Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#704558 Αν ξέρεις τι πας να αγοράσεις....
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
skous έγραψε:Έχει αρχίσει να με γαργαλαει το χέρι για το PFV και έλεγα μήπως είχες αυτο....

Όχι ότι το air δεν με καλύπτει αλλά νομίζω με το PFV θα φάω σκαλωμα και θα πετάω daily

< >
To DJI FPV είναι φοβερό , το έχω χαζέψει αρκετά , να το πάρω δεν έχω σκεφτεί μέχρι τώρα

Πέραν του ότι ξεπερνάει τα 250γρ και είναι μπελάς μετά από αυτό το όριο , σε μένα θα πήγαινε λίγο άχρηστο. Θέλει πολύ εκπαίδευση σε αντίθεση με τα απλά dji και πρέπει να είναι πολύ εύκολο να το τσακίσεις , προτιμώ πιο ήρεμες πτήσεις να μπορώ να ασχοληθώ με τα βίντεο και φωτό
Επίσης η αίσθηση μου είναι ότι το fpv ανάδεικνυεται σε 3D πτήσεις όπου υπάρχουν πολλές αναβάσεις καταβάσεις . Σε flat τοπία όπως εδώ που ζω η γενικά αστικά όπου έχει κόσμο κτλ παίζει να έχει χειρότερο αποτέλεσμα
Γενικά το κόλλημα μου με τα drone είναι ως ιπτάμενες φωτογραφικές μηχανές , όχι ως πτητικές μηχανές . Παλιότερα πέταγα κάτι αεροπλάνα και ελικόπτερα , αυτά ναι, ήταν πολύ πιο ενδιαφέροντα στη οδήγηση.
Το fpv μάλλον είναι για πέταγμα πιο πολύ αν αυτό σε ενδιαφέρει , όχι τόσο για κινηματογράφηση .
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#704598 Το τελευταίο DJI Air πάντως, διαθέτει και λειτουργία FPV, χωρίς φυσικά να είναι τέτοιου τύπου drone. Οπότε μπορείς να δοκιμάσεις αν σου ταιριάζει αυτός ο τρόπος πτήσης και λήψης, πριν κάνεις την μετάβαση σου στο FPV.
Για εμένα πάντως, το Mini 2 αποτελεί εξαιρετική περίπτωση, ενώ με την τελευταία ανανέωση έχει και manual ρυθμίσεις για την κάμερα!
Το μόνο που με ξενερώνει είναι η υψηλή τιμή του combo.
Άβαταρ μέλους
By skous
#704609 Δεν ήξερα ότι έχει το Air τέτοια λειτουργία αλλά σε κάθε περίπτωση έχω το πρώτο οπότε μάλλον δεν θύρα υποστηρίζεται.

Συμφωνώ σε όλα, εγώ θα ήθελα περισσότερο κάτι για να πετάω πάρα για φωτογραφίες (γενικά ποτε δεν έχω κάτσει να κάνω κανένα post-processing - χρησιμοποιώ το DJI Go) γιατί εμένα η χαρά μου είναι στην πτήση και όχι αυτά πλάνα.

Πες για αύριο τον λόγο το σκέφτομαι, αν και ναι χρειάζεται περισσότερη εκπαίδευση.
Πάντως θεωρώ ότι παίζει να είναι πιο εύκολο να μην το ταξίδι εφόσον παίζεις με γυαλιά και joystic

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#704657 FPV δεν είναι όρος για το χειριστήριο που έχει και embedded οθόνη και στα πιο απλά drone είναι το χειριστήριο και το κινητό τηλέφωνο παίζει το ρόλο της οθόνης;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#704670 Στα drone fpv εννοούμαι να φοράς goggles
Άβαταρ μέλους
By bebes
#707747 Πήρα τελικα το Dji Mavic mini combo.
O πωλητης μου έδωσε μαζι και ενα σετ για την επέκταση του σήματος. Εχει και ενα χρόνο εγγύηση ακόμα (απο ΓΕΡΜΑΝΟ το πήρε)

Μου εκανε μια μινι επίδειξη για να το δω, μπορω να πω οτι εντυπωσιάστηκα :s_gamer
Το σήκωσε, εφευγε, έφευγε, το χάσαμε απο τα μάτια μας, αυτο όμως μας έβλεπε κι εμεις το βλέπαμε στον χάρτη.
Μετά πάτησε ενα κουμπάκι και ήρθε :)

Πηρα μια κάρτα μνημης και ειμαι έτοιμος αύριο για δοκιμές.

Εχω κάποιες μικρές ερωτήσεις.
Ποια εφαρμογή κατεβάζω στο κινητο; (γιατι βρήκα πολλες dji στο appstore.

Πέρυσι είχα ρωτήσει στο θεμα με τις κάμερες για μια ανηψιά μου και μου προτείνατε μια ΕΚΕΝ.
Της άρεσε και πηρε και η μικρή κορη μια ιδια.
Την τσίμπησα εγω και την προσάρμοσα στη μηχανη να τραβαω καμια διαδρομή :shifty:

Ξέρετε κάποιο πρόγραμμα (εύκολο και απλό) να μπορω να φτιάξω πχ ενα βιντεάκι με τη διαδρομή απο την κάμερα και εμβόλιμα να βάζω πλάνα απο το ντρόουν;

Ζητάω πολλά; Εχω σκοπό να "απογειώσω" τις παραγωγές μου (που μέχρι στιγμης ειναι φωτο και μικρα βιντεάκια απο το κινητό :lol: )
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
bebes έγραψε:Πήρα τελικα το Dji Mavic mini combo.
O πωλητης μου έδωσε μαζι και ενα σετ για την επέκταση του σήματος. Εχει και ενα χρόνο εγγύηση ακόμα (απο ΓΕΡΜΑΝΟ το πήρε)

Μου εκανε μια μινι επίδειξη για να το δω, μπορω να πω οτι εντυπωσιάστηκα :s_gamer
Το σήκωσε, εφευγε, έφευγε, το χάσαμε απο τα μάτια μας, αυτο όμως μας έβλεπε κι εμεις το βλέπαμε στον χάρτη.
Μετά πάτησε ενα κουμπάκι και ήρθε :)

Πηρα μια κάρτα μνημης και ειμαι έτοιμος αύριο για δοκιμές.

Εχω κάποιες μικρές ερωτήσεις.
Ποια εφαρμογή κατεβάζω στο κινητο; (γιατι βρήκα πολλες dji στο appstore.

Πέρυσι είχα ρωτήσει στο θεμα με τις κάμερες για μια ανηψιά μου και μου προτείνατε μια ΕΚΕΝ.
Της άρεσε και πηρε και η μικρή κορη μια ιδια.
Την τσίμπησα εγω και την προσάρμοσα στη μηχανη να τραβαω καμια διαδρομή :shifty:

Ξέρετε κάποιο πρόγραμμα (εύκολο και απλό) να μπορω να φτιάξω πχ ενα βιντεάκι με τη διαδρομή απο την κάμερα και εμβόλιμα να βάζω πλάνα απο το ντρόουν;

Ζητάω πολλά; Εχω σκοπό να "απογειώσω" τις παραγωγές μου (που μέχρι στιγμης ειναι φωτο και μικρα βιντεάκια απο το κινητό )
Manual manual manual manual

sony
Άβαταρ μέλους
By bebes
#707772 Τα κοίταξα, περίμενα ένα πιο μεγάλο μανιουαλ (σαν τετράδιο), έχει μόνο αυτά τα μικρούλια, ούτε με γυαλιά δεν μπορώ να τα διαβάσω
ΕικόναΗ εφαρμογή είναι αυτή που είδα στην αρχή, νόμιζα απλά ότι ήταν flying tutorial

Θα στείλω μνμ στον πωλητή μήπως έχει το πιο μεγάλο (ελληνικό) μανιουαλ

< >
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
bebes έγραψε:Τα κοίταξα, περίμενα ένα πιο μεγάλο μανιουαλ (σαν τετράδιο), έχει μόνο αυτά τα μικρούλια, ούτε με γυαλιά δεν μπορώ να τα διαβάσω
ΕικόναΗ εφαρμογή είναι αυτή που είδα στην αρχή, νόμιζα απλά ότι ήταν flying tutorial

Θα στείλω μνμ στον πωλητή μήπως έχει το πιο μεγάλο (ελληνικό) μανιουαλ

< >
Κατέβασε το από το σάιτ της DJI

sony
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#707803 Κάλες πτήσεις
Γράψου και στο Mavic pilots Forum και διάβασε τα θέματα σχετικά με το δικό σου να είσαι υποψιασμένος τι να προσεχείς
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#707843 Καλορίζικο το drone!

Δεν γνωρίζω πια εφαρμογή υπάρχει για το DJI Mini, αλλά για Osmo 3 που έχω η DJI έχει την DJI Mimo η οποία σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις και edit τα βιντεάκια σου. Μου φάνηκε αρκετά εύχρηστη!

Σχετικά με τα drone, γνωστός μου αγόρασε τις προάλλες το Mavic Air 2 μεταχειρισμένο και μου έκανε εντύπωση επειδή μέσα στην πόλη έχει παρεμβολές όταν το πάει πέρα από τα 600-700 μέτρα. Η φάση είναι πως έχω δει αντίστοιχα βιντεάκια από το Mini 2 το οποίο πηγαίνει άνετα πάνω από 2-2.5Km μέσα στην πόλη. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
axel12p έγραψε:Καλορίζικο το drone!

Δεν γνωρίζω πια εφαρμογή υπάρχει για το DJI Mini, αλλά για Osmo 3 που έχω η DJI έχει την DJI Mimo η οποία σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις και edit τα βιντεάκια σου. Μου φάνηκε αρκετά εύχρηστη!

Σχετικά με τα drone, γνωστός μου αγόρασε τις προάλλες το Mavic Air 2 μεταχειρισμένο και μου έκανε εντύπωση επειδή μέσα στην πόλη έχει παρεμβολές όταν το πάει πέρα από τα 600-700 μέτρα. Η φάση είναι πως έχω δει αντίστοιχα βιντεάκια από το Mini 2 το οποίο πηγαίνει άνετα πάνω από 2-2.5Km μέσα στην πόλη. :hmmm:
Ανάλογα τις παρεμβολές ...είναι μια μεταβλητή μη μετρήσιμη . Στο ίδιο σημείο έχω πάει 3 χλμ και άλλη φορά 700 μέτρα. .

sony
Άβαταρ μέλους
By bebes
#707847 Βρήκα τις ελληνικές οδηγίες και τις τύπωσα.
Έκανα και δυο δοκιμαστικές πτήσεις, αν και είμαι σε «περιορισμένη» ζώνη.
Δεν κατάφερα να βρω στην εφαρμογή κάποιες «έξυπνες» προ επιλεγμένες πτήσεις.
Αν κατάλαβα καλά, για να έχω πλήρη πρόσβαση στις δυνατότητες και τα μενού της εφαρμογής, θα πρέπει το κινητο να είναι συνδεδεμένο με το αεροπλανάκι

Πάντως έμαθα να τραβάω βίντεο και φωτογραφίες, τώρα «μαστορεύω» τους τρόπους αποθήκευσης και ανάκτησης, και απ´οτι είδα μου δίνει και κάποιες δυνατότητες μοντάζ στα βιντεάκια

Τρε μπιέν

Αβερωφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας
Εικόνα
Εικόνα

< >