Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...

Θα κάνετε το εμβόλιο?

66
63%
20
19%
3
3%
4
4%
6
6%
6
6%
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#712175 Είναι λίγο παράνοια το θέμα της προτεραιότητας πλέον και η αλήθεια στο "δεν έχουμε εμβολια vs δεν προσέρχονται να εμβολιαστούν" είναί σίγουρα κάπου στη μέση..

Σήμερα αν θέλω να πάω να κάνω εμβόλιο στη Θάσο, βρίσκω ραντεβού για τζονσον αύριο.

Την ίδια ώρα για το ίδιο εμβόλιο στην Ηπειρωτική Ελλάδα δεν παίζει ραντεβού εδώ και 3 βδομάδες. :lipsealed:

Και πλέον με το άνοιγμα της εστίασης βρίσκω παρανοϊκό το ότι τους κάτω των τριάντα τους από αναβολή σε αναβολή. Είναι αυτοί που δουλεύουν νύχτα, αυτοί που βγαίνουν - κινούνται περισσότερο κ.ο.κ., γιατί να μην έχουν τη δυνατοτητα να προστατεύσουν εαυτούς και περίγυρο?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#712176 Προφανώς και για το χαμηλό ποσοστό του εμβολιασμού, δεν φταίνε μόνον οι αρνητές. Πολύς κόσμος θέλει να κάνει εμβόλιο και ακόμη περιμένει. Οι περισσότεροι γνωστοί μου περίμεναν για τα mRNA. Εγώ κάνω αυτή την εβδομάδα την 2η δόση, η γυναίκα μου που είναι κάτω από 40, κάνει την 1η. Άρα, δεν φταίνε μόνον οι αρνητές, φταίει πως δεν είχαμε αρκετά εμβόλια εγκαίρως (εδώ ευθύνες έχει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ίσως) και φταίει πως τώρα οι ρυθμοί εμβολιασμού δεν είναι όσοι θα έπρεπε.
Θα έπρεπε όλοι οι άνω των 20 να εμβολιαστούν Ιούνιο και Ιούλιο για να έχουμε νορμάλ καλοκαίρι. Από την στιγμή που πολύς κόσμος από αυτούς δεν είχε πρόσβαση σε εμβόλιο, τι συζητάμε για κανονικότητα;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#712178
Corto Maltese έγραψε:Είναι ανησυχητικά γιατί η υπομονή εξαντλήθηκε. Σόρι. Έκανα μαύρο κουράγιο 1,5 χρόνο, μεγαλώνω παιδί σε σπίτι και όχι σε κοινωνία, διδάσκω και διδασκόμαστε κάκιστης ποιότητας και μεταδοτικότητας γνώση ως ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΜΕΤΡΟ. Έκανα τα εμβόλιά μου, η σύζυγος επίσης, οι παππούδες μας επίσης, το παιδί μου θα δηλωθεί day-1. ΑΠΑΙΤΩ να ζήσω και όποιος δε θέλει αναλαμβάνει τις ευθύνες του.



Σαν ιδιωτης που βρισκομαι στην πανομοιοτυπη κατασταση με σενα συμφωνω απολυτα. Δεν εχω ομως καμια ψευδαισθηση οτι υπαρχει πολιτικος παγκοσμιως που θα αναλαβει το κοστος (...) της επανεναρξης της καθημερινοτητας σε προ κοβιντ χρονια οταν το επιπεδα εμβολιασμου ειναι εξαιρετικα χαμηλα για επιτευξη ανοσιας αγελης.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#712180 Νίκο Παππά οι 70-80 που θεωρητικά θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί όλοι είναι με το ζόρι στο 70%.

Αν αυτοί ήταν στο 90% (Ιούνιο φτάσαμε) και οι 40-60 ήταν σε χαμηλά ποσοστά τότε θα ήταν ξεκάθαρα θέμα δομής.
Άρα υπάρχει πολύς κόσμος που θα μπορούσε να εμβολιαστεί και περιμένει τους 4Τ να ψηφίσουν VOTY ή μελετάει πέιπερζ παρέα με τη θεία Μαριγούλα που έβαζε βεντούζες στη γειτονιά και κάτι κατέχει από γιατρικά.

Δεδομένου ότι στο εξωτερικό τα ποσοστά των 70-80 είναι σημαντικά μεγαλύτερα το ερώτημα είναι τι παραπάνω/διαφορετικό έκαναν οι κυβερνήσεις αυτές σε σχέση με τους σιχαμένους και εκπαίδευσαν/ενημέρωσαν πιο σωστά τον κόσμο.

Οι περισσότεροι γνωστοί μου περίμεναν για τα mRNA.


Άρα είχαν διαθέσιμη επιλογή για εμβόλιο (εγκεκριμένη από ΠΟΥ, ΕΜΑ, ΕΟΦ κλπ) και την έγραψαν στα @@ τους επειδή διάβαζαν ταληράκια στο ίντερνετς.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#712181 Καλό το παραμύθι αλλά άλλη φορά βάζε και δράκο. Όταν το ένα σου λέει επίσημα ότι θα ξεμπερδέψεις σε 2,5 μήνες και εσύ θες να μπεις το καλοκαίρι σε καράβι, αεροπλάνο, πατίνι περιμένεις 1 μήνα και σε 1 μήνα + 3 εβδομάδες έχεις πάρει το πιστοποιητικό. Ακόμα κι εσύ μπορείς να κάνεις αυτόν τον υπολογισμό.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#712185 Με το σιχαμένο (ΑΖ) ξεμπερδεύεις σε 2 μήνες.
Αν είναι να περιμένεις 1 (μόνο; χλωμό ) μήνα για το luxury συν άλλο ένα μήνα τότε είσαι στα ίδια συν bonus 1 μήνα που κυκλοφορούσες χωρίς εμβόλιο.

ΝΑΙ ΑΛΛΑ --> έκανες το ΓΑΜΑΤΟ.
Δεν έτρεξες να ξεστοκάρεις σαν τους χαζούς.
Σωστά;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#712186 EDDIE, αν οι 80+ ηταν στο 90% ΔΕΝ θα ειχαμε εμβολιστει οι 45+.
Οι κατηγοριες προς τα κατω ανοιξαν επειδη δεν πηγαν οι μεγαλυτεροι. Ανοιγουν δε συνεχεια νεες επειδη δεν κλεινουν πολλα ραντεβου οι εχοντες την δυνατοτητα.

Επισης οι 80+ εχουν σαφως μικροτερη κινητικοτητα απο τους νεους που δουλευουν, κυκλοφορουν, εχουν παιδια που τα τρεχουν σε ασχολιες, κλπ


Α, οταν εκλεισα το πρωτο ραντεβου ηταν με Moderna και η δευτερη δοση θα γινοταν 3/7. Με την αλλαγη που εκανα εμβολιαζομαι την Παρασκευη με την 2η δοση και μεχρι τις 3/7 θα εχω φτασει φουλ ανοσια. Αυτος που εμβολιαστηκε μαζι μου στις 21/5 με ΑΖ θα περιμενει τελος Ιουλη για την δευτερη και για ανοσια 15Αυγουστο.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#712187
Corto Maltese έγραψε:Είναι ανησυχητικά γιατί η υπομονή εξαντλήθηκε. Σόρι. Έκανα μαύρο κουράγιο 1,5 χρόνο, μεγαλώνω παιδί σε σπίτι και όχι σε κοινωνία, διδάσκω και διδασκόμαστε κάκιστης ποιότητας και μεταδοτικότητας γνώση ως ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΜΕΤΡΟ. Έκανα τα εμβόλιά μου, η σύζυγος επίσης, οι παππούδες μας επίσης, το παιδί μου θα δηλωθεί day-1. ΑΠΑΙΤΩ να ζήσω και όποιος δε θέλει αναλαμβάνει τις ευθύνες του.


Περιγράφεις ακριβώς το πως αισθάνομαι.
Τηρήσαμε τα μετρα ακριβώς, με τις ανάλογες επιπτώσεις στις μικρές που ούτε φίλους έβλεπαν ούτε παππούδες, ούτε σε πλατείες και παιδικές χαρές πήγαιναν.
Εργαζόμουν ένα χρόνο με τηλεργασία, ούτε διακοπές δεν πήγαμε το 2020...
Κάναμε εμβόλιο και εγώ και η σύζηγος άμεσα και κάναμε και το γαμώ-Αστρα Ζενεκα παρότι σχετικά νέοι γιατί μας είπαν ότι οι 40-45 αυτό έπρεπε να κάνουν.
Οπότε θα επαναλάβω την τελευταία πρόταση που είναι όλη η ουσία:
ΑΠΑΙΤΩ να ζήσω και όποιος δε θέλει αναλαμβάνει τις ευθύνες του
Άβαταρ μέλους
By g8777
#712190 Λάθος Εντυ, σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να εξισώνεις την επιφύλαξη που μπορεί να έχει κάποιος για το αστραζενεκα με τις θεωρίες των ψεκασμένων. Ειδικότερα όταν διαβάζεις ότι κάποιες χώρες 10 τάξεις μεγέθους παραπάνω σοβαρότερες από το παρτάλι της Ελλάδας έχουν σταματήσει η αναστείλει τους εμβολιασμούς και επιπλέον όταν κάποιος συνάνθρωπος σου που μπορούσε να ήταν συμμαθητής σου κατέληξε μετά από εμβολιασμό με το συγκεκριμένο.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#712191
EDDIE, αν οι 80+ ηταν στο 90% ΔΕΝ θα ειχαμε εμβολιστει οι 45+.


Ακριβώς.
Και ο φίλος από το Βέλγιο τις προάλλες είπε ότι τώρα (αρχές Ιουνίου) άνοιξε η πλατφόρμα για τους 30+ ενώ σε εμάς σχεδόν 1,5 μήνα πίσω.
Άρα είτε είναι τσακάλια οι σιχαμένοι και το τρέχουν γρήγορα (Hint: ΟΧΙ), είτε το σκέφτονται οι μεγαλύτεροι (ενώ έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν), οπότε για να μην είναι πανωλεθρία τα στατιστικά εμβολιασμών άνοιξαν γρήγορα τις μικρότερες ηλικίες.

Επισης οι 80+ εχουν σαφως μικροτερη κινητικοτητα απο τους νεους που δουλευουν, κυκλοφορουν, εχουν παιδια που τα τρεχουν σε ασχολιες, κλπ


Οπότε στο εξωτερικό τους εμβολίασαν στο σπίτι ή στείλαν μεταφορικό να τους πάρει;

Εγώ νομίζω ότι οι σιχαμένοι δεν αντιμετώπισαν σωστά την ανθρώπινη ροπή προς |λογοκρισία| τύπου Πετράκος, ταληράκια κλπ.
Το ερώτημα είναι τι έκαναν στο εξωτερικό.

@g8777
Το κοινό των δυο περιπτώσεων είναι ότι παραβλέπουν την επίσημη σύσταση και αναλύουν επιστημονικά δεδομένα κατά το δοκούν.
Όταν πολλοί περισσότεροι συνάνθρωποι μας κατέληξαν μετά από τον ιό δεν θα έπρεπε να το συζητάμε καν.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#712194 Δεν αναλύουν κανένα επιστημονικό δεδομένο κατά το δοκούν, διαβάζουν τι γίνονται σε άλλα κράτη και πόσα ναι μεν αλλά συνοδεύουν το συγκεκριμένο εμβόλιο οπότε μην τα ρίχνουμε όλα στη γενικότερη |λογοκρισία| που δερνει τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#712197
g8777 έγραψε:Δεν αναλύουν κανένα επιστημονικό δεδομένο κατά το δοκούν, διαβάζουν τι γίνονται σε άλλα κράτη και πόσα ναι μεν αλλά συνοδεύουν το συγκεκριμένο εμβόλιο οπότε μην τα ρίχνουμε όλα στη γενικότερη |λογοκρισία| που δερνει τον κόσμο.

Ακριβως. Αν δεν εβρισκα μRNA εμβολιο δεν ξερω τι θα εκανα προσωπικα. Θα αισθανομουν δε καπως αν ειχα κανει το ΑΖ και διαβαζα την μια χωρα μετα την αλλη να το σταματαει και την ΕΕ να μην ανανεωνει το συμβολαιο.
Άβαταρ μέλους
By SIHCTR
#712201 Είναι βασικό θέμα αυτή τη στιγμή το διάκενο στο ΑΖ, καθώς και οι όποιες ελάχιστες παρενέργειες, όταν έχεις περιθώριο επιλογής. Από την άλλη βέβαια τα παππούδια που εμβολιάζονται από το χειμώνα είχαν και 3 και 4 μήνες μπροστά τους όταν μπορούσαν. Για τους νεότερους, αυτή τη στιγμή, συμφωνώ ότι τα mRNA είναι πρακτικά μονόδρομος.

Συγκρίνοντας Βέλγιο και Ελλάδα, που έχουν παρόμοιο πληθυσμό, στο Βέλγιο έχουμε φτάσει κοντά 7.8εκ τσιμπήματα. Αναλογικά η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι στα 7.2εκ πες, και βρίσκεται στα 6.2εκ. Ήτοι 1.000.000 εμβόλια αυτή τη στιγμή δεν έχουν αξιοποιηθεί. Ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε και πως διαμοιράζεται αυτό το 1εκ στα διαφορετικά μοντέλα. Αλλά ως γνωστόν, η ανοιχτή πληροφορία στην Ελλάδα... χωλαίνει...

Και σε αυτό το λινκ φαίνεται η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε παραδόσεις και εμβολιασμούς.
https://qap.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tracker.html#national-ref-tab

Βέβαια σε σχέση με τους EU27 είμαστε κάπου στη μέση, οπότε και πάλι καλά να λέμε(;)
Εικόνα

EDDIE_147 έγραψε:Και ο φίλος από το Βέλγιο τις προάλλες είπε ότι τώρα (αρχές Ιουνίου) άνοιξε η πλατφόρμα για τους 30+ ενώ σε εμάς σχεδόν 1,5 μήνα πίσω.

Βρυξέλλες άνοιξε το 36+ πριν μία εβδομάδα. Στη Φλαμανδία που τα παππούδια έχουν χτυπήσει 95+% είναι ακόμη σε μεγαλύτερες ηλικίες.