Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#744471 Επιτέλους εισακούστηκε η ιδέα μου, κι ας μην πάρω κανένα credit.

Θα ήθελα βέβαια να έχει και προιόντα φούρνου, πχ κουλούρι, τυρόπιτες, μάφιν κλπ. Έχει;
Άβαταρ μέλους
By elvet
#744524 Εικόνα
Από το Πάσχα.
https://thesstoday.gr/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-potiri-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-coffee-drive-thru-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF/
Άβαταρ μέλους
By edmond
Dimitris_P έγραψε:Επιτέλους εισακούστηκε η ιδέα μου, κι ας μην πάρω κανένα credit.

Θα ήθελα βέβαια να έχει και προιόντα φούρνου, πχ κουλούρι, τυρόπιτες, μάφιν κλπ. Έχει;

Έχει ναι.
Είχα σταματήσει τις προάλλες απ' έξω για άλλο λόγο και το κοίταζα. Έχει μια βιτρίνα απ' όπου και διαλέγεις πραματάκια.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#750097 Τελευταίο καφεδάκι ελληνικό ήπια πριν 2,5 χρόνια στην κηδεία του πατέρα μου και πριν από αυτό σε άλλη κηδεία. Αλλά αν και μου αρέσει ο ελληνικός καφές όπως καταλάβατε καφέ γενικά δεν πίνω. Αυτό πρέπει να είναι παιδικό τραύμα από φραπέ που δεν μπορώ καθόλου τη μυρωδιά του. Βασικά δεν μπορώ καθόλου τη μόκα. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι ουδεμία σχέση έχει το φραπέ και η μόκα με τους άλλους καφέδες. Και αναγνωρίζω τα πλεονεκτήματα που έχει η καφεΐνη στην εγρήγορση (ιδιαίτερα μετά το μεσημεριανό που βαραίνω), στον αθλητισμό και στην πρόληψη Αλτσχάιμερ.
Έτσι, για την επιστήμη ρε γα#&^%$, αποφάσισα να δοκιμάσω καφεδάκι nespresso μια και υπάρχει μηχάνημα στη δουλειά. Είχανε 5-6 διαφορετικούς τύπους. Επέλεξα έναν που τον έλεγαν ristretto που βασικά μου θύμισε ελληνικό στο πιο απαλό και χωρίς κατακάθι. Μια χαρά.
Αύριο θα δοκιμάσω άλλη γεύση να δω αν θα καταλάβω διαφορά. Έχει γούστο να το ρίξω στους καφέδες και να ψάχνω για καφεδομηχανήματα...

Η γυναίκα μου πίνει καφέ φίλτρου. Τι διαφορά έχει ο φίλτρου από του μηχανήματος;
Άβαταρ μέλους
By edmond
#750099 Ωχ, φαντάσου να βγείς στην αγορά των μηχανημάτων καφέ και να δίνεις αναλυτικό ριπόρτ για την κάθε λεπτομέρεια τους :lol: :s_roses
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
sknipper έγραψε:Τι διαφορά έχει ο φίλτρου από του μηχανήματος;

O καφές φίλτρου είναι ένα τραβεστί ξέπλυμα που ξεκινάει απο καφές αλλά καταλήγει κάτι σαν τσάι. Μη μπεις στον κόπο.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#750103 Διαφωνώ, είναι μια μέθοδος παρασκευής και μπορείς να έχεις εξαιρετικά αποτελέσματα αναλόγα με τον τρόπο παρασκευής που επιλέγεις να τον φτιάξεις, τα υλικά που βάζεις κλπ. Καφές φίλτρου δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι άγευστο, το αντίθετο θα έλεγα.
Άβαταρ μέλους
By dimitris
edmond έγραψε:Ωχ, φαντάσου να βγείς στην αγορά των μηχανημάτων καφέ και να δίνεις αναλυτικό ριπόρτ για την κάθε λεπτομέρεια τους :lol: :s_roses

Περιμένουμε με ανυπομονησία ποστ-σεντόνια για τις διάφορες μεταξύ περιστροφικής και εμβολοφορου αντλιας και την επίπτωση στον καφέ. :lol:

Για τον καφέ φίλτρου, αν και λάτρης του εσπρέσο, συμφωνώ με mirage.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#750115 Οποιοδήποτε είδος καφέ, έχει οπαδούς και εχθρούς.
Κακώς βέβαια, γιατί όλοι έχουν τη δική τους ξεχωριστή γεύση, αλλά και την "ώρα" τους.
Επίσης καθένας απ΄αυτούς έχει ποιότητες, που τους κάνουν από άχρηστους και νεροπλύματα, μέχρι κορυφαίους και ..."εθιστικούς" !
Προσωπικά πίνω οπωσδήποτε 2 καφέδες καθημερινά, αλλά εξαιρετικά σπάνια 3.
1-2 espresso max , και όταν είναι ένας, είναι γιατί θα έχει προηγηθεί γαλλικός ή 3-4 φορές το μήνα , ελληνικός.
Και btw, ποιός είπε ότι και η σοκολάτα δεν είναι εξαιρετικό και ευχάριστο ρόφημα αν ξέρεις και μερικά κόλπα για να την κάνεις "παχύρευστη", όπως και το "μυρωδάτο" τσάι, ώστε να τα αποκλείουμε γιατί ... έτσι , αν δεν μας δημιουργούν προβλήματα "ανακατωσούρας" ή ότι άλλο ?
:s_coffee
Άβαταρ μέλους
By GTS
#750161 Oι καψουλες ιδιο καφε εχουν με αυτον που αγοραζεις για φιλτρο (απο σουπερμαρκετ τριμμενο). Ανοιξα μια και το ιδιο αποτελεσμα ειδα (σε μηχανη με φιλτρο) σε σχεση με αυτον που αγορασα στο σουπερ μαρκετ (Costa Coffee και τα δυο).

Η διαφορα πρεπει να ειναι στην πιεση/θερμοκρασια του νερου, δεν ξερω ακριβως πως φιλτραρετε ο καφες στις καψουλες.
Άβαταρ μέλους
By GTS
saxon_747 έγραψε:
sknipper έγραψε:Τι διαφορά έχει ο φίλτρου από του μηχανήματος;

O καφές φίλτρου είναι ένα τραβεστί ξέπλυμα που ξεκινάει απο καφές αλλά καταλήγει κάτι σαν τσάι. Μη μπεις στον κόπο.

Αυτο που ελεγαν γαλλικος ειναι οντως χαλια ξεπλυμα, απο την αλλη ο Νεσκαφε που ειναι ο στιγμιαιος ειναι πολυ δυσκολος στο στομαχι αφου καταπινεις τους κοκκους καφε. Αυτο ισχυει και εν μερη στον Ελληνικο.

Σε γενικες γραμμες φιλτρου ειναι πολυ ανωτερος απο ολους, γιατι τον Εσπρεσσο αν τον πιεις με γαλα τοτε δεν ειναι καφες αλλα ροφημα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#750206 Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τρίφτες, ψήστες και καφετιέρες. Προφανώς και υπάρχουν διάφορα είδη κόκκων, προελεύσεις, τρόποι ψησίματος και τριψίματος και κάποια θα είναι πιο κατάλληλα για κάποιους καφέδες αλλά δεν με ενδιαφέρει αρκετά το όλο θέμα. Απλά θέλω να μπορώ να πιώ έναν καφέ πότε πότε για να παίρνω τη δόση μου από καφεΐνη. Για αυτό πρέπει να καταλάβω ποιους καφέδες να πίνω με βάση το ότι μου αρέσει ο ελληνικός και αυτός ο nespresso ristretto που ήπια αλλά δεν μπορώ τον φραπέ.
Το ότι υπάρχουν τόσα πολλά και πολύπλοκα ονόματα για να περιγράψουν έναν καφέ δεν βοηθάει. Και πράματα που όλοι γνωρίζουν εγώ δεν. Ελληνικος, φραπέ και φίλτρου ξέρω. Αλλά τι είναι τα παρακάτω;
Δεν ξέρω τι είναι και τι διαφορές έχουν γαλλικός, αμερικάνικος και οι διάφοροι ιταλικοί. Αλλά έχω καταλάβει ότι ο εσπρέσο είναι η βάση για ριστρέτο, καπουτσίνο, λάτε, μακιάτο κλπ στα οποία εμπλέκεται και η προσθήκη γάλατος είτε σαν υγρό είτε σαν αφρός.