Anonymous Founder έγραψε:Με γεια! Μήπως αξίζει να δοκιμάσεις τις νέες LED H7 της Osram (αν δεν κάνω λάθος) που έχουν πάρει έγκριση τύπου για χρήστη στο δρόμο ήδη για αρκετά αυτοκίνητα;
Thank you!
Το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια και αρκετοί χρήστες έχουν κάνει τέτοια αλλαγή, αλλά έχει πολύ μικρο κενό μεταξύ καπακιού και προτζέκτορα και φοβάμαι μήπως "πνίγονται" και δεν ψύχονται επαρκώς τυχόν led ακόμη και αν χωρούν.
Επίσης σε πρώτη φάση προείχε να είμαι νόμιμος και να μη τυφλώνω τους απέναντι για αυτό παρέμεινα στον συντηρητικό συνδυασμό αλογόνου προτζέκτορα.
https://www.yakaequiper.com/
Είχα εξαιρετική εμπειρία, όποιος ψάχνεται για είδη φωτισμού και κάποια είδη φανοποιίας είναι totally recommended
theo13 έγραψε:Σορυ τώρα το είδα θα μου την ξαναστείλει, εάν ακόμα ενδιαφέρεστε στείλε μου πμ224v έγραψε:Φίλος ψείρας με το όχημα του το πουλάει. Σίγουρα ατρακαριστο, είναι απο ζευγάρι άτεκνο, μας το πρότεινε επειδή είμαστε συμμαθητές από Γυμνάσιο. Εάν ενδιαφέρει κάποιον είναι καλό όχημα.
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
VW Golf , 02/2008 , 1390 cc , 140HP , 6 ταχυτ. , ABS , Antispin , αισθητήρες όπισθεν κ.λ.π. ,φυλλάδιο service .
Χλμ. 44000
Τιμή :€ 8700
Τεχνικός έλεγχος δεκτός
 image.png
GOLF
Ενδιαφέρεται κάποιος ;
< Note >
Δεν φαίνεται η φώτο. Το έχει κάπου αγγελία;
< Note >
Πλησιάζω τα 10.000 χιλιόμετρα με την 116i και λέω να μοιραστώ μερικές σκέψεις:
Ξεκινάω πρώτα με το τι έχει αλλαχτεί στο αυτοκίνητο so far
1) Έγινε ένα μεγάλο σέρβις, μπουζί, φίλτρα, λάδια, ιμάντας, τσιμούχα στροφάλου
2) Κάποια τσιμουχάκια (?- δε θυμάμαι ακριβώς τι ήταν) στις βάσεις μηχανής, μία βαλβίδα πίεσης λαδιού και ένα μικρό σωληνάκι πέριξ του τούρμπο που έσταζε απειροελάχιστα (συνολικό κόστος όλα αυτά με εργατικά κάτω από 100€)
3) Κάναμε την προβλεπόμενη από τη ZF συντήρηση στο αυτόματο κιβώτιο (το πλήρες κιτ λάδια, φίλτρο-καπάκι και νέες βίδες)
edit : 4) Αλλάχτηκε και καταλύτης με τους δύο του Λάμδα
Κατά τα λοιπά πέρασα τα look xenon φώτα που λέγαμε, τις M Ζάντες, καινούρια λάστιχα και έγινε και μία ευθυγράμμιση.
Στην παρούσα φάση το αυτοκίνητο έχει λύσει τα "μεγάλα" του θέματα με εξαίρεση (
) πως συνεχίζει να έχει μία κατανάλωση λαδιού της τάξεως των 250ml ανά 1000-1250 χιλιόμετρα.
Στα θετικά της συμβίωσης κατατάσσω:
1) Τη δύναμή του αναλογικά με το βάρος του, σε συνδυασμό με το 8άρι αυτόματο το αυτοκινητάκι είναι ό,τι πρέπει για τα δεδομένα της Ελλάδας.
2) Την άνεση στο ταξίδι και το εσωτερικό του, έχει πολύ καλή ηχομόνωση, φοβερά καθίσματα και γενικά είναι ένα ωραίο μέρος να βρίσκεσαι.
3) Το τιμόνι του, είναι πολύ επικοινωνιακό για σχετικά καινούριο αυτοκίνητο, σε μπριζώνει να οδηγήσεις λίγο πιο σπορ.
Στα αρνητικά κατατάσσω:
1) Κατανάλωση, πρέπει να πάς φοβερά στρωτά για να βρεθείς κάτω από τα 8 λίτρα σε μικτή χρήση.
2) Οδηγική συμπεριφορά γενικότερα, είναι ένα ασφαλές αυτοκίνητο αλλά ως εκεί, με εξαίρεση την αίσθηση του τιμονιού του είναι εντελώς αδιάφορο αν μπεις σε διαδικασία να οδηγήσεις πιο διασκεδαστικά.
3) Αξιοπιστία. Οσο ασχολούμαι με τα θέματα του αυτοκινήτου τόσο καταλαβαίνω ότι κακώς απαξίωσα πριν την αγορά το θέμα της αξιοπιστίας (θεωρώντας πως Ok, θα το βάλω σε σειρά ό,τι και αν βγάλει) και εν τέλει απλά δεν είσαι ποτέ ήσυχος. Πράγμα που ίσως έχει να κάνει με τον δικό μου χαρακτήρα, ίσως όμως παίζει και ρόλο το ότι έμπλεξα με "κουρασμένο" αυτοκίνητο.
Το ζουμί είναι πως μου έχουν μπει ιδέες να το δώσω και να πάω σε κάτι πιο καινούριο, γιατί απλά δεν έχω stress free εμπειρία με το αυτοκίνητο και Ok, δεν υπάρχει λόγος να γεμίζουμε με άγχος τους εαυτούς μας για ένα μεταφορικό μέσο.
Οπότε τα πλάνα που εξετάζω είναι τα εξής από δω και πέρα.
1) Το δίνω και αν φυγει σε ικανοποιητικά λεφτά κάνω οικονομία να πάω σε κάτι πιο φρέσκο (π.χ. ένα Focus 2019 με ελάχιστα χλμ)
2) Το κρατάω, δεδομένου πως ναι μεν με ξενερώνει λίγο, αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θα βρω και κάτι πιο σπορ στα γήινα πιο καινούρια οχήματα και απλά έχω υπόψη πως θα το φέρω σε όσο πιο άρτια μηχανική κατάσταση και τρώω τα ρέστα σε ένα android auto μέσα, LED φώτα πίσω και ένα καλό color correction στο χρώμα του και υπομονή για να πάμε σε κάτι πραγματικά καλύτερο σε βάθος 5ετίας.
Σόρρυ για το σεντόνι, αλλά το θεωρώ ένα ενδιαφέρον θέμα για να ακούσω πιο νηφάλιες σκέψεις.
Μήπως θες απλά νέα αμορτισέρ και τζάμπα τα σεντόνια;
Η π.χ. σε πάρα πολύ έντονη βροχή σε δρόμο με κλίση δύο φορές μου κάνει έναν τρομακτικό ήχο σαν να είναι ελευθέρας και στην εισαγωγή και στην εξαγωγή (το έχω συναντήσει σε fora ως "πρόβλημα" είτε στην εξάτμιση είτε στην εξαγωγή).
Γενικά, ξεκινάς ένα ταξίδι και είσαι με το αγχος, είναι turn off η εμπειρία.
-Η κατανάλωση λαδιού είναι μάλλον μικρή και δεν θα με προβλημάτιζε ιδιαίτερα, πιθανόν να είναι και συγκυριακή, πιθανόν να δοκιμάσεις άλλο λάδι. 1 λίτρο λάδι ανά 5000 χλμ, δεν είναι το τέλος του κόσμου και μπορεί να το συναντήσεις και σε καινούριο του κουτιού. Στο T-roc μου στα 18000 χλμ μου άναψε λαμπάκι για να συμπληρώσω λάδι, που σημαίνει πως και αυτό καίει κάπου τόσο. Υποτίθεται, η VW έλεγε πως τα λάδια τα αλλάζουμε σε άλλα 12000 χλμ (στα 30Κ δηλαδή!), προφανώς και δεν συνέβει ποτέ και το service έγινε ακριβώς πάνω στο χρόνο.
-Η κατανάλωση βενζίνης σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, δεν θα περίμενα να είναι χαμηλότερη. Οποιοδήποτε νούμερο κάτω από 10 λτ/100 είναι μια χαρά. Στο T-roc είμαι περίπου στα 8 με 7.5 λτ/100 χωρίς να πήζω σε κίνηση χάρη στην Covid-19.
-Για την αξιοπιστία είχες άδικο και πριν, έχεις άδικο και τώρα. Στο λέω απλούστατα γιατί είναι λαχείο. Και ναι, 9/10 φορές όντως μαζεύονται τα όποια προβλήματα, αλλά αντίστοιχα, ακόμη και καινούριο να πάρεις, πρέπει να έχει μεγάλη εγγύηση και να είσαι εντός αυτής για να είσαι ήσυχος.
-Εγώ θα καθόμουν σ'αυτό που είμαι.
Overall με καθησυχάσες, βλέπω τα points απλα απ οταν το πηρα δεν το εχω χαρει απροβληματιστο σχεδον ποτέ, ισως γ αυτό δεν εχω ορεξη να του "ριξω" αλλα λεφτα.
Κατα τ αλλα για το λάδι πραγματι δεν ειναι τραγικο το νουμερο, δεν ειναι και αμελητεο (ειδικα αν οφειλεται σε καποιο βαθύτερο θεμα και οχι σε απλες συγκυριες ή σε προβλεπομενη εντός ανοχών κατανάλωση)..αλλα σίγουρα προληπτικά πρεπει να ασχοληθω για να δω τι φταίει
Και όλα μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν. Όπως και πριν το αγοράσεις, σου είχα πει πως είτε πας σε καινούριο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, πληρώνοντας περισσότερα χρήματα, για να πάρεις και λιγότερο αμάξι, ή πας σε μεταχειρισμένο.
Θεωρώ πως από την στιγμή που το πήρες τώρα και το έχεις φέρει και σε καλή κατάσταση, μένεις με αυτό για κάποια χρόνια, γιατί δεν υπάρχει λόγος ουσιαστικός να το δώσεις, εκτός αν αρχίσει να σε αφήνει στο δρόμο.
Η δική μας 120i άφησε την γυναίκα μου την πρώτη χρονιά που την πήρε 2 φορές στο δρόμο (όχι σύξυλη, αλλά το πήγε στο συνεργείο). Εκείνη την χρονιά πληρώσαμε 2500€ σε επισκευές γιατί ξαφνικά το αμάξι αποφάσισε να χαλάσει ό,τι δεν είχε χαλάσει τα προηγούμενα χρόνια.
Πρόχειρα θυμάμαι, διαφορικό, αισθητήρα παρουσίας συνοδηγού στο κάθισμα, 2 μπεκ, 1 πολλαπλασιαστή, ψυγείο A/C (βγήκε ταμπλό) και κάτι άλλο ψιλολοίδια που δεν θυμάμαι και θέλω να ξεχάσω...
Μετά από αυτό τον... ορυμαγδό, δεν χρειάστηκε τίποτε! 2 φορές τα λάδια και ένα μεγάλο σερβις τώρα με όλα τα αναλώσιμα που το έχω γράψει στο σχετικό θέμα.
Αν ήθελα να το δώσω, εννοείται για να αγοράσω κάτι αντίστοιχο δεν φτάνουν 40Κ (εννοείται θεωρώ την καινούρια 1 απλώς αστεία και δεν την βάζω καν στην ίδια πρόταση) για να πάρω κάποια 316 και απλώς δεν έχω τα λεφτά.
Για να πάρω κάτι που ν'αξίζει, πρέπει να δώσω τουλάχιστον 20Κ πχ ένα 208 με τον 1.2 100 άλογα και αυτόματο και όλα τα συστήματα ασφαλείας, ή άντε να γλιτώσω 2-3 για να πάρω το αντίστοιχο Corsa. Και πάλι η εγγύηση θα είναι μέχρι 5 χρόνια.
Τα ίδια ισχύουν και σε σένα, μόνον που εσένα το αμάξι αξίζει 15Κ και όχι 5Κ σαν το δικό μου. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχω καμία όρεξη να εκταμιεύσω 15Κ για να καταλήξω με ένα 208 στην καλύτερη ενώ έχω μια 120i με 160Κ χιλιόμετρα (και ναι, εντός ολίγου 14 ετών αισίως!).
Θα σκεφτόμουν να την αλλάξω αν πήγαινα στην δουλειά μου σημειωτόν και με κούραζε αφόρητα το χειροκίνητο. Η γυναίκα μου για το χειροκίνητο δεν μου έχει παραπονεθεί σχεδόν ποτέ, οπότε όλα καλά!

Εσύ έχεις και το καλύτερο αυτόματο της αγοράς, άρα πάει κι αυτό.
Θέλω να πω λοιπόν καταλήγοντας, κράτα το αμάξι σου, εκτός αν σου περισσεύουν πολλά λεφτά για να πάρεις κάτι όντως καλύτερο. Γιατί το να το πουλήσεις απλώς για να πάρεις ένα καινούριο για την αξιοπιστία μόνον και να έχεις παντού χειρότερο αμάξι, μου φαίνεται λάθος. Δεν το συζητώ για Focus, που κυκλοφορεί ούτως ή άλλως ελάχιστα (η Ford πλέον έχει τα πιο άσχημα αυτοκίνητα μαζί με την Skoda και η τελευταία φαίνεται να βελτιώνεται-βλέπε νέο Octavia- ενώ η Ford πάει από το κακό στο χειρότερο, με μόνον το Fiesta και το Puma να έχουν κάτι να πουν).
Εννοείται δεν θα έδινα και λεφτά για άλλα LED φώτα και θα άφηνα απείραχτο το χρώμα. Το Android Auto είναι πειρασμός μεν, αλλά μόνον αν δεν θέλει τρελές πατέντες. Αλλιώς, μια χαρά είναι και το κινητό στην ποτηροθήκη, έτσι ήμουν στο Golf που είχε Android Auto αλλά με εκνεύριζε γιατί ήταν αργό στο τότε Infotainment.
Εσύ αποφασίζεις λοιπόν, δικά σου τα γένια και τα χτένια, αλλά θεωρώ πως θα ήταν λάθος τώρα να κάνεις την κίνηση. Και ξεκόλλα από τις φοβίες σου, και να σε αφήσει μια φορά, θα καλέσεις την οδική, στατιστικά μπορεί να σου συμβεί και σε καινούριο, τι θα κάνεις δηλαδή, θα μείνεις στο σπίτι;
< Note 8 >
Από τα όσα λες δεν μοιάζει για λεμόνι οπότε κι εγώ λέω κράτα το.
Και κάτι άλλο. Αν είσαι ψείρας τότε ποτέ δεν θα είσαι ευχαριστημένος. Σε πιάνει καταναγκασμός να ψάξεις να βρεις πρόβλημα για να ασχοληθείς. Και αν το καλοσκεφτείς το βασικό σε ένα αυτοκίνητο είναι να μην σε αφήσει στη μέση του δρόμου. Ναι πάντα μπορεί αυτό να συμβεί αλλά πλέον το έχεις τσεκάρει και είναι απίθανο. Έρθει σε καλή κατάσταση μηχανικά και αισθητικά οπότε θα έλεγα πως πρέπει να αδιαφορήσεις λίγο για το αυτοκίνητο και να κοιτάξεις να το χαρείς χωρίς άγχος.
Η λογική λέει ότι πρέπει να το κρατήσεις και πολύ σωστά σε συμβούλευσαν οι συνφορουμίτες .
Η πραγματικότητα λέει ότι πρέπει να το δώσεις.
Το καλό με τα μεταχειρισμένα είναι ότι από ένα σημείο και πέρα χάνεις λίγα ,σχετικά ,χρήματα στις αγοραπωλησίες .
Αν σε παίρνει οικονομικά , δες πολύ καλά αυτή τη φορά τις επιλογές σου και βγάλε το για πούλημα .
tsilis έγραψε:Αν το αυτοκίνητο , για τον όποιο λόγο, σε ξενερώνει πριν κάνεις 10000 χλμ , τότε είναι καταδικασμένο να πάρει πόδι .
Αυτο.
Τωρα αν ο εγωισμος σου ως καταναλωτη ή οι συμβουλες των φανμποιζ
σε αποτρεψουν απο την πωληση....ελπιζω να εχεις βαθιες βαθιες τσεπες δια παν ενδεχομενον
tsilis έγραψε:Η λογική λέει ότι πρέπει να το κρατήσεις και πολύ σωστά σε συμβούλευσαν οι συνφορουμίτες .
Η πραγματικότητα λέει ότι πρέπει να το δώσεις.
Διορθωση: Και η λογικη και η πραγματικοτητα λενε οτι πρεπει να φυγει. Το συναισθημα απο την αλλη...
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY