Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
mousatos έγραψε:Εικόνα

Είχα πρωτοδοκιμάσει του 2019 και ήταν εξαιρετικό. Το επόμενο του 2020 μέρα με τη νύχτα , καμία σχέση , απαίσιο. Άλλο χρώμα ( πιο ξεβαμμένο), άλλη πυικνότητα, άλλη γεύση. Μαντέψτε τι παρέμεινε ίδιο. η τιμή.
Δεν έχω την απαίτηση να είναι όλες οι χρονιές το ίδιο αλλά μη μου το χρεώνεις το ίδιο . Άμα δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά εσύ ο παραγωγός, κλείσ'το καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#760359 Κύριοι τη γνώμη σας. Θέλω να πάρω κρασί για το πασχαλινό τραπέζι. Τι προτείνετε και να ταιριάζει με το αρνάκι στη σούβλα; Έχω ένα Κτήμα Χατζημιχάλη πολυποικιλιακό ροζέ, ένα Κτήμα Χατζημιχάλη Alfega λευκό, ένα Κτήμα Γεροβασιλείου Λευκό, ένα Παράγκα κυρ Γιάννη και ένα Μολδαβίας Cricova Cabernet. Λένε τίποτα;
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#760361 Τι πιο ταιριαστο σε ελληνικες γευσεις απο μια απιστευτη ρετσινα;
Ρετσινα "Δακρυ του πευκου" του Κεχρη!
Εξαιρετικο κρασι.
Με εχει αφησει εκπληκτο.

https://www.botilia.gr/p/lefko-krasi/dakry_tou_peykou_Kechris
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Y.V έγραψε:Τι πιο ταιριαστο σε ελληνικες γευσεις απο μια απιστευτη ρετσινα; ... Εξαιρετικο κρασι.Με εχει αφησει εκπληκτο.
Μα δεν είναι κρασί, είναι ρετσίνα. Και έτσι απλά το απορρίπτω, δεν μπορώ καθόλου τις ρετσίνες.

Για το αρνί μάλλον την Παράγκα ή το μολδαβικό.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#760371 Τι θα πει δεν ειναι κρασι; :dizzy:
Το εχεις δοκιμασει;
Γιατι ακριβως τα ιδια μου ελεγαν καποιοι φιλοι οτι δεν τους αρεσουν οι ρετσινες και οταν το δοκιμασαν, μετα ετρεχαν να το αγορασουν.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#760376 Εδω απο την Καθαρα Δευτερα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Tetix
sknipper έγραψε:
Y.V έγραψε:Τι πιο ταιριαστο σε ελληνικες γευσεις απο μια απιστευτη ρετσινα; ... Εξαιρετικο κρασι.Με εχει αφησει εκπληκτο.
Μα δεν είναι κρασί, είναι ρετσίνα. Και έτσι απλά το απορρίπτω, δεν μπορώ καθόλου τις ρετσίνες.

Για το αρνί μάλλον την Παράγκα ή το μολδαβικό.
Η ρετσίνα είναι κρασι,παλιοτερα απλα είχαν εναν συγκεκριμένο τυπο ζύμωσης, πλεον διαφορετικούς και βεβαια προέρχεται από την ποικιλία του Σαββατιανου.
Μερικές φορές έχει μια μικρη προσθηκη Ροδίτη ή Ασσυρτικου.

< >
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#760378 Ε! Μα! Μιλαμε για ενα κρασι με αδιακοπη ιστορια 25 αιωνων.

Ασχετα αν καποιοι εβαζαν ρετσινα για να κρυψουν τα παλιοκρασα τους. Δεν σημαινει οτι δεν υπηρχαν και καλες ρετσινες

Αυτο που προτεινω ειναι Ασυρτικο.

Κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχει τιποτα που να ταιριαζει τοσο πολυ στις παραδοσιακες ελληνικες γευσεις.
Ειτε ειναι ψαρικα ειτε κρεατικα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Y.V έγραψε:Ασχετα αν καποιοι εβαζαν ρετσινα για να κρυψουν τα παλιοκρασα τους. Δεν σημαινει οτι δεν υπηρχαν και καλες ρετσινες
Κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχει τιποτα που να ταιριαζει τοσο πολυ στις παραδοσιακες ελληνικες γευσεις.
Ενδιαφέρον. Ίσως έχω μείνει στα παλιόκρασα. Μάλλον πρέπει να δοκιμάσω καλή ρετσίνα.
Άβαταρ μέλους
By Tetix
sknipper έγραψε:
Y.V έγραψε:Ασχετα αν καποιοι εβαζαν ρετσινα για να κρυψουν τα παλιοκρασα τους. Δεν σημαινει οτι δεν υπηρχαν και καλες ρετσινες
Ενδιαφέρον. Ίσως έχω μείνει στα παλιόκρασα. Μάλλον πρέπει να δοκιμάσω καλή ρετσίνα.
Πλεον η Ρετσίνα έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα,θα σας προτείνω έναν πολύ καλό κατ εμέ οινοπαραγωγο για να δοκιμάσετε μια άλλη μορφή "Ρετσινας" και Σαββατιανου με Night Harvest, Wild Fermentation και Skin Contact.
Είναι η Ρετσίνα και το Σαββατιανο του Άωτον = οινοπαραγωγος.
Η Ρετσίνα του, του 2017 ήταν από τις καλύτερες Ρετσίνα που έχω πιει.
Αν τύχει και βρείτε τη συγκεκριμένη χρόνια θα πιείτε μια πολύ δροσερή,γεμάτη βότανα και λουλούδια Ρετσίνα.

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#760385 Με το σουβλιστό αρνί ποιο θα ήταν το κατάλληλο για pairing? Ξινόμαυρο?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#760403 Οποιοδήποτε καλό κόκκινο κρασί, ιδανικά κάτι δυνατό με 14 βαθμούς. Ξινόμαυρο ασφαλώς, ενώ αν θέλεις κάτι ακόμη πιο ιδιαίτερο, δες το Μαυροτράγανο της Σαντορίνης (πολύ ακριβό, αλλά για μια στο τόσο, δεν θα το άφηνα εκτός).
Χατζηδάκης
Σιγάλας
Και κάτι πιο οικονομικό, που είναι πολύ καλό, και επίσης το έχω δοκιμάσει:
Κτήμα Αλφα (Ξινόμαυρο, Syrah, Merlot)
Αν θέλεις κάτι πιο οικονομικό, υπάρχουν επίσης πολύ ωραία κρασιά κάτω από 10€, πχ:
Μέγα Σπήλαιο (Μαυροδάφνη, Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο)
Άβαταρ μέλους
By g8777
kostis20 έγραψε:Με το σουβλιστό αρνί ποιο θα ήταν το κατάλληλο για pairing? Ξινόμαυρο?

Ιδεες και λυσεις για το σπιτι.

Εγω παντως ψηθηκα για το Δακρυ του Πευκου - εμπιστευομαι YV :s_thumbsup - θα το παντρεψω :s_hang με κολα ζιρο ή ρεντ μπουλ, αναλογα το κεφι. :s_howdy