Από το Πάσχα.
https://thesstoday.gr/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-potiri-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-coffee-drive-thru-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF/
Dimitris_P έγραψε:Επιτέλους εισακούστηκε η ιδέα μου, κι ας μην πάρω κανένα credit.
Θα ήθελα βέβαια να έχει και προιόντα φούρνου, πχ κουλούρι, τυρόπιτες, μάφιν κλπ. Έχει;
Έχει ναι.
Είχα σταματήσει τις προάλλες απ' έξω για άλλο λόγο και το κοίταζα. Έχει μια βιτρίνα απ' όπου και διαλέγεις πραματάκια.
Έτσι, για την επιστήμη ρε γα#&^%$, αποφάσισα να δοκιμάσω καφεδάκι nespresso μια και υπάρχει μηχάνημα στη δουλειά. Είχανε 5-6 διαφορετικούς τύπους. Επέλεξα έναν που τον έλεγαν ristretto που βασικά μου θύμισε ελληνικό στο πιο απαλό και χωρίς κατακάθι. Μια χαρά.
Αύριο θα δοκιμάσω άλλη γεύση να δω αν θα καταλάβω διαφορά. Έχει γούστο να το ρίξω στους καφέδες και να ψάχνω για καφεδομηχανήματα...
Η γυναίκα μου πίνει καφέ φίλτρου. Τι διαφορά έχει ο φίλτρου από του μηχανήματος;
sknipper έγραψε:Τι διαφορά έχει ο φίλτρου από του μηχανήματος;
O καφές φίλτρου είναι ένα τραβεστί ξέπλυμα που ξεκινάει απο καφές αλλά καταλήγει κάτι σαν τσάι. Μη μπεις στον κόπο.
edmond έγραψε:Ωχ, φαντάσου να βγείς στην αγορά των μηχανημάτων καφέ και να δίνεις αναλυτικό ριπόρτ για την κάθε λεπτομέρεια τους![]()
Περιμένουμε με ανυπομονησία ποστ-σεντόνια για τις διάφορες μεταξύ περιστροφικής και εμβολοφορου αντλιας και την επίπτωση στον καφέ.
Για τον καφέ φίλτρου, αν και λάτρης του εσπρέσο, συμφωνώ με mirage.
Κακώς βέβαια, γιατί όλοι έχουν τη δική τους ξεχωριστή γεύση, αλλά και την "ώρα" τους.
Επίσης καθένας απ΄αυτούς έχει ποιότητες, που τους κάνουν από άχρηστους και νεροπλύματα, μέχρι κορυφαίους και ..."εθιστικούς" !
Προσωπικά πίνω οπωσδήποτε 2 καφέδες καθημερινά, αλλά εξαιρετικά σπάνια 3.
1-2 espresso max , και όταν είναι ένας, είναι γιατί θα έχει προηγηθεί γαλλικός ή 3-4 φορές το μήνα , ελληνικός.
Και btw, ποιός είπε ότι και η σοκολάτα δεν είναι εξαιρετικό και ευχάριστο ρόφημα αν ξέρεις και μερικά κόλπα για να την κάνεις "παχύρευστη", όπως και το "μυρωδάτο" τσάι, ώστε να τα αποκλείουμε γιατί ... έτσι , αν δεν μας δημιουργούν προβλήματα "ανακατωσούρας" ή ότι άλλο ?
Η διαφορα πρεπει να ειναι στην πιεση/θερμοκρασια του νερου, δεν ξερω ακριβως πως φιλτραρετε ο καφες στις καψουλες.
saxon_747 έγραψε:sknipper έγραψε:Τι διαφορά έχει ο φίλτρου από του μηχανήματος;
O καφές φίλτρου είναι ένα τραβεστί ξέπλυμα που ξεκινάει απο καφές αλλά καταλήγει κάτι σαν τσάι. Μη μπεις στον κόπο.
Αυτο που ελεγαν γαλλικος ειναι οντως χαλια ξεπλυμα, απο την αλλη ο Νεσκαφε που ειναι ο στιγμιαιος ειναι πολυ δυσκολος στο στομαχι αφου καταπινεις τους κοκκους καφε. Αυτο ισχυει και εν μερη στον Ελληνικο.
Σε γενικες γραμμες φιλτρου ειναι πολυ ανωτερος απο ολους, γιατι τον Εσπρεσσο αν τον πιεις με γαλα τοτε δεν ειναι καφες αλλα ροφημα.
Το ότι υπάρχουν τόσα πολλά και πολύπλοκα ονόματα για να περιγράψουν έναν καφέ δεν βοηθάει. Και πράματα που όλοι γνωρίζουν εγώ δεν. Ελληνικος, φραπέ και φίλτρου ξέρω. Αλλά τι είναι τα παρακάτω;
Δεν ξέρω τι είναι και τι διαφορές έχουν γαλλικός, αμερικάνικος και οι διάφοροι ιταλικοί. Αλλά έχω καταλάβει ότι ο εσπρέσο είναι η βάση για ριστρέτο, καπουτσίνο, λάτε, μακιάτο κλπ στα οποία εμπλέκεται και η προσθήκη γάλατος είτε σαν υγρό είτε σαν αφρός.