Forum για τη Formula 1

Ποιος θα κερδισει τον αγωνα ?

4
36%
1
9%
1
9%
0
N/A
2
18%
0
N/A
2
18%
0
N/A
1
9%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#716041 Απλα να παρω πισω τις καταρες για το Φεττελαρο που ειπα πριν πανω στα νευρα μου. Αν δεν του ειπε τιποτα η ομαδα, το μεγαλο ποσοστο ευθυνης ειναι δικο τους. Επισης γεγονος ειναι οτι εστω και καθυστερημενα που του το ειπανε, χαλασε το δικο του γυρο σε μια απεγνωσμενη προσπαθεια να μη χαλασει του Ισπανου. Ψυχαρα εισαι ρε Σεμπ :inlove:

Με τα λιγα με τα πολλα, 3 θεσεις ποινη:

Vettel handed three-place F1 grid penalty for Austrian GP

https://www.motorsport.com/f1/news/vett ... p/6625072/
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#716042 g τα τελευταια δυο χρονια πρωταθλητες ειχαμε απο τον Φεβρουαριο. Μη λεμε παλι τα ιδια. Περιμενουμε την απαντηση της Merc. Αν εχει δηλαδη απαντηση. Προφανως ιδια πιστα μια βδομαδα μετα, τι μπορει να βλεπαμε;

Παει για τρομερο υπνο ο αγωνας. Καμια βροχη δεν παιζει;

Στη Ferrari επεμειναν με τα κιτρινα, τουλαχιστον μου φαινεται σωστη στρατηγικη γιατι αν περνουσαν στο Q3 με τα κοκκινα και ξεκινουσαν με αυτα, μαλλον θα αρχιζε η κατρακυλα. Για να δουμε απο το 11 & 12 τι μπορουν να κανουν. Θελω να πιστευω οτι εχουν καλυτερο ρυθμο αγωνα απο καποιους μπροστα.

Νομιζω σημερα ειδα τον Norris να χαμογελαει για πρωτη φορα φετος σαν μικρο παιδι (δηλαδη οπως χαμογελουσε συνεχεια μεχρι περσι). Γυαλιζει το ματι του μικρου και δεν του το’χα για τοσο.

Επισης, προσπαθησα να μην ενοχλουμαι απο το υφος καποιων post, απο σχολια και λεξεις που χρησιμοποιουνται συστηματικα και που εχουν ριξει το επιπεδο στα ταρταρα. Αλλα δεν τα καταφερα. Να το πω ποδοσφαιροποιηση του forum; Δεν ξερω. Κι εγω οπαδος δηλωνω, ok, αλλα δεν θα ηθελα να δημιουργω αυτην την ενοχληση στους αλλους. Προφανως και ειναι δικο μου προβλημα, δεν περιμενω να αλλαξει κατι, απλως ειπα να το μοιραστω.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#716044 Κατοπιν εορτης ειχες πρωταθλητες απο Φεβρουαριο (αντε να το δεχτω). Midseason ομως (τι mid, στο 1/3) δεν ηταν κανεις τοσο βεβαιος για το που θα καταληξει ο τιτλος. Εδω ημασταν. :iconcool:

Ποια απαντηση να περιμενω απο Μερκ, πανε αυτα τα ειπαμε, το ξεκαθαρισε ο Τοτο, με κατι ψευτο αναβαθμισεις θα βγει η χρονια και περιμενουν ολοι να λαβει η σεμνη τελετη τελος κατα τον Δεκεμβρη. Δεν υπαρχει το 2021 για την Μερκ πλεον, η γραφη ηταν στον τοιχο απο τις δοκιμες εξελιξης του Μαρτιου, τοτε καταλαβαν πού εστειλε την μπιλια η Λιμπερτι με τους κανονισμους. :iconcool:
Ασε να πεφτει παραμυθι με την σεσουλα για οδηγους Χουλκ και μαχη ροδα-ροδα (γελια μεχρι δακρυων) και λαδοξυδα στους χρονους και "επιτελους διαβαστε τα βιβλια μου, σηκωθειτε απο τον καναπε σας". :s_hang
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#716051 Κατσε ρε g, επειδη ακριβως εδω ημασταν, εσυ τον Ιουλιο (μη σου πω Μάιο...) του 2019 πχ, ειχες καμια αμφιβολια για το οτι θα το παρει για πλακα ο Lewis? Τοτε δεν ηταν που ειχε ξεκινησει με 6 στα 6, ή 7 στα 7 η Merc;

Το 2020 πολυ χειροτερα.

Μονο το 2018 μετα το Silverstone προσωπικα πιστεψα οτι μπορει να το παρει ο Vettel. Αλλα μετα ηρθε η μπορα στη Γερμανια...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#716056 Ναι εντάξει, απλά δεν ξέραμε αν θα το έπαιρνε ο χάμιλτον ή ο μπότας :shifty: Μέχρι καλοκαίρι τουλάχιστον ο finn υποσχόταν κάτι come back No1,2,3,3872 :lol:

Ο ράσελ πάντως έδειξε...εμφατικά σήμερα, πως ονειρεύεται τα κόζια με την ανανέωση του 44. Τα' δωσε όλα, δεν μπορώ να πω. :lol:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
g8777 έγραψε: Midseason ομως (τι mid, στο 1/3) δεν ηταν κανεις τοσο βεβαιος για το που θα καταληξει ο τιτλος. Εδω ημασταν. :iconcool:

Να γίνει στίκι παρακαλώ . Να το βλέπουν οι επόμενες γενιές.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#716064 Να ρωτήσω κάτι; Τί ακριβώς κάνει απίστευτη την επιτυχία του Ράσελ; Πως ξέρουμε ότι η Γουΐλιαμς είναι τόσο αίσχος; H περσινή τους φόρμα; Η διαφορά από τον μετριότατο Λατίφι; Τί;
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Corto Maltese έγραψε:Να ρωτήσω κάτι; Τί ακριβώς κάνει απίστευτη την επιτυχία του Ράσελ; Πως ξέρουμε ότι η Γουΐλιαμς είναι τόσο αίσχος; H περσινή τους φόρμα; Η διαφορά από τον μετριότατο Λατίφι; Τί;
Το ξεζούμισμα εννοείται. Τι διαβάζεις τόσο καιρό σε αυτό το φόρουμ?

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:Να ρωτήσω κάτι; Τί ακριβώς κάνει απίστευτη την επιτυχία του Ράσελ; Πως ξέρουμε ότι η Γουΐλιαμς είναι τόσο αίσχος; H περσινή τους φόρμα; Η διαφορά από τον μετριότατο Λατίφι; Τί;

Ακριβως αυτο λεμε ρε φιλε τοσο καιρο... Οπως σωστα ειπες, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ποσο καλη ειναι η Γουλιαμς ουτε η Μερσεντες ουτε κανενα μονοθεσιο". Μπορει να οδηγουμε εμεις οι 2 τις 2 Μερσεντες και να τερματιζουμε συνεχεια τελευταιοι. Αν δεν ξερουν οι υπολοιποι οτι ειμαστε 2 ασχετοι, τοσα χρονια θα λεγανε "χρεπι η Μερσεντες, τελευταια τερματιζει". Οσο τρεχουμε εμεις σαν ομοσταβλοι Κορτο μου, μου εχεις κανει τα τελευταια 3 χρονια ενα 60-0 σκορ. Ενω ολοι λενε "χρεπι η Μερσεντες" επισης ολοι λενε "βγαζει ματια ο Κορτο, 60-0 του εχει κανει του ομοσταβλου". Ερχεται την επομενη χρονια ο Λουης και χτυπαει τιτλο με το ιδιο μονοθεσιο. Αυτοματα ολοι καταλαβαινουμε οτι το μονοθεσιο ειχε δυνατοτητες για νικες. Και φυσικα βγαινει νεο συμπερασμα οτι τελικα κι εσυ που περσι "πετουσες" εισαι τελικα λιγος μπροστα στο Λουη...

Οσο για το "μετριο Λατιφι" να ξερεις οτι εχει κι αλλους μετριους στο γκριντ. ΚΑΝΕΝΑΣ ομως δεν εχασε 100 συνεχομενες φορες απο τον ομοσταβλο του, ουτε εφαγε τοσο τεραστιες διαφορες.

Ομοιως με οσους μας εντυπωσιαζουν ολα αυτα τα χρονια. Γιατι λεμε για Νορρις και Γκασλυ φετος? Γιατι τερματιζουν μεσα στην 6αδα? ΟΧΙ. Γιατι οι ομοσταβλοι τους τερματιζουν εκτος δεκαδας και τρωνε μισο δευτερολεπτο ταριφα. Αν δηλαδη βλεπαμε φετος τους Νορρις/Ρικ/Γκασλυ/Τσουνοντα να τερματιζουν συνεχεια μεταξυ τους εναλλαξ στις θεσεις 5-8 σε ολο το πρωταθλημα, κανενας δε θα μιλουσε για Νορρις και Γκασλυ. Ολοι θα λεγαμε "καλες φετος οι ΜκΛαρεν-Αλφα Ταουρι, μπεστ οφ δε ρεστ αφου τερματιζουν συνεχεια πισω απο τις Ρεντ Μπουλ/Μερσεντες"

ΟΛΟΙ το ιδιο συστημα χρησιμοποιουμε στην ουσια. Μας εντυπωσιαζει αυτος που ριχνει τεραστιες διαφορες στον ομοσταβλο του. Και για οσο καλυτερο εχουμε το χαμενο στο μυαλο μας, τοσο περισσοτερο μας εντυπωσιαζει ο κερδισμενος.

Απλα εγω ξερω οτι αυτο με εντυπωσιαζει και με βοηθαει να βγαλω συμπερασματα. Η διαφορα αναμεσα στους ομοσταβλους με το ΙΔΙΟ μονοθεσιο.
Ολοι οι αλλοι που λενε οτι πετανε φετος οι Γκασλυ/Νορρις, πως το λενε? Με το ματι βλεπουν οτι στριβουν καλυτερα το εργαλλλειο οι πιτσιρικαδες?
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#716099 Εντάξει όλα αυτά αλλά πχ φέτος έχει μπει στο Q3 και ο Τζιοβινάτσι. Εκείνο μας φάνηκε πχ νορμάλ; Τόσο καλύτερη είναι η Άλφα από τη φετινή Γουίλιαμς;
Άβαταρ μέλους
By ripper
#716108 Ε είναι το προτελευταίο μονοθέσιο, πως να το κάνουμε. 0 βαθμοί εδώ και 3 χρόνια. Δεν ξέρουμε δηλαδή ότι είναι χειρότερο μονοθέσιο από τις Ferrari? Ε τις κέρδισε και τις δύο.
Ομοίως και ο Norris, ξέρουμε ότι η McLaren δεν είναι πιο γρήγορη από τις Mercedes, δεν είναι μόνο η διαφορά από τον Ricciardo.
Τι άλλο πρέπει να κάνουν για να εντυπωσιαστουμε δηλαδή;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:Εντάξει όλα αυτά αλλά πχ φέτος έχει μπει στο Q3 και ο Τζιοβινάτσι. Εκείνο μας φάνηκε πχ νορμάλ; Τόσο καλύτερη είναι η Άλφα από τη φετινή Γουίλιαμς;

Προσωπικα βλεπω τα τελευταια 2 χρονια τους Κιμι και Τζιοβανατσι χερι-χερι. Μια κερδιζει για 1 δεκατο ο ενας, μια ο αλλος. Μια τερματιζει 1 θεση μπροστα ο ενας και μια ο αλλος. Θα ελεγα εντελως μοιρασμενη η κοντρα μεταξυ τους. Εφοσον εδω και πολλα χρονια ειχα βγαλει τα συμπερασματα μου για τον Κιμι τα οποια θεωρω ασφαλη (δε βαζει και φωτια στην ασφαλτο ο Κιμαρος) αυτοματως βαζω σχεδον στα ιδια κυβικα και τον Τζιοβανατσι. Οποτε εφοσον βλεπω 2 οδηγους που θεωρω μετριους πολυ συχνα στη 10αδα (Κιμι-Τζιο) και εναν οδηγο που θεωρω ξεζουμιστη (Ρασσελ) να το εχει καταφερει μονο μια φορα, θεωρω οτι η Αλφα τοσο καιρο ηταν αρκετα γρηγοροτερη απο τη Γουιλιαμς.

Ξερω καλα οτι και ο τροπος σκεψης μου δεν ειναι φυσικα απολυτος. Αλλα πιστεψε με φιλε, με αυτον τον τροπο συγκρισης αναμεσα στους ομοσταβλους για να βγαλεις συμπερασματα, ειναι σχετικα απιθανο να πεσεις πολυ εξω. Οσους οδηγους ειχα στο μυαλο μου σαν πυραυλους αποδειχτηκαν πυραυλοι και ποτε δε μου ετυχε να πω "πυραυλος" για κανεναν Χιλλ, για κανεναν Βιλνεβ και για κανενα Φεττελ, απλα επειδη σαρωναν νικες/τιτλους με τα διαστημοπλοια τους.

Οταν βλεπεις τοσα χρονια το Φεττελ να ριχνει ΜΟΝΟ ΤΟΣΟ στο μετριο Βεμπερ, ξερεις οτι δεν ειναι οτι ταχυτερο υπαρχει ο Γερμανος (αλλου παππα ευαγγελιο τα λαθη του). Επισης ηξερα καλα το ζορι που θα βγαλει ο Σεμπ, οταν υπεγραψε ο Ρικ στη Ρεντ Μπουλ, το οποιο επιβεβαιωθηκε φυσικα. Και φυσικα η συντριβη του Φεττελ απο το Λεκλερκ, αυτοματα εβαλε ψηλα στην καταταξη μου το Λεκλερκ (οχι οι ποουλς/νικες που πηρε μαζεμενες για το διαστημα που πετουσε η Φερραρι). Πολλα τετοια παραδειγματα που με το συγκεκριμενο σκεπτικο δεν εχεις εκπληξεις. Βλεπεις πχ Κιμι-Μασα 2 χρονια εντελως στα ισια. Μια ο ενας, μια ο αλλος. Αυτοματα σκεφτηκα "μετριοι κι οι δυο, οπως τους ειχα στο μυαλο μου τοσα χρονια". Ερχεται ο Ναντο στη Φερραρι κι εχουμε που σε πονει και που σε σφαζει και με τους δυο. Τριπλασιοι ποντοι, 2-4 θεσεις πισω σε αγωνα και κουαλι. Ελαχιστα λαθη σε σχεση με τους ομοσταβλους. ΤΣΟΝΤΑ. Ε δεν περιμενω να παρει τιτλο ο Ναντο με τη Φερραρι για να χαρω. Χαιρομαι με τους αριθμους που μου λενε την αληθεια.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#716117 Έχουν τρελαθεί στην ελληνική μετάδοση γιατί έδωσαν 5" στο Νόρρις, αναφέροντας ότι ο μικρός ήταν πιο μπροστά, που να πήγαινε; Ο Πέρεζ τι γύρευε εκεί κτλ...

Σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο Νόρρις τόσο μπροστά που να μην έπρεπε να δώσει χώρο στον Πέρεζ.

Να ήταν η μπροστά ρόδα του Πέρεζ, στην πίσω του Νόρρις, να πω ΟΚ, ίσως δεν έπρεπε να δώσει χώρο ο μικρός.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως ήταν σχεδόν πλάι - πλάι και η θέση σαφώς διεκδικήσιμη.

Δεν λέω ότι ο Νόρρις έκανε κάτι βρώμικο ή επίτηδες, ίσως να μην είχε πρόσφυση ώστε να κρατήσει πιο κλειστή γραμμή. Όμως το ότι τελικά δεν έδωσε χώρο στον Πέρεζ ήταν φάουλ.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#716120 Για δε ρε ένα διαστημόπλοιο να μη μπορεί α)να περάσει μια φερράρι στα ίσα β) να τρώει προσπέραση από φερράρι αρχικά . Για δε ρε έναν 7κις να μη μπορεί να περάσει μια μακΛάρεν στα ίσα.