Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By alex
mirage έγραψε:Εγώ κάνω στα 30000 που μου λέει ο κατασκευαστής μου.

δικιαωμα σου,..αν το κρατησεις πολλα χρονια κακως.θα το διαπιστωσεις τοτε.αν το δωσεις σε 6-7 χρονια τοτε καλακανεις.εξαλου αυτο το μαρκετινκ αυτον τον σκοπο εξυπηρετουσε.την πλειοψηφια των οδηγων εξωτερικου που τα κραταν 6-7 χρονια.μεχρι εκει δεν κανει κακο.αλλα στην ελλαδα δεν στεκει γιατι μεσο ορο τα κραταμε τριπλασια χρονια.εκει δεν στεκει.
Άβαταρ μέλους
By alex
mousatos έγραψε:Προσωπικά πιστεύω με το 40άρι πιθανότατα θα έχει λιγότερη φθορά αλλά όχι κάτι που θα κάνει τρομερή διαφορά .
Αν αισθάνεται καλύτερα ας βάλει 40άρι , κακό δε θα κάνει .

οχι δεν ζηταω την γνωμη σας αν θα κανει διαφορα προς το καλυτερο,αλλα αν θα κανει κακο στις κοντινες ελεω πιο παχυτερου φιλμ.
Άβαταρ μέλους
By mirage
alex έγραψε:

δικιαωμα σου,..αν το κρατησεις πολλα χρονια κακως.θα το διαπιστωσεις τοτε.αν το δωσεις σε 6-7 χρονια τοτε καλακανεις.εξαλου αυτο το μαρκετινκ αυτον τον σκοπο εξυπηρετουσε.την πλειοψηφια των οδηγων εξωτερικου που τα κραταν 6-7 χρονια.μεχρι εκει δεν κανει κακο.αλλα στην ελλαδα δεν στεκει γιατι μεσο ορο τα κραταμε τριπλασια χρονια.εκει δεν στεκει.
11μιση χρονια μεχρι στιγμής. Κάποια στιγμή θα το δώσω.
Αυτο με τους οδηγούς το εξωτερικού που τα κρατάνε 5-6 χρονια αλλος μύθος παρεα με το μαρκετινκ αλλα ΟΚ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
alex έγραψε:
mousatos έγραψε:Προσωπικά πιστεύω με το 40άρι πιθανότατα θα έχει λιγότερη φθορά αλλά όχι κάτι που θα κάνει τρομερή διαφορά .

οχι δεν ζηταω την γνωμη σας αν θα κανει διαφορα προς το καλυτερο,αλλα αν θα κανει κακο στις κοντινες ελεω πιο παχυτερου φιλμ.

και βεβαια θα εχει μεγαλυτερη φθορα οποτε το βαζεις μπροστα=κρυα λαδια,και οποτε κανεις κοντινες αποστασεις.
Εκει δηλαδη που γινεται η περισσοτερη φθορα στον κινητηρα,εσυ πας να βαλεις λαδι που θα εχει μεγαλυτερη φθορα.
Και ολα αυτα θα τα κανεις χωρις να εχεις δει οτι το 30αρι ξεπερνα την ασφαλη θερμοκρασια λειτουργιας στις διαδρομες που κανεις εσυ/με τον τροπο που οδηγας.
ψαχνεις δλδ τροπο να διμιουργησεις μεγαλυτερη φθορα,ενω δεν εχεις κανενα προβλημα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Νίκος Παππάς έγραψε:Έβαζα το πρώτο μέχρι που στα 185 Κ έκανα γενική επισκευή κινητήρα, τσιμουχακια βαλβίδων, ελατήρια πιστονιου, πιστονια και από τότε βάζω το δεύτερο συμφωνα με την συμβουλή του μηχανικου.

Toyota με γενική επισκευή στα 185k , μόνο με κατασκευαστικό πρόβλημα το αποδέχομαι. Μικρή διαφορά παίζει το ιξώδες σ'αυτή την περίπτωση.

alex έγραψε:οχι δεν ζηταω την γνωμη σας αν θα κανει διαφορα προς το καλυτερο,αλλα αν θα κανει κακο στις κοντινες ελεω πιο παχυτερου φιλμ.

Στις κοντινές διαδρομές ρόλο παίζει αν θα το πιέζεις , που δεν πρέπει επειδή τα πρόσθετα κατά της φθοράς χρειάζονται θερμοκρασία για να ενεργοποιηθούν.
Δεν έχουν μεγάλες διαφορές τα δυο ιξώδη , ειδικά στο "κρύο" της Ελλάδας .
Άβαταρ μέλους
By GTS

Σε τετοια διαστηματα θα πρεπει να συμπληρωνεις λαδι λογικα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#683562 Οποτε λογικα δεν θα εχεις θεμα με την ποιοτητα αυτου που ειναι μεσα απο την στιγμη που συνεχως βαζεις φρεσκο λαδι.
Άβαταρ μέλους
By opc
mousatos έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Έβαζα το πρώτο μέχρι που στα 185 Κ έκανα γενική επισκευή κινητήρα, τσιμουχακια βαλβίδων, ελατήρια πιστονιου, πιστονια και από τότε βάζω το δεύτερο συμφωνα με την συμβουλή του μηχανικου.

Toyota με γενική επισκευή στα 185k , μόνο με κατασκευαστικό πρόβλημα το αποδέχομαι. Μικρή διαφορά παίζει το ιξώδες σ'αυτή την περίπτωση

Η σειρά zz είχε θέματα με υπερβολική κατανάλωση λαδιού και όντως είχε θεμα κατασκευαστικό, αλλά έγινε ψιλό γαργαρα εδώ...

< one >
Τελευταία επεξεργασία από opc και 30 Δεκ 2020, 18:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By opc
dimviii έγραψε:
alex έγραψε:

και βεβαια θα εχει μεγαλυτερη φθορα οποτε το βαζεις μπροστα=κρυα λαδια,και οποτε κανεις κοντινες αποστασεις.
Εκει δηλαδη που γινεται η περισσοτερη φθορα στον κινητηρα,εσυ πας να βαλεις λαδι που θα εχει μεγαλυτερη φθορα.
Και ολα αυτα θα τα κανεις χωρις να εχεις δει οτι το 30αρι ξεπερνα την ασφαλη θερμοκρασια λειτουργιας στις διαδρομες που κανεις εσυ/με τον τροπο που οδηγας.
ψαχνεις δλδ τροπο να διμιουργησεις μεγαλυτερη φθορα,ενω δεν εχεις κανενα προβλημα.
Αν και τα δύο είναι 5w γιατί θα έχει διαφορά στη ψυχρή εκκίνηση?
Σε γενικές γραμμές ρωτάω, χωρίς να μπούμε σε msds του καθενός...

< one >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
opc έγραψε:
mousatos έγραψε:

Toyota με γενική επισκευή στα 185k , μόνο με κατασκευαστικό πρόβλημα το αποδέχομαι. Μικρή διαφορά παίζει το ιξώδες σ'αυτή την περίπτωση

Η σειρά zz είχε θέματα με υπερβολική κατανάλωση λαδιού και όντως είχε θεμα κατασκευαστικό, αλλά έγινε ψιλό γαργαρα εδώ...

< one >
Ισχύει. Σε χώρες που τα αυτοκίνητα γράφουν πολλα χιλιόμετρα το πρόβλημα βγήκε νωρίς σχετικά.

Σε εμένα βγήκε μετά τα 13-14 χρόνια, σταδιακά, κοινώς πιασ' τ' αυγό και κουρεφ' το.

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By alex
mirage έγραψε:
alex έγραψε:

11μιση χρονια μεχρι στιγμής. Κάποια στιγμή θα το δώσω.
Αυτο με τους οδηγούς το εξωτερικού που τα κρατάνε 5-6 χρονια αλλος μύθος παρεα με το μαρκετινκ αλλα ΟΚ.

ολο για μυθους λες αλλα εγω μιλω με παραδειγματα και εσυ με τιποτα..αυτο και αν ειναι μυθος
Άβαταρ μέλους
By alex
mousatos έγραψε:

Toyota με γενική επισκευή στα 185k , μόνο με κατασκευαστικό πρόβλημα το αποδέχομαι. Μικρή διαφορά παίζει το ιξώδες σ'αυτή την περίπτωση.

alex έγραψε:οχι δεν ζηταω την γνωμη σας αν θα κανει διαφορα προς το καλυτερο,αλλα αν θα κανει κακο στις κοντινες ελεω πιο παχυτερου φιλμ.

Στις κοντινές διαδρομές ρόλο παίζει αν θα το πιέζεις , που δεν πρέπει επειδή τα πρόσθετα κατά της φθοράς χρειάζονται θερμοκρασία για να ενεργοποιηθούν.
Δεν έχουν μεγάλες διαφορές τα δυο ιξώδη , ειδικά στο "κρύο" της Ελλάδας .

αυτο το κανω,οδηγω πιο γρηγορα απο παλια.οκ,ας το παρω διαφορετικα αν εχεις ορεξη να απαντησεις..οκ με τις κοντινες αποστασεις με 30αρι ειναι καλυτερο,το καλοκαιρι αυτα τα 4-5000 χιλμ που το πιεζω παρα πολυ,περισοτερο με μεγαλες αποστασεις αλλα μεγαλες ταχυτητες η' μικρες ταχτυτητες αλλα εναλλαγες πολλες και προσπερασματα θεωρεις οτι το 30αρι δεν θα κατεβαινει,δεν θα χανει με 40 βαθμους εξω?
Άβαταρ μέλους
By alex
GTS έγραψε:Οποτε λογικα δεν θα εχεις θεμα με την ποιοτητα αυτου που ειναι μεσα απο την στιγμη που συνεχως βαζεις φρεσκο λαδι.

ε ναι παει ενας ακομα μυθος.ετσι και εγω αλλαζω στα 50.000 :lol:
Άβαταρ μέλους
By alex
opc έγραψε:
dimviii έγραψε:
alex έγραψε:

Αν και τα δύο είναι 5w γιατί θα έχει διαφορά στη ψυχρή εκκίνηση?
Σε γενικές γραμμές ρωτάω, χωρίς να μπούμε σε msds του καθενός...

< one >

μαλλον ο φιλος η ΄δεν καταλαβε οτι εννοω .εγω μιλαω μετα την εκκινηση ,κατα την διαρκεια της μικρης διαδρομης αν θα φτασει το λαδι.