Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#710072 Αυτο ειναι υποδομη για αργοτερα! :lol:
Δεν ειναι απλωμενες οι μπαλαντεζες στους δρομους και στα πεζοδρομια...
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#710073 Εγω αυτό που γράφει ο scotch το βλέπω από την ακριβώς αντίθετη σκοπιά (φυσικά χωρίς να είμαι χρήστης, άρα η γνώμη μου είναι αερολογία). :oops:

Όταν π.χ. αποτελεί ένα μικρό καθημερινό άγχος το να μη με "αφήσει" μέσα στη μέρα μου το κινητό/ρολόι/laptop μου και οτιδήποτε απρόοπτο - π.χ. μια μη κανονισμένη έξοδος μετά τη δουλειά- είναι πιθανό να με οδηγήσει σε αναζήτηση πηγής φόρτισης για το κινητό έστω, δεν μπορώ να καταπιώ πόσο μεγαλύτερο θα ήταν το ίδιο άγχος σε όρους αυτοκινήτου.

Θέλω να πω είναι λίγο μίζερο να ορίζω τις βόλτες μου με βάση το που θα φορτίσω, είναι σα να πάω για καφέ μόνο σε καφετέριες που παρέχουν powerbank :lol:

Και ρεαλιστικά, το να παλεύεις με μπαλαντέζες και αυλές στην επαρχία, απαντώντας σε καμιά 50αριά περαστικά μπαρμπάδια του τι είναι αυτό το το αυτοκίνητο και γιατι το βαζεις στη πρίζα, ε δε το λες και ιδιαίτερα πρακτικό. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Focusman91 έγραψε:Η φάση έχει αρχίσει και είναι dimsabas, scotch, Anonymous Founder vs the world.

Ειναι μια φαση που δεν πρεπει ντε και καλα να βγαλουμε "νικητη".

Αναφερονται καποια υπερ και καποια κατα της ηλεκτροκινησης κι ο καθενας ας αποφασισει μονος του αν και ποτε τον συμφερει να κατευθυνθει προς αυτη τη λυση :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#710077 Σωστός ο George_Prix.

socratesn καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς σου, τους είχα κι εγώ πριν το πάρω. Στην πράξη, με τη χρήση που του κάνω εγώ (καθημερινό πήγαινε-έλα στη δουλειά, όπου κι αν είναι αυτή μέσα στην Αττική), μπορώ να το φορτίζω μια φορά την εβδομάδα. Που δεν είναι και κανένας κόπος ή άγχος να το κάνω και κάθε μέρα. Ή αν το ξεχάσω κάποια μέρα, δεν έγινε τίποτα. Κανένα απολύτως άγχος λοιπόν σε αστική χρήση.

Στο παράδειγμα με το άγχος να μείνει από μπαταρία το κινητό, φαντάσου ότι είχες κινητό του οποίου η μπαταρία κρατούσε 5 μέρες. Δε νομίζω ότι θα σε απασχολούσε να έχει powerbank η καφετέρια. Αν είχε όμως, γιατί να μην μηδενίσεις το κοντέρ και να αρχίσουν να μετράνε πάλι αυτές οι 5 μέρες; Κάπως έτσι είναι και με το αυτοκίνητο.

Τώρα, αν δεν υπάρχει δικός σου φορτιστής, το πράγμα προφανώς αλλάζει.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#710079 Μέχρι και η ελληνική αστυνομία επιμένει ηλεκτρικά :s_cool

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
markvag έγραψε:
Ξαναλέω, μια χαρά είναι και τα ηλεκτρικά, απλά δεν είναι για όλες τις χρήσεις ακόμα και προφανώς δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό για τα ηλεκτρικά (πολύ περισσότερο για τα Τέσλα). Αν το θες για μεγάλα ταξίδια, απλά διάλεξες λάθος αμάξι. Αν το θες για πόλη κατά βάση και κανένα κοντινό ταξιδάκι καπ' καπ', τότε ΟΚ. Και μην πεταχτεί κανένας πως "γιατί να δώσεις 30Κ για αμάξι πόλης"... σκεφτείτε πόσοι έδιναν και παραπάνω για MINI, A-klass, κτλ...

Αυτό που επίσης είναι διαφορετικό είναι πως το αμάξι φορτίζει όσο είναι σταματημένο, δηλαδή το 90% του χρόνου του. Δεν νομίζω πως είναι μεγάλος κόπος να το βάζεις στην πρίζα όταν το παρκάρεις... Προσωπικά, ξαναλέω, με το δικό μου προφίλ όσο ήμουν Θεσσαλονίκη, θα έπαιρνα άνετα (αν είχα τα λεφτά προφανώς) ένα με αυτονομία 400-500χλμ, γιατί θα χρειαζόμουν κάτι παραπάνω μόνο 2-3 φορές το χρόνο. Φόρτιση όσο είναι παρκαρισμένο στην πιλοτή με απλό φορτιστή. Σε 12+ ώρες που θα είχε διαθέσιμες να φορτίσει θα ήταν μονίμως στο 100% το πρωί (χώρια που σχεδόν ποτέ δεν θα ήταν άδειο όταν γυρνούσα) και τέλος. Και νομίζω πως δεν είναι λίγοι που θα τους καλύψει κάτι τέτοιο... Όχι η πλειοψηφία βέβαια. Για εμένα θα ήταν άνετα και το μοναδικό της οικογένειας, καθώς οι μόνες "στάνταρ" εκδρομές ήταν (προ covid) σε Βέροια, Σέρρες και Χαλκιδική για μπανάκι τα καλοκαίρια, που με 400-500 ονομαστική αυτονομία (δηλαδή κάπου 300 άνετα πραγματική), το βγάζει το πήγαιν' έλα. Τη 1-2-3 φορές το χρόνο που θα πάω πιο μακριά, είτε μπορώ να νοικιάσω, είτε να επιδοθώ στον περιπετειώδη σχεδιασμό που υγραίνει τον dimsabas :s_roses

Προφανώς βέβαια κάτι που να μην χαλάει... :rtfm: :lol:

Δε θα άλλαζα ούτε τελεία, πέρα από τις αναφορές για τα Tesla. Ακριβώς την ίδια χρήση κάνω κι εγώ και για αυτό με βολεύει. Για αυτό κι έγραψα ότι επαγγέλματα σαν του Ντίμη ΔΕΝ μπορούν επ' ουδενί να πάρουν ηλεκτρικό στην παρούσα φάση.

Και μιας κι ανέφερα τον Ντίμη κι υπήρχε νύξη για τρολάρισμα από μέρους μου, όλα τα στοιχεία που αναφέρθηκαν για τη μετάβαση στην Αμαλιάδα βρίσκονται στην πολύ χρήσιμη πλατφόρμα abetterrouteplanner.com και στο plugshare. Επαναλαμβάνω ότι εγώ θα πήγαινα με το Lexus.

Περιπολικό για την Αστυπάλαια;
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
Ove20 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε: Το φορτίζω παντού είναι πως σε οποιοδήποτε σπίτι μπορείς να ρίξεις μια μπαλαντέζα και να φορτίσεις.

Και να περάσει ένας πιτσιρικάς και να στο βγάλει. Και να πας εσύ το πρωί και να μείνεις με το....στο χέρι και ο Scotch στην Αμαλιάδα 3ημερο.

Σε id3 και Τεσλα
Το κραταει μεσα με μηχανικο τροπο . Το απελευθερωνεις ειτε απο το κινητο σου ειτε απο την κεντρικη κονσολα του αυτοκινητου.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#710083 @ Dimsabas Ναι, κάπου πήρε το μάτι μου ότι προορίζεται για Αστυπάλαια.
Πιθανώς με το lexus πάω τελικά, αλλά δεν είναι και μικρό δέλεαρ η διαφορά 20 vs 90 ευρώ (όρεξης, καιρού, λοιπών συνθηκών επιτρεπόντων) :innocent: .
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#710084 Είσαι έτοιμος να απαλλαγείς από τα ορυκτά καύσιμα; Πουλάς 12 το Lexus, 18 το i3. Χτυπάς ξεκάθαρα αστικό μικρό (Smart διετίας με 10 χιλιάρικα, αν δε θέλετε τρίτη θέση) ή Leaf πρώτης γενιάς. Με τα υπόλοιπα 20 και κάτι ακόμα, προχωράς σε αντικατάσταση του 14χρονου Lexus με τα 690 ευρώ τέλη κυκλοφορίας και τα 12 ευρώ στα 100. Είτε σε καινούριο είτε σε μεταχειρισμένο. Θες οπωσδήποτε σουβλάκι;
Άβαταρ μέλους
By Ove20
taxidiwtis έγραψε:
Ove20 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε: Το φορτίζω παντού είναι πως σε οποιοδήποτε σπίτι μπορείς να ρίξεις μια μπαλαντέζα και να φορτίσεις.

Και να περάσει ένας πιτσιρικάς και να στο βγάλει. Και να πας εσύ το πρωί και να μείνεις με το....στο χέρι και ο Scotch στην Αμαλιάδα 3ημερο.

Σε id3 και Τεσλα
Το κραταει μεσα με μηχανικο τροπο . Το απελευθερωνεις ειτε απο το κινητο σου ειτε απο την κεντρικη κονσολα του αυτοκινητου.

Ωραία ας το αλλάξουμε. Να σου κάνει κάποιος ζημιά τραβώντας το χωρίς να το ξέρει ότι είναι λοκαρισμένο ή επειδή ζηλεύει που έχεις ηλεκτρικό(=άπλας).
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#710086 @ Dimsabas: Εγώ έτοιμος είμαι :lol: , αλλά ποιο; Το lexus ίσως πιάσει 12, αλλά 18 το i3 που το πήρα 25 πριν από 5 μήνες; :lol: Άσε που δύσκολα θα το αποχωριστούν κάποιοι ( :inlove: ).
Το smart υπάρχει ακόμη και δε νομίζω να φύγει σύντομα. Το lexus θα μπορούσε να αντικατασταθεί με ένα tesla, αλλά αν το τελευταίο είχε κάποια από τα χαρακτηριστικά του lexus (απόσταση από το έδαφος). Ίσως ένα enyaq iv 80 ήταν καλή περίπτωση, αλλά δεν με τρελαίνει τόσο για να δώσω το lexus.

Ιδανικό για αντικατάσταση του Lexus θα ήταν ένα 7θέσιο ηλεκτρικό SUV, με μεγάλο range και τετρακίνηση (και να μη στοιχίζει 1 νεφρό). Αναμένεται σύντομα τίποτα τέτοιο;
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#710089 25;;; Ε τότε κράτα το και δίνεις το Lexus σε 2-3 χρόνια. Τότε θα υπάρχουν επταθέσια όπως τα θες. Τώρα δε γνωρίζω κάτι, πέρα από κάτι δικίνητα γομάρια βαν με μικρή αυτονομία.
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
#710090 Ove20 για τα καλωδια φορτισης

Οταν αφηνεις καλο αυτοκινητο στο δρομο εχεις κινδυνους πχ να στο χαρακωσουν με κλειδι , να σου ξεφουσκωσουν λαστιχο , να σου σπασουν καθρεπτη "καταλαθος " και να εξαφανιστουν ...

Με τα ηλεκτρικα μαλλον θα εχεις αλλον ενα .

ομως και σε θερμικο ,θεωρητικα δε θα μπορουσαν να σου πειραξουν το ρεζερβουαρ , να ριξουν κατι μεσα ή να κλεψουν βενζινη. ;;;
Το κανουν ;
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#710091 Πότε θα έρθει το model Y Ελλάδα??

< Note 8 >
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
#710092 Για μακαροναδες

Καθε κολωνα της δεη θα μπορουσε να ειναι θεση φορτισης .
Επισης εξω απο τα σπιτια μπορει να μη χρειαστει να κρεμονται καλωδια , αλλα να ειναι ο φορτιστης στο πεζοδρομιο με καπακι (οπως τα ρολογοα της ευδαπ ) να τον ξεκλειδωνεις με app και να φορτιζεις