Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#684246
bibendum έγραψε:Ναι από πλαίσιο

< >

Βάλε poco launcher 2.0
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#684337
bibendum έγραψε:Κάπου διάβασα γι αυτό. Μπορείς να μου πεις περισσότερες λεπτομέρειες; ποιο κατεβάζω και τι προσφέρει;

Εχω μείνει πολύ πίσω! Έχει σταματήσει την εξέλιξή του ή Google και πλέον έχει μόνον τον Pixel launcher μόνον για τα Pixel.
δοκίμασε να κατεβάσεις τον Nova launcher μήπως σου κάνει.
https://play.google.com/store/apps/deta ... w.launcher
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#684340 Κατέβασα 2 3 launcher αλλά είδα ότι όλοι θέλουν ν αφιερώσεις ώρα και δεν έχω χρόνο για τέτοια.

Οπότε απλά θα συνηθίσω τα νέα δεδομένα. Ευχαριστώ για την βοήθεια όλους σας.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#684343 Αγόρασα το Realme 7 Pro με Snapdragon 720G (μέσος και όχι τελευταία λέξη της μόδας) και 8/128GB (μοναδικό με 8GB στην κατηγορία) με AMOLED (επίσης όχι συχνό) αλλά όχι πολλά Hz και δυνατό φορτιστή 65W (αλλά όχι wireless φόρτιση) και όχι αδιάβροχο (λίγο ανθεκτικό μόνο).
Συνολικά ευχαριστημένος αλλά όχι ενθουσιασμένος.

Σχετικά μεγάλο και βαρύ κίτρινο κουτί.
Περιέχει τηλέφωνο με προστασία οθόνης κολλημένη (πολλές δαχτυλιές κάνει), ελαστική διαφανή θήκη προστασίας, καλώδιο (USB σε USB C) χοντρό (είναι πολλά τα αμπέρ) και φορτιστή 5V-2A και 10V-6,5A=65W (δικαιολογεί το βαρύ κουτί), τσιμπιδάκι για άνοιγμα συρταριού καρτών και λίγα χαρτιά.

Διαστάσεις-βάρος-εμφάνιση-αίσθηση
Μεγαλούτσικο που ήθελα να αποφύγω, είναι στα 160,9mm και βαρύ αλλά στα 182gr απέχει από τα 209-215 των ανταγωνιστών (Poco X3, Note 9pro) που είναι και λίγο μεγαλύτερα. Το συνηθίζεις βέβαια αλλά σε κάποιες περιπτώσεις δεν κρύβεται. Το πλαίσιο με τις κάμερες εξέχει αρκετά.
Το πήρα σε μπλε που από εμπρός δεν φαίνεται αφού είναι σχεδόν όλο οθόνη (έχει μπεζελάκι μαύρο από κάτω) και από πίσω είναι αρκετά σκούρο. Το μπλε στο Honor 9 ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό (ήταν και κρύσταλλο όχι πλαστικό). Δεν με πειράζει αρκεί που δεν είναι άσπρο-ροζ-ασημόχρυσο κλπ. Τα πλαστικά πρέπει να αντέχουν και καλύτερα.
Στα + το ότι έχει μικρή δόνηση όταν πατάς κουμπιά κλπ. Δυστυχώς δεν είδα να έχει κάποια ρύθμιση για τη δόνηση γενικά (είχε κάπου ειδικά για τα κουμπιά) ούτε για σταδιακά αυξανόμενη ένταση ήχου κουδουνιού.
Σπαστικό ως απαράδεκτο που όταν θέλεις να βάλεις δικό σου ήχο δεν μπορείς να διαλέξεις πού να κοιτάξει και μου βγάζει 3500 ηχητικά αρχεία όλα μαζί (όλα τα τραγούδια στην κάρτα και αυτά που έχω σε ένα ξεχωριστό φάκελλο στο τηλέφωνο με 20 ήχους που έχω φτιάξει εγώ από τραγούδια. Μου αρέσει συγκεκριμένος για ξυπνητήρι και κουδουνιού και βάζω ειδικό ήχο κουδουνιού στα 5-10 τηλέφωνα φίλων+γνωστών.
Γενικά και στη λίστα εφαρμογών δεν έχει στα δεξιά είτε γράμματα αλφαβήτου είτε scroll bar ώστε να φτάσεις γρήγορα στην περιοχή που σε ενδιαφέρει. Περιέργως όμως έχει όταν δείχνει τη λίστα εφαρμογών για notification. Ευτυχώς έχει μπάρα στον τηλεφωνικό κατάλογο.
Αισθάνομαι ότι δεν είναι στο επίπεδο Samsung-Huawei στις λεπτομέρεις-ραφινάρισμα.

Η διαδικασία μεταφοράς των πάντων μέσω Google σχετικά ανώδυνη (και η νέα μου 500άρα ιντερνετική σύνδεση έκανε το φόρτωμα 300πολλών εφαρμογών υπόθεση λίγων λεπτών). Βέβαια είναι πολλά άλλα που έπρεπε να γίνουν (πολλοί κωδικοί που δεν ήξερε η Google και δεν θυμόμουν εγώ, τράπεζες, ασφαλή σύνδεση email δουλειάς κλπ).
Με το UI δεν πολυασχολήθηκα, είναι πολύ πιο εύκολο να περνάω το ρυθμισμένο στα γούστα μου Nova launcher που το έκανα backup από το παλιό και restore στο νέο.
Θα το ήθελα λίγο πιο γρήγορο σε κάποια transitions, δεν είμαι όμως και σίγουρος, θα δούμε.

Οθόνη καλή μεγάλη, μπόλικη και φωτεινή. Μου είχε λείψει ο υπερ-κορεσμός της AMOLED (που γνώρισα με Samsung τηλέφωνο και tablet). Επιλέγεις το πόσο θα είναι. Και πολύ μου αρέσει το always on. Στρογγυλεμένες οι άκρες κόβουν τον τίτλο των κάτω κάτω κουμπιών, υπάρχουν κενά που δεν εκμεταλλευτήκαν γύρω από το notofication bar.
fingerprint reader στην οθόνη: δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Βασικά από πριν το θεωρούσα ύποπτο-πιθανό μειονέκτημα. Αν το τηλέφωνο το έχεις στο τραπέζι δεν ανάβει το σημείο για να βάλεις το δάχτυλο. Πρέπει να κουνηθεί το τηλέφωνο, πχ να το σηκώσεις άρα τελικά θέλεις 2 χέρια (ή αν το βρεις και επιλέξεις στο μενού να του κάνεις τακ-τακ). Και θέλει ένα τσικ παραπάνω χρόνο για να ξεκλειδώσει. Το παλιό όπως το έπιανες στην τσέπη σου ένιωθες το σημείο που έπρεπε να βάλεις το δάχτυλο και είχε ξεκλειδώσει μέχρι να το δεις.
stereo: όχι ακριβώς αλλά με το να ακούγεται ο ήχος και από τα δύο άκρα είναι πολύ πιο φυσικός, σαν να βγαίνει από την οθόνη. Μάλλον του λείπουν οι χαμηλές αλλά τι περιμένω... Έχει και βύσμα καλού κακού. Σε κάποιο μενού είδα και για aptX κλπ.
dedicated χώρο για κάρτα μνήμης που σημαίνει ότι όλη η μουσική μου μπήκε ατόφια και αμέσως έπαιξαν κανονικά τα τραγούδια ενώ μπορώ να χωρέσω και δεύτερη κάρτα (είτε άλλης χώρας είτε data)
Φωτομηχανή μοιάζει καλή, έχει όλα όσα θέλω. Θα δείξει.
Φυσικά και έχει NFC, κι ας λέει το gsmarena ότι δεν έχει, δεν νοείται συσκευή στην Ευρώπη να μην έχει, στην Ασία μπορεί.
Δυστυχώς δεν έχει υπέρυθρες αλλά έχει ANT+ και αυτό ήταν ευχάριστη έκπληξη γιατί βασικά μόνο η Smasing το αναφέρει στα χαρακτηριστικά τους (κυρίως τα καλά μοντέλα της), δεν ξέρω πως το βρήκα αλλά με οδήγησε να κατεβάσω 2-3 μικρά προγραμματάκια (που στο άλλο μου τηλέφωνο δεν έκαναν τίποτα) και έγιναν όλα πράσινα. Επιβεβαίωσα το γεγονός λαμβάνοντας τους παλμούς μου από το ρολόι που τους εκπέμπει (broadcast) μόνο σε ANT+ (και όχι σε bluetooth). Αυτό εμένα μου είναι χρήσιμο κατά τη χρήση του τηλεφώνου σαν ποδηλατικό κοντέρ/κομπιούτερ (εφαρμογή Urban Biker συνδέεται με cadence και τώρα και παλμούς βάλε και το GPS μια χαρά. Αν είχε και βαρόμετρο θα ήταν πιο ευαίσθητο στις ανηφόρες).

Φόρτιση τρομακτικά γρήγορη, σχεδόν το βλέπεις να ανεβαίνει. Θα δούμε αν θα έχει επίδραση σε διάρκεια ζωής. Πάντως δεν ζεστάθηκε ιδιαίτερα.
Αυτονομία δεν μπορώ να κρίνω ακόμα καλή φαίνεται.

Μετά έκανα factory reset το παλιό μου Honor 9 που πήγε στην κόρη (που όταν το κάνεις έχει κανονικό μενού και όχι το κλασσικό android με τα μικροσκοπικά γραμματάκια στο μαύρο φόντο) και μου ζήτησε και τo pin οθόνης για να προχωρήσει άρα δεν είχε δώσει ακόμα πλήρως έλεγχο στο android.
Μου έκανε εντύπωση ότι τα τηλέφωνα πλέον ξεκινάνε με το να ζητάνε Google.
Και ότι πρόσφατα παιδεύτηκα με το να στηθεί επίβλεψη στο νέο tablet γιατί αλλιώς η Google δεν το δέχεται. Αυτό είναι κάτι σχετικά καινούργιο και δεν το έχουνε κάνει καλό. Η όλη εμπειρία ήταν πολύ κακή όταν χάθηκε το παλιό email της κόρης μια και όταν το μπλοκάρει και σου δίνει τόσες μέρες να οργανώσεις επίβλεψη το παιδί δεν έχει πρόσβαση στο λογαριασμό google για να την αποδεχτεί... Ευτυχώς τώρα στο τηλέφωνο πήγε καλά, έφτιαξα όμως νέο email της κόρης.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#684349 @onyx
Καλορίζικο. Σαφώς και δεν είναι τέλειο. Ειδικά σε αυτά τα λεφτά, αλλά αυτό έχει διπλή ανάγνωση.
Αφενός πρέπει να δεις στο επίπεδο τιμής που παίζει τον ανταγωνισμό και αφετέρου στο εν λόγω επίπεδο τιμής, κλείνεις και τα μάτια σε κάποια αρνητικά.


@bib
Χάρη με λίγα λόγια αυτό που περιγράφεις, είναι η αληθινή εμπειρία χρήσης και πληρώνεται.
Το ανέφερα και σελίδες πριν, το επαναλαμβάνω και τώρα. Ο λόγος που κάποια Samsung & Apple κοστίζουν όσο κοστίζουν, είναι ένα πακέτο συγκεκριμένων πραγμάτων, όπως τα ποιοτικότερα υλικά και οι σούπερ φακοί στις κάμερες αλλά όχι μόνον αυτά. Είναι και το user interface που δένει το h/w με το s/w και προσδίδει μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης.

Έπειτα είναι και θέμα επιλογών. Με launcher έπαιζα το 2010, όταν και αγόρασα το πρώτο μου Android Smartphone, το HTC Desire. Θυμάμαι είχε αρχική 499€ και το είχα πάρει με -100€ προσφορά από Γερμανό στα 399. Σκέψου το iPhone 3GS είχε τότε 530€. Μιλάμε για ναυαρχίδες κινητά.

Τέλος πάντων, εγώ σήμερα "απαιτώ" τη δουλειά του κάθε κατασκευαστή στο λογισμικό και για τη βόλεψή μου και την ευκολία μου, προτίθεμαι να την πληρώσω. Ειδάλλως αν ήθελα να παίξω με launchers θα έπαιρνα όντως κάποιο Xiaomi. Τραγικό ui και παλιά ήταν ακόμη χειρότερο. Σκέψου της Huawei της πήρε πολλά χρόνια για να γίνει ανθρώπινο το ui και να πεις ότι κάπως "χτυπάει" αυτό της Samsung. Ήμουν επίσης κάτοχος 2 ακριβών της τηλεφώνων, του Mate 10 pro & P20 pro και ενός φθηνότερου Honor 6X.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#684350
sknipper έγραψε:Φυσικά και έχει NFC, κι ας λέει το gsmarena ότι δεν έχει,


Λέει κανονικά πως έχει.

https://m.gsmarena.com/realme_7_pro-10400.php
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#684580
NickTG έγραψε:
sknipper έγραψε:Φυσικά και έχει NFC, κι ας λέει το gsmarena ότι δεν έχει,
Λέει κανονικά πως έχει.
https://m.gsmarena.com/realme_7_pro-10400.php
Λέει ανάλογα με την περιοχή αλλά σε κάποια τεστ (πιθανότατα όχι ευρωπαικό μοντέλο έλεγαν ότι δεν είχε ενώ είχε το 7 σκέτο.

Το πήρα από amazon.co.uk 234 λίρες.
Χθες πήρα το προηγούμενό μου που τώρα το έχει η κόρη και μου φάνηκε τόσο χαριτωμένο, μικρό και ελαφρύ... (Honor 9).
Θεωρώ πιθανό το επόμενό μου να είναι μικρότερο από το realme 7 pro.
Εντυπωσιακή η φόρτιση με 6+αμπέρ (το έβλεπα στο accubattery).
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#684877 Είχα αγοράσει το Σεπτέμβρη του 2018 από το Πλαίσιο ένα Redmi Note 4X (3/32) επίσημης αντιπροσωπείας (Quest). 9 μήνες μετά (Ιούνιος 2019) βγάζει κοκκινίλα κατά μήκος της αριστερής πάνω πλευράς της οθόνης. Γίνεται επισκευή στο σέρβις της αντιπροσωπείας - αλλαγή οθόνης.
Μετά από άλλους 11 μήνες περίπου (τέλη Ιουνίου 2020) ξανά η ίδια κοκκινίλα στην ήδη αλλαγμένη μια φορά οθόνη.
Πάλι η συσκευή πηγαίνει στο σέρβις της αντιπροσωπείας - αλλαγή οθόνης.
Προ 3-4 ημερών το ξαναεμφάνισε και στη νέα οθόνη.
To πρόβλημα είναι ακριβώς όπως στην παρακάτω φωτό:
https://i.redd.it/7yj51kstyzu11.jpg
Μπορώ να ζητήσω πάλι επισκευή εντός εγγύησης ή ακόμα καλύτερα, αντικατάσταση συσκευής με νέα, λόγω (προφανώς) συστηματικού ελαττώματος της συγκεκριμένης παρτίδας; Η αρχική εργοστασιακή εγγύηση των 2 ετών έληξε τον Σεπτέμβρη του 2020, αλλά φαντάζομαι ότι μετά από κάθε αντικατάσταση οθόνης, η νέα οθόνη που τοποθετείται, έχει κι αυτή ως ανταλλακτικό εγγύηση (υποθέτω διάρκειας όχι μικρότερης του ενός έτους). Τα λέω σωστά παιδιά; Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#684954 Σε LG και sony πριν κάποια χρόνια αλλαγή μέσα στην εγγύηση και δεύτερη αλλαγή μόνο μέσα στον επόμενο 1 χρόνο. Γενικά +1 χρόνο έχεις συνήθως για κάθε καινούργιο ανταλλακτικό. Καινούργια συσκευή για μετά από 3 χρόνια το βλέπω λίγο δύσκολο
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#684967 Θα το πετούσα...
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#684988 4a αλλά Ελλάδα το βλέπω στα 480 :dizzy: