Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#68110 Δεν είναι λίγο τσιμπημένα?
Πέρσυ έβαλα σε ίδια διάσταση Pilot Sport 3 με 520€... Δεν ξέρω, απλά λέω.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#68113 Αυτή τη στιγμή κάτω από 600€ βρίσκεις μόνο κινέζικα (ή γενικά Tier 3 κατασκευαστές, όχι μόνο κινέζους), καθώς και διάφορες προσφορές (δηλαδή είτε κράχτες είτε stockαρισμένα που θέλουν να διώξουν). Σε Tier 1 κατασκευαστές, τα Primacy3 μέχρι και φθηνά μπορείς να τα πεις στα 600€....
Άβαταρ μέλους
By drdino
#68125 Γιατί είναι λάθος διάσταση καταρχήν.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#68128 Οι διαστάσεις για το C5 είναι 225/60/16, 225/55/17, 245/50/18 και 245/45/19. Όλες περίεργες, και μάλιστα όσο ανεβαίνεις σε διάσταση οι τιμές γίνονται πιο "λογικές". Επίσης η 16αρα αλουμινίου δεν μου αρέσει, ενώ και τα υπάρχοντα ελαστικά θέλουν αλλαγή έτσι και αλλιώς. Εγώ περισσότερο ρωτάω για τα Michelin, και τα Primacy ειδικότερα, καθώς υποθέτω ότι οι κάτοχοι C5 τα γνωρίζουν ήδη σαν λάστιχα....
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#68494 Τα Primacy 2 HP είναι συμπαθέστατα λάστιχα που ταιριάζουν 100% με το χαρακτήρα της C5. Είναι άνετα, αθόρυβα, στο βρεγμένο μεγαλουργούν, ζεσταίνονται ταχύτατα και βγάζουν και αρκετά χιλιόμετρα (50 χιλιάδες χαλαρά). Μόνο σπορ δεν είναι, λόγω μαλακών πλαινών. Αυτές οι εντυπώσεις μετά από 65.000χλμ όπου και αλλάχθηκαν για το βρεγμένο και μόνο. Απαράδεκτα στο χιόνι, ακόμα και καινούργια σε 1-2 cm χιονιού το C5 δεν είχε επαφή με το δρόμο.

Το ίδιο ισχύει και για τα primacy 3, που είναι λίγο πιό βελτιωμένα σε στεγνό κ βρεγμένο, απλά βγάζουν λίγο λιγότερα χιλιόμετρα. Αυτές οι εντυπώσεις από 320i φίλου που έχω συχνές επαφές κ βόλτες και με τα Primacy 2 και με τα Primacy 3.

Η αποκάλυψη όμως ηταν τα Nokian ZGΕ2-κάτι που ταίριαξαν καλύτερα από τα Primacy και έβγαιναν και αρκετά φθηνότερα. Ελάχιστα πιό άβολα από τα Primacy 2HP, λίγο χειρότερα στο βρεγμένο, λίγο καλύτερα στο στεγνό, αρκετά πιό άμεσα και πολύ καλύτερα σε χιλιομετρική απόδοση. Είχαν ένα τεράστιο treadwear και αλλάχθηκαν τελείως προληπτικά στα 80.000χλμ χωρίς να φτάσουν το δείκτη φθοράς στο σημείο της αναγκαστικής αλλαγής. Λογω χάραξης τα πήγαιναν πολύ καλά στο χιόνι, δεν είναι χιονολάστιχα, αλλά τουλάχιστον μπορούσες να ξεκινήσεις ή να καλύψεις κάποια μικρή απόσταση με προσοχή, δεν ήταν Primacy που το C5 απλά σπίναρε σταματημένο. Δυστυχώς δεν κυκλοφορούν πλέον, αντικαταστάθηκαν από άλλα Z-line για τα οποία δεν έχω γνώση.

Για τα διάφορα φορτηγολάστιχα M+S που έχω κατά καιρούς φορέσει στη C5 μάλλον δεν ενδιαφέρεσαι, οπότε και δε γράφω εντυπώσεις.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#69141 Ήρθαν οι Baltique (350€), παραγγέλθηκαν μπουλόνια (65€ τα 20) και τα Primacy3 σε 225/55/17 (620€), λογικά αύριο ή μέχρι το Σάββατο θα έχουν μπει :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
kostis20 έγραψε:Mia βδομάδα πριν βάλω τα Dunlop ,ενα παιδι σπιναρισε πανω απο ένα κομματι ασφάλτου με "κοψιματα" και έφυγαν ολοκληρα κομματια απο Sportcontact 5 που φοράει...
Είναι λίγο ευαίσθητα ...

Έχω τα 5P από το 05/2011, βγάζω ηλεκτρονικά off συχνά-πυχνά, κομμάτια δεν έχουν φύγει ποτέ. Με λίγη παραπάνω προσοχή τα πίσω βγάζουν το χειμώνα. Τα μπροστά είναι ΟΚ.
Άβαταρ μέλους
By Alexkid
#81230 Παιδιά ψάχνω καιρό 16άρα ή 17άρα ζαντούλα σε 5Χ130 καρέ και όφσετ 23. Δύσκολος συνδιασμός. Έχει κάποιος να προτείνει κάτι σε καινούριο ή μεταχειρισμένο;

Merged [mod]
Άβαταρ μέλους
By Jimvar
#84888 Καλησπέρα, ψάχνω ένα φτηνό ελαστικό σε 205/55-16. Μου έχουν προτείνει Petlas (τούρκικη εταιρεία) στα 250 και Formula Energy (θυγατρική της Pirelli) στα 235. Κάποια γνώμη;
Άβαταρ μέλους
By Jimvar
popolaros έγραψε:Εχεις τόση αναγκη τα 30-40 ευρώ;

Αν τα ελαστικά που προανέφερα είναι αξιοπρεπή δεν θα με χάλαγαν τα 40€ στην τσέπη :roll: Εξάλλου οι τιμές στα επώνυμα (π.χ. Michelin) ανεβαίνουν στα 320, οπότε μιλάμε για 70-80 διαφορά, καθόλου αμελητέα για την τσέπη μου.