- 23 Ιούλ 2021, 12:26
Εννοειται η οικογενεια ειναι ενημερη, αλλα μεχρι προσφατα το βλεπαμε θεωρητικα μονο.
Προφανως και εμενα με ζοριζει η αλλαγη γιατι καλεισαι να βγεις απο το comfort zone, και η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ ... comfortable . Αλλα ως συνηθως, no pain – no gain .
Κατα βαση η αλλαγη προσφερει τα ακολουθα με σειρα βαρυτητας
-δινει μεγαλυτερη εργασιακη σταθεροτητα (future proof) που καθως περνανε τα χρονια βαραινει
Βιεννη ηρθα για 2 χρονια στον ΟΗΕ και εχω φτασει σταδιακα τα 8, συνεχως επεκτεινεται αλλα ποτε δεν εχω οριζονται πανω απο 1-2 ετη .Στο ΝΑΤΟ απο οτι εχω μαθει παιζει πολυ πιο ισχυρα το ενδεχομενο μονιμποιησης μετα τα 5 χρονια , αν βεβαια εισαι καλος στη δουλεια σου.
-κανεις step up κατευθειαν αντι να περιμενεις ‘ωριμανση’ με το χρονο
Η εμπειρια μου στη Βιεννη ειναι πολυ καλη ως τωρα, ομως εγω ζω σε ενα δικο μου bubble με ελαχιστη επαφη με τους ντοπιους.
Ως αποτελεσμα του απο πανω εχουμε μηδενικες κοινωνικες επαφες , τα παιδια στα international σχολεια κανουν rotate συνεχεια ακολουθωντας τους γονεις συνηθως απο diplomatic missions / NGOs και ποτε δεν βρισκεις κανα παιδακι κοντα στη γειτονια . Οι γειτονες δεν πολυμιλανε αγγλικα, εμεις δε μιλαμε καλα βιεννεζικα (. γερμανικα) οποτε τι επαφες ... μονο απο τη δουλεια ή τιποτα ελληνες εχουμε. Σε αντιστοιχο expat bubble θα παμε και αν μετακομισουμε οποτε δεν περιμενω μεγαλη διαφορα.
Φυσικα μερικα πραγματα αναποφευκτα θα αλλαξουν πχ ο καιρος (μαλλον χειροτερος)
Σχολεια, υγεια, κτλ που ειναι top σημαντικα, μιας και συνηθως ειναι ολα ιδιωτικα δεν περιμενω καμια διαφορα.
Μετακινησεις τρεξιμο ποδηλατα κτλ, φανταζομαι αντιστοιχες υποδομες
Μακρυτερα απο Ελλαδα (+1 μια ωρα το αεροπλανο ενω το οδικο αρκετα πιο δυσκολο πλεον) – not good ☹
Φαγητο - χαλια παντου, ευτυχως μαγειρευει ελληνικα η συζηγος