< Note 8 >
< Note 8 >
JasonLouk έγραψε:Ήδη τεράστιο πλεονέκτημα αυτό περι αυτοκίνητου αντικατάστασης χωρίς θέμα.
IMHO το leasing φαίνεται καλύτερη επιλογη για Tesla γιατι υπάρχουν μεγάλα revisions, engineering upgrades και QA ακόμα και από μήνα σε μήνα της παραγωγής οπότε κρίμα να φορτωθείς ένα παλιό αγοράζοντας το.
Οταν φτάσουν ένα ικανοποιητικό plateau ποιότητας και εξέλιξης τότε ναι ίσως αξίζει αγορά.
έχει φέρει την αγορά στο προσκήνιο μετά από συζητήσεις με γνωστούς της.Serf έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:[...]
Χαίρομαι πάντως που πλέον το σκέφτεσαι σοβαρά και θα σου έλεγα να το προχωρήσεις. Και να βάλεις και το Autopilot στις επιλογές σου!
Σε ποιο Autopilot αναφέρεσαι; Με τα €3.800 ή με τα €7.500;Autopilot Περιλαμβάνεται
Επιτρέπει στο αυτοκίνητό σας να στρίβει, να επιταχύνει και να φρενάρει αυτόματα αποφεύγοντας άλλα οχήματα και πεζούς που βρίσκονται στη λωρίδα του.
Βελτιωμένο Autopilot
Πλοήγηση σε Autopilot: Αυτόματη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο από την είσοδο σε αυτόν έως την έξοδο, συμπεριλαμβανομένης της διέλευσης από κόμβους και της προσπέρασης αυτοκινήτων που κινούνται αργά.
Αυτόματη αλλαγή λωρίδων: Αυτόματη αλλαγή λωρίδων κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο.
Αυτόματη στάθμευση: Τόσο σε παράλληλους όσο και σε κάθετους χώρους.
Summon: Αυτόνομη στάθμευση και ανάκτηση του οχήματος.
Επιλέξτε προαιρετικό εξοπλισμό
3.800 €
Δυνατότητα Full Self-Driving
Όλη η λειτουργικότητα του Βασικού Autopilot και του Βελτιωμένου Autopilot.
Αναγνώριση και ανταπόκριση σε φανάρια και πινακίδες STOP.
Προσεχώς:
Αυτόματη οδήγηση σε δρόμους πόλεων.
Επιλέξτε προαιρετικό εξοπλισμό
7.500 €
Serf έγραψε:Με δεδομένες τις διαφορετικές απαιτήσεις του Model 3 σε συντήρηση/διαθεσιμότητα ανταλλακτικών/κτλ, θα το αγοράζατε ή θα το πέρνατε με leasing (σε προσωπική εταιρεία); Ποια τα συν/πλην των δύο εναλλακτικών (πέρα του καθαρά cash flow, βλ. εκταμίευση όλου του ποσού με τη μία στην περίπτωση αγοράς);

Serf έγραψε:JasonLouk έγραψε:Ήδη τεράστιο πλεονέκτημα αυτό περι αυτοκίνητου αντικατάστασης χωρίς θέμα.
IMHO το leasing φαίνεται καλύτερη επιλογη για Tesla γιατι υπάρχουν μεγάλα revisions, engineering upgrades και QA ακόμα και από μήνα σε μήνα της παραγωγής οπότε κρίμα να φορτωθείς ένα παλιό αγοράζοντας το.
Οταν φτάσουν ένα ικανοποιητικό plateau ποιότητας και εξέλιξης τότε ναι ίσως αξίζει αγορά.
Εγώ, όντας γενικότερα πιο συντηρητικός, είμαι αυτής της λογικής. Ηέχει φέρει την αγορά στο προσκήνιο μετά από συζητήσεις με γνωστούς της.
Για μένα, ήδη είναι ένα βήμα μη-συντηρητικό η κατοχή (με οποιοδήποτε τρόπο) ηλεκτρικού. Πόσο μάλλον η αγορά του...
drdino έγραψε:Hifi, τα έχεις δουλέψει αυτά τα 3 συστήματα; To FSD (που είναι σε BETA, άκουσον άκουσον για προϊόν που πωλείται κανονικά αλλά ας είναι καλά τα fanboys) είναι γτπ κι επικίνδυνο ΙΜΗΟ. Με τπτ δεν θα έδινα 7 χιλιαρικα τώρα για αυτό το πράμα.
https://youtu.be/8IUn2mDE-xo
Επίσης, ΟΤΑ κλπ είναι απαραίτητα στα Tesla γιατί λόγω φιλοσοφίας δίνουν προϊόν που δεν είναι έτοιμο στην αγορά και δίνουν incremental updates όσο οι χρήστες συμπληρώνουν το beta testing. Πχ αυτόματα φώτα/καθαριστήρες που δεν ήταν ενεργοποιημένοι ενώ ήταν στην λίστα του εξοπλισμού κι ήρθαν αργότερα με OTA όταν τελείωσε (;) το δεξί μέρος του V cycle.
Όταν αγοράζεις τώρα μια BMW/Ford/Peugeot, ό,τι αγοράζεις λειτουργεί σε γενικές γραμμές. Για τις πιο ειδικές γραμμές (bugs, βελτιώσεις κλπ) πλέον δίνουν κι αυτοί OTA.
Anonymous Founder έγραψε:Ρε σεις, προφανώς και δεν έχω δουλέψει τίποτε από αυτά, ούτε έχω μπει μέσα καν. Από αυτά που διαβάζω εδώ κι εκεί.
Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως ακόμη και να μην δουλεύει τώρα τέλεια, διαρκώς θα βελτιώνεται. Ενώ το αντίστοιχο Lane Assist δεν πρόκειται να βελτιωθεί ποτέ.
Επίσης, γιατί λέμε πως της Tesla δεν δουλεύουν σωστά; Τα υπόλοιπα δουλεύουν πάντα; Προφανώς και όχι.
Τέσπα, πείτε με εμένα fanboy της Tesla, αλλά θεωρώ πως ακόμη κι αν τώρα δεν δουλεύουν τέλεια, είναι αναμενόμενο, όσο περνάει ο καιρός και κυκλοφορούν όλο και περισσότερα στους δρόμους, θα γίνονται πιο έξυπνα. Δεν μπορείς να πεις το ίδιο για το T-roc μου πχ.
JasonLouk έγραψε:Serf έγραψε:JasonLouk έγραψε:Ήδη τεράστιο πλεονέκτημα αυτό περι αυτοκίνητου αντικατάστασης χωρίς θέμα.
Εγώ, όντας γενικότερα πιο συντηρητικός, είμαι αυτής της λογικής. Ηέχει φέρει την αγορά στο προσκήνιο μετά από συζητήσεις με γνωστούς της.
Για μένα, ήδη είναι ένα βήμα μη-συντηρητικό η κατοχή (με οποιοδήποτε τρόπο) ηλεκτρικού. Πόσο μάλλον η αγορά του...
To segment "Production Hell" και το παράδειγμα στο supercharger ελπίζω να πείσει παραπάνω από συζητήσεις
Ντάξει, δεν προλάβαινε να στεγνώσει η μπογιά... οκκκ.. μόλις το κατάλαβαν, το διόρθωσαν 
drdino έγραψε:(που είναι σε BETA, άκουσον άκουσον για προϊόν που πωλείται κανονικά αλλά ας είναι καλά τα fanboys)
Tesla έγραψε:a small number of hand-selected Tesla owners-turned-testers

Ο Στρολ έχει καταφέρει το εξής. Ακολουθεί φαν φα[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]