Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#703773 Θες να πεις axel ότι αν σου γράψουν αντίγραφο δεν ψάχνεις μελέτες βιοϊσοδυναμίας;

:s_no :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#703777 Ο Covid δε χτυπάει μόνο τα πνευμόνια όμως.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#703782 Φίλε μου axel12p καταρχάς οι σημερινές μου δημοσιεύσεις δεν έχουν να κάνουν με τα αντικόβιντ εμβόλια.
Προσωπικά βέβαια έχω εκφράσει σε προηγούμενες αναρτήσεις μου επιφυλάξεις για τα εν λόγω εμβόλια. Οι επιφυλάξεις μου εστιάζονται σε 2 ζητήματα. Πρώτον στην αποτελεσματικότητα αυτών των αντι ιικών εμβολίων υπό το πρίσμα του εμβολιασμού του συνόλου του παγκόσμιου πληθυσμού (μικροί, μεγάλοι, υγιείς, πάσχοντες κλπ ανεξαιρέτως) αντί της στοχευμένης χορήγησής τους στις -διαπιστωμένα πλέον- πιο ευάλωτες έναντι σοβαρής νόσησης από κόβιντ ομάδες πληθυσμού, και δεύτερον στο γεγονός ότι η ασφάλειά τους δεν έχει επαρκώς αξιολογηθεί, λόγω ταχύτατης χρονικά ανάπτυξης/διάθεσης στην αγορά, γεγονός που κατ' εμέ σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται από τις αναμενόμενες συνέπειες της νόσησης από κόβιντ για τον γενικό πληθυσμό.
Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.
Επειδή όμως διαπιστώνω πολλάκις, ότι πολύ απλά, δεν υπάρχει (ουσιαστικά) διάθεση καλόπιστης (έστω) αξιολόγησης των γραφομένων μου, και δεν είναι ο σκοπός μου ούτε να τρολάρω ούτε και να χάνω το χρόνο μου (όπως κι εσείς το δικό σας), σταματώ εδώ.
Έτσι κι αλλιώς ο καθένας προκρίνει ότι θεωρεί αυτός ως σωστό, και καλά κάνει. Οι προθέσεις μου ήταν καλές. Μακάρι η διαμορφούμενη πραγματικότητα σε ορατό βάθος χρόνου να αποδείξει ότι οι όποιες εκπεφρασμένες επιφυλάξεις μου ήταν απλά οι μπούρδες ενός αργόσχολου γραφικού που δεν θέλει ή και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κατάμουτρα την πραγματικότητα και την επιστημονική αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
By g8777
axel12p έγραψε:
Βασικά δεν έχω καταλάβει και τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις με όλα αυτά τα ποσταρίσματα... :hmmm:

Κατσε να σου κανω recap στις τελευταιες ξερετετονουμερο :shifty: σελιδες.

Εικόνα

Does Chocolate Consumption Really Boost Nobel Award Chances? The Peril of Over-Interpreting Correlations in Health Studies

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
EDDIE_147 έγραψε:Θες να πεις axel ότι αν σου γράψουν αντίγραφο δεν ψάχνεις μελέτες βιοϊσοδυναμίας;

:s_no :thumbsdown:

Ωραία και εύσχημη η ειρωνεία σου. Ωστόσο για να ξέρεις, μια φορά που κάποιος πνευμονολόγος μου έγραψε γενόσημο του Klaricid, το Claromycin, μου προκάλεσε μέσα στο πρώτο 24ωρο τόσο έντονες παρενέργειες που χρειάστηκε να πάω στα επείγοντα του νοσοκομείου και φυσικά να το διακόψω αμέσως. Μάλλον τυχαίο θα ήταν κι αυτό.
Από συζήτησή μου μετά από καιρό με φίλη και πρώην συνάδελφο χημικό που είχε διατελέσει και στέλεχος φαρμακευτικής, μου είχε πει η εν λόγω ότι υπάρχουν κάποια γενόσημα που γενικά είναι πετυχημένα και η χορήγησή τους έναντι των πρωτοτύπων δεν έχει θέματα, και κάποια που απλά δεν πέτυχαν να μιμηθούν συνολικά το πρωτότυπο σε ότι αφορά δραστικότητα/αποτελεσματικότητα/παρενέργειες. Μάντεψε που ανήκει το Claromycin...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
lazarefa έγραψε:Κωνσταντίνε, δεν είμαι ειδικός, φαντάζομαι ούτε εσύ είσαι (καλοπροαίρετα το αναφέρω), τροφή για σκέψη είναι όλο αυτό, ας το αντικρούσει κάποιος με τις κατάλληλες γνώσεις.
Αν το έλεγε ο Χ παπαρίδης δεν θα το συζήταγα, αλλά η συγκεκριμένη αφενός είναι ιατρός κι αφετέρου έχει μια πολύ σοβαρή κι ευαίσθητη νομικά θέση και λογοδοτεί απευθείας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, οπότε δεν είναι τόσο απλό να πετάει μπαρούφες.

Και να το αντικρούσει κάποιος, θα κάτσεις να το διαβάσεις ή θα τον/την γειώσεις όπως στον SICHTR πριν 1-2 σελίδες που βασικά του πέταξες στη μούρη ένα

Εικόνα

:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#703791 Lazarefa με τη λογική που ανέπτυξες πριν θα έπρεπε να ρωτήσεις άλλους 4 φίλους σου και να κονσολινταρεις απόψεις για το σκεύασμα.
Λίγο μονοκουκι μου φαίνεται η προσέγγιση μόνο με μια φίλη.

Από ανεπιθύμητες ενέργειες πάντως και το πρωτότυπο Klaricid έχει μπόλικο πράγμα

https://www.galinos.gr/web/drugs/main/p ... recautions

ΥΓ: Σύμφωνα με καλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι ιατρικοί επισκέπτες της Abbott έλεγαν στους γιατρούς ότι τα αντίγραφα προκαλούν πιο έντονη πικρίλα στο στόμα.
Όταν έχεις να ανταγωνιστεις 43 αντίγραφα λες και καμία |λογοκρισία|.
:lol:
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Zorz έγραψε:
Εικόνα

:hmmm:

:offtopic:
μου λείπουν... :lol:
Άβαταρ μέλους
By SIHCTR
lazarefa έγραψε:Λέει επίσης στο τέλος κάτι σημαντικό η συγκεκριμένη. Ότι για να συνδεθεί με νόσο ένας ιός πρέπει να πληροί τα 4 κριτήρια του Κοχ:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CF ... E%BF%CF%87

Αυτή το λέει, εσύ δε θα μπορούσες να ξοδέψεις ένα λεπτό για να το επιβεβαιώσεις; Ειδικά αφού προτιμάς να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη (και καλά κάνεις).
Wikipedia έγραψε:However, Koch later abandoned the universalist requirement of the first postulate altogether when he discovered asymptomatic carriers of cholera and, later, of typhoid fever.
The second postulate may also be suspended for certain microorganisms or entities that cannot (at the present time) be grown in pure culture. Viruses also require host cells to grow and reproduce and therefore cannot be grown in pure cultures.
The third postulate specifies "should" not "must" because, as Koch himself proved in regard to both tuberculosis and cholera, not all organisms exposed to an infectious agent will acquire the infection.

Wikipedia έγραψε:Koch's postulates have been recognized as largely obsolete by epidemiologists since the 1950s, so, while retaining historical importance and continuing to inform the approach to microbiologic diagnosis, they are not routinely used to demonstrate causality.

https://en.wikipedia.org/wiki/Koch%27s_postulates
https://www.reuters.com/article/factcheck-koch-idUSL2N2L23F1

Είναι λίγο ειρωνικό να δίνεις αυτή τη μία γνώμη ως τροφή για σκέψη απλά και μόνο επειδή πάει κόντρα στις 100 (επειδή οι 100 είναι το επίσημο αφήγημα, άρα Big Pharma, άρα Bill Gates, άρα 5G και δεν ξέρω γω τι), και αυτή τη μία γνώμη να μην μπαίνεις στον κόπο να τη μελετήσεις μόνος σου λίγο πιο βαθιά. Την ακούσαμε τη γνώμη, την αντικρούσαμε με συγκεκρίμενα επιχειρήματα, δε χρειάζεται να την ταλαιπωρήσουμε άλλο.

lazarefa έγραψε:θα μπορούσε ωραιότατα να εισαχθεί σε νοσοκομείο όντως με συμπτώματα κόβιντ, μεσούσης της παραμονής στο νοσοκομείο να μολυνθεί από ενδονοσοκομειακό βακτήριο και να αναπτύξει βακτηριακή λοίμωξη (γνωστό το χάλι αυτό στα ελληνικά νοσοκομεία), να μην αντιμετωπισθεί έγκαιρα η βακτηριακή λοίμωξη με τη δέουσα αντιβιοτική αγωγή, καθότι οι ιοί δεν αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά (άσχετα αν εδώ ξεκίνησε ως ιογενής λοίμωξη και επιδεινώνεται ως βακτηριακή) και τελικά ο ασθενής να καταλήξει.
Αυτή η περίπτωση θανάτου λοιπόν για το νοσοκομείο μπορεί κάλλιστα να αποδοθεί σε κόβιντ (πέθανε από κόβιντ).

Μάλιστα, τουλάχιστον όλο αυτό το excess mortality των τελευταίων 13 μηνών παγκοσμίως δεν είναι από αυτοϋποβολή όπως νόμιζα με αυτά που έγραφε ο Busso, απλά κόλλησαν όλοι τους στα νοσοκομεία κάτι (τα οποία φυσικά σε στέλνουν σπίτι σου αν δεν έχεις ήδη βαριά συμπτώματα αλλά γιατί να κολλάμε σε λεπτομέρειες...). Απορώ πως έχει μείνει γιατρός όρθιος με τόσες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις...

Δε χρειάζεται να είναι κανείς γιατρός για το αναλύσει λίγο βαθύτερα, λίγη κοινή λογική απαιτεί και κριτική σκέψη.

ΥΓ1: Στην περίπτωση μου ένα γενόσημο λειτουργεί καλύτερα απ' ότι το πρωτότυπο.
ΥΓ2: Απαντάω τελείως καλόπιστα, αλλά δεν έχω το χρόνο ή την υπομονή για σεντόνια και references. Ελπίζω αυτό να μην περνάει ως ειρωνικός τόνος.
ΥΓ3: Μάλλον ο βασικός λόγος που συνεχίζω να απαντάω είναι πως με έχει βαρέσει ο εγκλεισμός στο κεφάλι εδώ στα ξένα... Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, η βασική μου συναναστροφή με ανθρώπους (εκτός οικογένειας) είστε εσείς σε αυτό εδώ το φόρουμ! :lipsealed:
ΥΓ4: Δεν έχω καμία σχέση με την ιατρική επιστήμη, άρα μπορείτε να να αγνοήσετε αυτά που γράφω ελεύθερα, ειδικά αν δεν ταιριάζουν με αυτά που έχετε στο μυαλό σας.
ΥΓ5: Ορμώμενος από ένα training που έκανα σήμερα, ορίστε ένα ενδιαφέρον link:
https://en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_bias
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#703800 Confirmation biased φυσικα είμαστε λίγο πολύ όλοι οι άνθρωποι, αφού όλοι νομίζουν πως... αυτοί ξέρουν καλύτερα!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
SIHCTR έγραψε:[η βασική μου συναναστροφή με ανθρώπους (εκτός οικογένειας) είστε εσείς σε αυτό εδώ το φόρουμ!

Ό,τι πιο λυπηρό έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό στο φόρουμ.

Εμένα δεν μου φαίνεται περίεργο τίποτα πια, αλλά αντί για confirmation bias, σου συστήνω άμεσα να αρχίζεις να διαβάζεις για τα health impacts of lockdowns.
Φιλικά
Άβαταρ μέλους
By SIHCTR
Giuseppe Busso έγραψε:
SIHCTR έγραψε:[η βασική μου συναναστροφή με ανθρώπους (εκτός οικογένειας) είστε εσείς σε αυτό εδώ το φόρουμ!

Ό,τι πιο λυπηρό έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό στο φόρουμ.

Εμένα δεν μου φαίνεται περίεργο τίποτα πια, αλλά αντί για confirmation bias, σου συστήνω άμεσα να αρχίζεις να διαβάζεις για τα health impacts of lockdowns.
Φιλικά

Έτσι ήμουν και προ-κορώνας, μην ανησυχείς! :)
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#703815 Σε άλλα νέα:

30 Οκτωβρίου 2020
Ελλάδα: 620 θάνατοι από COVID-19
Σουηδία: 5982 θάνατοι από COVID-19
(εικόνα 1)

19 Απριλίου 2021
Ελλάδα: 9540 θάνατοι από COVID-19
Σουηδία 13.789 θάνατοι από COVID-19
(εικόνα 2)

30 Οκτωβρίου 2020 έως 19 Απριλίου 2021
Ελλάδα: 8920 θάνατοι από COVID-19
Σουηδία: 7807 θάνατοι από COVID-19
Η Σουηδία είχε επιδημικό κύμα και την Άνοιξη του 2020, ενώ η Ελλάδα δεν είχε.
Η Σουηδία έχει πολλαπλάσιο αριθμό κρεβατιών σε οίκους ευγηρίας (όπου η θνητότητα από τον ιό είναι πολλαπλάσια) σε σχέση με την Ελλάδα.
Πηγή: ΕΕ - https://publications.europa.eu/.../7755 ... e.../DOC_2 - εικόνα 3

Για όσους πανηγυρίζουν για την πετυχημένη διαχείριση με την οποία αποφύγαμε να γίνουμε δολοφόνοι σαν τους Σουηδούς, είναι ώρα να αντιληφθούν ότι έχουμε ήδη γίνει Σουηδία.
Επιπλέον της Σουηδίας όμως, έχουμε καταστρέψει και αρκετούς από αυτούς που δεν κινδύνευαν σοβαρά από τον ιό.
Όπως είχα πει λίγους μήνες πριν, στο τέλος θα καταλήξουμε να έχουμε καταστρέψει πολλούς (που δεν κινδύνευαν σοβαρά από τον ιό) και να είναι αμφίβολο αν έχουμε σώσει κάποιους.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
https://www.facebook.com/konstantinos.f ... 3762859033