- 08 Οκτ 2021, 21:49
dimik έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Λάδια δικά σου πας και στην εγγύηση πάντως. Αρκεί να είναι εντός προδιαγραφών.
+1, τους πήγαινα Mobil από το 2ο service, τα αγόραζα από το gmarket θυμάμαι τότε κανένα 50ρι το 4λιτρο.
Αυτό που είχε μεγαλύτερο το Mobil από τα άλλα ήταν το flash point, γύρω στους 250 βαθμούς αν θυμάμαι καλά.
Καταναλωση λαδιού δεν είχε ποτέ το Scirocco.
Τώρα πάντως στο Golf βάζω 5w-40
< >
εισαι σιγουρος οτι σου βαζουν ομως αυτα που πας? εχεις οπτικη επαφη με το αυτοκινητο και τον τεχνικο? γιατι εχουν δει τα ματια μου στις αντιπροσωπειες ,οπως πολλοι βεβαια..
εγω πλεον στις αντιπροσωπειες οταν παω ,δεν κανω την εργασια αν δεν μαφησουν να εχω μια μικρη οπτικη επαφη με το αυτοκινητο και τον μαστορα..βασικα πουθενα δεν παω αν δεν συμφωνησουν σαυτο..δεν εχω εμπιστοσυνη πλεον σε κανενα.
το Mobil esp formula 5-30 ,αν αυτο εννοεις το απο το φλασ ποιντ που διαβασα οτι εγραψες,δεν εχει μονο αυτο διαφορά..
ειναι αλλης τεχνολογιας ,χρησιμοποιουσε βαση visom,απο το 2014 αλλαξε σε GTL,pao,esters..ενω τα αλλα hydrocrack,castrol κ.λ.π.
επισης ειχε νοακ μολις 5.6% οταν ολα τα 30αρια ειναι στο 8-10%.τωρα εχει 7.1% , πλαι ανωτερο απο τα αλλα..hths καλυτερο παλι .λιγο ψηλοτερο απο το κλασικο 3.5...το tbn στην ευρωπη δεν μας ενδιαφερει και τοσο γιατι εχουμε χαμηλα σουλφουρ σε καυσιμα..αυτο που μας ενδιαφερει ειναι να μειωνεται αργα και αυτο γινεται αν το λαδι εχει καλη ποιοτητα βασης λαδιου.κατι που το μομπιλ και τα μοτουλ εχουν..
το μομπιλ αυτο ομως εχει ενα μειονεκτημα..ειχε μαλλον γιατι τωρα δεν βρισκω δεδομενα..ειχε μεγαλο βαθμο οξειδωσης και μαλλον η bmw γιαυτο τον λογο το εβγαλε απο τις εκγρισεις της στην νεα μορφη και γιατι λογω των νεων κινητηρων μαλλον χαμηλωσε ακομα πιο πολυ τα ορια.
επισης πολλοι παραπονουνται οτι βγαζει πολυ θορυβο στην μηχανη.
οι αμερικανοι λατρευουν αυτο το λαδι οπως και συνθετικα με εστερες και παο καστρολ 0-30,0-40..
εγω τα μομπιλ,μοτουλ τα τοποθετω αναμεσα στα αμερικανικα redline ,amsoilκαι στα απλα καστρλ,τοταλ κ.λ.π.
τα μοτουλ παλι χρησιμοποιουσαν την μεθοδο εστερων ,pao αλλα απο το 2014 χρησιμοποιουν την μεθοδο hydrocrack με χρηση ομως ποιοτικοτερης βασης λαδιου και σημαντικοτερη προσθηκη εστερων..
γενικα σε ενα λαδι προσεχουμε τις εκγρισεις,τα τεχνικα χαρακτηριστικα(flash point,hths,noack) και οπου μπορουμε να βρουμε με δυσκολια τον βαθμο οξειδωσης.