Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου

Και μετά το Premium SUV τι;

5
17%
14
47%
3
10%
1
3%
7
23%
Άβαταρ μέλους
By nass
KiloMeater έγραψε:αμα το υπαρχον τσεκαρει ολα τα κουτακια, γιατι να το αλλαξεις;

nass έγραψε:Ομως ο καιρός περνά και σε 1.5 χρόνο θα είναι 5 ετών, που νομίζω είναι ο μέγιστος χρόνος, μέσα στον οποίο πρέπει κάποιος να πουλάει ένα αυτοκίνητο, πριν απαξιωθεί υπερβολικά πολύ (συν το ότι ό,τι και να 'ναι, το έχεις βαρεθεί μετά από 5 χρόνια), χώρια ότι πιθανότατα να αρχίσει να "ζητάει" εκεί κάπου στα 75-80Κ χλμ.

Nosferatu έγραψε:F-pace οσο ποιο ψηλά μπορεις να πας σε κινητήρες (svr ειναι το ονειρο)? Κανει tick ολα τα boxes που εβαλες και πλεον εχει ωριμάσει αρκετα με το 21ΜΥ facelift, ιδιως στο εσωτερικό και το καινούριο infotainment system.

Είχα αξιολογήσει για αγορά την F-pace το 2018 και τελικά προτίμησα τη Macan, δύσκολο να ξαναγυρίσω πίσω τώρα.
Γιατί όμως λες ότι είναι μία κατηγορία κάτω, και τα δύο D-SUV είναι με μήκος γύρω στα 4.7 m :hmmm:
H Cayenne είναι σε κατηγορία φορτηγ.... εεεε εννοώ 5 m :whistlink:

EDDIE_147 έγραψε:Επειδή όλο το κατεβατο το αποκωδικοποίησα ως "πορσιλα + πρακτικότητα" που μέχρι τώρα ήταν το Macan 2 σε 1, τα σπάω στα δύο -->
911 + οικονομικό οικογενειακό σουβλάκι με off road δυνατότητες --> 997 + RAV χιμπριντ;

Νομίζω έκανες λάθος αποκωδικοποίηση :rtfm:

nass έγραψε:Απαραίτητες προϋποθέσεις:
Επίσης για τον ίδιο λόγο δεν έχει νόημα ο συνδυασμός ενός σπορ με ένα ανθρωπομεταφορέα, γιατί θα κατέληγα να οδηγώ 99% του χρόνου τον ανθρωπομεταφορέα και θα πέταγα τα λεφτά μου για το σπορ και δεν θα ευχαριστιόμουν το #2 παρακάτω (για daily driver σπίτι-γραφείο έχω θαυμάσια μηχανή, άρα δεν με ενδιαφέρει αυτή η χρήση)

Ασε που η "πορσίλα" μάλλον ανάποδα μου βγαίνει βλ. "κοινωνικό αντίκτυπο" :s_wink

gto250swb έγραψε:Το πρώτο πρόβλημα σου, (το οικολογικό αποτύπωμα) δεν λύνεται με A45 ή RS4,5,6,7 , λογικά θα έπρεπε να κρατήσεις το Μακάν μέχρι να διαλυθεί, μιας όσο πιο πολλά αυτοκίνητα αγοράζουμε τόσο το χειρότερο. Ούτε βέβαια με τη κατοχή περισσότερων του ενός αυτοκινήτου. Εκτός κι αν υπάρχει αυτοκίνητο που παράγει τόσο λιγότερο co2 όσο και το embedded carbon emissions για την κατασκευή ενός καινούργιου κάθε 5 χρόνια. Άρα μην έχεις τύψεις κρατά το Μακάν.

Εχεις δίκιο αν λάβεις υπόψη το συνολικό αποτύπωμα αλλά εστιάζω περισσότερο στην κατανάλωση καυσίμου. Και πάντως δεν είναι τόσο σοβαρό ώστε να είναι πραγματικά κριτήριο επιλογής, περισσότερο το αναφέρω ως ενόχληση.

@dimik
Καλά το RS6 είναι τέρας αλλά για το Α6 πραγματικά είναι ΙΜΟ τρελλό να πουλήσω τη Macan και να πάρω A6... Δεν χρειάζομαι τόσους χώρους BTW... αν λέω στην ψηφοφορία ότι μπορώ και με Fiesta :rtfm:

Τι λέτε για τα της ψηφοφορίας; Για ψηφίστε :)
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#738350 Τελικα δεν εχουμε μονο εμεις οι φτωχοι προβληματα :shifty:

Φιλε με τη Μακαν ανεβασες πολυ τον πηχη. Πραγματικα δυσκολη η αναβαθμιση μετα απο τοσο καλο αμαξι. Απλα εχω την αισθηση οτι μετα απο SUV, θα σου κακοφανει να πας σε κατι μικροτερο/χαμηλοτερο εστω κι αν ειναι τουμπανο (που θα ειναι εφοσον υπαρχει πατσετ). Ειδικα οσο μεγαλωνουμε, νομιζω οτι το SUV μας ταιριαζει περισσοτερο.

Οποτε ενα κουκι στην πρωτη επιλογη απο μενα! Η τελευταια επιλογη επισης ειναι πολυ λογικη, αλλα αν μπει το διαολι της αλλαγης στο μυαλο κι αρχισει και σκαβει εκει μεσα, δυσκολα του πας κοντρα :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#738362 Οι επιλογές στην ψηφοφορία είναι κατά την γνώμη μου για αυτοκίνητα που δεν πλησιάζουν την Macan, άρα ό,τι και να πάρεις η αλλαγή θα σου κακοφανεί νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#738401 Ωραία προβλήματα!

Προσωπικά ψήφισα τη δεύτερη επιλογή, ένα Audi RS3 νομίζω είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο. Απλά παντελώς άχρηστο εκτός δρόμου. :lol: (και πιο συμμαζεμένο σε χώρους, αν και δεν νομίζω να υπάρχει θέμα με δύο παιδιά)

Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που να συνδυάζει τις ικανότητες εντός / εκτός δρόμου της Macan, οπότε πρέπει να αποφασίσεις μεταξύ των:

1) Κρατάω τη Macan ή παίρνω μία καινούρια Macan

2) Αποφασίζω ότι τέρμα το off roading και παίρνω κάτι καθαρά ασφάλτινο (πχ RS3) ή κάτι που να ειναι μεν SUV, αλλά με πολύ περιορισμένες off road δυνατότητες (πχ Χ3Μ).

3) Αποφασίζω ότι θα κάνω συμβιβασμό στην άσφαλτο και παίρνω κάτι πιο χωμάτινο (πχ Velar)

ή

4) Τινάζω την μπάνκα και παίρνω μία Cayenne... :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
nass έγραψε:είναι ΙΜΟ τρελλό να πουλήσω τη Macan

Βασικά αυτό.
Η μόνη αλλαγή που έχει νόημα είναι να θες κάτι πιο σκληροπυρηνικό εκτός δρόμου ή αντίστοιχα δρόμου + suvλάκι για συμπλήρωμα που είπες δεν σου κάνει --> ή Cayenne που λες ότι παραείναι μεγάλη.

Τώρα το να δώσεις Macan για Χ3Μ, Range Rover που είδα παραπάνω νομίζω δεν αλλάζει τίποτα στα αποτυπώματα που είπες (οικονομικό - κοινωνικό).

kubiak έγραψε:Καινούρια Mac-ρ-an...

Αυτή δεν θα βγαίνει μόνο ηλέκτρiche;
Άβαταρ μέλους
By nass
Anonymous Founder έγραψε:Οι επιλογές στην ψηφοφορία είναι κατά την γνώμη μου για αυτοκίνητα που δεν πλησιάζουν την Macan, άρα ό,τι και να πάρεις η αλλαγή θα σου κακοφανεί νομίζω.

Γιατί το λες αυτό ? Εξαρτάται από τη χρήση. Πχ. ένα A45S / RS3 είναι σαφώς ανώτερο αυτοκίνητο από τη Macan σε χρήση ασφάλτινου δρόμου (μια χαρά είναι η Macan απλά αυτά είναι πολύ καλύτερα). ΟΚ χάνω την εύκολη πρόσβαση σε χωματόδρομους αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Αντίστοιχα ένα πχ. Fiesta μπορεί να είναι πιο ενδιαφέρον οδηγικά από όλα αυτά (δεν το έχω οδηγήσει).
Απλά η Macan είναι jack of all trades, αυτό δεν την κάνει όμως αυτονόητα ανώτερο αυτοκίνητο.

EDDIE_147 έγραψε:
nass έγραψε:είναι ΙΜΟ τρελλό να πουλήσω τη Macan

Βασικά αυτό.
Η μόνη αλλαγή που έχει νόημα είναι να θες κάτι πιο σκληροπυρηνικό εκτός δρόμου ή αντίστοιχα δρόμου + suvλάκι για συμπλήρωμα που είπες δεν σου κάνει --> ή Cayenne που λες ότι παραείναι μεγάλη.

Μα νομίζω ότι εξήγησα τους λόγους που προγραμματίζω σε 1.5 χρόνο να την πουλήσω, δεν είναι επειδή δεν είναι άριστο αυτοκίνητο. Είναι επειδή αν δεν την κρατήσω για πάντα μέχρι να βγάλει ιστορικές πινακίδες (απίθανο), ΟΤΑΝ την πουλήσω θα χάσω δεκάδες χιλιάδες €€€ (πως πουλάνε σήμερα Cayenne 15ετίας €10Κ ενώ αγοράστηκαν €100Κ ? αυτό) συν το ό,τι όσο καλό και να είναι ένα αυτοκίνητο κάποια στιγμή το βαριέσαι (μου συνέβη με το Evo, που το κράτησα πολύ περισσότερο χρόνο απ΄ό,τι έπρεπε)

Υπάρχει κάπου θεωρώ ένα σημείο που, αν μπορείς να το κάνεις από οικονομική άποψη (διότι πάντα το φτηνότερο αυτοκίνητο είναι αυτό που ήδη έχεις, το μεγαλύτερο έξοδο ενός αυτοκινήτου είναι η απόσβεσή του, ούτε τα καύσιμα, ούτε τα τέλη κτλ. αυτό δεν καταλαβαίνουν μάλλον όσοι, προσπαθώντας να κάνουν οικονομία, αγοράζουν ηλεκτρικά των €50Κ), καλύτερα να αλλάζεις αυτοκίνητο.

Δύο αυτοκίνητα μπορεί να παίξουν μόνο στο σενάριο να κρατήσω τη Macan και να πάρω και ένα track day special, που όμως θα κάνει 1000 χλμ. το χρόνο --> αμαρτία ΙΜΟ --> δε νομίζω...

EDDIE_147 έγραψε:Τώρα το να δώσεις Macan για Χ3Μ, Range Rover που είδα παραπάνω νομίζω δεν αλλάζει τίποτα στα αποτυπώματα που είπες (οικονομικό - κοινωνικό).

Σωστά, αλλά τα αποτυπώματα δεν είναι οι αιτίες της αλλαγής, απλά αυτά που δεν μου αρέσουν στο τωρινό μου αυτοκίνητο, δεν αλλάζεις αυτοκίνητο επειδή καίει πολλή βενζίνη :innocent:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#738425 Ψηφισα την δευτερη επιλογη αλλα οχι για αυτα που γραφεις εκει.
Αναμενεται Corolla GR στα βηματα του Yaris με 300 αλογα, τετρακινητο κλπ. Αν κανουν την δουλεια που κανανε στο μικρο :superman:
viewtopic.php?p=735532#p735532

To θεμα ειναι πως θα σου φανει απο τα δερματα, τον διακοσμο, την πολυτελεια της Macan το σαφως υποδεεστερο ΤΟΥΟΤΑ.

Γιατι κακα τα ψεμματα :shifty: μπορει να βαριεσαι καποια στιγμη ενα αυτοκινητο, αλλα τον εξοπλισμο, τις ανεσεις, τον διακοσμο του οχι
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#738427 Θα αφήσω αυτό εδώ...
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#738428 Διαβάζοντας το τοπικό, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μπορεί αυτό το τουτούνι να αντικατασταθεί με ένα άλλο, σαν ολοκληρωμένο πακέτο και για τα συγκεκριμένα θέλω. Μάλλον δύο χρειάζονται, πλην όμως δε μπορώ να πιστέψω ότι θα πήγαινε άνθρωπος από Macan σε ST. :help:

Bέβαια μετά έχουμε να κάνουμε με το depreciation δύο οχημάτων, οπότε ίσως να έπρεπε το ένα να είναι πρόταση Εδουάρδου αποπάνω, και το άλλο παλιότερο ταυλόγκαζο, σοβαρότερης όμως κατηγορίας από ST.

Εάν είχα τα χαρτιά πάντως, αυτό που πρωτοέγραψε ο Εδουάρδος θα έκανα. 911 και ένα χαμαλοσουβλάκι, δε μπορώ να μην τον πω τον πόνο μοτ γιατί η 911 είναι όνειρο ζωής. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By nass
Νίκος Παππάς έγραψε:Ψηφισα την δευτερη επιλογη αλλα οχι για αυτα που γραφεις εκει.

Ε καλά, ενδεικτικά είναι, ως βάση συζήτησης.

Νίκος Παππάς έγραψε:Αναμενεται Corolla GR στα βηματα του Yaris με 300 αλογα, τετρακινητο κλπ. Αν κανουν την δουλεια που κανανε στο μικρο :superman:
https://www.petrolheads.gr/viewtopic.ph ... 32#p735532

Το έχω στα υπόψην το Yaris GR αλλά έχει ένα μεγάλο μείον: μείον 2 πόρτες και πολύ μικρό χώρο αποσκευών. Οπότε πάει στην κατηγορία "track day special" :s_no
Την Corolla θα την δούμε.

Νίκος Παππάς έγραψε:To θεμα ειναι πως θα σου φανει απο τα δερματα, τον διακοσμο, την πολυτελεια της Macan το σαφως υποδεεστερο ΤΟΥΟΤΑ.

Γιατι κακα τα ψεμματα :shifty: μπορει να βαριεσαι καποια στιγμη ενα αυτοκινητο, αλλα τον εξοπλισμο, τις ανεσεις, τον διακοσμο του οχι

Η αλήθεια είναι ότι η Macan έχει άψογη ποιότητα, όχι στυλ VW δήθεν ποιότητα :svivhaha: , στα αλήθεια, 3.5 χρόνια τώρα τίποτε δεν τρίζει (*) όλα δουλεύουν όπως την 1η μέρα, καμία απρογραμμάτιστη επίσκεψη στο συνεργείο (ενδεικτικά, το Evo μου είχε βγάλει off έναν MAF κάπου στα 2 χρόνια και μου χάλασε μια "καταδρομική" :superman: προς Ιτέα-Ναύπακτο με safe mode και πάλι δεν έχω παράπονο από την ποιότητά του σαν αυτοκίνητο) και από πολυτέλεια δεν έχω παράπονο :lol: ιδίως με τα Japan homologation specials που οδηγούσα πριν :whistlink:

(*) Εκτός από ένα συντονισμό ενός ηχείου στην αριστερή πόρτα, που όμως δεν είναι εργοστασιακή αλλά συναρμολογημένη εδώ στην Ελλάδα, όταν είχαν προσπαθήσει να την κλέψουν άρα αθώα η Porsche.

Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι δεν θα μπορούσα να ζήσω με λιγότερα πχ. τα δέρματα ωραία είναι αλλά ψιλοαδιάφορα σε τελική ανάλυση.

diplomat έγραψε:911 και ένα χαμαλοσουβλάκι

Το οποίο θα οδηγώ 99% του χρόνου και η 911 θα κάααθεται και εγώ θα είμαι όλη μέρα με τον κουβά :rtfm:

EDDIE_147 έγραψε:Θα αφήσω αυτό εδώ...

Αστο να πάει... Απογοήτευση αυτό το αυτοκίνητο :( όπως γενικότερα απογοήτευση η BMW πραγματικά τι έχει πάθει αυτή η μάρκα ? :sorry:

GTS έγραψε:Ford Puma ST mini Macan

Δηλαδή να δώσω 9000 (35%) παραπάνω από το Fiesta ST για να πάρω μια mini Macan ενώ έχω ήδη την κανονική :s_tongue
(Ωραίο το Puma και όντως μοιάζει με Macan αλλά η τιμολόγησή του είναι εκτός θέματος)

Βλέπω στην ψηφοφορία ότι τα μικρά GTI δεν έχουν ιδιαίτερη πέραση, γιατί ρε παιδιά, 2 μοντέλα έμειναν πια, δεν μας κάνουν κλικ ? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#738442 Συγνώμη αν έχεις ήδη απαντήσει αλλά για μένα το κυρίοτερο ερώτημα είναι πόσο σημαντική είναι τελικά για σένα η πρόσβαση σε χωματόδρομους σε συνδυασμό με καλή συμπεριφορά στην άσφαλτο. Αν όντως είναι απαραίτητα και τα 2 τότε απλά αγοράζεις πάλι μια Macan σε άλλο χρώμα :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
nass έγραψε:Αστο να πάει... Απογοήτευση αυτό το αυτοκίνητο όπως γενικότερα απογοήτευση η BMW πραγματικά τι έχει πάθει αυτή η μάρκα ?

Αν είναι όπως τα λέει ο σύντροφος είναι γτπ --> Μ3 σε σουλούπι suv χωρίς καμία εκτός δρόμου δυνατότητα.
Για design είναι σχετικό το θέμα αλλά οδηγικά νομίζω μια χαρά π@π@ρι φτιάχνουν που θα λεγε και ο Ντίμης.