Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#70306 Την μεγάλη ευφορία διαδέχεται μια σχετική παγωμάρα μετά τη συνάντηση με τον ντάισελμπλουμ.

Πραγματικά είναι σαν παιχνίδι πόκερ...
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
Hellenic tifosi έγραψε:Την μεγάλη ευφορία διαδέχεται μια σχετική παγωμάρα μετά τη συνάντηση με τον ντάισελμπλουμ.

Πραγματικά είναι σαν παιχνίδι πόκερ...

Δεν είναι πόκερ είναι κανονικός πόλεμος. Δεν είδα τι δήλωσαν γιατί είμαι έξω αλλά θα τραβήξει καιρό θα είναι κάργα δύσκολο και αν δεν ζυγιστούν σωστά από τη δική μας μεριά δυνατότητες και αδυναμίες ... τον ήπιαμε.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#70308 Ακριβώς! Τραβάς το σκοινί μέχρι εκεί που σε παίρνει, και προσπαθείς να παρουσιάσεις όσο πιο ρεαλιστικό business plan μπορείς.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#70312 Eγώ θα περιμένω τις προγραμματικές δηλώσεις, μέχρι τότε οι συζητήσεις και οι επισκέψεις των Ευρωπαίων έχουν διερευνητικό ρόλο για να ανιχεύσουν τις τάσεις της κυβέρνησης και να προετοιμαστούν και αυτοί εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων που θα είναι και η επίσημη γραμμή που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση Τσίπρα χωρίς βέβαια να παραλείπουν να μας κουνάνε βέβαια το δάχτυλο κυρίως μέσω των δικών τους ΜΜΕ και οργάνων που ελέγχουν, αν δεν υπήρχε διάθεση διερεύνησης των απόψεων δεν θα ερχόντουσαν εδώ οι επικεφαλείς αλλά θα περίμεναν τις επίσημες δηλώσεις της κυβέρνησης, τα όργανα θα αρχίσουν μετά.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
trident1971 έγραψε:Ο Νταϊσελμπλουμ σε ρολο Γκουζγκούνη με την ατακα "που πας, τοιχος" :lol:

Εγώ τον είδα να φεύγει τσαντισμένος πάντως. Αντίθετα ο "Βαρού" έδωσε σόου. Πρέπει να σφάχτηκαν μέσα στην σύσκεψη. :lol:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
REALZEUS έγραψε:
trident1971 έγραψε:Ο Νταϊσελμπλουμ σε ρολο Γκουζγκούνη με την ατακα "που πας, τοιχος" :lol:

Εγώ τον είδα να φεύγει τσαντισμένος πάντως. Αντίθετα ο "Βαρού" έδωσε σόου. Πρέπει να σφάχτηκαν μέσα στην σύσκεψη. :lol:

Λογικό είναι, όταν σου λένε πήδα και αντί να ρωτήσεις πόσο ψηλά απαντάς γιατί να πηδήξω, αμέσως ο άλλος ξυνίζετε γιατί δεν είχε μάθει στην αντίδραση αλλά στο yes sir.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#70321 Προσπερνώντας τις επικεφαλίδες των άρθρων που υποδηλώνουν ότι έπεσαν κουτουλιές, θεωρώ ότι δεν είπαν κάτι τραγικό-συγκλονιστικό.

Ο γεροντάισεν --> μπλουμ είναι επίσης λογικό να είναι μουτρωμένος γιατί συνειδητοποιεί ότι τόσα χρόνια μίλαγε με κοτζαμπάσηδες. :vava:

Πχ ποιος πολιτικός του είχε πει το αυτονόητο "Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και η δημιουργία ενός πιο δίκαιου και αποτελεσματικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού;"

100% μνημονιακά όλα αυτά ε;
Μην ξεχνιόμαστε συντρόφια.

:iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#70325 Ο Ντάισεν πέρα από τις οδηγίες που έχει στο χαρτάκι δεν ξέρει τίποτα άλλο, γυρνάει πίσω στο μητρικό σκάφος για αναβάθμιση λογισμικού. Με το ζόρι άλλωστε τον κράταγαν στην υπόθεση της Κύπρου από το να τινάξει το Ευρώ στον αέρα.
Γκουσγκούνη συνεπώς δεν τον λές, ας πούμε ότι είναι το παιδί για τα τσιγάρα, να ωσαν ετούτον περίπου

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#70336 Garland at the end of the day του γεροντάισεν --> μπλουμ το @ θα πρέπει να γλείψει η κυβέρνηση για να προχωρήσει το όποιο μνημόν... εεεμ σόρυ πλάνο.

Πρόσεξε μην αποδειχτεί πιο αψυχολόγητος και απρόβλεπτος ο χοντρός απ' όσο έχει υπολογιστεί και αναγκαστούν να κάνουν το ίδιο και στο παιδί για τα τσιγάρα που λες.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#70343 Να καταλαβαινόμαστε όμως κάποια στιγμή, όταν σου λέω ότι άλλος κάνει κουμάντο μη μου πετάς άσχετα.

Εγώ δεν έχω να προσέξω τίποτα, ούτε μου λες κάτι καινούργιο όταν μιλάς για άλλο μνημόνιο με το Σύριζα. Άλλα παλικάρια νόμιζαν ότι θα έρθει ο Κονσερβοκράτορ και θα τους κόψει το λαιμό — τις μέρες βέβαια που δεν τον χαρακτήριζαν νέο-Ανδρέα. Αν φύγει ο χοντρός, ο Ποτάμις γλύφοντας ο ίδιος θα ανέβει για να εκπληρώσει το ρόλο του.
Απλά όσο είναι στην απέξω πετάει καραγκιοζιλίκια του στύλ "Δε χρειάζεται η κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία και του 1€ ανά συνταγή γιατί σπάνια το πλήρωναν έτσι κι αλλιώς" για να ξεσπάσει κάπου μετά το πατατράκ που έφαγε.
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
αεροζολ έγραψε:
Mercyful_Fate έγραψε:@αεροζόλ

Δεν ξέρω για ποιες ληξιπρόθεσμες προς το δημόσιο λες εσύ, εγώ δεν βρήκα κάτι μετά από ένα γρήγορο ψάξιμο στην εισηγητική πρόταση του προϋπολογισμού του 2015 (http://www.minfin.gr/sites/default/file ... 5%2BGR.pdf).

Αυτό που βρήκα όμως για τις ληξιπρόθεσμες του Δημοσίου προς τους υπόλοιπους είναι αρκετά ενδιαφέρον, και εξηγεί κατά πολύ από που προκύπτει το πρωτογενές πλεόνασμα (όχι απο μεταρρυθμίσεις φυσικά, αλλά στην ουσία από μια μικρούλα στάση πληρωμών :whistlink: ):

Εικόνα

Και κάπου πήρε το μάτι μου (δυστυχώς δεν το βρίσκω αυττή τη στιγμή) ότι οι οφειλές αυτές προβλέπονταν γύρω στα 7 δις τον δεκέμβρη του 2014. Και που να εφαρμόσει ο Σύριζα τις εξαγγελίες περί επαναφοράς κατώτατου μισθού, επαναπρόσληψη στο δημόσιο κλπ. :whistlink:

Αυτά τα λίγα από την στείρα αντιπαράθεσή μου.

Με γουγλαρισμα στα γρηγορα :

«Τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου δείχνουν ότι οι συσσωρευμένες βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο τον Σεπτέμβριο ήταν 76,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 73,2 δισεκατομμύρια ευρώ είχαν ήδη καταστεί ληξιπρόθεσμα μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.

Μόνο στα τελωνεία τα ανείσπρακτα φτάνουν στα 4 δισ. ευρώ. » http://www.naftemporiki.gr/finance/story/890118/ekriksi-stis-aneispraktes-ofeiles-tou-dimosiou-sti-dietia-2012-2014

«Στα 11 δισ. ευρώ ανέρχονται τα οφειλόμενα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ 437 είναι οι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές άνω του ενός εκατ. ευρώ και εξ αυτών μόνον 21 έχουν κηρύξει πτώχευση.Τα στοιχεία αυτά παρέθεσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολούθησης του Ασφαλιστικού, διευκρινίζοντας επιπλέον ότι τα 6,2 δισ. ευρώ οφείλονται στο ΙΚΑ, τα 3,7 δισ. ευρώ στον ΟΑΕΕ
και το υπόλοιπο ποσό προς τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία» http://www.inewsgr.com/89/sta-11-dis-oi-aneispraktes-ofeiles-epicheiriseon.htm

Εχεις κολλημα με το "στειρα αντιπαραθεση" ? Δεν εχω καταλογισει εγω σε σενα " στειρα αντιπαραθεση" (δεν εχω ασχοληθει καθολου με το ειδος της αντιπαραθεσης σου). Εσυ μου εχεις καταλογισει.

Θα προτιμούσα κάποιες αναφορές από επίσημα έγγραφα του προϋπολογισμού (όπως το παραπάνω που παρέθεσα), παρά από άρθρα εφημερίδας.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#70345 Υπάρχει η διαπραγμάτευση, στην οποία συμπεριφέρεσαι ως διαπραγματευτής, και τα γιούργια, πράγμα που μπορεί να το κάνει κι ο τελευταίος αγράμματος φωνακλάς.

Όταν έχεις ένα διαπραγματευτικό πλάνο, λες ότι αρνείσαι το 1, το 2 και το 3, θα συζητήσεις το 4 και το 5. Και αυτό όταν βρίσκεσαι σε σχετική ισορροπία ισχύος με την άλλη πλευρά, όχι όταν ζητάς χάρες...

Όταν λες εξαρχής ότι δεν συζητάς, τότε διακόπτεις και τη συζήτηση για το 4 και 5 και η άλλη πλευρά προχωρά αμέσως, χωρίς συζητήσεις και υποχωρήσεις, στη διεκδίκηση του μάξιμουμ των απαιτήσεών της.

Τα κοράκια που έχουν στείλει έξω δισεκατομμύρια ή έχουν αγοράσει χρυσά δόντια με τη σέσουλα θα κάνουν γλυκά όνειρα σήμερα. Τέτοιο τζάκποτ δεν το πετυχαίνεις συχνά.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#70346 Eννοείς φαντάζομαι για την άρνηση να διαπραγματευτεί με την τρόικα αλλά μόνο με τους θεσμοθετημένους θεσμούς?

Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο, καλύτερα έτσι απ το να στέλνει emailάκια ο κάθε αντίστοιχος μανοσκυς στον πρωθυπουργο :)