- 27 Ιαν 2015, 12:53
Τα Primacy 2 HP είναι συμπαθέστατα λάστιχα που ταιριάζουν 100% με το χαρακτήρα της C5. Είναι άνετα, αθόρυβα, στο βρεγμένο μεγαλουργούν, ζεσταίνονται ταχύτατα και βγάζουν και αρκετά χιλιόμετρα (50 χιλιάδες χαλαρά). Μόνο σπορ δεν είναι, λόγω μαλακών πλαινών. Αυτές οι εντυπώσεις μετά από 65.000χλμ όπου και αλλάχθηκαν για το βρεγμένο και μόνο. Απαράδεκτα στο χιόνι, ακόμα και καινούργια σε 1-2 cm χιονιού το C5 δεν είχε επαφή με το δρόμο.
Το ίδιο ισχύει και για τα primacy 3, που είναι λίγο πιό βελτιωμένα σε στεγνό κ βρεγμένο, απλά βγάζουν λίγο λιγότερα χιλιόμετρα. Αυτές οι εντυπώσεις από 320i φίλου που έχω συχνές επαφές κ βόλτες και με τα Primacy 2 και με τα Primacy 3.
Η αποκάλυψη όμως ηταν τα Nokian ZGΕ2-κάτι που ταίριαξαν καλύτερα από τα Primacy και έβγαιναν και αρκετά φθηνότερα. Ελάχιστα πιό άβολα από τα Primacy 2HP, λίγο χειρότερα στο βρεγμένο, λίγο καλύτερα στο στεγνό, αρκετά πιό άμεσα και πολύ καλύτερα σε χιλιομετρική απόδοση. Είχαν ένα τεράστιο treadwear και αλλάχθηκαν τελείως προληπτικά στα 80.000χλμ χωρίς να φτάσουν το δείκτη φθοράς στο σημείο της αναγκαστικής αλλαγής. Λογω χάραξης τα πήγαιναν πολύ καλά στο χιόνι, δεν είναι χιονολάστιχα, αλλά τουλάχιστον μπορούσες να ξεκινήσεις ή να καλύψεις κάποια μικρή απόσταση με προσοχή, δεν ήταν Primacy που το C5 απλά σπίναρε σταματημένο. Δυστυχώς δεν κυκλοφορούν πλέον, αντικαταστάθηκαν από άλλα Z-line για τα οποία δεν έχω γνώση.
Για τα διάφορα φορτηγολάστιχα M+S που έχω κατά καιρούς φορέσει στη C5 μάλλον δεν ενδιαφέρεσαι, οπότε και δε γράφω εντυπώσεις.
1994-2009: Citroen ZX 1.6 ->872.000km ,2005: Citroen C4 1.4 ->123.000km, 2009: Citroen C5 2.0 ->261.000km