Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimitris
#53494 Δεν καταλαβαίνω την επιχειρηματολογία περί ποιότητας δρόμου στην τοσο κεντρική αρτηρία που ενώνει το βορρά με το νότο της Ελλάδας.

Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες που συνδέουν τη βόρεια Ευρώπη με τη νότια Ευρώπη εχουν πολλά κομμάτια αντίστοιχης μορφολογιας με τα τεμπη και αντίστοιχης ποιότητας δρόμου, με πολλαπλάσιο μήκος, καθώς και τούνελ με μια λωρίδα ανα κατεύθυνση και συνολικό μήκος δεκάδων χιλιομέτρων. Τα καλοκαίρια διασχιζονται από εκατομμύρια οχήματα, και τα μποτιλιαρίσματα ωρών ειναι καθημερινό φαινόμενο, πιθανότατα με πολυ λιγότερα ατυχήματα ανα οχηματοχιλιομετρο.

Το οτι εμείς συζητάμε για ένα κομμάτι 7 χιλιομέτρων, σε μια οδική αρτηρία με πρακτικά μηδενική κίνηση, δείχνει το πόσο στον κόσμο μας είμαστε, και πόσο ηλίθιοι που δεν μπορούμε να καταλάβουμε οτι για 7 χιλιόμετρα πρέπει να πάμε με 60, σε 7 λεπτά θα τα έχουμε διασχίσει κ τέλος.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Morx έγραψε::omg:

ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ !!!!

Καταλαβαινεις οτι αυτος ο "ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ" (προς στιγμην θελω να πιστευω) οδικος αξονας που λεγεται ΤΕΜΠΗ και συνδεει βορρα με νοτο, ειναι ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟ να γινει καλυτερος απ'οτι ειναι;
Καταλαβαινεις επισης οτι συνδεει χωρια μεταξυ τους και αλλες οδικες αρτηριες, πραγμα που ΠΟΤΕ δε θα τον κανει "ταχειας" κυκλοφοριας;

ΛΕΑ δεν εχει, τα 'παμε φαρδυτερος ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ αν δεν κοψεις τα βουνα κι αλλο, πραγμα που δεν εγγυωμαι μιας και δεν ειμαι γεωλογος.
Διαχωριστικο διαζωμα ΔΕΝ εχει γιατι πολυ απλα ειναι τοσο στενα, που το μονο που θα καταφερεις ειναι να κλεισεις την κυκλοφορια σε περιπτωση που καποιος ακινητοποιηθει εκει μεσα, ή θα πρεπει να το γκρεμισεις. ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΑ ΛΕΜΕ!

Βαρος κυκλοφοριας λοιπον. ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ο ασφαλτοταπητας ειναι μια χαρα.
ΕΚΕΙ ομως που υπαρχει περιορισμος για μεικτο βαρος, αγαπητε, στους παραδρομους για να παρακαμψεις τα διοδια, γινεται της καραπουταναρας απο νταλικες. Το ξεπερνανε κατα πολυ, πιστεψεμε! Για εκεινα να παραπονεθεις λοιπον.

ΝΑΙ εχω σκεφτει και παμε να ανοιξουμε ενα χαρτη λοιπον.
Το μεγαλυτερο κομματι που θα βρεις, ειναι 7 χιλιομετρα στα οποια δεν παρεμβαλλεται καποιος αλλος καθετος ή παραλληλος δρομος.

Εαν σε αυτα τα 7 χλμ γινει ατυχημα ακριβως στη μεση, να εισαι σιγουρος δε θα κατσουν να κλεισουν 2 σειρες οχηματα σε καθε λωριδα (συνολο 4) για 3μισι χιλιομετρα. Εχω φαει αρκετα μποτιλιαρισματα στη μαπα εκει μεσα, εχω φαει αρκετα επισης και με μηχανη. ΠΕΡΝΑΣ. Δεν εχεις θεμα.
Και για ποιες εξοδους διαφυγης μιλας;;

ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Η ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ?!!!?! ΚΑΘΕΤΑ ?!!??! :dizzy:

ΟΥΓΚ λοιπον.... :)

Κατ'αρχήν επειδή βλέπω δεν το έχεις: όταν λέμε βάρος κυκλοφορίας δεν είναι το βάρος ενός κιλού μπανάνας. Ούτε το πόσο ζυγίζει ένα όχημα. όταν λέμε βαριά κυκλοφορία εννοούμε ότι στο δρόμο κυκλοφορούν φορτηγά και νταλίκες τα οποία απαιτούν κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές δρόμου όχι για να αντέξουν το βάρος τους αλλά για να διεξάγεται ασφαλώς η κυκλοφορία τους. Δε σημαίνει λοιπόν ότι άμα το οδόστρωμα ή ακόμα και η οδοστρωσία είναι καλή ότι ο δρόμος προσφέρεται για βαριά κυκλοφορία.
Η λέξη σήραγγα σου λέει κάτι? Γέφυρα? Άψογος λοιπόν είναι ο δρόμος ο οποίος ανάλογα με τη μορφολογία του εδάφους, ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζεται, ανάλογα με το φόρτο και το βάρος της κυκλοφορίας έχει τα τεχνικά έργα που απαιτούνται για να διεξάγεται με ταχύτητα και με ασφάλεια η κυκλοφορία σε μια 'πολιτισμένη χώρα', το έτος 2014, όταν μάλιστα σου ζητάνε να πληρώσεις τα πιο ακριβά ή από τα πιο ακριβά διόδια της Ευρώπης.
Να μου πεις εντάξει ρε φίλε ο δρόμος είναι μπουρδέλο αλλά τέλος πάντων επειδή είναι ακριβώς μπουρδέλο πρέπει να ακολουθείς τα όρια, να μην κάνεις |λογοκρισία| και να οδηγείς πολύ προσεχτικά για τα δέκα τόσα χιλιόμετρα να συμφωνήσω.
Αλλά πρέπει να είναι τελείως χαχόλος κάποιος να λέει ότι επειδή ενδεχομένως ένας δρόμος έχει καλό οδόστρωμα και είναι φωτισμένος ότι είναι άψογος όταν ακολουθείς τα όρια. Αλλιώς ας φτιάξουμε χωματόδρομους ας βάλουμε όριο 30 και να λέμε άμα ακολουθείς τα όρια ο δρόμος είναι άψογος.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Morx έγραψε:Εισαι ΑΛΛΟΥ! :lol:
Ποσο συχνα διασχιζεις τα Τεμπη ? :hmmm:

Μια φορά στα είκοσι χρόνια. Τι σχέση έχει? Επί της ουσίας pls...

Όσο για κάποιο φίλο που συγκρίνει τα Τέμπη με άλλα πάσα της Κεντρικής Ευρώπης να πω ότι σε απόσταση μερκών δεκάδων χιλιομέτρων υπάρχουν εναλλακτικές κύριες αρτηρίες όπου είναι αυτοκινητόδρομοι ενώ σε αυτά τα πάσα τουλάχιστον στα περισσότερα που έχω περάσει απαγορεύονται τα φορτηγά. Γίνε πιο συγκεκριμένος αν θες να συζητήσουμε και για αυτό.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#53957 Ένας νεκρός και τρεις σοβαρά τραυματίες έπειτα από τροχαίο στην Πανεπιστημίου

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ena ... 10310.html
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#54447 Τραγικό συμβάν σήμερα για τα Χανιά. 3 παιδιά 18-19 χρονών νεκρά και 1 βαριά, σε σημείο που πρέπει να πηγαίνεις με 30-40, αφού είναι κόμβος. Η καταστροφή του 206cc δείχνει πολύ υψηλές ταχύτητες. Ότι έγινε και 5 το πρωί δηλώνει, επιστροφή από διασκέδαση.....Κρίμα τα νέα παιδιά :(

Εικόνα

http://www.haniotika-nea.gr/se-krisimi- ... ravmatias/
Άβαταρ μέλους
By elvet
#66478 78 χρονος πεζός παρασύρθηκε και σκοτώθηκς από αυτοκίνητο που οδηγούσε 80χρονος!
http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=209574
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#73819 Βέροια: Σκοτώθηκε η νύφη δίπλα στον γαμπρό

Το τραγικό δυστύχημα έγινε αργά χθες το απόγευμα στην είσοδο της σήραγγας Σ13 στην Εγνατία οδό, στον Πολύμυλο Κοζάνης. Το ΙΧ που οδηγούσε ο γαμπρός, με συνοδηγό τη γυναίκα του και στα πίσω καθίσματα τους δύο μάρτυρες, ''καρφώθηκε σε προπορευόμενη νταλίκα που μετέφερε βαρέα οχήματα.

Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα, ενώ οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο, κατάφεραν να βγάλουν ζωντανό αλλά σοβαρά τραυματισμένο τον οδηγό...
H 28χρονη νύφη που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα είχε παντρευτεί λίγες ώρες νωρίτερα, με πολιτικό γάμο, τον οδηγό του μοιραίου ΙΧ, ο οποίος επίσης κατάγεται από την περιοχή και συγκεκριμένα από χωριό του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

Ο 34χρονος γαμπρός, ο μόνος που βγήκε ζωντανός, βαριά τραυματισμένος από το αυτοκίνητο, ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Αποφάσισε να παντρευτεί την αγαπημένη του και μαζί με το ζευγάρι των μαρτύρων, πήγαν μετά τη σύντομη τελετή σε γνωστό τσιπουράδικο της Κοζάνης και στη συνέχεια αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη, που όμως έμελλε να μην φτάσουν ποτέ...

Μαλλον στο bold κρυβεται η αληθεια..
Τι να πεις..

http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 48&catid=6
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#73845 Σχεδόν ανέπαφη βλέπω την καμπίνα. Ακόμα και το παρ-μπριζ δεν έσπασε, που χτύπησαν και σκοτώθηκαν; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#73866 Για δες το παρμπρίζ πάνω στη γωνία από την μεριά του συνοδηγού. Ζώνες φορούσαν;
Άβαταρ μέλους
By kacey
#73984 Ζωνη πισω γιοκ, τεζα και οι 4 (απο τυχη ζωντανος ο οδηγος). Απλα πραγματα.

(υποθεσεις κανω, αλλα δεν ειναι και πολυ τραβηγμενη...)
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#74117 Εντύπωση μου κάνει πως το παρμπριζ είναι αθικτο. Με τη μούρη δεν καρφωθηκε στην νταλίκα;

< K910 μου