Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#720150 είναι μεθυσμένοι χαπακομενοι νυσταγμενοι από άπνοια δεν φταίει η ταχύτητα των 40. από εκεί και πέρα μπορείς να πηγαίνεις με τα πόδια για ασφάλεια

< Note >
Τελευταία επεξεργασία από 224v και 06 Αύγ 2021, 20:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
224v έγραψε:με όλα αυτά τα τερτιπια πόσους θανάτους γλυτώνουν αφού αντί για 33 πάνε με 30!!! σε αστικά περιβάλλοντα??.

Μάλλον τρολλαρεις τώρα έτσι;

Σε απόλυτα νούμερα το 30 με 33 καμία διαφορά δεν έχει
Το να εμπεδώσεις την πεποίθηση ότι αμα τρέξω μέσα σε αστικό θα τη φάω άρα δεν τρέχω , έχει τεράστια
Άβαταρ μέλους
By mirage
224v έγραψε:με όλα αυτά τα τερτιπια πόσους θανάτους γλυτώνουν αφού αντί για 33 πάνε με 30!!! σε αστικά περιβάλλοντα??.
Ετσι μάλλον καταπολεμούν την ανεργία εκεί. και εισπράττουν και πρόστιμα. κλασσική τιμωρειτική πολιτική για να ισχυρίζονται ότι η συμμόρφωση με τους νόμους σώζει ζωές.

< Note >

Ναι μωρέ τι ξέρουν οι κουτοφραγκοι. Εγώ κάθε φορά που κυκλοφορω στην Ελλάδα αισθάνομαι πχιο ασφαλής πάντως.
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
Ετσι μάλλον καταπολεμούν την ανεργία εκεί. και εισπράττουν και πρόστιμα. κλασσική τιμωρειτική πολιτική για να ισχυρίζονται ότι η συμμόρφωση με τους νόμους σώζει ζωές.

Έχουν πλάκα αυτά τα ποστίδια που οι Έλληνες ξέρουμε καλύτερα από τους υπόλοιπους στα θέματα οδικής ασφάλειας και ταυτόχρονα η Ελλάδα σε νεκρούς από τροχαία ανά εκατομμύριο, είναι πίσω μόνο από τις υπερδυνάμεις της αυτοκινητιστικής (αν)ασφάλειας (Βουλγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία). Περίεργα πράματα.

Στοιχεία για νεκρούς από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων εδώ,

https://ec.europa.eu/commission/pressco ... IP_21_1767
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Vagnar έγραψε:
Στοιχεία για νεκρούς από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων εδώ,

https://ec.europa.eu/commission/pressco ... IP_21_1767

Τουλάχιστον υπάρχει πτωτική τάση.

Επίσης, ίσως πρέπει να λάβουμε υπόψη και τον Μ.Ο. ηλικίας των οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας, την ποιότητα του οδικού δικτύου κτλ. Δεν είναι μόνο τα όρια ταχύτητας που ευθύνονται για τους θανάτους.
Άβαταρ μέλους
By mirage
224v έγραψε:είναι μεθυσμένοι χαπακομενοι νυσταγμενοι από άπνοια δεν φταίει η ταχύτητα των 40. από εκεί και πέρα μπορείς να πηγαίνεις με τα πόδια για ασφάλεια

< Note >
ΕΝΤΑΞΕΙ!!!!?
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
224v έγραψε:είναι μεθυσμένοι χαπακομενοι νυσταγμενοι από άπνοια δεν φταίει η ταχύτητα των 40. από εκεί και πέρα μπορείς να πηγαίνεις με τα πόδια για ασφάλεια

< Note >
https://www.google.com/amp/s/www.protothema.gr/greece/article/1146999/kavala-video-sok-apo-to-trohaio-me-tous-treis-nekrous/AMP/

Εδώ είχα δει κάπου ένα βίντεο που η μηχανή πήγαινε με 150 χαω.

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#720169 Διαβάζω τα posts και προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς συγκρίνετε.

Από την μία χώρες εντελώς ανελαστικές, όπου σε γράφουν αν πας με 33 αντί για 30Kmh και από την άλλη την Ελλάδα όπου έχει τεντώσει τόσο το λάστιχο που κοντεύει να το κόψει.

Πιστεύει κανείς πως αν βάλουν στην Ελλάδα το όριο στα 20Kmh θα έχουμε λιγότερους θανάτους; Ούτε έναν, γιατί πολύ απλά δεν θα αλλάξει τίποτα. Σε μια χώρε που δεν υπάρχει έλεγχος και τιμωρία τι σημασία έχει ένα μικρότερο όριο ταχύτητας;

- Να μιλήσουμε για παραβάσεις ερυθρού σηματοδότη; Άπειρες κάθε μέρα.
- Για υπερβολική ταχύτητα; Και όχι, δεν μιλάω για τα 3Km πάνω από το όριο. Μιλάω για μηχανόβιους που πηγαίνουν με 200Kmh μέσα σε πόλεις (και τα ανεβάζουν στο youtube), για κόντρες όπου κλείνουν την Ε.Ο ή την Εγνατία για να τα στήσουν, για πλούσιους που μπορούν να το πάνε όσο θέλουν επειδή μπορούν (ατύχημα Θήβας με την Porsche να πηγαίνει με τελικές, ιδιοκτήτες ομάδων να ανεβάζουν βίντεο με σφήνες στην Αττική Οδό και φουλ παρανομίες, κλπ).
- Για οδική παιδεία; Που βλέπω γείτονα να ανεβάζει για βόλτα τα μικρά του παιδιά πάνω στην μηχανή μεγάλου κυβισμού που έχει (τον μικρό στο τεπόζιτο και το κοριτσάκι πίσω); Για τα ανήλικα παιδιά με τα πειραγμένα παπάκια που κάνουν κόντρες στα χωριά χωρίς κράνος;
- Για το ότι ξέρεις ότι μπορείς να πας όχι 10%, αλλά 100% πάνω από το όριο και ότι η πιθανότητα να σε πιάσουν είναι μικρότερη και από τις θρομβώσεις του AZ;
- Για οδηγούς υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών; Που τα αλκοτέστ είναι ελάχιστα και συνήθως σε γνωστά σημεία;
- Για την χρήση του κινητού, που όλο και πιο συχνά βλέπω κόσμο να κοιτάει το κινητό του και να οδηγάει, αντί να κοιτάει τον δρόμο; Και αυτό μέσα σε κατοικημένες περιοχές, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου πεταχτεί κάποιο παιδάκι;
- Για την "δυσκολία" και "αξιοπιστία" των εξετάσεων απόκτησης διπλώματος οδήγησης;
- Για την αξιοπιστία των ελέγχων των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, που κόβεται μόλις το 2% των οχημάτων;

Για όλα αυτά λοιπόν και χίλια άλλα που συναντάμε και κάνουμε στην καθημερινότητα μας, θα έλεγα ότι τα ποσοστά θανάτων στην χώρα μας είναι εξαιρετικά χαμηλά! Και πάλι καλά είμαστε έτσι που οδηγούμε.

Στις υπόλοιπες χώρες που έχουν μάθει και τηρούν τα βασικά, καλά κάνουν και ρίχνουν τα όρια ή γράφουν όταν πας με 32 αντί για 30Kmh, ώστε να μειώσουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό και την σοβαρότητα των τροχαίων ατυχημάτων.
Εμείς έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας, μιας και στο κομμάτι της οδικής ασφάλειας είμαστε σε βρεφικό στάδιο.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#720173 Δεν συγκρίνουμε κάτι, ο dimitris είπε πως δεν του αρεσε που έφαγε πρόστιμο και απλά γραφτηκε τι ισχύει και γιατί, μπας και γίνει κατανοητό το γιατί και δεν εχουμε ποστ του στυλ οι κακοι φριτσηδες, οι κουτοφραγκοι ξένοι και αλλα που γράφτηκαν.
Και για να είμαστε on topic μου αρεσει το post του @axel12p για την οδική συμπεριφορά στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#720179 μου αρεσει που ειμαι απο χθες σε διακοπες. :yahoo:
μου αρεσε το ταξιδι μαζι με ενα ι30 Ν στο δρομο απο Πρεβεζα για Ηγουμενιτσα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimviii έγραψε:μου αρεσει που ειμαι απο χθες σε διακοπες. :yahoo:
Καλές διακοπές Δημήτρη!!

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By 224v
#720185 το ποστ του axel12p είναι άψογο για την Ελλάδα μας, και για αυτό τα τροχαία μετά τους αυτοκινητόδρομους που φτιάχτηκαν μειώθηκαν σημαντικά. οι εξαιρέσεις των 150+ χλμ πάντα θα υπάρχουν με ορια η όχι, και μερικοί θα πεθαίνουν από αυτό.
άλλωστε και στις περίφημες χώρες με τα 30 γίνονται θανατηφόρα αν και εγώ δεν καταλαβαίνω πως συμβαίνει αυτό,!! με ξεπερνά.
εχθές σε διαδρομή εδώ στο νησι 5 χλμ δοκίμασα ταχύτητες 20-30-40 σε στενό ασφαλτικό δρόμο μεταξύ χωριών, γέλασα με το αποτέλεσμα γιατί σε κάθε περίπτωση ακινητοποιουσα το όχημα σε 5-6 μέτρα Μαξ. σαν αίσθηση ταχύτητας ήταν όλες ίδιες. κάντε και εσείς κάτι ανάλογο και γράψτε εντυπώσεις... και φανταστείτε να πηγαίνετε μεγάλες αποστάσεις με ανάλογη ταχύτητα. Στη Σκωτία που ήμουνα και με άλλον για οδηγό στα χωριά είχαν άψογες σημάνσεις ταμπέλες κλπ σαμαρακια απαλά και δεν καθυστερούσες στη διέλευση, παρόλα αυτά ήταν περιττό αυτό το όριο πιστεύω. εάν δε γίνονται ατυχήματα με αυτές τις συνθήκες μάλλον οι οδηγοί εκεί είναι πιο απαίδευτοι από εμάς αν και πειθαρχημένοι φυσικά.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By 224v
dimviii έγραψε:μου αρεσει που ειμαι απο χθες σε διακοπες. :yahoo:
το έκανα πέρυσι και είναι ωραία διαδρομή όντως, φτάνει να μην έχει πολλούς στο δρόμο γιατί τελικά κολλάνε ο ένας πίσω από τον άλλο και με τις στροφές εκεί δεν έχεις ορατότητα για προσπέρασμα ασφαλές. μιλάω φυσικά για την παραλιακή διαδρομή όχι από την Ιονία οδό.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#720188 Τέσσερις μέρες στην Κρήτη και τα έχω δει όλα!
Ποιος ΚΟΚ, ποια παιδεια, ποια όρια. Άγιο έχουνε.

Redmi Note 8 Pro