sparticle έγραψε:Ο Sainz φευγει απο τη McLaren, συνεχιζει ομως να τα δινει ολα. Ο Ricciardo επισης. Τι θα γινει με τον Vettel? Αυτο που βλεπουμε δεν ειναι θεμα ικανοτητας, ειναι κατα τη γνωμη μου κωλοπαιδισμος. Μου θυμιζουν τις φημες για την αποδοση του το 2014 για να ξεκλειδωσει την εξοδο του απο τη Red Bull.
Καλυτερα να βαλουν τον Hulk να τρεχει, θα το δεχτει και τζαμπα αυτος.
Πέρα από τις υποτιθέμενες συγκινητικές χαιρετούρες, η άποψή μου για τον Vettel που εξέφρασα στις 9 Αυγούστου, εξακολουθεί να είναι η ίδια.
Βασικά και πολύ χειρότερη. Τότε είχατε διαφωνήσει μαζί μου. Τώρα για να μιλήσω με τα νούμερα που ξέρουμε όλοι:
Παίρνει από τη Ferrari τα τριπλάσια λεφτά από τον Leclerc.
Μάζεψε το ένα τρίτο των βαθμών του Μονεγάσκου (και να 'ναι καλά το χάος της Κωνσταντινούπολης που πήρε ένα βάθρο και μερικούς μαζεμένους βαθμούς, αλλιώς τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα).
Εάν είχε απλώς μια απόδοση μέτρια όπως η περσινή και μάζευε το 80-90% των βαθμών του Leclerc, τότε η Ferrari δεν θα τερμάτιζε στην ΤΡΑΓΙΚΗ 6η θέση, αλλά άνετα στην 5η, μπορεί και στην 4η, δεδομένου ότι οι καλύτεροι τερματισμοί του θα έκοβαν βαθμούς και από τους οδηγούς της Racing Point.
Ασχέτως της συμπάθειας που του τρέφουν ακόμα πολλοί και που του έτρεφα και εγώ, η γνώμη μου πλέον είναι ότι η φετινή χρονιά του στη Ferrari είναι ντροπή και αμαυρώνει όλη του την θητεία στην ομάδα.
Διαβάζω δεξιά και αριστερά για τον επαγγελματισμό του. Τι εννοούν ακριβώς; Ότι μέχρι εκεί μπορούσε και για τα υπόλοιπα έφταιγε η Ferrari; Δεν βλέπουν ότι βαριόταν και τη ζωή του στους περισσότερους αγώνες; Ότι πιθανότατα δεν ενδιαφερόταν καθόλου για το αυτοκίνητο, το στήσιμο, τις στρατηγικές; Αυτή είναι σοβαρή εικόνα ενός τετράκις πρωταθλητή που τρέχει για την πιο ιστορική ομάδα της F1; Να μην ξαναμιλήσω για τα λεφτά που πληρώνεται. Καταρχάς τον εαυτό του και τη φήμη του δεν την σκέφτηκε; Τι να πούμε και για τους Sainz και Ricciardo οι οποίοι μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του 2020 τίμησαν όχι απλά τα συμβόλαια, αλλά και την ίδια την αγάπη του κόσμου και των μηχανικών τους.
Και για να τα λέμε και όλα, μπορεί το αποτέλεσμα που έφεραν για τη Ferrari να είναι το ίδιο, αλλά ο Alonso στην τελευταία του χρονιά με τα κόκκινα και με το μονοθέσιο να είναι σε μια παρόμοια τραγική κατάσταση, τα έδωσε πάλι όλα, ακόμα κι όταν ανακοινώθηκε η αντικατάστασή του και μετά.
Υπάρχουν ομάδες που φέρθηκαν πραγματικά άσχημα στους οδηγούς τους. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν το ίδιο και για τη Ferrari στην περίπτωση του Vettel. Εγώ πάλι όχι. Αλλά ακόμα κι αν ο ίδιος αισθάνεται αδικημένος, η συμπεριφορά του φέτος είναι κάτι που προσωπικά δεν το περίμενα σε τέτοιο βαθμό. Καλή του συνέχεια, δεν θα μου λείψει.