- 07 Απρ 2021, 11:36
#701461
Hellenic tifosi έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Στο 50% των εμβολιασμών, μαζί και με όσους το έχουν περάσει, θα έχεις αρκετά καλή ανοσία για να ανοίξεις τα πάντα.
Επίσης οι εμβολιασμοί επιταχύνονται, κάνουμε όλο και περισσότερους.
Σημαντικό επίσης : το εμβόλιο προστατεύει για τουλάχιστον 6 μήνες, δεν σημαίνει πως μετά δεν το κάνει, απλώς δεν το ξέρουμε ακόμη.
Παρόλα αυτά, ο Ιούνιος είναι πολύ πολύ αισιόδοξο σενάριο για να επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος, μάλλον προς Σεπτέμβρη θα φτάσουμε το 50% με τους σημερινούς ρυθμούς.
Νομίζω ότι ο σημαντικός αριθμός δεν είναι ούτε οι συνολικοί εμβολιασμοί, ούτε οι πλήρως εμβολιασμένοι: Είναι όσοι έχουν λάβει έστω μια δόση.
Τουλάχιστον στην Αγγλία αυτό φάνηκε να δουλεύει - και αν δούλεψε στον Αγγλικό Γενάρη-Φλεβάρη, κάλλιστα μπορεί να δουλέψει στον Ελληνικό Απρίλη-Μάη. Εμείς σε αυτό τον αριθμό υστερούμε αισθητά του Ευρωπαϊκου μ.ο νομίζω, παρ' ότι είμαστε παραπάνω σε συνολικό αριθμό εμβολιασμών, ακριβώς επειδη το πάμε εντελώς by the book στα μεσοδιαστηματα.
Από το παρακάτω site δεν φαίνεται να υστερούμε αισθητά του Ευρωπαικού μέσου όρου. Το αντίθετο θα έλεγα.
https://www.nytimes.com/interactive/2021/world/covid-vaccinations-tracker.htmlΣε κάθε περίπτωση, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου στο ότι η επιλογή της Αγγλίας να εμβολιάσει όσους περισσότερους μπορείς έστω και με μία δόση φαίνεται να δουλεύει.
Σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού το οποίο φαίνεται να είναι και το μεγάλο άγχος μας ως χώρα (πράγμα απόλυτα λογικό), το πρόβλημα που υπάρχει δεν αφορά μόνο το σε τι κατάσταση θα είμαστε εμείς το καλοκαίρι, αλλά και το ποιους θα μπορούμε να δεχθούμε.
Για την Βόρεια Ελλάδα για παράδειγμα, σε τι ποσοστό θα έχουν εμβολιαστεί Βούλγαροι, Σκοπιανοί, Σέρβοι, Πολωνοί, ώστε να μπορέσουν να έρθουν για διακοπές στην χώρα μας. Οι Σέρβοι τα πάνε πολύ καλά στο κομμάτι του εμβολιασμού, οι υπόλοιποι όμως;
Το ίδιο προφανώς ισχύει για όλες τις τουριστικές περιοχές. Μπορεί ο τουρισμός να βασιστεί μόνο στους Ισραηλινούς, τους Άγγλους και ένα μικρό ποσοστό των υπόλοιπων Ευρωπαίων που θα έχουν εμβολιαστεί;
Εκτός και αν η τουριστική περίοδος μετατοπιστεί προς το φθινόπωρο, οπότε μόλις ο Ευρωπαίος κάνει το εμβόλιο του να νιώθει άνετα και να μπορεί να ταξιδέψει.