- 03 Αύγ 2021, 12:11
Κάπου εδώ συμφωνώ και γω. Που βάζω βέβαια όλα τα PC με καλώδιο. Και γω ότι μπορώ με καλώδιο θα το βάλω.
Αυτό έχει λογική στο έξυπνο σπίτι που έχουμε δεκάδες ασύρματες συσκευές και γκατζετακια. Τώρα πήρα τη.. wifi ζυγαριά χαχαχα.
Για συσκευές με μεγάλη χρήση δεδομένων οπωσδήποτε καλώδιο. PC NAS Media players.
Για να δίνουμε "χώρο" στη συχνότητα για το WiFi.
Απο κει και πέρα, ένας εκτυπωτής έχει ελάχιστη ανάγκη χρήσης του δικτύου. Και να τον αφήσεις ασύρματο μια χαρά θα είναι.
Σε περιβάλλον γραφείου νομίζω είναι ελάχιστες οι συσκευές WiFi οπότε η χρήση της συχνότητας θα είναι μικρή.
Τώρα για την περίπτωση σου πάνω κάτω ειπώθηκαν οι διαφορές λύσεις.
Μια σωστή καλωδίωση με Cat6 μόνο για καλό είναι. Αφού θα ρίξετε κανάλια μπορείς να οργανώσεις ένα μικρό Rack με patch panel και να μαζέψεις εκεί όλα τα καλώδια του γραφείου.
Εκεί θα βάλεις το νέο σου SoHo switch που μπορεί να έχει και δικό του WiFi αν βολεύει ο χώρος. Φυσικά θα έχει και WiFi στα 5GHz για τα κινητά σας.
Πάρε ενα 16αρι η και 24αρι και μάζεψε τα.
Εγώ τώρα στο σπίτι που δε μπορώ να αλλάξω τα ηδη περασμένα καλώδια στους τοίχους, αναγκαστικά δουλευω με επιπλέον switch ενώ έχω και ξεχωριστά Access Points για να είναι σε καλύτερα σημεία το σήμα. Και αυτή η λύση ειναι μια χαρά με λίγη σωστή οργάνωση.
Έχω και VLAN διαχωρισμό που τον υποστηρίζουν και τα μικρότερα switch.
Και συ κοίτα να βάλεις και ενα guest WiFi SSID σε δικό του guest VLAN.
Τα router των παρόχων κάνουν δουλειά μέχρι ενός σημείου. Αν τα φορτώσουμε με συσκευές λογικό είναι να αρχίσουμε να βλέπουμε αδυναμίες.
Anonymous Founder έγραψε:Δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο γίνεται όλη αυτή η αλλαγή πάντως. Στην θέση σας δεν θα έκανα τίποτε από αυτά, η πιο λογική λύση θα ήταν να βελτιώσω το ασύρματο.
Το να ρίξω καλώδια για να συνδέσω συσκευές που παίζουν μια χαρά ασύρματα, δεν έχει νόημα.
Ακόμη περισσότερο, να μετατρέψω με το ζόρι συσκευές με αντάπτορες.
Για ποιο λόγο λοιπόν όλα αυτά;