KWSN-Men έγραψε:Τι μπορεί να δημιουργεί παρεμβολές σε ασύρματο mouse/keyboard? Είχα ένα ζευγάρι Logitech, θεώρησα ότι έχουν πρόβλημα και τα άλλαξα με Microsoft και είναι λίγο χειρότερα. Ο δέκτης είναι σε απόσταση ενός μέτρου το πολύ, παρεμβάλεται γραφείο παλιού τυπυ και με συρτάρια αλλά δε θεωρώ ότι θα έπρε να παιζει ρόλο.
Συνήθως το wifi. Δοκίμασε να σβήσεις το ρουτερ για να δείς αν θα βελτιωθεί το mouse.
Cosmic έγραψε:Ερωτήσεις...
Μήπως ο RAID controller της motherboard είναι τις πλάκας και καλό θα είναι να μην παίξει σε ιδιαίτερο RAID όπως το 5, για να μην γίνει καμιά στραβή και κλαίω μετά...;
Επίσης στην μία περίπτωση θα αγοραστούν καινούργιοι δίσκοι που είναι κατασκευασμένοι για RAID ενώ στην άλλη θα χρησιμοποιηθούν απλοί δίσκοι (WD Green) που έχουν δουλέψει αρκετά εδώ και 3 χρόνια.
Ακόμα, στην περίπτωση 2, θα έχω τα δεδομένα που θέλω να αποθηκεύω, μαζί με τα δεδομένα που γράφω και σβήνω (δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο αυτό είναι καλό, κακό ή αδιάφορο).
Έχετε κάποια γνώμη για το τί είναι προτιμότερο...;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
- Green και RAID δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καν στην ίδια πρόταση, το λέει λίγο-πολύ και η ίδια η WD. Άρα επιλογή για RAID έχεις μόνο αν αγοράσεις άλλους δίσκους.
- Αν έχεις δίσκους, το καλύτερο είναι 1+0, αλλιώς πας στο 5 για το καλύτερο balance και ασφάλεια.
- On-Board controllers προφανώς δεν είναι για επαγγελματικές δουλειές, αλλά για οικιακές εφαρμογές είναι μια χαρά. Απλώς κάνε ένα stress-test πριν αρχίσεις να τους φορτώνεις.
- Το θέμα της γήρανσης δεν πρέπει να σε απασχολεί, εκτός και αν θελήσεις να τρέξεις κάποιο storage farm ή/και πουλάς/παραχωρείς/νοικιάζεις το χώρο.
γιατι δεν παιζουν οι green? Ok, δεν ειναι "επαγγελματικοι" αλλα τι να κανεις?
στην τελικη δεν μπορεις να τους χρησιμοποιησεις και αν αρχιζουν τα ερμα και ψοφανε να τους αντικαθιστας με "καλυτερους".
Ρωταω γιατι "στα χρόνια μου" δεν υπηρχαν αυτοι οι διαχωρισμοι σε green και παπαρια. στην τελικη αμα εχω τιποτα seagate που δεν εχει green ειναι καλυτερα?
trident1971 έγραψε:Ωρε κλεφτοπουλο Ace,
γιατι δεν παιζουν οι green? Ok, δεν ειναι "επαγγελματικοι" αλλα τι να κανεις?
στην τελικη δεν μπορεις να τους χρησιμοποιησεις και αν αρχιζουν τα ερμα και ψοφανε να τους αντικαθιστας με "καλυτερους".
Ρωταω γιατι "στα χρόνια μου" δεν υπηρχαν αυτοι οι διαχωρισμοι σε green και παπαρια. στην τελικη αμα εχω τιποτα seagate που δεν εχει green ειναι καλυτερα?
Αυτός ο διαχωρισμός παίζει ειδικά και μόνο για τη WD. Οι Green είναι -λόγω εντελώς βλαμμένου controller και ρυθμίσεων για "πράσινη" κατανάλωση- μόνο ΚΑΙ ΜΟΝΟ για απλές desktop εφαρμογές, κοινώς να είναι στο PCάκι γραφείου που τρέχει mail-word-excel και μέχρι εκεί. Τίποτα παραπάνω, παθών και μαθών.
Μετά πας στους Blue που είναι ας πούμε οι normal desktop δίσκοι, όπως δηλαδή όλοι οι άλλοι από τους υπόλοιπους κατασκευαστές, έχεις τους Purple που είναι για συστήματα surveilance (συνεχές γράψιμο/σβήσιμο), μετά πας στους Black που είναι οι "γρήγοροι", και τέλος οι Red που είναι ειδικά για NAS και υπερβολικά ακριβοί (σχεδόν διπλά λεφτά).
Ρίξε μια ματιά στο ιντερνετ να δεις πόσοι πράσινοι έχουν σκάσει......
fubar.gr έγραψε:KWSN-Men έγραψε:Τι μπορεί να δημιουργεί παρεμβολές σε ασύρματο mouse/keyboard? Είχα ένα ζευγάρι Logitech, θεώρησα ότι έχουν πρόβλημα και τα άλλαξα με Microsoft και είναι λίγο χειρότερα. Ο δέκτης είναι σε απόσταση ενός μέτρου το πολύ, παρεμβάλεται γραφείο παλιού τυπυ και με συρτάρια αλλά δε θεωρώ ότι θα έπρε να παιζει ρόλο.
Συνήθως το wifi. Δοκίμασε να σβήσεις το ρουτερ για να δείς αν θα βελτιωθεί το mouse.
Μπήκα στις ρυθμίσεις του router, έκλεισα το wifi και ταντα!
Το θέμα είναι να βρω τώρα πώς θα δουλέψουν και τα 2 μαζί.
KWSN-Men έγραψε:Το θέμα είναι να βρω τώρα πώς θα δουλέψουν και τα 2 μαζί.
Γνωστό πρόβλημα, αν googlάρεις θα βρεις τόνους βρισίδι από χρήστες που παλεύουν με το mouse και το k/b αν είναι δίπλα/κοντά σε router/repeater/AP. Το να αλλάξεις μπάντα δεν θα βοηθήσει -πολύ- και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να έχουν ευθεία οπτική επαφή receiver και mouse+k/b....προφανώς η καλύτερη λύση είναι να βρεις ασύρματο που τρέχει σε διαφορετική συχνότητα....
nass έγραψε:Αλλαξε κανάλι WiFi στο router
Για την ώρα αυτό έκανα και δείχνει να δουλεύει.
Να πάρω άλλο ασύρματο combo δεν παίζει, μόλις αγόρασα καινούργιο και είναι και της δουλειάς, θα γκρινιάζει ο Mr Bossman.
otso έγραψε:εχουν την ιδια ονομασια γιαυτο εξ αλλου εγραψα οτι τους βλεπω στο PC .
στη TV ναι οντως δεν τους βλεπω καν
Μερικές φορές πρέπει να "ενεργοποιήσεις" και τους υπότιτλουσ στην τβ. Έχει κανα κουμπί subtitles;
Sorry που επανέρχομαι στο προηγούμενο θέμα, άλλα πριν έγραψες κάτι πως οι RED κοστίζουν τα διπλά λεφτά.
Έχω βρει 2 RED 3ΤΒ
αυτόν : http://www.e-shop.gr/western-digital-wd30efrx-3tb-red-nas-sata3-p-PER.304601
και αυτόν: http://www.e-shop.gr/western-digital-wd3001ffsx-3tb-red-pro-nas-sata3-p-PER.303102
Ο δεύτερος είναι o πανάκριβος. Αυτόν είχες στο νου σου όταν ανέφερα τους RED ή τον φθηνότερο...;
