Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
KiloMeater έγραψε:Καλές σκέψεις κάπου εκεί κινούμαι και εγώ
Βρήκα ένα έλληνα που είναι εκεί ήδη και μιλήσαμε λίγο , καλά μου τα είπε .
Θα ξεκινήσω τη χαρτούρα και βλέπουμε , από ότι μου είπαν για να πάρεις διαπίστευση security clearance κτλ μιλάμε γα Χριστούγεννα και βάλε .
Στο μεταξύ θα δούμε τι θα πει και η φαμίλια

Συγχαρητηρια kilo αλλα η γνωμη της οικογενειας επρεπε να ειναι γνωστη σε εσενα πριν ακουσεις την δικη μας.
Δεν ειναι ωραιο να κανονιζεις, σκεφτεσαι τετοιες αλλαγες και να μην εχουν εκφρασει την αποψη τους.

Ζειτε σε μια απο τις ομορφοτερες και καλυτερες να ζεις πολεις της Ευρωπης. Αν εχετε κοινωνικη ζωη εσεις και τα παιδια φιλους και παρεες, θα το σκεφτομουν 1.000 φορες να φυγω. Δεν ειναι τα λεφτα μονο στην ζωη οταν εισαι καλα ηδη.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#718548 Η φάση είναι ότι είχες μπει και στην διαδικασία να αγοράσεις σπίτι στην Βιέννη με την λογική ότι θα έμενες εκεί.

Αξίζει τόσο πολύ η μετακόμιση στο Βέλγιο; Θα σου προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής από αυτήν που ήδη έχεις; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Ove20
Anonymous Founder έγραψε:Δεν επιλέγουν όλοι με γνώμονα την ποιότητα της ζωής πάντως, αλλά ακολουθούν το χρήμα. Προτεραιότητες.

Αφενός απλά έγραψα και αυτή την παράμετρο μιας και από ότι κατάλαβα έχει και την οικογένειά του μαζί αφετέρου φαντάζομαι ότι και στην Αυστρία δεν δουλεύει για 600€. Το more money is better δεν είναι υπερατού.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#718555 Ω, εγώ συμφωνώ απολύτως, το έχω επιλέξει αρκετές φορές εξάλλου (less money, better living), αλλά όπως είπα, δεν έχουν όλοι τα ίδια κριτήρια. Επίσης, δεν ορίζεται μονοσήμαντα και το better living...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#718556 Εννοειται η οικογενεια ειναι ενημερη, αλλα μεχρι προσφατα το βλεπαμε θεωρητικα μονο.

Προφανως και εμενα με ζοριζει η αλλαγη γιατι καλεισαι να βγεις απο το comfort zone, και η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ ... comfortable . Αλλα ως συνηθως, no pain – no gain .

Κατα βαση η αλλαγη προσφερει τα ακολουθα με σειρα βαρυτητας
-δινει μεγαλυτερη εργασιακη σταθεροτητα (future proof) που καθως περνανε τα χρονια βαραινει
Βιεννη ηρθα για 2 χρονια στον ΟΗΕ και εχω φτασει σταδιακα τα 8, συνεχως επεκτεινεται αλλα ποτε δεν εχω οριζονται πανω απο 1-2 ετη .Στο ΝΑΤΟ απο οτι εχω μαθει παιζει πολυ πιο ισχυρα το ενδεχομενο μονιμποιησης μετα τα 5 χρονια , αν βεβαια εισαι καλος στη δουλεια σου.
-κανεις step up κατευθειαν αντι να περιμενεις ‘ωριμανση’ με το χρονο

Η εμπειρια μου στη Βιεννη ειναι πολυ καλη ως τωρα, ομως εγω ζω σε ενα δικο μου bubble με ελαχιστη επαφη με τους ντοπιους.
Ως αποτελεσμα του απο πανω εχουμε μηδενικες κοινωνικες επαφες , τα παιδια στα international σχολεια κανουν rotate συνεχεια ακολουθωντας τους γονεις συνηθως απο diplomatic missions / NGOs και ποτε δεν βρισκεις κανα παιδακι κοντα στη γειτονια . Οι γειτονες δεν πολυμιλανε αγγλικα, εμεις δε μιλαμε καλα βιεννεζικα (. γερμανικα) οποτε τι επαφες ... μονο απο τη δουλεια ή τιποτα ελληνες εχουμε. Σε αντιστοιχο expat bubble θα παμε και αν μετακομισουμε οποτε δεν περιμενω μεγαλη διαφορα.

Φυσικα μερικα πραγματα αναποφευκτα θα αλλαξουν πχ ο καιρος (μαλλον χειροτερος)
Σχολεια, υγεια, κτλ που ειναι top σημαντικα, μιας και συνηθως ειναι ολα ιδιωτικα δεν περιμενω καμια διαφορα.
Μετακινησεις τρεξιμο ποδηλατα κτλ, φανταζομαι αντιστοιχες υποδομες
Μακρυτερα απο Ελλαδα (+1 μια ωρα το αεροπλανο ενω το οδικο αρκετα πιο δυσκολο πλεον) – not good ☹
Φαγητο - χαλια παντου, ευτυχως μαγειρευει ελληνικα η συζηγος
Άβαταρ μέλους
By 224v
#718557 κολλητός μου , δούλευε στην ΕΕ, από το 92 μέχρι την σύνταξη του. μεγάλωσαν παιδιά σπούδασαν κλπ.τωρα η κόρη του είναι στο ΝΑΤΟ, παντρεμένη παιδιά κλπ. πολλοί Έλληνες και με καλές επαφές, για παρέα φαγητά εξω κλπ. εάν θέλεις σε φέρνω σε επαφή...για λεπτομέρειες.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#718558 Όλες οι παραπάνω απαντήσεις και προτάσεις συμφορουμιτών και προβληματισμοί του ενδιαφερόμενου, είναι σωστά.
Επίσης, η 5ετία στο ΝΑΤΟ θεωρείται εξασφαλισμένη για το πολιτικό προσωπικό που προσλαμβάνεται, εκτός και αν άλλως καθορίζεται στην "πρόσληψη".
ΌΜΩΣ :
Επειδή υπάρχει μιά δυσκολία να παραδεχόμαστε την αλήθεια και να αναφερόμαστε σε λεπτομέρειες, ειδικά όταν αυτά αφορούν στα οικονομικά και τα εισοδήματά μας, συμπληρώνω μετά λόγου γνώσεως, ότι ως senior στο NATΟ, με οικογένεια και 2 παιδιά στο Δημοτικό-Γυμνάσιο :
Με τα 7.000€+ μισθό και τα όποια privilleges, μιά χαρά ζείς και αποταμιεύεις τουλάχιστον το 1/3 ζώντας στις Βρυξέλλες αξιοπρεπέστατα και οπωσδήποτε το 1/4 ζώντας πλούσια.
Τα παίζεις και στα χαρτιά βέβαια και μένεις και ταπί, αλλά... λέμε τώρα ! :roll:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#718565 Tαπι γιατι να μεινει; Καταρχας θα ηταν πολυ αστοχο να παει καποιος σε μια αλλη δουλεια αν δεν γνωριζει καπως τι δυναμικες παιζουν απο μεσα και κατα δευτερο λογο μιλαμε για δημοσιο (οκ υπερ-δημοσιο αλλα ενας τετοιος οργανισμος οπως και η ΕΕ μιλαμε ειναι οτι ποιο δημοσιο μπορει να φανταστει καποιος οπως ηταν και ο ΟΗΕ μεχρι να κανουν τα μετριου χρονου συμβολαια). Αρα αν δεσει τον πρωτο καιρο μετα θα ειναι ακλονητος.

Να πηγαινε σε καμια ιδιωτικη εταιρεια πχ τυπου Αμαζον ή καμμια επενδ τραπεζα που δεν ξερεις αν θα εισαι την επομενη μερα εκει τοτε να μιλαγαμε για σημαντικο ρισκο.

BTW o Bezos ευχαριστησε ολους αυτους που αγοραζουν τις π@π@ριες που πουλαει το Αμαζον γιατι τον εστειλαν στο διαστημα (και τον αδελφο του), τωρα σοβαρα το ειπε οχι ειναι ραδιο αρβυλα.
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#718580 Πολλά μπράβο για τη νέα ευκαιρία κ εύχομαι τα καλύτερα...Το σενάριο να πας μόνος σου για λίγο έως πολύ παίζει? Δύσκολη απόφαση με πολλά ωφέλη κ αρκετές μεταβλητές στην εξίσωση...

< Note >
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#718592 Kilo τι αντικείμενο έχεις στο περιπου αν επιτρέπεται? Δε θυμάμαι καθόλου.

Είναι γερο δίλημμα πάντως, απ'τη μια αναβάθμιση αλλά Βρυξέλλες... ψιλομιεχ πόλη έως μουφα....

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
KiloMeater έγραψε:...Φαγητο - χαλια παντου, ευτυχως μαγειρευει ελληνικα η συζηγος
Περίεργο αυτό, έχω φάει εξαιρετικά στις Βρυξέλλες. Τα δε γλυκά μάλιστα..... :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#720364 Αν γίνει πόλεμος εκκενώστε τη χώρα . Η ζωή πάνω απ'ολα. Τα υπόλοιπα φτιάχνονται.