αιωρείται, κανείς δεν ξέρει πόση είναι αυτή), αφετέρου πιστεύω ότι θα ένωνε πραγματικά το ΝΑΤΟ με κίνδυνο πραγματικών αντιποίνων, αφού θα τους φόβιζε.
Τις κυρώσεις που αντί για τους Ρώσους, πλήττουν όλους εμάς; που τις βάζεις.
Έχεις ξαναδεί εσύ να λέει θα φύγει η τάδε πολυεθνική (πχ Μακντόνατς) από τη Ρωσία. Βρε χοντρομαλάκες, ποιος πλήττεται από αυτό; Στη θέση του θα ανοίξει νέο ρωσικό Μακντόνατς. Σκέψου αύριο το πρωί θα φύγουν από την Ελλάδα 20 εταιρίες. Πάρτι θα έκανα. Ούτε στα πιο υγρά όνειρα του Πούτιν όσα (υποτίθεται) ότι του κάνουν. Καταλαβαίνεις ότι η Ρωσία θα είναι ένας αναπτυξιακός παράδεισος ουσιαστικά;

Θα σου πω όμως γιατί δεν θεωρώ το πιθανότερο σενάριο ο Ζελές να είναι άνθρωπος του Πούτιν. Η είδηση ότι οι Δυτικοί στέλνουν όπλα, συγκεκριμένα λέει στέλνουν Patriot οι ΗΠΑ ως "αμυντική" διάταξη. Να κάνει τι δηλαδή η Ουκρανία; Να σταματήσει τη Ρωσία; Να την καθυστερήσει; Να την κάνει να σπαταλήσει παραπάνω οπλισμό; Να πάρει τη Μόσχα; Είναι μια τρέλα και την πληρώνει ο απλός κόσμος.
Αν ήταν άνθρωπός του, θα έστελναν απλά ανθρωπιστικές βοήθειες για τα μάτια του κόσμου. Τώρα έχουν βρει αυτή την μαριονέτα και κάνουν πειράματα με θύμα το λαό. Κάθε μέρα που μένει αυτός πάνω, είναι καταστροφική για την Ουκρανία.

Είναι η γνώμη μου από τη δική μου οπτική γωνία τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Giuseppe Busso έγραψε:Πραγματικά απορώ τίνος τις ντιρεκτίβες ακολουθεί αυτός ο βαλτός Ζελένσκι.
Για κάθε έναν άμαχο νεκρό, αυτός είναι ο μόνος υπεύθυνος εδώ και μέρες.

:dizzy: :dizzy: :dizzy:

H Ουκρανία πολεμάει για την επιβίωσή της αυτή τη στιγμή. Τί ντιρεκτίβες;;; :dizzy:

Καλά, το πόσο οφελημένη θα είναι μία Ρωσία, μετά από μερικούς μήνες / χρόνια κυρώσεων θα το δούμε. Η απάντηση θα είναι το αντίθετο ακριβώς.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Giuseppe Busso έγραψε:Έχεις ξαναδεί εσύ να λέει θα φύγει η τάδε πολυεθνική (πχ Μακντόνατς) από τη Ρωσία. Βρε χοντρομαλάκες, ποιος πλήττεται από αυτό; Στη θέση του θα ανοίξει νέο ρωσικό Μακντόνατς. Σκέψου αύριο το πρωί θα φύγουν από την Ελλάδα 20 εταιρίες. Πάρτι θα έκανα. Ούτε στα πιο υγρά όνειρα του Πούτιν όσα (υποτίθεται) ότι του κάνουν. Καταλαβαίνεις ότι η Ρωσία θα είναι ένας αναπτυξιακός παράδεισος ουσιαστικά;

Δεν ξέρω πως λειτουργούν οι επιχειρήσεις στην Ρωσία, αλλά στην Ελλάδα κάθε φορά που έφευγε μία ξένη επιχείρηση μόνο πάρτι δεν κάναμε.
Ας περιμένουμε να δούμε τι ανάπτυξη θα έχει η Ρωσία τα επόμενα χρόνια. :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
axel12p έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Έχεις ξαναδεί εσύ να λέει θα φύγει η τάδε πολυεθνική (πχ Μακντόνατς) από τη Ρωσία. Βρε χοντρομαλάκες, ποιος πλήττεται από αυτό; Στη θέση του θα ανοίξει νέο ρωσικό Μακντόνατς. Σκέψου αύριο το πρωί θα φύγουν από την Ελλάδα 20 εταιρίες. Πάρτι θα έκανα. Ούτε στα πιο υγρά όνειρα του Πούτιν όσα (υποτίθεται) ότι του κάνουν. Καταλαβαίνεις ότι η Ρωσία θα είναι ένας αναπτυξιακός παράδεισος ουσιαστικά;

Δεν ξέρω πως λειτουργούν οι επιχειρήσεις στην Ρωσία, αλλά στην Ελλάδα κάθε φορά που έφευγε μία ξένη επιχείρηση μόνο πάρτι δεν κάναμε.
Ας περιμένουμε να δούμε τι ανάπτυξη θα έχει η Ρωσία τα επόμενα χρόνια. :whistlink:

δεν φευγουν ,παυση εργασιων λενε .
Λογικα με το περας του πολεμου θα επαναλειτουργησουν.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#754698 Nikita Mazepin
@nikita_mazepin
· 9 Mar
Today I am announcing the creation of a new foundation to help athletes who have been blocked from competing for political reasons. #WeCompeteAsOne
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#754699 Πληροφορίες ότι σκοτώθηκε Ρώσος συνταγματάρχης στο «μακελειό» του Μπροβάρι

Οι Ουκρανοί υποστήριξαν ότι βομβάρδισαν ρωσικό κομβόι στην πόλη Μπρόβαρι, στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου και ισχυρίζονται ότι μεταξύ των νεκρών Ρώσων στρατιωτικών, βρίσκεται ένας διακεκριμένος Συνταγματάρχης, τον οποίο είχε παρασημοφορήσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

https://www.newsbreak.gr/kosmos/306992/ ... -mprovari/
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#754700 Εισβολή στην Ουκρανία: Ο νέος εχθρός των Ρώσων ονομάζεται «ρασπουτίτσα» -Η λάσπη όπου κολλάνε τα τανκς

Προβλήματα επικοινωνίας, έλλειψη συντονισμού, λυσσαλέα αντίσταση του τοπικού πληθυσμού, η εισβολή στην Ουκρανία είναι σπαρμένη με εμπόδια για τον ρωσικό στρατό, ο οποίος αντιμετωπίζει τώρα έναν νέο «εχθρό: την raspoutitsa, ένα κλιματικό φαινόμενο που εμποδίζει τους στρατιώτες και τα στρατιωτικά οχήματα να προχωρήσουν.

Το Κρεμλίνο επέλεξε λάθος εποχή για να εισβάλλει στην Ουκρανία; Εδώ και πολλές μέρες, οι εικόνες των κολλημένων τανκς και στρατιωτικών οχημάτων στη λάσπη πολλαπλασιάζονται στα social media. Και μια λέξη επανέρχεται συνεχώς: raspoutitsa.

Γνωστή στην Ουκρανία, στη Ρωσία και στη Λευκορωσία, η raspoutitsa, δηλαδή «ο καιρός των χαλασμένων δρόμων» σημαίνει το λιώσιμο των πάγων την άνοιξη, το οποίο μεταμορφώνει το έδαφος σε λάσπη. Κανονικά, το φαινόμενο ξεκινάει στα μέσα Μαρτίου, όταν λιώνουν τα χιόνια της άνοιξης. Αλλά φέτος, η Ανατολική Ευρώπη έζησε έναν εξαιρετικό ήπιο και υγρό Ιανουάριο που ευνόησε την πρώιμη εμφάνιση αυτής της κολλώδους λάσπης, η οποία αποτελεί κυριολεκτικά «εχθρό» για τα στρατιωτικά οχήματα.

Γάλλος στρατιωτικός αναλυτής σχολίασε ότι η Ρασπούτιτσα διαρκεί 3-4 εβδομάδες και ανεβαίνει από τα νότια (Κριμαία) προς το βορρά σε μερικές ημέρες και φθάνει ως τη Λευκορωσία.

https://www.iefimerida.gr/kosmos/eisbol ... y-kollisan
Άβαταρ μέλους
By mirage
dimviii έγραψε:Nikita Mazepin
@nikita_mazepin
· 9 Mar
Today I am announcing the creation of a new foundation to help athletes who have been blocked from competing for political reasons. #WeCompeteAsOne

#nobodycares θα ελεγα εγώ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
mirage έγραψε:
@nikita_mazepin
· 9 Mar

μου κανει εντυπωση που δεν καταλαβαινει οτι το κανει χειροτερο με αυτο το τροπο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimviii έγραψε:
mirage έγραψε:
@nikita_mazepin
· 9 Mar

μου κανει εντυπωση που δεν καταλαβαινει οτι το κανει χειροτερο με αυτο το τροπο.

Γιατι το κανει χειροτερο;
Απο ποτε πρεπει καποιος να αποκυρηξει την ηγεσια της χωρας του για να δουλεψει; Επεστρεψαν τα Πιστοποιητικα Κοινωνικων Φρονηματων;

Τι φταιει ο αθλητης, ο μουσικος, ο οποιοσδηποτε να χανει την δουλεια του γιατι η χωρα του κανει πολεμο;

Δηλαδη και στον Β΄ΠΠ κυνηγηθηκαν ο Γκετε, ο Μπετοβεν, ο Μπαχ, οι γερμανοι ηθοποιοι του Μπροντγουει η του Χολιγουντ;

Αν αυριο τα βρουν οι δυνατοι, οπως τα βρισκουν παντα, τι θα πουμε σε ολους αυτους; Δεν πειραζει, ψωμι κι αλατι;
Άβαταρ μέλους
By dimik
Νίκος Παππάς έγραψε:
dimviii έγραψε:
mirage έγραψε:
@nikita_mazepin
· 9 Mar

Γιατι το κανει χειροτερο;
Απο ποτε πρεπει καποιος να αποκυρηξει την ηγεσια της χωρας του για να δουλεψει; Επεστρεψαν τα Πιστοποιητικα Κοινωνικων Φρονηματων;

Τι φταιει ο αθλητης, ο μουσικος, ο οποιοσδηποτε να χανει την δουλεια του γιατι η χωρα του κανει πολεμο;

Δηλαδη και στον Β΄ΠΠ κυνηγηθηκαν ο Γκετε, ο Μπετοβεν, ο Μπαχ, οι γερμανοι ηθοποιοι του Μπροντγουει η του Χολιγουντ;

Αν αυριο τα βρουν οι δυνατοι, οπως τα βρισκουν παντα, τι θα πουμε σε ολους αυτους; Δεν πειραζει, ψωμι κι αλατι;
Δεν πήγε να δουλέψει στο γιαπι και χρειάστηκε να αποκυρηξει την χώρα του αλλά σε ένα πασίγνωστο άθλημα με παγκόσμια κάλυψη στο οποίο διαφημίζει και την χώρα καταγωγής του.

Σε άλλα νέα, ενημέρωση για τα θερμοβαρικα και τα ψυχροβαρικα όπλα Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
#754716 Επειδή γράφεται συχνά γιατί κάθεται ο Ζελένσκι, η μαριονέτα κ.τ.λ. ακόμα εκεί, τι θα έπρεπε να κάνει;
Να σηκωθεί να φύγει όταν μπήκαν οι Ρώσοι μέσα και να γίνει ότι είναι να γίνει ή να τους πει πάρτε όποια πόλη θέλετε παραδινόμαστε;

Πραγματικά ειλικρινής απορία.