Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#712677 Αποκλειεται να εχουν δικαιωμα να αφαιρουν κοινοχρηστες θεσεις σταθμευσης απ τον δρομο ή να απαγορευουν να παρκαρεις εκει γιατι αυτοι παρκαρουν καθετα στον «δικο τους χωρο». Ακομα και αν αφηνουν χωρο πεζοδρομιου για τους πεζους.
Τελευταία επεξεργασία από Y.V και 11 Ιουν 2021, 15:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#712688 ετσι ειναι και σε μας.Εχουν αφησει μερος του οικοπεδου (γυρω στα 5 μετρα) για να παρκαρουμε καθετα.
Ερχονται και παρκαρουν οποιος θελει.Ακομα και αυτοι της απεναντι μονοκατοικιας.Δεν θελει να τους κοβει τη θεα φαινεται τα αυτοκινητα τους(τρια αυτοκινητα ,μπαμπας κορη και υιος)
Οποτε και εγω αφου δεν βρισκω χωρο,του αφηνω το κανγκου ακριβως εξω απο τη πορτα του απο Παρασκευη μεσημερι μεχρι Δευτερα πρωι ολα τα σκ του χρονου,συν 3 εβδομαδες το καλοκαιρι,συν 15 μερες τις γιορτες. :thumbsup:
απο το 2004 δεν μου εχει παραπονεθει.Εχω υπομονη ομως περιμενω. :inlove:
Ενας ηρθε και αφησε ενα πασσατ εδω και 2 χρονια εκει.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
g8777 έγραψε:Γιανν δεν ανεβάζεις καμία φωτό για να πάρουμε μία ιδέα; Υποψιάζομαι ελληνική πατέντα .

Εικόνα
τώρα θυμήθηκα την πινακίδα απαγόρευσης με αριθμό άδειας που έχουν, αρχικά σκέφτηκα πως θα αφορά μια θέση..
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#712694 Μπορεί να η θέση να είναι κανονική , αλλά σίγουρα δεν τους ανήκει όλο το πεζοδρόμιο. Μπορείς να ρωτήσεις τον δήμο. Θα στοιχημάτιζα πως οι 1-2 πλάκες είναι πεζοδρόμιο και δεν γίνεται να παρκάρουν. Επίσης, πάρε τα στοιχεία και της άδειας και ρώτησε αν όντως υφίσταται και τι αφορά (πόσες θέσεις).
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#712695 αυτο που δειχνεις δεν εχει καμια σχεση με το δικο μου.
Σε αυτο ,απο που θα περασουν πεζοι/καροτσια κλπ?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#712698 Η πινακίδα μάλλον αφορά την 1 θέση που την έχει μετατρέψει σε αποθήκη αν βλέπω καλά. Θεωρώ πως πρόκειται για τσαμπουκά του γείτονα. Όλες οι θέσεις επάνω στο πεζοδρόμιο πρέπει να είναι παράνομες στην περίπτωσή σου.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#712703 Πότε θα πεθάνω δεν ξέρω. :iconcool:
Γιαν , συνήθως τέτοια θρασοπουστοσκυλα είναι εξαιρετικά επιρρεπή στον φόβο του Θεού. Άφηνε του τακτικά κούκλες με καρφίτσες, αυγά με ένα κερί καρφωμένο, κάνα κόλλυβο εκεί κάτω από την πινακίδα που έβαλε. Επίσης ξεκινα κυκλοφορα με δερμάτινη μαυρη καπαρτινα, μαλλί όλο γλυμμενο πίσω και γυαλί ρεηπαν. Δεν έχει σημασία που είναι καλοκαίρι,για πάρκινγκ στην Θεσνικη μιλάμε, ούτε με Τεσλιστι βύσμα δεν βρίσκεις. :iconcool:

ΘΑ ΚΆΝΕΙΣ ΤΑ ΠΆΝΤΑ. :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#712704 Αυτό είναι "πρασια". Τα τοιχια ορίζουν την οικοδομική γραμμή. Έξω από αυτό είναι πεζοδρομιο, ναι τόσο στενό.
Εκεί παρκαρουν ένοικοι της πολυκατοικίας. Δεν έχω δει άλλον ποτέ και λογικό είναι. Εικόνα

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By g8777
#712705 Άλλη περίπτωση αυτή,στην φώτο του Γιανν γίνεται κανονικά κατάληψη πεζοδρομίου.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#712716 Κι αυτή η περίπτωση θέλει άδεια κι έχει περιορισμούς.
Πχ δεν μπορεί το πάρκινγκ να καταλαμβάνει όλο το μήκος αλλά μόνο ενα ποσοστό (νομίζω μάλιστα ότι εκτός του ποσοστού υπάρχει ΚΑΙ πλαφόν)
Καλά αυτό στη Θεσσαλονίκη είναι καραμπινάτη παρανομία, δεν το συζητώ
Άβαταρ μέλους
By g8777
#712720 Λογικό δεν είναι; Χτίζει ένας τυχαίος άνθρωπος,ας τον πούμε Νίκο Παππά δεκαοροφη πολυκατοικία, δεν μπορεί να βαφτίζει πρασιά ο,τι νομίζει αυτός και ο κουμπάρος του στην πολεοδομία. Θα βάλουμε και διόδια στα πεζοδρόμια τώρα;

Ασίμωφ.

Ψάξε βρες το σύμβολο του απείρου και απάντησε μου.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#712723 Και η δική μας περίπτωση σαν την φωτογραφία του Νίκου ήταν και όχι σαν του egobrain φυσικά.
Λογικό το βρίσκω πάντως να χρειάζεται άδεια πάρκινγκ όπως λέει και ο Asimov. Η δική μας οικοδομή δεν θυμάμαι αν είχε.

Στην πράξη βέβαια, στην "πρασιά" χωρούσαν να παρκάρουν κάθετα επτά αυτοκίνητα, ενώ αν δεν υπήρχε η πρασιά και τα παρκάραμε παράλληλα στο πεζοδρόμιο, είναι ζήτημα να χωρούσαν τρία αυτοκίνητα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#712726 Εμ, εδώ είναι το ζήτημα. Η πρασια κερδίζει θέσεις αν παρκαρεις κάθετα.
Και στην φωτό που έβαλα παραλληλα θα χωρουσαν δυο ενώ τώρα 4.
Ασε που αν πας με το νόμο, θες και 5 μέτρα κενό από την γωνία.

Ε g7888 τι λές; που μου θες και πολεοδομιες, αυθαίρετε!

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Asimov
axel12p έγραψε:Στην πράξη βέβαια, στην "πρασιά" χωρούσαν να παρκάρουν κάθετα επτά αυτοκίνητα, ενώ αν δεν υπήρχε η πρασιά και τα παρκάραμε παράλληλα στο πεζοδρόμιο, είναι ζήτημα να χωρούσαν τρία αυτοκίνητα.

Η διαφορά είναι ότι παράλληλα στο πεζοδρόμιο θα πάρκαραν οποιαδήποτε τυχαία αυτοκίνητα κι όχι μόνο τα αυτοκίνητα των ενοικων
Οπωσδήποτε θέλει άδεια (που δεν είναι τζάμπα και θέλει ένα σκασμό χαρτιά) και όπως έγραψα οι προϋποθέσεις είναι αυστηρές. Νομίζω μάλιστα ότι για έξοδο πάρκινγκ μπορεί να δικαιολογηθει κάτι σαν 30% του συνολικου μήκους και μέχρι 6 μέτρα; κάτι τέτοιο.
Φυσικά στην ελληνική πραγματικότητα τίποτε δεν ισχύει, ο καθένας βάζει ένα τυχαίο no parking, ακόμα και στο δρόμο. Ή μια καρέκλα και έναν τσιμεντολιθο ξέρω γω
Τώρα με τα ηλεκτρικά θα πετάει και μια μπαλαντεζα :shifty: