Chris έγραψε:Οκταβια, πασσατ?
Το 2ο!
Ove20 έγραψε:George_Prix έγραψε:Το μισω απο την πρωτη μερα που το πηρα πριν καμια 10αρια χρονια. Καθε μερα.
ποιο έχεις? ντρέπεσαι να το πεις?
Σιγα το μυστικο... 150 αλογα νεκροφορα 20ετιας, σα να το ειπα ηδη ειναι.
Δε ντρεπομαι που το οδηγαω. Γιατι ακομα και με τα παιδια μεσα που παω μαξ 8 στα 10 τσακιζω κατι ταυλωμενα πιτσιρικια κι αντι να βλεπω εγω τις μπουκες που εχουν βαλει απο πισω στα εργαλλλεια τους, βλεπουν αυτοι τον κακασχημο κωλο της νεκροφορας μου
Εψαχνα λοιπον για στεισον με γκαζι και σχετικα καλη/γνωστη μαρκα (ειμαι απο τους κομπλεξικους που δε θα αγοραζα ΚΙΑ ακομα κι αν ηταν ακριβως το ιδιο στα μισα λεφτα). Τα εψαξα ολα κι ειπα "πρωτη μου επιλογη το Πασσατ 1.8 τουρμπο". Βλεπω τιμες στο καρ.γρ και παιζανε σχεδον στο διπλασιο πατσετ απο αυτο που ειχα!!! Πηγα ειδα ενα ΧΡΕΠΙ με 170κ χιλιομετρα 7.5 χιλιαρικα. Λεω λοιπον στον κολλητο το στελεχος οτι απο ΟΛΑ τα αμαξια ετυχε να πεσω στα νυχια του αφου αυτο μου αρεσε, αλλα ειναι εκτος πατσετ. Μου λεει "δωσε μου λιγες μερες να το κοιταξω"... Με παιρνει σε 2 ωρες τηλεφωνο και μου λεει "παρε χαρτι και γραψε το λογαριασμο της εταιριας και βαλε 4 χιλιαρικα". ΤΙ? ΠΟΙΟ? ΠΩΣ? ΚΑΛΟ? ΦΩΤΟ? Τα εχασα. "Τι φωτο ρε μλκ? ΜΠΙΜΠΕΛΟ ειναι. Το εχει ενας παππους και δεν το εχει κουνησει τα τελευταια 4 χρονια και καθεται σε υπογειο παρκινγ. 100κ χιλιομετρα και ΟΛΑ τα σερβις σε μας τα εκανε. Ειχε αρρωστια ο ανθρωπος κι ερχοταν για το παραμικρο. Δευτερο βιβλιο σερβις εχουμε ξεκινησει να γραφουμε". Δηλαδη πηρα το "σωστο" αμαξι, σε τιμη που ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. Το χαρηκα, το φροντισα, με εβγαλε ασπροπροσωπο, δε ντρεπομαι που το οδηγαω, αλλα δεν τ' αγαπησα ποτε
(τραγική κατάσταση ετσι και αλλιως)
< >
Η αμερικάνικη εταιρεία κατάφερε να πουλήσει μέσα σε ένα μήνα περισσότερα από όσα ηλεκτρικά είχαν πουληθεί συνολικά από όλες τις εταιρείες το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα, το μήνα που μας πέρασε ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα 164 καινούργια ηλεκτρικά Tesla, με την πλειονότητα των περισσότερων να αφορά φυσικά στο Model 3, το πιο προσιτό αλλά πάντα hi-tech, μοντέλο της. Το νούμερο αυτό έφερε την Tesla στην 20η θέση της κατάταξης των πωλήσεων όλων των εταιρειών του Μαρτίου, μια θέση πολύ υψηλή για την εταιρεία.
https://www.iefimerida.gr/aytokinito/tesla-rekor-poliseon-ellada
axel12p έγραψε:Tesla: Ρεκόρ πωλήσεων στην ΕλλάδαΗ αμερικάνικη εταιρεία κατάφερε να πουλήσει μέσα σε ένα μήνα περισσότερα από όσα ηλεκτρικά είχαν πουληθεί συνολικά από όλες τις εταιρείες το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα, το μήνα που μας πέρασε ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα 164 καινούργια ηλεκτρικά Tesla, με την πλειονότητα των περισσότερων να αφορά φυσικά στο Model 3, το πιο προσιτό αλλά πάντα hi-tech, μοντέλο της. Το νούμερο αυτό έφερε την Tesla στην 20η θέση της κατάταξης των πωλήσεων όλων των εταιρειών του Μαρτίου, μια θέση πολύ υψηλή για την εταιρεία.
https://www.iefimerida.gr/aytokinito/tesla-rekor-poliseon-ellada
εδω να πουμε οτι αυτο το μηνα παρεδωσαν παραγγελιες 2-3-4 μηνων.
Αν με ρωτάς, ειδικά τα Tesla δεν θα χάσουν τιμή εύκολα όπως τα άλλα ηλεκτρικά στα ερχόμενα χρόνια, γιατί είναι ήδη μια 5ετία εμπρός σε features και επιπλέον έχουν και τα ΟΤΑ updates.
Άρα, δεν θα είναι τεράστια η χασούρα, όπως σε άλλα ηλεκτρικά (που και πάλι, βλέπεις πως ακόμη και τα Leaf πρώτης γενιάς, έχουν κάποιοι κοινό, παρόλη την μικρή αυτονομία).
Κι αυτό που λες για όλο το ποσό, δεν είναι ακριβώς έτσι, αφού μπορείς να πάρεις και ένα δάνειο και να μην εκταμιεύσεις όλο το ποσό.
Η συντήρηση του Tesla είναι ελάχιστη, ακόμη και τακάκια αλλάζεις πολύ σπάνια.
Ουσιαστικά συντήρηση είναι η αλλαγή του φίλτρου καμπίνας, λάδια, ξύδια δεν υπάρχουν, άλλα φίλτρα επίσης όχι, τέλη ούτε. Δες όμως πόσο στοιχίζει να το ασφαλίσεις, μπορεί οι ασφαλιστικές να επιφυλάσσουν εκπλήξεις εκεί.
Χαίρομαι πάντως που πλέον το σκέφτεσαι σοβαρά και θα σου έλεγα να το προχωρήσεις. Και να βάλεις και το Autopilot στις επιλογές σου!
Αν αγορά:
– Yπερέξοδο παγίου 150%, σε ποσοστό 50% ανά έτος. Δηλαδή σε δύο χρόνια γίνεται απόσβεση του 100% συν ένα επιπλέον 50% για τον τρίτο χρόνο που διαρκεί το πρόγραμμα. Εάν το αυτοκίνητο έχει Λ.Τ.Π.Φ. από 40.000€, το υπερβάλλον ποσό εκπίπτει κατά το 25%.
Αν μίσθωση:
– Σε περίπωση μίσθωσης εκπίπτει το 150% του μηνιαίου μισθώματος. Δηλαδή εάν ένα όχημα έχει μίσθωμα 1.000 € περνάει έξοδα 1.500€.
Επίσης, η επιδότηση (έκπτωση) αγοράς θεωρητικά έχει ληφθεί υπόψη στο μηνιαίο μίσθωμα του leasing. Μόνη απορία που απαιτεί διευκρίνηση με το λογιστή αφορά τον φόρο χρήσης για τον χρήστη του αυτοκινήτου γιατί έχω βρει το πιο κάτω:
Παράλληλα ισχύουν και οι παρακάτω φοροελαφρύνσεις για εταιρική χρήση ή μακροχρόνια μίσθωση:
– Μηδενικός φόρος για το χρήστη για οχήματα με Λ.Τ.Π.Φ. έως 40.000 €. Για οχήματα με Λ.Τ.Π.Φ. άνω των 40.000 € υπάρχουν κλίμακες που προσδιορίζουν το φορολογητέο εισόδημα που προκύπτει για το υπερβάλλον ποσό.
Ένα περιεκτικό άρθρο για το τι ισχύει (από εκεί τα πιο πάνω αποσπάσματα):
https://www.newsauto.gr/specials/ilektr ... ine-i-ora/
IMHO το leasing φαίνεται καλύτερη επιλογη για Tesla γιατι υπάρχουν μεγάλα revisions, engineering upgrades και QA ακόμα και από μήνα σε μήνα της παραγωγής οπότε κρίμα να φορτωθείς ένα παλιό αγοράζοντας το.
Οταν φτάσουν ένα ικανοποιητικό plateau ποιότητας και εξέλιξης τότε ναι ίσως αξίζει αγορά.
Anonymous Founder έγραψε:[...]
Χαίρομαι πάντως που πλέον το σκέφτεσαι σοβαρά και θα σου έλεγα να το προχωρήσεις. Και να βάλεις και το Autopilot στις επιλογές σου!
Σε ποιο Autopilot αναφέρεσαι; Με τα €3.800 ή με τα €7.500;
Autopilot Περιλαμβάνεται
Επιτρέπει στο αυτοκίνητό σας να στρίβει, να επιταχύνει και να φρενάρει αυτόματα αποφεύγοντας άλλα οχήματα και πεζούς που βρίσκονται στη λωρίδα του.
Βελτιωμένο Autopilot
Πλοήγηση σε Autopilot: Αυτόματη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο από την είσοδο σε αυτόν έως την έξοδο, συμπεριλαμβανομένης της διέλευσης από κόμβους και της προσπέρασης αυτοκινήτων που κινούνται αργά.
Αυτόματη αλλαγή λωρίδων: Αυτόματη αλλαγή λωρίδων κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο.
Αυτόματη στάθμευση: Τόσο σε παράλληλους όσο και σε κάθετους χώρους.
Summon: Αυτόνομη στάθμευση και ανάκτηση του οχήματος.
Επιλέξτε προαιρετικό εξοπλισμό
3.800 €
Δυνατότητα Full Self-Driving
Όλη η λειτουργικότητα του Βασικού Autopilot και του Βελτιωμένου Autopilot.
Αναγνώριση και ανταπόκριση σε φανάρια και πινακίδες STOP.
Προσεχώς:
Αυτόματη οδήγηση σε δρόμους πόλεων.
Επιλέξτε προαιρετικό εξοπλισμό
7.500 €