Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#749392
ArrowsFA1 έγραψε:Κανά δυο φορές στο παρελθόν είχε ρωτήσει ο panos2171 για γατό μηχανικό Peugeot, αλλά χωρίς ιδιαίτερη ανταπόκριση. Γνωρίζουμε κάποιον που να μπορεί να ασχοληθεί με μεράκι με ένα Peugeot 107 που παραπέει;

Κατά τα λοιπά να πω και εγώ μια καλή κουβέντα-σύσταση για τον Παπάζογλου (συνεργείο για ιταλικά αυτοκίνητα στην πόλη μας, απέναντι από τα νεκροταφεία της Θέρμης), που μου είχε πρότεινει ο Jim Clark. Άψογοι επαγγελματίες.
Τελευταίο σερβίς στο peugeot 107 έκανα στο παρακάτω:

Peugeot Citroen Renault Karatzas - Mimis

Αντωνίου Δανιόλου 7, Θεσσαλονίκη 546 44
231 094 9001 https://g.co/kgs/nAfCvC

Μου έφτιαξε και ένα θεματάκι με το κιβώτιο.

Δεν ξέρω αν είναι γάτος για παραπάνω, πάντως χρησιμοποίησε σωστά ανταλλακτικά, η τιμή ήταν τίμια και φάνηκε πως έκανε σωστή δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#749435 To Peugeot από το 19 πηγαίνει στον Αδαμίδη, παράπονο δε μπορώ να πω ότι είχα,μια χαρά δουλειά κάνανε και είχανε έναν εξυπηρετικότατο στο τεχνικό τμήμα που κανονίζαμε τις δουλειές που έπρεπε να γίνουν και αν χρειαζόταν κάτι άλλο με καλούσε και μου έλεγε ότι χρειάζεται το τάδε αντικατάσταση με το τάδε κόστος. Τιμές θα έλεγα πολύ λογικές. Την τελευταία φορά όμως έπρεπε να πάει αλλού γιατί είχαν πολύ δουλειά και ραντεβού κλείνανε για 3 βδομάδες μετά, επιπλέον με κάποιον άλλο που μίλησα εκεί όταν του είπα μήπως μπορούμε να το επισπεύσουμε γιατί χάνει νερά από το θερμοστάτη η απάντησή του ήταν: φαντάζομαι δε το ανακάλυψες τώρα, οπότε αφού δουλεύει τόσον καιρό έτσι άστο. Ήταν η περίοδος του καύσωνα και δεν παίζανε τέτοια ρίσκα συν του ότι μόνο απάντηση από επίσημη αντιπροσωπία δε θα πρεπε να ταν.

Οπότε πλέον πάω και στο Σταματιάδη, μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα αλλά δεν έγιναν και σοβαρές δουλειές, μια αλλαγή θερμοστάτη και λαδιών. Δείχνει συνεννοήσιμος και με μεράκι αλλά πλέον δε λέω μεγάλα λόγια για κανέναν. Τιμές πάνω κάτω με την αντιπροσωπία, δηλαδή αν δεν αγόραζα εγώ το θερμοστάτη συνολικά θα ήταν 5% πιο φθηνός γιατί και αυτός όπως μου είπε δουλεύει τα ΟΕΜ από την αντιπροσωπία.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#749447 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, πραγματικά δεν έχω λόγια για τη βοήθεια που έχω λάβει από το φορουμ τον τελευταίο καιρό.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#749799 Καλαμαριά: Οικοπεδοποιείται μέρος του πάρκου Κόδρα με απόφαση του ΣτΕ

Ανατροπή σκηνικού και σχεδιασμού στο δήμο Καλαμαριάς για το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, μετά την απόφαση του ΣτΕ που κατοχυρώνει 20,5 στρέμματα υπέρ του «Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμό Αξιωματικών» (ΑΟΟΑ), απόφαση, που σύμφωνα με την αντιπολίτευση, η διοίκηση του δήμου είχε στα συρτάρια της από τον Ιούλιο του 2021 αλλά δεν είχε δημοσιοποιήσει.


Εν τω μεταξύ, αυτός ο ΑΟΟΑ κάνει κάτι ΚΕΕΛΠΝΟ να μοιάζουν υπόδειγμα διαφάνειας. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#750012
Zorz έγραψε:Καλαμαριά: Οικοπεδοποιείται μέρος του πάρκου Κόδρα με απόφαση του ΣτΕ

Ανατροπή σκηνικού και σχεδιασμού στο δήμο Καλαμαριάς για το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, μετά την απόφαση του ΣτΕ που κατοχυρώνει 20,5 στρέμματα υπέρ του «Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμό Αξιωματικών» (ΑΟΟΑ), απόφαση, που σύμφωνα με την αντιπολίτευση, η διοίκηση του δήμου είχε στα συρτάρια της από τον Ιούλιο του 2021 αλλά δεν είχε δημοσιοποιήσει.


Εν τω μεταξύ, αυτός ο ΑΟΟΑ κάνει κάτι ΚΕΕΛΠΝΟ να μοιάζουν υπόδειγμα διαφάνειας. :hmmm:


A, ωραία...

Ένας χώρος πρασίνου υπάρχει στην Καλαμαριά, ας τον κάνουμε τσιμέντο... γ@μω την μπανανία...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#750015 Νωρίς "ξύπνησε" ο Δήμος.
Μια τεράστια έκταση που την είχε παρατημένη όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος, και που αν δεν είχε προκύψει το θέμα με την απόφαση του ΣτΕ θα συνέχιζε να είναι παρατημένη για άλλα τόσα.
Τώρα φωνάζουν για να κρύψουν την απραξία τους. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#751428
Η απάντηση ενός κατοίκου στην επιστολή ποδηλάτη για την Κ. Καραμανλή
https://parallaximag.gr/top/apantisi-en ... -karamanli


Η ίδια περιοχή και το μαύρο το ενός να γίνεται το άσπρο του άλλου :s_wacko
"Σεβάστηκαν τον ποδηλατόδρομο" :lol: "σχεδον ανυπακρτη η κινηση" στην αρχή (σε μία βδομάδα έπρεπε να αφομοιωθεί ρε μπουνταλάδες!) :superman:

Που τώρα που τον καταργήσαν τι θα έχουμε? Μόνιμη γραμμή πάρκιγκ στα δεξιά και διπλοπαρκάρισμα για καφέ-ψώνια. Άρα, θα αυξηθούν οι λωρίδες :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#751438
egobrain έγραψε:Που τώρα που τον καταργήσαν τι θα έχουμε? Μόνιμη γραμμή πάρκιγκ στα δεξιά και διπλοπαρκάρισμα για καφέ-ψώνια. Άρα, θα αυξηθούν οι λωρίδες :metalo:

Οι λωρίδες φυσικά και δεν θα αυξηθούν, ούτε ο επιστολογράφος προσποιείται ότι περιμένει κάτι τέτοιο. Ο καημός του είναι έξτρα θέσεις για να παρκάρει, και αυτό θα το πάρει. Γενικώς είναι πολύ ενδιαφέρον το πως θεωρούν κάποιοι συνταγματικό δικαίωμα τους να βρίσκουν εύκολο πάρκινγκ κοντά στο σπίτι/δουλειά τους. Το πρόβλημα ομολογουμένως είναι τύπου κότα/αυγό, αν δεν προσφέρεις λειτουργικά και αξιόπιστα ΜΜΜ ο πολίτης αναγκαστικά θα κινηθεί με το αυτοκίνητο. Χώρια που πολλές από τις γειτονιές μας είναι τόσο κακοδομημένες που χρειάζονται
Εικόνα
και χτίσιμο από την αρχή.

Η δε επίκληση στις χώρες της βόρειας Ευρώπης είναι επιεικώς αστεία. Αν μετακομίσεις σε περιοχή που προϋπήρχε της αυτοκίνησης τότε πρέπει να φροντίσεις εσύ για πάρκινγκ. Όλος ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από το τουτούνι σου και δεν μπορείς να απαιτείς να βρίσκεις τζάμπα και άφθονο πάρκιγκ στη παλιά πόλη της Πράγας, του Εδιμβούργου ή στο κέντρο της Βενετίας. :dizzy:



Άσχετο, αλλά ξέρει κανείς αν αυτές είναι οι μόνες εταιρίες που έχουν παρουσία μέσα στον τερματικό του αεροδρομίου; Όχι βανάκι για Γεωργικής Σχολής, Τρίλοφο, Επανωμή, Λαγκαδά ή Αγρίνιο κλπ.
https://www.skg-airport.gr/el/category- ... /nd_id-419
Άβαταρ μέλους
By markvag
#751450
Zorz έγραψε:Άσχετο, αλλά ξέρει κανείς αν αυτές είναι οι μόνες εταιρίες που έχουν παρουσία μέσα στον τερματικό του αεροδρομίου; Όχι βανάκι για Γεωργικής Σχολής, Τρίλοφο, Επανωμή, Λαγκαδά ή Αγρίνιο κλπ.
https://www.skg-airport.gr/el/category- ... /nd_id-419


Από τότε που έφυγα έχει αλλάξει παντελώς...


Για τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης διαφωνώ, το carpet bombing είναι πολύ ... last century... Orbital Bombardment :rtfm:

Βέβαια, κάτι ανάλογο χρειάζονται πολλές γειτονιές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#751669
Zorz έγραψε:Οι λωρίδες φυσικά και δεν θα αυξηθούν, ούτε ο επιστολογράφος προσποιείται ότι περιμένει κάτι τέτοιο.


Δεν το αναφέρει, το έγραψα εγώ γιατι το λέγαν συνέχεια τότε το φθινόπωρο που εσκασε η φορτωμένη κίνηση και έβλέπες κομπολόι χιλιομέτρων απ' τη γέφυρα της Βούλγαρη μέχρι πέρα Εγνατία.
Οτι ντεμέκ ο ποδηλατόδρομος φταίει που κλείνει ζωτικό χώρο.

Σε άλλα όμορφα των πεζοδρόμων :roll: :
Θεσσαλονίκη: Ημερολόγιο παρακμής
https://parallaximag.gr/thessaloniki/th ... o-parakmis

Η κατάσταση στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας είναι γνωστή. Τα δίτροχα διασχίζουν ανενόχλητα τον πεζόδρομο όπου παιδάκια κάνουν πατίνι ή τρέχουν “αμέριμνα”. Αποφασίσαμε γρήγορα να φύγουμε προς την πλατεία Αριστοτέλους για να τις αφήσουμε λίγο πιο ελεύθερες, γιατί η δυσαρέσκειά τους από τα συνεχή “πρόσεχε, μηχανάκι” και “μην απομακρύνεσαι” ήταν πλέον έκδηλη και η νοσταλγία για τις μοναχικές μας βόλτες στη φύση, στο βουνό ή στη θάλασσα είχε αρχίσει να διαγράφεται ξεκάθαρα στα βλέμματά τους.

5 λεπτά κράτησε η χαρά. Ξαφνικά, ένα μηχανάκι με δύο επιβάτες, μπήκε στην πλατεία από την πλευρά της Μητροπόλεως και ο ήχος της εξάτμισης ενστικωδώς μας οδήγησε για άλλη μια φορά να αρπάξουμε τα χέρια των παιδιών μας. Η εξάχρονη κόρη μας όμως, πρόλαβε να τρέξει 3-4 μέτρα μακρυά μας, ενώ το μηχανάκι με μεγάλη ταχύτητα κατευθυνόταν καταπάνω της. Η τσιρίδα μας, που έκανε μέχρι και τον Αριστοτέλη να σηκωθεί, κοκκάλωσε το παιδί 30 εκατοστά από το μηχανάκι που συνέχισε την πορεία του αυξάνοντας ταχύτητα, ανάμεσα σε πεζούς που τραβούσαν ο ένας τον άλλον στην προσπάθειά τους να φυλαχτούν. Εξαιτίας του σοκ, αργήσαμε να τρέξουμε πίσω τους, αδυνατώντας ακόμα και να δούμε την πινακίδα. Πεζοί που μας πλησίασαν, παρακολουθώντας όλο το σκηνικό, επίσης δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν την πινακίδα τους.
[...]
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#751674 Είμαι τις προάλλες σ'ένα κοντινό πάρκο και πάμε προς την έξοδο, που έχει μπάρες για να μην περνάνε αυτοκίνητα, μηχανάκια κλπ. Είναι μπροστά 2 κύριοι και έρχεται από πάνω μηχανάκι με 2 μνπανα και τους λέει λίγο στην άκρη να περάσουμε.

ΘΡΑΣΟΣ. Έπρεπε να τους κατεβάσουν με 2 κλωτσίδια κάτω. :x
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#755395
ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΠΟΙΑ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
https://www.voria.gr/article/nea-dedome ... o-parkingk


Ζέρβα μαχητή :metalo:
θα φάμε μονιμότερο-του-προσωρινού πάρκιν και μετά λαμαρίνα στ' αυτιά :superman:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#757776 Ψάχνω για αρχές Μαΐου bnb ή ξενοδοχείο για 4 άτομα, κατά προτίμηση με 2 δωμάτια, μέχρι 100-150€ συνολικά για 2 βράδια και πέφτω κυρίως σε μπουρδελοξενοδοχεία (θαρρώ).
Προτείνουμε κάτι στο κέντρο; Ποδαράτο θα είναι οπότε δεν μας ενδιαφέρει πάρκιν
Αν θυμάμαι καλά, ένας συμφορουμίτης δεν είχε κάνει bnb; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#757790 Δεν τα εβγαζε περα, το γυρισε και αυτος σε ημιδιαμονης. Ειναι πεντακαθαρα παντως.