Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By edmond
#682017 Πάντως -και ονειρεύοντας βέβαια :lol: - αν έπιανα καλά, πολύ καλά :lol: λεφτά, θα έφτιαχνα τουμπανέιρο το transporter T3 που εδώ και 12 χρόνια κάθεται στο χωριό.
Ήδη έχω βρεί σπεσιαλίστα για τέτοιες μετατροπές στην Γερμανία, ασχολείται μόνο με δαύτα. Και φυσικά εκεί πίσω :iconcool: δεν βάζει τίποτα λιγότερο από 6κύλινδρο φλάτ από τσουφενχάουζεν μεριά :shifty: :shifty: Μέχρι και V8 άπο audi...
Τέλος ονείρου... :s_cry
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#682019 Εξαρταται το αμαξι. Αν εχει ψιλοσυλλεκτικη αξια και δε χανει, αντε να σκεφτεις "αστο και σε καποια φαση θα παρω αυτα που ζηταω". Αλλα αν ειναι απο αυτα που περνανε τα χρονια και τεινει προς μηδενισμο η τιμη, κριμα να καθεται.

Αν φυσικα εχει καποιος κατα νου να παρει πισω οσα λεφτα εχει χωσει σε ενα αμαξι απο το ψωνιο του (εξτραδακια), το ξεχναει εντελως το θεμα. Παλι οσο κανουν εκεινης της χρονιας τα μαμα, τοσα θα παρει στην καλυτερη.

Μαλιστα τελευταια μιλουσα με ενα φιλο σε παρομοια φαση και μου ειπε κατι που δεν ηξερα και μου εκανε εντυπωση. Αυτος εχει ενα EVO 6 παρκαρισμενο εδω και καμποσα χρονια. Του εχει βαλει πανω της παναγιας τα ματια και το εχει φτασει καμια 700αρια αλογα τροχο. Εκτος απο το κλασικο που μου λεει κατα καιρους οτι το πουλαει οτι ωρα θελει αλλα θα αισθανθει μαλακας να το δωσει τσαμπα, μου ειπε οτι τα μαμα πιανουν καλυτερη τιμη απο το δικο του το τουμπανιασμενο (που εχει χωσει πανω σε λεφτα αλλο ενα EVO), γιατι θεωρουνται οτι εχουν καλυτερη συλλεκτικη αξια τα "απειραχτα".
Άβαταρ μέλους
By dimviii
George_Prix έγραψε:
Μαλιστα τελευταια μιλουσα με ενα φιλο σε παρομοια φαση και μου ειπε κατι που δεν ηξερα και μου εκανε εντυπωση. Αυτος εχει ενα EVO 6 παρκαρισμενο εδω και καμποσα χρονια. Του εχει βαλει πανω της παναγιας τα ματια και το εχει φτασει καμια 700αρια αλογα τροχο. Εκτος απο το κλασικο που μου λεει κατα καιρους οτι το πουλαει οτι ωρα θελει αλλα θα αισθανθει μαλακας να το δωσει τσαμπα, μου ειπε οτι τα μαμα πιανουν καλυτερη τιμη απο το δικο του το τουμπανιασμενο (που εχει χωσει πανω σε λεφτα αλλο ενα EVO), γιατι θεωρουνται οτι εχουν καλυτερη συλλεκτικη αξια τα "απειραχτα".

αναλογα το ''φτιαγμενο'' και αναλογα το μαμα εβο.
Δεν ειναι ολα ιδια τα φτιαγμενα,ουτε ολα ιδια τα μαμα.
Εχουν δει πολλα τα ματια μου μεσα απο γνωστους κλαμπς κλπ
Υπαρχει μαμα που ειναι ατρακαριστο,με το χρωμα της μανας του,και τα μηχανικα οπως βγηκε απο το εργοστασιο,υπαρχουν και μαμα που εχουν φορεσει 2 διαφορετικα μοτερ,3 σαζμαν,2 διαφορικα,οι βιδες εχουν λιωσει απο το λυσε-δεσε,εχουν φτιαχτει σε συνεργεια οπου να ναι,με οτι φθηνοτερο αναλωσιμο βρισκοταν κλπ.
Οπως υπαρχουν και φτιαγμενα με πολλα αλογα στα χαρτια,αλλα που αν τα δουλεψεις στην πιεση που πρεπει, για να δεις τα 700 πχ αλογα που ''εχει προγραμματισθει'' στα 2,4 bar,θα σκορπισει στο 2ο πατημα.
Πολλα τετοια με οτι να ναι ανταλλακτικα,με αστειες αναρτησεις/λαστιχα/φρενα.
Υπαρχουν και καποια αξιολογα,αλλα ειναι δυσκολο και χρειαζονται γνωσεις ετσι ωστε να τα ξεχωρισεις απο το σωρο.
Επισης υπαρχουν φτιαγμενα που επανερχοντααι ευκολα σε μαμα κατασταση,και αλλα που θελουν αλλο ενα αυτοκινητο σε αξια,για να επανελθουν.
Οι τιμες τους παντως κρατανε καλα.
Εδω και χρονια ερχονται απο Ιταλια και ψαχνουν στην Ελλαδα καθαρα αυτοκινητα,και οταν θα βρουν καποιο αξιολογο το πληρωνουν καλα.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#682031 Πάντα το μαμά θα έχει μεγαλύτερη αξία και ''συλλεκτικότητα'' από το πειραγμένο. Ακόμα και αν έχει τις εργοστασιακές ζάντες έναντι ακριβότερων after market. Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση του βελτιωμένου που ανεβάζει την αξία αν η δουλειά έχει γίνει από κάποιον βελτιωτικό οίκο και όχι τον συνοικιακό προγραμματιστή.

Επίσης αυτοκίνητα που έχουν μια ιδιαιτερότητα θα διατηρήσουν μια αξία που σημαίνει ότι η τιμή τους θα φτάσει μέχρι ενός σημείου και δε θα πέσει παρακάτω. Ένα καλό 106 rallye, MX5, GTV, SLK δε θα πέσει ποτέ κάτω από τα 4000€ και ίσως σιγά σιγά να υπάρχει και ανοδική πορεία στις τιμές. Στο ΜΧ5 σίγουρα 1η και 2η γενιά έχουνε ανέβει το λιγότερο 1000€ από το 2016.
Αντίστοιχα δε θα πάρεις ποτέ καλό EVO με 10.000€ όσα χρόνια και αν περάσουν, ούτε RX7, ούτε S2000, ούτε Μ3.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimviii έγραψε:
George_Prix έγραψε:

αναλογα το ''φτιαγμενο'' και αναλογα το μαμα εβο.
Δεν ειναι ολα ιδια τα φτιαγμενα,ουτε ολα ιδια τα μαμα.
Εχουν δει πολλα τα ματια μου μεσα απο γνωστους κλαμπς κλπ
Υπαρχει μαμα που ειναι ατρακαριστο,με το χρωμα της μανας του,και τα μηχανικα οπως βγηκε απο το εργοστασιο,υπαρχουν και μαμα που εχουν φορεσει 2 διαφορετικα μοτερ,3 σαζμαν,2 διαφορικα,οι βιδες εχουν λιωσει απο το λυσε-δεσε,εχουν φτιαχτει σε συνεργεια οπου να ναι,με οτι φθηνοτερο αναλωσιμο βρισκοταν κλπ.
Οπως υπαρχουν και φτιαγμενα με πολλα αλογα στα χαρτια,αλλα που αν τα δουλεψεις στην πιεση που πρεπει, για να δεις τα 700 πχ αλογα που ''εχει προγραμματισθει'' στα 2,4 bar,θα σκορπισει στο 2ο πατημα.
Πολλα τετοια με οτι να ναι ανταλλακτικα,με αστειες αναρτησεις/λαστιχα/φρενα.
Υπαρχουν και καποια αξιολογα,αλλα ειναι δυσκολο και χρειαζονται γνωσεις ετσι ωστε να τα ξεχωρισεις απο το σωρο.
Επισης υπαρχουν φτιαγμενα που επανερχοντααι ευκολα σε μαμα κατασταση,και αλλα που θελουν αλλο ενα αυτοκινητο σε αξια,για να επανελθουν.
Οι τιμες τους παντως κρατανε καλα.
Εδω και χρονια ερχονται απο Ιταλια και ψαχνουν στην Ελλαδα καθαρα αυτοκινητα,και οταν θα βρουν καποιο αξιολογο το πληρωνουν καλα.

Καλα εσυ τα εχεις ζησει και τα ξερεις απεξω! Εγω ειχα στο μυαλο μου το γενικο "δεν παιρνεις πισω οσα λεφτα εχωσες απο το ψωνιο σου". Αλλα φανταζομουνα οτι το τουμπανο ολο και κατι παραπανω θα πιασει. Δεν ηξερα καν οτι τα μαμα πουλανε τοσο καλυτερα/ευκολοτερα...

Το φιλαρακι εχει κρατησει τα παντα απο το μαμα. Ειναι και μαστορι και μπορει να τα περασει μονος του αλλα ολο λεει "οταν ειναι η ωρα θα το κανω¨. Εχω την αισθηση οτι απλα δεν του παει η καρδια να το δωσει κι εφοσον δεν καιγεται για λεφτα τον βλεπω να το κραταει για παντα!

Οσο για τα 700 αλογα, οπως τα λες. Δεν ειναι για συνεχεια γιατι θα το βγαλεις ΜπιΕλΑρ σε χρονο ΝτεΤε. Τοση πιεση ανεβαζε οταν κατεβαινε στο Ελληνικο για αγωνες ντραγστερ.
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#682226 Εικόνα

Τα μάτια σου τ’αράπικα ... :iconcool: :roll:

Εικόνα

Εικόνα

Μπήκε και φάσα ξύλου , «κατάλληλον ραδιοκασετόφωνο» και πολύ μεγάλο σέρβις, ίνα μας συνοδεύσει απρόσκοπτα δια το υπόλοιπον της συνυπάρξεως .
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#682243 Kavlen.
:s_howdy :s_howdy

Ολ σκουλ μερσεντεδίλα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#682277 Μου θύμισε το πρώτο μου αμάξι.

Ένα Opel Astra G 1.6 Elegance που αυτή η έκδοση είχε μια φάσα ξύλου στο κεντρικό πάνελ.

Εικόνα

(δεν είναι δική μου η φώτο)
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#682288 :lol: :lol:
Δεν παω καλά, το ξέρουΜΕ πλέον!! :lol: :lol:

Αυτόματη δυστυχώς δεν βρήκα καλή στα λεφτά μου. Διαφορετικά, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.

Κι εμένα αυτή η old school Μερσεντίλα με τρελλαίνει! :metalo:
Αλλά είναι στο μεταίχμιο των αλλαγών και συναντάς και διάφορες φθήνιες εδώ και εκεί.
Συνολικά πάντως, :inlove:
Και ξεκούραστη!
Είμεθα και ηλικιωμένοι.