Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#701677 Δηλαδή μου λετε ότι μια εταιρία που ουσιαστικά θεωρείται premium, δεν έχει βρει τρόπο να χρεώνει 300αρια και 400αρια για τη συντήρηση ενός μοντέλου της???

< Note 8 >
Άβαταρ μέλους
By Serf
JasonLouk έγραψε:Ήδη τεράστιο πλεονέκτημα αυτό περι αυτοκίνητου αντικατάστασης χωρίς θέμα.
IMHO το leasing φαίνεται καλύτερη επιλογη για Tesla γιατι υπάρχουν μεγάλα revisions, engineering upgrades και QA ακόμα και από μήνα σε μήνα της παραγωγής οπότε κρίμα να φορτωθείς ένα παλιό αγοράζοντας το.

Οταν φτάσουν ένα ικανοποιητικό plateau ποιότητας και εξέλιξης τότε ναι ίσως αξίζει αγορά.

Εγώ, όντας γενικότερα πιο συντηρητικός, είμαι αυτής της λογικής. Η :inlove: έχει φέρει την αγορά στο προσκήνιο μετά από συζητήσεις με γνωστούς της.

Για μένα, ήδη είναι ένα βήμα μη-συντηρητικό η κατοχή (με οποιοδήποτε τρόπο) ηλεκτρικού. Πόσο μάλλον η αγορά του...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Serf έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:[...]
Χαίρομαι πάντως που πλέον το σκέφτεσαι σοβαρά και θα σου έλεγα να το προχωρήσεις. Και να βάλεις και το Autopilot στις επιλογές σου!

Σε ποιο Autopilot αναφέρεσαι; Με τα €3.800 ή με τα €7.500;

Autopilot Περιλαμβάνεται
Επιτρέπει στο αυτοκίνητό σας να στρίβει, να επιταχύνει και να φρενάρει αυτόματα αποφεύγοντας άλλα οχήματα και πεζούς που βρίσκονται στη λωρίδα του.

Βελτιωμένο Autopilot
Πλοήγηση σε Autopilot: Αυτόματη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο από την είσοδο σε αυτόν έως την έξοδο, συμπεριλαμβανομένης της διέλευσης από κόμβους και της προσπέρασης αυτοκινήτων που κινούνται αργά.
Αυτόματη αλλαγή λωρίδων: Αυτόματη αλλαγή λωρίδων κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο.
Αυτόματη στάθμευση: Τόσο σε παράλληλους όσο και σε κάθετους χώρους.
Summon: Αυτόνομη στάθμευση και ανάκτηση του οχήματος.
Επιλέξτε προαιρετικό εξοπλισμό
3.800 €

Δυνατότητα Full Self-Driving
Όλη η λειτουργικότητα του Βασικού Autopilot και του Βελτιωμένου Autopilot.
Αναγνώριση και ανταπόκριση σε φανάρια και πινακίδες STOP.
Προσεχώς:

Αυτόματη οδήγηση σε δρόμους πόλεων.
Επιλέξτε προαιρετικό εξοπλισμό
7.500 €

Είναι πάρα πολλά τα λεφτά, αλλά εγώ θα πήγαινα στο ακριβό, αν κινείσαι πολύ στην πόλη. Ουσιαστικά θα πηγαίνει μόνο του. Αν δεν το βάλεις, ουσιαστικά στην πόλη δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς, γιατί πρέπει να το ανοίγεις-κλείνεις σε κάθε φανάρι. Το standard, δεν είναι κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που βρίσκεις και αλλού (επί της ουσίας είναι, αλλά εντάξει).
Οπότε, για να μαζέψω τι θέλω να πω:
-Standard: καλό, αλλά παρόμοιο με ό,τι δίνουν και άλλοι.
-Enhanced: Πολύ ανώτερο από οτιδήποτε άλλο, στον αυτοκινητόδρομο, αλλά στην πόλη, μικρή διαφορά με το Standard
-Full-self driving: Το απόλυτο εργαλείο για αυτοκινητόδρομο και πόλη.

Μην παρεξηγηθώ, είναι πολλά τα λεφτά, αλλά τα παίρνεις πίσω. Τώρα, αν μπαίνεις μόνον ΑΟ ξέρω γω και κινείσαι μόνον σε αυτοκινητοδρόμους, μπορεί και να μην το χρειάζεσαι. Διαφορετικά, σκέψου πως θα πηγαίνεις μέσα στην πόλη χωρίς να χρειάζεται παρά να έχεις τα χέρια σου στο τιμόνι, ούτε καν γκάζι και φρένο δεν θα απαιτείται και αν υπάρχει διαγράμμιση, θα στρίβει και μόνο του.
Για μένα, είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος. Ακριβός ασφαλώς, αλλά αυτό δεν μπορείς να το βρεις πουθενά αλλού.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#701684 Hifi, τα έχεις δουλέψει αυτά τα 3 συστήματα; To FSD (που είναι σε BETA, άκουσον άκουσον για προϊόν που πωλείται κανονικά αλλά ας είναι καλά τα fanboys) είναι γτπ κι επικίνδυνο ΙΜΗΟ. Με τπτ δεν θα έδινα 7 χιλιαρικα τώρα για αυτό το πράμα.

https://youtu.be/8IUn2mDE-xo

Επίσης, ΟΤΑ κλπ είναι απαραίτητα στα Tesla γιατί λόγω φιλοσοφίας δίνουν προϊόν που δεν είναι έτοιμο στην αγορά και δίνουν incremental updates όσο οι χρήστες συμπληρώνουν το beta testing. Πχ αυτόματα φώτα/καθαριστήρες που δεν ήταν ενεργοποιημένοι ενώ ήταν στην λίστα του εξοπλισμού κι ήρθαν αργότερα με OTA όταν τελείωσε (;) το δεξί μέρος του V cycle.

Όταν αγοράζεις τώρα μια BMW/Ford/Peugeot, ό,τι αγοράζεις λειτουργεί σε γενικές γραμμές. Για τις πιο ειδικές γραμμές (bugs, βελτιώσεις κλπ) πλέον δίνουν κι αυτοί OTA.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#701685 Το τελευταίο αν δεν κάνω λάθος δεν ειναι καν διαθέσιμο στην παρούσα φάση, πλην του beta, και όταν και αν θα είναι διαθέσιμο για να χρησιμοποιηθεί θα υπάρχει συνδρομή ή κάνω κάπου λάθος;
Άβαταρ μέλους
By markvag
Serf έγραψε:Με δεδομένες τις διαφορετικές απαιτήσεις του Model 3 σε συντήρηση/διαθεσιμότητα ανταλλακτικών/κτλ, θα το αγοράζατε ή θα το πέρνατε με leasing (σε προσωπική εταιρεία); Ποια τα συν/πλην των δύο εναλλακτικών (πέρα του καθαρά cash flow, βλ. εκταμίευση όλου του ποσού με τη μία στην περίπτωση αγοράς);

Προσωπικά μόνο με leasing, μέχρι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα νεότητας της εταιρείας, η οποία είναι στις τελευταίες από αξιοπιστία... Δεν γνωρίζω τι παίζει φορολογικά, αν και μου φαίνεται ελκυστικό απ' ότι είδα εδώ...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
Serf έγραψε:
JasonLouk έγραψε:Ήδη τεράστιο πλεονέκτημα αυτό περι αυτοκίνητου αντικατάστασης χωρίς θέμα.
IMHO το leasing φαίνεται καλύτερη επιλογη για Tesla γιατι υπάρχουν μεγάλα revisions, engineering upgrades και QA ακόμα και από μήνα σε μήνα της παραγωγής οπότε κρίμα να φορτωθείς ένα παλιό αγοράζοντας το.

Οταν φτάσουν ένα ικανοποιητικό plateau ποιότητας και εξέλιξης τότε ναι ίσως αξίζει αγορά.

Εγώ, όντας γενικότερα πιο συντηρητικός, είμαι αυτής της λογικής. Η :inlove: έχει φέρει την αγορά στο προσκήνιο μετά από συζητήσεις με γνωστούς της.

Για μένα, ήδη είναι ένα βήμα μη-συντηρητικό η κατοχή (με οποιοδήποτε τρόπο) ηλεκτρικού. Πόσο μάλλον η αγορά του...

To segment "Production Hell" και το παράδειγμα στο supercharger ελπίζω να πείσει παραπάνω από συζητήσεις
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
drdino έγραψε:Hifi, τα έχεις δουλέψει αυτά τα 3 συστήματα; To FSD (που είναι σε BETA, άκουσον άκουσον για προϊόν που πωλείται κανονικά αλλά ας είναι καλά τα fanboys) είναι γτπ κι επικίνδυνο ΙΜΗΟ. Με τπτ δεν θα έδινα 7 χιλιαρικα τώρα για αυτό το πράμα.

https://youtu.be/8IUn2mDE-xo

Επίσης, ΟΤΑ κλπ είναι απαραίτητα στα Tesla γιατί λόγω φιλοσοφίας δίνουν προϊόν που δεν είναι έτοιμο στην αγορά και δίνουν incremental updates όσο οι χρήστες συμπληρώνουν το beta testing. Πχ αυτόματα φώτα/καθαριστήρες που δεν ήταν ενεργοποιημένοι ενώ ήταν στην λίστα του εξοπλισμού κι ήρθαν αργότερα με OTA όταν τελείωσε (;) το δεξί μέρος του V cycle.

Όταν αγοράζεις τώρα μια BMW/Ford/Peugeot, ό,τι αγοράζεις λειτουργεί σε γενικές γραμμές. Για τις πιο ειδικές γραμμές (bugs, βελτιώσεις κλπ) πλέον δίνουν κι αυτοί OTA.

Ρε σεις, προφανώς και δεν έχω δουλέψει τίποτε από αυτά, ούτε έχω μπει μέσα καν. Από αυτά που διαβάζω εδώ κι εκεί.
Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως ακόμη και να μην δουλεύει τώρα τέλεια, διαρκώς θα βελτιώνεται. Ενώ το αντίστοιχο Lane Assist δεν πρόκειται να βελτιωθεί ποτέ.
Επίσης, γιατί λέμε πως της Tesla δεν δουλεύουν σωστά; Τα υπόλοιπα δουλεύουν πάντα; Προφανώς και όχι.

Τέσπα, πείτε με εμένα fanboy της Tesla, αλλά θεωρώ πως ακόμη κι αν τώρα δεν δουλεύουν τέλεια, είναι αναμενόμενο, όσο περνάει ο καιρός και κυκλοφορούν όλο και περισσότερα στους δρόμους, θα γίνονται πιο έξυπνα. Δεν μπορείς να πεις το ίδιο για το T-roc μου πχ.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#701743 Το ιδιο ισχυει και για τα πρώτα Tesla S και όπου τέλος πάντων παιζει θεμα hardware. Και η επόμενη ερώτηση, που με ενδιαφέρει και απο μια άλλη πλευρά πέραν της περιέργειας, ποσα θα πλήρωνες το μήνα γι αυτο το feature γιατι το έψαξα και θα ειναι με συνδρομή.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#701749 Αν είχα τα λεφτά για Tesla; Πολύ θεωρητική η ερώτηση. Αν δούλευε τέλεια; Αν ήταν σε beta; Όλα αυτά επηρεάζουν την τιμή που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω για κάτι τέτοιο.
Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω λεφτά για Tesla , άρα ό,τι κι αν απαντήσω, είναι θεωρητικό. Είτε πω 50€ είτε πως 100€ είτε πω παραπάνω, δεν έχει καμία αξία, αν δεν τα βγάλω και από το πορτοφόλι μου.
Στα υπόλοιπα, ποια είναι η άλλη πλευρά; Εννοώ , τι σου κάνει εντύπωση;
Ή να το θέσω και διαφορετικά, η άποψή σου είναι πως όλα είναι περιττά γιατί δεν δουλεύουν σωστά;
Ή σε χαλάει η συνδρομή (αν και όταν υπάρξει);
Ή σε χαλάει το όλο hype με την Tesla και τα fanboys σαν του λόγου μου;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Anonymous Founder έγραψε:Ρε σεις, προφανώς και δεν έχω δουλέψει τίποτε από αυτά, ούτε έχω μπει μέσα καν. Από αυτά που διαβάζω εδώ κι εκεί.
Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως ακόμη και να μην δουλεύει τώρα τέλεια, διαρκώς θα βελτιώνεται. Ενώ το αντίστοιχο Lane Assist δεν πρόκειται να βελτιωθεί ποτέ.
Επίσης, γιατί λέμε πως της Tesla δεν δουλεύουν σωστά; Τα υπόλοιπα δουλεύουν πάντα; Προφανώς και όχι.

Τέσπα, πείτε με εμένα fanboy της Tesla, αλλά θεωρώ πως ακόμη κι αν τώρα δεν δουλεύουν τέλεια, είναι αναμενόμενο, όσο περνάει ο καιρός και κυκλοφορούν όλο και περισσότερα στους δρόμους, θα γίνονται πιο έξυπνα. Δεν μπορείς να πεις το ίδιο για το T-roc μου πχ.

Στο υπάρχον T-Roc προφανώς και δεν μπορείς να έχεις αναβαθμίσεις OTA, αλλά λογικά στο επόμενο που θα βγει θα μπορείς.
Πιθανότατα όχι στον βαθμό που το κάνει η Tesla, αλλά φαίνεται να παραδειγματίζονται από αυτή
https://www.carwow.co.uk/guides/running/volkswagen-vw-over-the-air-software-updates-id3-id4-electric-cars

Το θέμα είναι βέβαια σε τι βαθμό είναι έτοιμο το προϊόν / υπηρεσία που αγοράζεις. Γιατί αν είναι να πληρώσεις 7 χιλιάρικα για να γίνεις ο beta tester της Tesla ή της VW δεν λέει! :thumbsdown:

ΥΓ. Ένας από τους λόγους που επέλεξαν την λύση της συνδρομής, είναι γιατί εξυπηρετεί πολύ και αυτούς που αγοράζουν μέσω leasing.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#701752 Η άλλη πλευρά είναι γενικού ενδιαφέροντος για το ποσο καποιος ειναι διατεθειμένος να πληρώνει πραγματα ως υπηρεσίες στο μελλον με συνδρομή. Οπότε πόσα είσαι διατεθειμένος εσύ ως πελάτης να βγάλεις από την τσέπη σου κάθε μήνα για το feature που θα ξεκλειδώνει την extra λειτουργία; Εχεις ηδη πληρώσει εξτρα 7500 για το hardware που σου δίνει την δυνατότητα εννοείται.
Θεωρητικά μιλάμε πάντα.
Άβαταρ μέλους
By Serf
JasonLouk έγραψε:
Serf έγραψε:

To segment "Production Hell" και το παράδειγμα στο supercharger ελπίζω να πείσει παραπάνω από συζητήσεις

Έχω δει τα πρώτα 5' του video. Ο ιδιοκτήτης/CEO μιας εταιρείας παραδέχεται ότι διαρκώς διορθώνουν προβλήματα και συζητάμε την αγορά αυτού του αυτοκινήτου;; :dizzy: Ντάξει, δεν προλάβαινε να στεγνώσει η μπογιά... οκκκ.. μόλις το κατάλαβαν, το διόρθωσαν :lol:

Προφανώς και το leasing είναι τελείως διαφορετική υπόθεση γιατί άλλος αναλαμβάνει το ρίσκο της μεταπώλησης...

Υ.Γ.: Βρήκα τιμή leasing για το performance (βασικά τιμή που δόθηκε σε άλλο πελάτη leasing). Για €60.000 τιμή πώλησης του αυτοκινήτου, προκαταβολή €15.000 (+ΦΠΑ) και €550/μήνα (+ΦΠΑ) για τέσσερα χρόνια. Δηλαδής €51.000...
Τελευταία επεξεργασία από Serf και 08 Απρ 2021, 19:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#701754 To quality control της Tesla είναι γνωστό ότι είναι ανέκδοτο.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
drdino έγραψε:(που είναι σε BETA, άκουσον άκουσον για προϊόν που πωλείται κανονικά αλλά ας είναι καλά τα fanboys)

Δεν τα λες καλά
Tesla έγραψε:a small number of hand-selected Tesla owners-turned-testers

Εικόνα

https://thedriven.io/2020/11/16/musk-ur ... provement/