- 14 Απρ 2021, 20:49
egobrain έγραψε:- πορτμπαγκάζ αξιοπρεπές μεταξύ των εναλλακτικών στην κατηγορία
- Στα άλογα λοιπόν, από πόσα και κάτω καλό είναι να μην κοιτάω καν? (πχ βασικός 14άρης του 207)
- Τι ταβάνι να βάλω στα χιλιόμετρα, 100k-120k?
dimsabas, καταλαβαίνω τι λες αλλά θα προτιμούσα κάποιο πιο μαζεμένο, ακόμα και 20 πόντοι παίζουν ρόλο στις στενοκώλικες γειτονιές 
Για πορτμπαγκάζ, αν δεν χρειάζεσαι τις πίσω θέσεις συστηματικά τότε και κάτι <4μ μπορεί να βολέψει, λχ τα i10 και Panda που αναφέρθηκαν. Επίσης κοίτα και το παραμελημένο Chevrolet Spark:
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... olet-spark (βενζίνα, χαμηλά χιλιόμετρα)
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... olet-spark (Campingaz, η χαρά του dimsabas)
Στα άλογα πρέπει να το δεις ως συνάρτηση με το βάρος του αυτοκινήτου. Λχ. τα ~85 άλογα που βγάζει ο 1200άρης της Hyundai είναι ταμάμ για το i10 και αποδεκτά για το i20. Ο 1200άρης της Opel με την ίδια σχεδόν απόδοση όμως ζορίζεται περισσότερο στο βαρύ Corsa D. Σε κάθε περίπτωση πάντως και με δεδομένο το περιορισμό του budget είναι μια χαρά αξιοπρεπή αμαξάκια και τα 1.2, απλά είναι πιο κουραστικά στο ταξίδι (
όχι με την έννοια του NVH αλλά το πόσο εύκολα ή όχι προσπερνάς κλπ, πόσο σχεδιασμό θέλει να για μπεις σε αυτοκινητόδρομο ή το περιφερειακό από μια on ramp κλπ) και πρέπει να προσαρμόσεις τον τρόπο οδήγησης σου αναλόγως. Αυτό που θα απέφευγα είναι κάτι επικίνδυνα αργά μοντέλα, λχ Corsa 1.0 ή Panda 1.1 που έχουν 0-100 >15s, αυτά παραείναι τάφος.
Για τα χιλιόμετρα, εγώ δεν θα έβαζα κάποιο συγκεκριμένο όριο αλλά περισσότερο θα κοιτούσα τη γενικότερη κατάσταση του αυτοκινήτου και τι συντήρηση έχει.
Στο τελευταίο (για τους 20 πόντους) συμπάσχω, και είναι πολύ σπαστικό ότι λόγω της διαφορετικής καμπύλης απαξίωσης τα μοντέλα μιας κατηγορίας πάνω είναι σχεδόν στα ίδια λεφτά αλλά λόγω έλλειψης πάρκινγκ τρώνε άκυρο.
Anonymous Founder έγραψε:Για Clio μην σκεφτείς ατμοσφαιρικό, πήγαινε για τον TCE. Είναι εξαιρετικά αξιόπιστο μοτέρ, σ'εμάς δεν έχει βγάλει το παραμικρό. Και σαν αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό και με τεράστιους χώρους επιβατών.
Σε σχέση με το Fiesta της ίδιας εποχής (το είχαμε και αυτό, η γυναίκα μου δηλαδή) πολύ καλό, αλλά το Clio καλύτερο: πιο γρήγορο, πιο άνετο, και θα το βρεις και φθηνότερα, τα Fiesta κρατάνε αξία.
Μιλώ για το πρώτης γενιάς Fiesta με τον ατμοσφαιρικό 1.4 95 άλογα, αν μιλάγαμε για τον Ecoboost, αλλάζει το πράγμα, αλλά δεν θα βρεις στο budget σου.
207 όχι, το Clio είναι καλύτερο. Το 207 είναι και πολύ βαρύ και δεν βλέπω κανένα πλεονέκτημα σε σχέση με το Clio.
Πράγματι το Fiesta (2007-2011) κρατάει παραπάνω -έως και δυσανάλογα- την αξία του. Όσο για το TCe, η δική μου ένσταση στα τουρμπάκια δεν προέρχεται από κάποια realzeusεια πιουρίλα αλλά με βάση το σκεπτικό ότι ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ έχει λιγότερα μέρη που μπορούνε να πάνε στραβά, και ίσως αντέχει περισσότερο στη μακροχρόνια παραμέληση που κάπου πρέπει να περιμένεις στα φτηνά μεταχειρισμένα.
egobrain έγραψε:Για το corsa έχω ακούσει για μηχανικεές ζημιές απο φίλο που έχει νοικιάρικα, ισχύει?
IMO το ατμοσφαιρικό Fiesta είναι ανώτερο από άποψη αξιοπιστίας, απλά τα Corsa δεν φαίνεται να βγάζουν συστηματικά κάτι πολύ χοντρό (και υπάρχουν πολλά διαθέσιμα, γι αυτό και τα κοιτάζω κι εγώ). Το Clio όμως ίσως είναι καλύτερο σε αυτό το τομέα.
drdino έγραψε:Αμάξι χωρίς a/c δεν παίρνεις ούτε για πλάκα.
+άπειρο, εδώ ούτε εγώ στον βόρειο πόλο δεν το σκέφτομαι.

dimviii έγραψε:δεν συμφωνω οτι δεν εχουν διαφορα,εχουν και ειναι μεγαλη.
+1, το Panda Mk3 είναι μεγαλύτερο (και σε αυτή τη κατηγορία το παραμικρό κάνει αισθητή διαφορά) και πολύ πιο πολιτισμένο, ήσυχο και με καλύτερη ανάρτηση. Από drivetrain έχουν τα ίδια (Fire 1.2 και το ίδιο κιβώτιο αν δεν κάνω λάθος).
+1 επίσης και στο τελευταίο Colt.
Tό τοι νομισθὲν τῆς ἀληθείας κρατεῖ.