Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
italakias έγραψε:Εγω τα βλεπω ολα αυτα πεταμενα λεφτα αλλα ειμαι και καβουριας.
Γενικοτερα μου φαινεται οτι οι αυτοκινητοβιομηχανιες κοροιδευουν τον κοσμο.
Ενταξει,ΚΙΑ,ΦΙΑΤ ,ΧΟΥΝΤΑΙ παιζουν τιμια.
Εχω και αποδειξεις.

κανε μια αναλυση του σκεπτικου σου μπας και σωθει κανενας.
Άβαταρ μέλους
By GTS
NickTG έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Σε ό,τι αφορά τον παραπάνω, λογικά έχει φωτοβολταϊκό των 10 kW και καλύπτει με αυτό σπίτι και αυτοκίνητο σε αρκετά σημαντικό ποσοστο.
Το κόστος κάτι τέτοιου είναι το πολύ 15Κ, και απόσβεση θα κάνεις σε 6-7 χρόνια το πάρα πολύ. Αν έχεις το κεφάλαιο, εννοείται πως συμφέρει.

Αν κρίνω από τις 2000kWh το εξάμηνο μάλλον πολύ μικρότερο έχει.
Ανάλογα και με τι άλλο θα το συνδυάσεις μπορείς να κάνεις και πιο γρήγορα απόσβεση.
Σε καινούρια μονοκατοικία με το κόστος που έχουν πλέον δεν θα σκεφτόμουν καν το να μην βάλω.

Απο συντηρηση και πιθανες βλαβες τι παιζει με τα φωτοβολταικα; Εχουν απαιτησεις;

Σε καινουρια μονοκατοικια εχεις να βαλεις 1002 πραγματα, στο τελος θα εχεις ενα μεγαλο κοστος κατασκευης, ειναι βασικα για ελαχιστους. Ποιος εχει 400κ μονο για κοστος κατασκευης, και θελεις και το οικοπεδο.
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
Anonymous Founder έγραψε:Γι αυτό λέμε πως έχει τελειώσει το ζήτημα σε αυτήν την κατηγορία τιμής. Αν μπορείς να το υποστηρίξεις πάντα.

Αναμενεται και μικροτερο , το model 2 με 25k και ~200ps , αλλα και μελλοντικες προτασεις του ομιλου Toyota Lexus στη κατηγορια

sknipper έγραψε:

Νομίζω ξέρω τι συμβαίνει. Τα ζευγαρώνει, ένα άσπρο κι ένα κόκκινο για να βγάλει ένα ροζουλί για τη σύζυγο. :s_cool

Σα τις φασολιες του Μεντελ ενα πραγμα
Άβαταρ μέλους
By Serf
#700836 Εγώ πάντως που ψάχνω για leasing και δεν είχε πάει το μυαλό μου στην Tesla, κόλλησα. Λιανική τιμή προ φόρων για τη standard έκδοση κάτω από 40k -> δεν φορολογείται ο χρήστης μέσω αύξησης του φορολογητέου εισοδήματος. Επιδότηση από το κράτος κοντά στα 5k για την αγορά που υποθέτω, αν ισχύει ακόμα, που μειώνει το μηνιαίο μίσθωμα. Υπολογισμός στα έξοδα στο 150%, αν ισχύει και για leasing (σίγουρα για αγορά).

Πρόβλημα μόνο το μήκος για τις μανούβρες εισόδου στο γκαράζ.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:Να κανω για μια ακομα φορα το συνηγορο του διαβολου...

ΑΝ ειχα φραγκα δε θα με απασχολουσε ουτε η καταναλωση ουτε το VFM.

Θα αγοραζα ενα αμαξι που γουσταρω εμφανισιακα κι αποκλειεται ν' αγοραζα ηλεκτροκινητο. Τα θορυβο που κανουν τα ζωντανα τα αλογα και τα καμποσα τα λιτρα κυβισμου, δεν τον αλλαζω με τιποτα.

Βεβαια το 70% του φορουμ θα με ειχε για κοροιδο, αλλα εγω θα ημουν ευτυχισμενος. Φανταζομαι δεν ειμαι ο μονος που το σκεφτεται ετσι, οποτε βαλτε στη συναρτηση και τον παραγοντα βιτσιο που εχει ο καθενας, που δεν εξηγειται με τη λογικη!
Υπάρχει και η άλλη άποψη. Ξέρεις πως είναι κάτι που παει τον κ#λο του και δεν κάνει θόρυβο;

Εγώ αν είχα λεφτά θα είχα ένα Tesla και ένα oldschool American muscle car με HEMI να γκαζώνεις και να στρέφεται το αμάξωμα από την στροφορμή..
Να σαν το cuda ss που δείχνει στο John Wick 2 τώρα..

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Νίκος Παππάς έγραψε:Υπάρχει και η άλλη άποψη. Ξέρεις πως είναι κάτι που παει τον κ#λο του και δεν κάνει θόρυβο;

Ρε Νικο το μονο που μου εμεινε μια ζωη ειναι να ακουω κανεναν φραγκατο ταυλωμενο να λιωνει κανα 3λιτρο αφου δε μπορουσα να τα κανω μονος μου. Μ' αυτα τα καινουργια τ' αμαξια του σατανα θα μας το παρουνε κι αυτο το γουστο γαμω την τεχνολογια τους γαμω (που θα 'λεγε κι ο ιταλακιας που ειναι παλιας κοπης) :lol:

Αλλα ειπαμε... Βιτσια ειναι αυτα. Σε οποιον αρεσει το μουγκο γκαζι, σεβαστο!
Άβαταρ μέλους
By NickTG
GTS έγραψε:
NickTG έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Σε ό,τι αφορά τον παραπάνω, λογικά έχει φωτοβολταϊκό των 10 kW και καλύπτει με αυτό σπίτι και αυτοκίνητο σε αρκετά σημαντικό ποσοστο.
Το κόστος κάτι τέτοιου είναι το πολύ 15Κ, και απόσβεση θα κάνεις σε 6-7 χρόνια το πάρα πολύ. Αν έχεις το κεφάλαιο, εννοείται πως συμφέρει.

Αν κρίνω από τις 2000kWh το εξάμηνο μάλλον πολύ μικρότερο έχει.
Ανάλογα και με τι άλλο θα το συνδυάσεις μπορείς να κάνεις και πιο γρήγορα απόσβεση.
Σε καινούρια μονοκατοικία με το κόστος που έχουν πλέον δεν θα σκεφτόμουν καν το να μην βάλω.

Απο συντηρηση και πιθανες βλαβες τι παιζει με τα φωτοβολταικα; Εχουν απαιτησεις;

Σε καινουρια μονοκατοικια εχεις να βαλεις 1002 πραγματα, στο τελος θα εχεις ενα μεγαλο κοστος κατασκευης, ειναι βασικα για ελαχιστους. Ποιος εχει 400κ μονο για κοστος κατασκευης, και θελεις και το οικοπεδο.

Αν βαλεις καλά κομμάτια η κυρία ανησυχία είναι να τα καθαρίζεις που και που.
Αντίθετα με τα άλλα που θα βάλεις αυτά θα σου δώσουν τα λεφτά τους πίσω.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#700865 Η φάση george_prix είναι Formula E vs Formula 1 (έστω και με τους υβριδικούς τουρμπάτους V6). Σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#700867 Τι οδηγάει τώρα ο George Prix; Ε46 Μ3 CSL, μετατροπή με χειροκίνητο σασμάν; Τότε πάω πάσο. Αν όμως οδηγάει C3 πετρέλαιο, απλώς δεν ξέρει τι χάνει.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Dimsabas έγραψε:Τι οδηγάει τώρα ο George Prix; Ε46 Μ3 CSL, μετατροπή με χειροκίνητο σασμάν; Τότε πάω πάσο. Αν όμως οδηγάει C3 πετρέλαιο, απλώς δεν ξέρει τι χάνει.

Δυστυχως ενα στεισον νεκροφορα (οχι ουναρο σαν του Μιραζ) 20ετιας οδηγαω. Το μονο που το σωζει καπως ειναι τα 150 αλογα που εχει και στεκεται αξιοπρεπως απεναντι στα υπολοιπα συγχρονα κουκλια που ζηλευω ολη μερα.

Το μισω απο την πρωτη μερα που το πηρα πριν καμια 10αρια χρονια. Καθε μερα. Αλλα 3 φορες το χρονο που ανεβοκατεβαινω Αθηνα-Θεσσαλονικη για να δω τους γονεις μου κι αυτοι τα εγγονια τους (ζουμε μακρια εδω και 30 χρονια)... Τοτε που κανουμε ολοκληρη μετακομιση και σκεφτομαι "αλλους 10 ποντους μακρυτερη να ηταν η ρουφιανα η νεκροφορα να χωρουσαν ολα", τοτε θυμαμαι το μονο λογο που το πηρα. Γιατι χωραει οσα κανενα αλλο ΙΧ, γιατι 200αριζει και βαλε χαλαρα ακομα και φορτωμενο σα μουλαρι και γιατι το πηρα σχεδον στα μισα λεφτα λογω αδελφικου φιλου που ειναι διευθυντης στην εταιρια. Με λιγα λογια αναλογα με το πορτοφολι και τις αναγκες μου, εχω το ΤΕΛΕΙΟ αμαξι. Το οποιο σιχαινομαι ομως! Οπως επισης και το προηγουμενο αμαξι μου το πηρα γιατι ηταν σβελτο και δαγκωσα εντελως τον πωλητη στην τιμη, αλλα παλι δε μου ελεγε και πολλα πραγματα.

Οταν ονειρευομαι ομως φιλε, σκεφτομαι αυτο που ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, γιατι τα ονειρα ειναι τσαμπα. Δε σκεφτομαι το "σωστο". Εγω λοιπον ονειρευομαι κανενα 3λιτρο και 300φευγα αλογα. Να καθεσαι στο φαναρι στο ρελαντι (οχι να σκας ξερογκαζιες σαν καγκουρας) και να γυρνανε τα αμαθη γυναικοπαιδα και να σκεφτονται "τι διαολο ακουγεται ετσι?". Να ανεβαζεις στροφες στον κοφτη γιατι εκει κοντα στα κοκκινα ευχαριστιεται το αυτι μου και μου σηκωνεται το αλλο το εργαλλλειο απο κατω. Και φυσικα ονειρευομαι αμαξι που μου αρεσει εμφανισιακα κι επισης να γουσταρω και τη συγκεκριμενη μαρκα.

Οπως ολοι ξερουμε παιζουν ρολο ολες οι αισθησεις. Το ιδιο θα ηταν να απογειωνεται το αεροπλανο χωρις να σου τρυπανε τ' αυτια οι τουρμπινες? Το ιδιο ειναι να οδηγας κανενα καρτακι ή καμια καθαρη μηχανη χωρις να μυριζεις το βενζινολαδο να καιγεται? Το ιδιο ειναι να πηγαινεις με κανενα γκομενακι που σου λεει και τιποτα ομορφιες, απο καμια ξενερωτη μουγκαφον που δε βγαζει αχνα?

Οποτε παιδες μην προσπαθειτε να εκλογικευσετε το βιτσιο του καθενος. Εφοσον ξερω τι επιλογες εχω και καταληγω σε συγκεκριμενη, αυτη θα με κανει πιο χαρουμενο απο οτιδηποτε αλλο. Το οποιο ειναι το ζητουμενο :s_smile
Άβαταρ μέλους
By 224v
#700878 Τότε ένα Ghibli 96, σου φτάνει!!! Τα έχει όλα όσα λες, θόρυβο γουργουρισμα, τρελοί θόρυβο στις ,6000, επιτάχυνση στα 6, Μουράτη μάρκα, και νομίζω θα σου αρέσει οπτικά. Σαλόνι χλιδάτο, μπλοκέ διαφορικό, 6 ταχύτητες ρυθμιζόμενη ανάρτηση, 2000 κυβικά 2 τούρμπο 300+ άλογα και 1350 κιλά...
Ξέρω βέβαια ότι θέλει γνώστη μηχανικό, αλλά υπάρχει, εάν δεν είσαι καγκουρας να το στουκαρεις, σε υπηρετεί μια χαρά. Χθες στη βόλτα μου με προσπέρασε ένα τέτοιο και ευφρανθηκε η ψυχή μου, ο φίλος που ήταν μαζί μου με ρώτησε γεμάτος απορία γιατί ξεφώνισα?? και πρόλαβα να του δείξω το μαύρο τέρας.
Ίσως και μια Μ3 να σου κάνει από τις παλιές αλλά έχουν περισσότερα κυβικά.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#700881 Τι να χωρουσε αυτο... Εδω σου λεω δε με εφτανε η νεκροφορα σε χωρους ολα αυτα τα χρονια!!!

Τωρα που μεγαλωσαν τα παιδια ομως και δεν κουβαλαμε τοσο πολλα πραγματα στα ταξιδια, θα εφτανε λογικα απο χωρους. Αλλα τωρα φιλε δεν ονειρευομαι παλιο αμαξι. Απο παλιατζουρα εχω πηξει μια ζωη...
Άβαταρ μέλους
By Ove20
George_Prix έγραψε:Το μισω απο την πρωτη μερα που το πηρα πριν καμια 10αρια χρονια. Καθε μερα.

ποιο έχεις? ντρέπεσαι να το πεις? :lol: