Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
lazarefa έγραψε:Μπορείς εσύ ή ο καθένας να αποδώσει με μονοσήμαντο τρόπο ότι η πορεία της πανδημίας στο Ισραήλ πχ που ανέφερες ενδεικτικά, οφείλεται αποκλειστικά στα εμβόλια κι όχι ας πούμε σε μεταλλάξεις του ιού οι οποίες πέρα από πιο μεταδοτικό τον έκαναν και λιγότερο θανατηφόρο (που γενικά είναι το αναμενόμενο, και συνεπάγεται ότι στο κλάσμα πλήθος σοβαρά νοσούντων προς ολικά νοσούντων μεγαλώνει ο παρονομαστής δυσανάλογα πολύ σε σχέση με τον αριθμητή, ασχέτως εμβολιασμών), ή ακόμα και σε χτίσιμο σήμερα, 1 και πλέον χρόνο μετά ανοσίας τύπου αγέλης σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ανεξαρτήτως εμβολιασμών;

Ναι.

Αν διαθέτεις στοιχεία ότι στο Ισραήλ (όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο) έχει επικρατήσει μια μετάλλαξη του ιού πολύ λιγότερο θανατηφόρα, παρακαλώ να τα αναφέρεις.

Γιατί όλοι οι υπόλοιποι αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχει απλά εμβολιαστεί πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

ΥΓ. Οι εμβολιασμενοι μεταδίδουν σε πολύ μικρότερο βαθμό τον ιό από τους ανεμβολιαστους.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#703167 Νομίζω ότι απλά ψάχνεις κάτι για να επιβεβαιώσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

< Note 10 >
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#703168 To έχουν αρκετοί συνομωσιολόγοι τελευταία εδώ μέσα.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#703170 Ζητάω ξεκάθαρα στοιχεία που να δείχνουν συσχέτιση...Αρκείστε στην πιθανολόγηση βάσει έμμεσης συσχέτισης, επειδή αυτό είναι η κυρίαρχη (και μοναδική επίσημη) γραμμή.
Είμαι συνωμοσιολόγος που προσπαθώ να επιβεβαιώσω τις "μπούρδες" που έχω στο κεφάλι μου.
Έχετε δίκιο, δεν έχει νόημα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
lazarefa έγραψε:Μπορείς εσύ ή ο καθένας να αποδώσει με μονοσήμαντο τρόπο ότι η πορεία της πανδημίας στο Ισραήλ πχ που ανέφερες ενδεικτικά, οφείλεται αποκλειστικά στα εμβόλια κι όχι ας πούμε σε μεταλλάξεις του ιού οι οποίες πέρα από πιο μεταδοτικό τον έκαναν και λιγότερο θανατηφόρο (που γενικά είναι το αναμενόμενο, και συνεπάγεται ότι στο κλάσμα πλήθος σοβαρά νοσούντων προς ολικά νοσούντων μεγαλώνει ο παρονομαστής δυσανάλογα πολύ σε σχέση με τον αριθμητή, ασχέτως εμβολιασμών), ή ακόμα και σε χτίσιμο σήμερα, 1 και πλέον χρόνο μετά ανοσίας τύπου αγέλης σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ανεξαρτήτως εμβολιασμών;

Εχεις πηγές ότι ο ιός έχει γίνει λιγότερο θανατηφόρος;Και απο πότε είναι και αναμενόμενο αυτό;Πως γίνεται ανοσία αγέλης όταν δεν έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί μεγάλο μερος του παγκόσμιου πληθυσμού;
Και γιατί στο Ισραηλ ή και αλλού δεν δέχεσαι ότι έχουν πετύχει, ή είναι κοντα, ανοσία αγέλης με τον εμβολιασμό και για αυτό πεφτουν όλα τα νουμερα;
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
bibendum έγραψε:Πράγματικα με όλα αυτά που βλέπω είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν πουν ”παιδες το ματωσαμε το θέμα, ανοίγουν ολα” ο κόσμος περισσότερο θα προσέχει από μόνος του.

Δε διαφωνώ καθόλου στην αποτυχία της αστυνόμευσης των μέτρων (ωστόσο δεν ξέρω και αν είναι εφικτό να γίνει), θα σταθώ λίγο στο bold: Ο κόσμος προσέχει όσο προσέχει, ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα αν κάνει την υποχρέωσή της ή όχι η αστυνομία. Δηλαδή, είναι κανείς που σκέφτεται "τώρα που έχουμε μέτρα δεν προσέχω γιατί με οφείλει να με προσέχει η αστυνομία", γιατί αυτό καταλαβαίνω όταν αρκετοί λέτε "ας ανοίξουν όλα, θα προσέχει ο κόσμος από μόνος του". Δεν το κάνει ούτως ή άλλως;

Κι επίσης, με την όποια αυτοσυγκράτηση δείχνουν οι πολλοί (κάμποσοι, αρκετοί, σίγουρα όχι λίγοι) σε μετακινήσεις, αγορές, ΜΜΜ, μέτρα υγιεινής, κλπ, ίσως να συμβάλλουν στο να μην είναι ακόμα πιο δραματική η φάση.
Δηλ, αν η κυβέρνηση και η επιτροπή τα ελευθερώσουν όλα, επειδή η αστυνομία από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί να φρουρήσει τα μέτρα* και ριχτούμε κι εμείς οι -ας πούμε- πιο συνετοί στην αρένα της ελευθερίας θα είναι μια από τα ίδια με σήμερα; Δεν έχω πολλές ελπίδες πως ναι. Θέλω να πω, υπάρχουν και πολύ χειρότερα.

*αμφιβάλω αν ρωτήθηκε ποτέ η κεφαλή της αστυνομίας αν όντως μπορεί να εφαρμόσει και να αστυνομεύσει κάθε μέτρο που θα πάρουν οι ειδικοί; φτάνουν; μπορούν; Τζηζ θέμα, αλλά δεν είναι ούτε ντροπή ούτε παράλογο να έχει και η αστυνομία ένα όριο στο τι μπορεί και τι όχι, άσχετα τα ΘΑ της όποιας κυβέρνησης.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
lazarefa έγραψε:Ζητάω ξεκάθαρα στοιχεία που να δείχνουν συσχέτιση...Αρκείστε στην πιθανολόγηση βάσει έμμεσης συσχέτισης, επειδή αυτό είναι η κυρίαρχη (και μοναδική επίσημη) γραμμή.
Είμαι συνωμοσιολόγος που προσπαθώ να επιβεβαιώσω τις "μπούρδες" που έχω στο κεφάλι μου.
Έχετε δίκιο, δεν έχει νόημα.
Έχεις ένα σενάριο στο μυαλό σου και ρωτάς εμάς να στο επιβεβαιώσουμε. Λες και είμαστε ειδικοί.
Σου φέρνουν στοιχεία αλλά δεν τα δέχεσαι γιατί δεν είναι πολυ αναλυτικά.

Στην τελική αν δεν θες να πειστείς θα βρίσκεις πάντα ένα "αλλά" να πεις.

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
bill33 έγραψε:

Εχεις πηγές ότι ο ιός έχει γίνει λιγότερο θανατηφόρος;Και απο πότε είναι και αναμενόμενο αυτό;Πως γίνεται ανοσία αγέλης όταν δεν έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί μεγάλο μερος του παγκόσμιου πληθυσμού;
Και γιατί στο Ισραηλ ή και αλλού δεν δέχεσαι ότι έχουν πετύχει, ή είναι κοντα, ανοσία αγέλης με τον εμβολιασμό και για αυτό πεφτουν όλα τα νουμερα;

Αν πρόσεξες τι έγραψα για το θέμα των μεταλλάξεων του ιού, μίλησα για ενδεχόμενο να έχει γίνει λιγότερο θανατηφόρος, το οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφού οι ειδικοί έχουν πει ότι σχεδόν πάντα όταν ένας ιός μεταλλάσσεται, γίνεται και λιγότερο θανατηφόρος για τον ξενιστή του, αφού ζητούμενό του δεν είναι να σκοτώνει αλλά να επιβιώνει, και με πολλούς ξενιστές νεκρούς δεν επιβιώνει και ο ίδιος. Επίσημα μας λένε στην Ελλάδα ότι πλέον ένας στους δύο θετικούς είναι ασυμπτωματικός. Που το αποδίδεις αυτό; Στην μεγαλύτερη θνητότητα του ιού σε σχέση πχ με πέρυσι;
Αν ο δικός μου συλλογισμός είναι αυθαίρετος, αυτός που προκρίνεις τι είναι;
Αφήνεις ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι ανοσία αγέλης επιτυγχάνεται μόνο μέσω εμβολιασμού. Από που προκύπτει αυτό; Τόσοι και τόσοι ειδικοί, από πέρυσι μας μίλαγαν για φυσική ανοσία αγέλης μέσω νόσησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού (40-50% και άνω). Δικό μου εφεύρημα είναι και αυτό;
Επειδή αναφέρεσαι και πάλι στην περίπτωση του Ισραήλ, ξαναλέω για πολλοστή φορά ότι ναι, τα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει πτωτικός ρυθμός σε νοσηλείες/διασωληνώσεις, την ίδια στιγμή που έχουν εμβολιαστεί σχεδόν άπαντες, ωστόσο, κι εδώ είναι το δικό μου μεγάλο ερώτημα, η συσχέτιση που θέλουν να κάνουμε με το γεγονός του εμβολιασμού δεν είναι νομοτελειακή, υπό την έννοια ότι, δεν ανακοινώνονται ποσοστά τυχόν εμβολιασμένων μεταξύ των σοβαρά νοσούντων/διασωληνωνμένων/θανόντων. Γνωρίζουμε με συγκεκριμένα στοιχεία αν ουδείς από όσους διασωληνώνονται ή καταλήγουν ΔΕΝ είναι εμβολιασμένος; Γνωρίζουμε με συγκεκριμένα στοιχεία αν κάποιοι από αυτούς που διασωληνώνονται ή καταλήγουν είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και είχε παρέλθει το χρονικό διάστημα μετά το οποίο θεωρητικά θα έπρεπε να προστατεύονται, αλλά παρόλα αυτά νόσησαν σοβαρά ή πέθαναν;
Δεν το καταλαβαίνεις ότι εφόσον δίνονταν αυτά τα στοιχεία, τότε και μόνον τότε, θα μπορούσαμε, νομοτελειακά κι όχι πιθανολογώντας, να μιλάμε για ξεκάθαρη αποτελεσματικότητα των εμβολίων, αφού το γεγονός του εμβολιασμού από μόνο του σε αυτές τις περιπτώσεις θα ήταν η μόνη διαφορά ουσιαστικά μεταξύ κάποιου που διασωληνώθηκε μη έχοντας κάνει εμβόλιο και κάποιου που όντας ίδιας πχ ηλικιακής ομάδας είχε κάνει εμβόλιο και τη σκαπούλαρε.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#703182 Γραφω οτι η ανοσία αγελης γινεται μεσω νοσησης ή εμβολιασμου του πλυθησμού.Βλέπουμε ότι όσο πιο πολλοί νοσούν τόσο πιο πολλοι πεθαίνουν.Το είδαμε στην Σουηδία που το γύρισε τελικά.
Ο ιός που γίνεται πιο δυνατός επιβιώνει όχι ο πιο ελαφρύς.
Και στο τέλος τέλος θα επρεπε να κοιτάμε το αποτέλεσμα.Οτι κάποιος τρόπος δουλευει.Λιγότερος κόσμος αρρωσταίνει και ακόμα λιγότερος πεθαίνει.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#703186 Πρόσφατα έμαθα ότι το τσίμπησε η κουμπάρα μου, πρώτο κρούσμα σε πολύ κοντινό μου πρόσωπο. Late 40s, fit, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Είναι 14η ημέρα και με το ζόρι (σε συνεννόηση πάντα με τον γιατρό της) δεν πάει στο νοσοκομείο (με πυρετό και δύσπνοια).

Όπως λέει, μάλλον το τσίμπησε από τις καθαρίστριες στη δουλειά, που βγήκαν πρώτες θετικές. Παρασκευή βγαίνουν θετικές οι καθαρίστριες, τη Δευτέρα είχε συμπτώματα η κουμπάρα, κάνει ράπιντ την Τρίτη, αρνητικό (με συμπτώματα...). Ξανακάνει μοριακό την Τετάρτη, θετικό...

Με γνωστούς μου γιατρούς που μιλάω, όλοι είναι χ€σμένοι. Όχι μόνο λόγω του ιού, αλλά κυρίως λόγω της κατάστασης στα νοσοκομεία όπου επικρατεί το αδιαχώρητο.

Μεγάλη προσοχή!
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#703192 Πολλές ευχές για ταχεία ανάρρωση!

Προφανώς ήταν άτυχη η γυναίκα και δεν κόλλησε την μετάλλαξη του Ισραήλ :whistlink:

ΥΓ. Πολύ ωραίο το σκίτσο του Αρκά σήμερα στο facebook!
Άβαταρ μέλους
By 224v
#703250 Γυναίκα φιλου με ΧΑΠ 4ου σταδίου βγαίνει θετική σε ραπίντ. Ο σύζυγος αρνητικός. Μπήκε στο Σωτηρία. Είχε κάνει εμβόλιο την περασμένη Δευτέρα. Και την Τετάρτη άρχισε να κάνει πυρετό ελαφρύ. Όμως συνέχισε και σήμερα μπηκε. Θα δούμε....

< Note >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#703272 Σύμφωνα με την ιστοσελίδα volkskrant, 8 άνθρωποι είναι σε καραντίνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι 4 από τους τουρίστες βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό και μαζί τους, μπήκαν σε καραντίνα άλλα 4 άτομα που έμεναν στα ίδια δωμάτια.

Το γκρουπ των τουριστών, που είναι 189 άτομα (187 + 2 συνοδοί), αναμένεται να αναχωρήσει τη Δευτέρα από το ξενοδοχείο της Ρόδου, με τους 8 που είναι σε καραντίνα να μένουν πίσω.
https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/ ... u/3266241/
Άβαταρ μέλους
By SIHCTR
lazarefa έγραψε:Επειδή αναφέρεσαι και πάλι στην περίπτωση του Ισραήλ, ξαναλέω για πολλοστή φορά ότι ναι, τα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει πτωτικός ρυθμός σε νοσηλείες/διασωληνώσεις, την ίδια στιγμή που έχουν εμβολιαστεί σχεδόν άπαντες, ωστόσο, κι εδώ είναι το δικό μου μεγάλο ερώτημα, η συσχέτιση που θέλουν να κάνουμε με το γεγονός του εμβολιασμού δεν είναι νομοτελειακή, υπό την έννοια ότι, δεν ανακοινώνονται ποσοστά τυχόν εμβολιασμένων μεταξύ των σοβαρά νοσούντων/διασωληνωνμένων/θανόντων. Γνωρίζουμε με συγκεκριμένα στοιχεία αν ουδείς από όσους διασωληνώνονται ή καταλήγουν ΔΕΝ είναι εμβολιασμένος; Γνωρίζουμε με συγκεκριμένα στοιχεία αν κάποιοι από αυτούς που διασωληνώνονται ή καταλήγουν είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και είχε παρέλθει το χρονικό διάστημα μετά το οποίο θεωρητικά θα έπρεπε να προστατεύονται, αλλά παρόλα αυτά νόσησαν σοβαρά ή πέθαναν;
Δεν το καταλαβαίνεις ότι εφόσον δίνονταν αυτά τα στοιχεία, τότε και μόνον τότε, θα μπορούσαμε, νομοτελειακά κι όχι πιθανολογώντας, να μιλάμε για ξεκάθαρη αποτελεσματικότητα των εμβολίων, αφού το γεγονός του εμβολιασμού από μόνο του σε αυτές τις περιπτώσεις θα ήταν η μόνη διαφορά ουσιαστικά μεταξύ κάποιου που διασωληνώθηκε μη έχοντας κάνει εμβόλιο και κάποιου που όντας ίδιας πχ ηλικιακής ομάδας είχε κάνει εμβόλιο και τη σκαπούλαρε.

Αυτό σου κάνει;
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2101765

BACKGROUND
As mass vaccination campaigns against coronavirus disease 2019 (Covid-19) commence worldwide, vaccine effectiveness needs to be assessed for a range of outcomes across diverse populations in a noncontrolled setting. In this study, data from Israel’s largest health care organization were used to evaluate the effectiveness of the BNT162b2 mRNA vaccine.

METHODS
All persons who were newly vaccinated during the period from December 20, 2020, to February 1, 2021, were matched to unvaccinated controls in a 1:1 ratio according to demographic and clinical characteristics. Study outcomes included documented infection with the severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2), symptomatic Covid-19, Covid-19–related hospitalization, severe illness, and death. We estimated vaccine effectiveness for each outcome as one minus the risk ratio, using the Kaplan–Meier estimator.

RESULTS
Each study group included 596,618 persons. Estimated vaccine effectiveness for the study outcomes at days 14 through 20 after the first dose and at 7 or more days after the second dose was as follows: for documented infection, 46% (95% confidence interval [CI], 40 to 51) and 92% (95% CI, 88 to 95); for symptomatic Covid-19, 57% (95% CI, 50 to 63) and 94% (95% CI, 87 to 98); for hospitalization, 74% (95% CI, 56 to 86) and 87% (95% CI, 55 to 100); and for severe disease, 62% (95% CI, 39 to 80) and 92% (95% CI, 75 to 100), respectively. Estimated effectiveness in preventing death from Covid-19 was 72% (95% CI, 19 to 100) for days 14 through 20 after the first dose. Estimated effectiveness in specific subpopulations assessed for documented infection and symptomatic Covid-19 was consistent across age groups, with potentially slightly lower effectiveness in persons with multiple coexisting conditions.

CONCLUSIONS
This study in a nationwide mass vaccination setting suggests that the BNT162b2 mRNA vaccine is effective for a wide range of Covid-19–related outcomes, a finding consistent with that of the randomized trial.

Για death μετά τη 2η δόση δεν είχαν βγει ακόμη πλήρη στατιστικά μέχρι τότε αλλά όπως βλέπεις από τα υπόλοιπα νούμερα, και αυτό θα είναι >90κάτι%

Και άμα βαριέσαι να διαβάσεις πάρε και βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=lQsCvIneNlE&ab_channel=DrbeenMedicalLectures

Επίσης άμα το θέλεις πιο νιανια:
Netanyahu στις 9 Φλεβάρη έγραψε:I want to give you a jarring fact: Over the last month - the last 30 days - 1,536 people have died (of COVID-19) in the State of Israel. More than 97% of them had not been vaccinated. Fewer than 3% had been vaccinated.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-israel/more-than-97-of-recent-covid-deaths-in-israel-were-people-who-werent-vaccinated-pm-says-idUSKBN2A91KU

Για να τελειώνουμε με αυτό το αστείο, όλο και κάποιος εμβολιασμένος σε όλα αυτά τα εκατομμύρια κόσμου θα πεθάνει από COVID. Χάρηκες τώρα που το άκουσες να πάμε παρακάτω; Κανείς δεν πιθανολογεί, τα γεγονότα και τα δεδομένα είναι φως φανάρι.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#703311 Δέχομαι προφανώς τα σοβαρά στοιχεία που αυτή τη δεύτερη φορά που σχολίασες την ανάρτησή μου παράθεσες, αδυνατώ όμως να καταλάβω το απαξιωτικό στυλ της απάντησης. Λογικά είσαι γιατρός ή κάτι άλλο σχετικό του ευρύτερου χώρου και μάλλον δεν έχεις συνηθίσει σε αντίλογο. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο που έχασες στην προσπάθειά σου να βρεις αυτή την όντως σοβαρή μελέτη, που μάλιστα δημοσιεύτηκε πριν μόλις 3 μέρες. Εσύ βέβαια, προφανώς γνώριζες όλον αυτό τον καιρό και πριν τις 15/4 την έμπρακτη πραγματικότητα περί της αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών, οπότε μπορώ να καταλάβω γιατί τσαντίζεσαι με εμένα τον αδαή.
Αυτό που εγώ παρατηρώ στα στοιχεία είναι ότι παρότι το δείγμα είναι σχετικά μεγάλο (500.000+ άτομα) εν τούτοις βλέπω μεγάλη διασπορά στα περισσότερα κρίσιμα μεγέθη (πχ ενδεικτικά στους θανάτους 14-20 μέρες από την πρώτη δόση, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κυμάνθηκε μεταξύ 19 και 100% με μέση τιμή το 72% που σημαίνει ότι περίπου 1 στους 4 θα πήγαινε αδιάβαστος. Αργότερα βέβαια το νούμερο βελτιώνεται, 84%). Σε κάποιες άλλες παραμέτρους τα νούμερα είναι καλύτερα.
Σίγουρα δείχνουν υπαρκτή προστασία των εμβολίων τα νούμερα της έρευνας, αλλά σε καμία περίπτωση την οριστική και βέβαιη λύση. Ελπίζω όταν θα παρέλθει ικανός χρόνος από τη δεύτερη δόση να υπάρχουν ακόμα πιο σαφή στοιχεία περί της αποτελεσματικότητας του εν λόγω εμβολίου.