Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#65937 Επειδή οδηγώ και αυτόματο και χειροκίνητο, κάνω συγκρίσεις. Δεν είναι μόνο αυτά που γράφει ο Λεωνίδας ή η μελέτη της Ford. Έχεις πάντα το δεξί χέρι ελεύθερο. Για ένα σωρό πράγματα που ίσως δεν έπρεπε να γίνονται ταυτόχρονα με την οδήγηση, αλλά δεν ξέρω κάποιον να μην τα κάνει. Και αναφέρομαι στο φαγητό, καφέ, gps, τσιγάρο, σκάλισμα μύτης, χειρισμό ηχοσυστηματος, χάιδεμα συνοδηγού και πολλά ακόμα. Πόσες φορές δεν έφαγε το πατακι την τυρόπιτα... (όχι μπουγάτσα με τυρί). Την οποία μπουγάτσα με χειροκίνητο κιβώτιο δεν την τρως σαν οδηγός με τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#65986 Ε αυτό λέει και η Φορδ, φαντάσου να έχεις να κάνεις εκτός από όλα αυτά ΚΑΙ αλλαγές ταχυτήτων. Ιδιαίτερα σε κίνηση, πόλη, στροφιλικια κ.α. γιατί στην εθνική πες ότι δεν κάνεις για πολλά χλμ. όταν έχεις πορεία.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#65987 Dstou συγνωμη ρε συ αλλα ελεος με τα greenglish.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By drdino
The Ace έγραψε:
drdino έγραψε:Τα φώτα μπορούν να γίνουν με φτηνό αισθητηρα φωτεινότητας στο ταμπλο, ο οποίος μπορεί να μοιράζεται και με τον ηλεκτρονικό κλιματισμό. Αυτό γινόταν παλιότερα.......O καθρέπτης συνήθως πάει πακέτο με τον αισθητήρα γιατί πάει πλεξούδα στο σημείο αυτό, άρα μειώνεται η πολυπλοκότητα και το κόστος.

Για τον καθρέπτη, δυστυχώς το έμαθα με το δύσκολο τρόπο, γιατί θέλησα να τον αγοράσω αντί του δικού μου απλού (δεν κουμπώνει, δεν υπάρχει φύσα και καλωδίωση). Για τα φώτα, θα ήθελα να το κάνω, αλλά ποιος κάνει τέτοια μόντα σήμερα ?

Σε γαλλικό φόρουμ έχω πετύχει οδηγό για φύτεμα ηλεκτροχρωματικού σε αμάξι που δεν είχε τίποτα. Ρεύμα πήρε από την πλαφονιέρα και το μόνο που δεν λειτουργούσε ήταν η ακύρωση του σκουρέματος με την όπισθεν (λογικό μιας και δεν λαμβάνει σήματα από πουθενά). Θα βρω τον σύνδεσμο και θα σου πω.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
drdino έγραψε:
The Ace έγραψε:
drdino έγραψε:Τα φώτα μπορούν να γίνουν με φτηνό αισθητηρα φωτεινότητας στο ταμπλο, ο οποίος μπορεί να μοιράζεται και με τον ηλεκτρονικό κλιματισμό. Αυτό γινόταν παλιότερα.......O καθρέπτης συνήθως πάει πακέτο με τον αισθητήρα γιατί πάει πλεξούδα στο σημείο αυτό, άρα μειώνεται η πολυπλοκότητα και το κόστος.

Για τον καθρέπτη, δυστυχώς το έμαθα με το δύσκολο τρόπο, γιατί θέλησα να τον αγοράσω αντί του δικού μου απλού (δεν κουμπώνει, δεν υπάρχει φύσα και καλωδίωση). Για τα φώτα, θα ήθελα να το κάνω, αλλά ποιος κάνει τέτοια μόντα σήμερα ?

Σε γαλλικό φόρουμ έχω πετύχει οδηγό για φύτεμα ηλεκτροχρωματικού σε αμάξι που δεν είχε τίποτα. Ρεύμα πήρε από την πλαφονιέρα και το μόνο που δεν λειτουργούσε ήταν η ακύρωση του σκουρέματος με την όπισθεν (λογικό μιας και δεν λαμβάνει σήματα από πουθενά). Θα βρω τον σύνδεσμο και θα σου πω.

Αν μπορέσεις να μου δώσεις link, θα είναι super. Λογικά θα τραβήξω καλώδιο από την όπισθεν για να βάλω parkoradar και κάμερα οπισθοπορείας, άρα όπως θα το φτιάξω κάπου τριγύρω θα βόσκει το καλωδιάκι για την όπισθεν :thumbsup:

Έχω βρει και αυτό εδώ Auto-dimming rear view mirror 3.5" backup camera display, το οποίο είναι ωραίο και έχει και ενσωματωμένη οθόνη για την κάμερα, αλλά δεν έχει τη βάση για να το κολλήσω στο τζάμι....
Τελευταία επεξεργασία από The Ace και 22 Ιαν 2015, 14:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Scotch
drdino έγραψε:...η ακύρωση του σκουρέματος με την όπισθεν

Αυτό ισχύει σε όλους τους ηλεκτροχρωματικούς; Δεν το έχω παρατηρήσει :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#67541 Πάντως στο ταμπλώ πρέπει να έχει αισθητήρα φωτεινότητας ώστε να κόβει λίγο την φωτεινότητα του ταμπλώ όταν σκοτεινιάζει, ίσως μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με αυτόν.

Από τις διάφορες ευκολίες που αναφέρθηκαν εγώ θεωρώ πλέον απαραίτητα το αυτόματο κιβώτιο και τον αυτόματο πιλότο. Ωραίο και βολικό τους καθρέφτες που σκουραίνουν και τα θερμαινόμενα πιτσιλιστήρια. Μετά πάνε οι αναδιπλούμενοι καθρέφτες και τέλος τα αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες. Η πλοήγηση απλά είναι κάτι ακριβό που πιάνει χώρο και ασχημαίνει το ταμπλώ, καλύτερα να έχει καλό ηχοσύστημα.
Άβαταρ μέλους
By elteo
sknipper έγραψε:Η πλοήγηση απλά είναι κάτι ακριβό που πιάνει χώρο και ασχημαίνει το ταμπλώ, καλύτερα να έχει καλό ηχοσύστημα.

ΟΧΙ. Το ταμπλό ασχημαίνει από τις βεντούζες που τοποθετούν όσοι δεν έχουν εργοστασιακό για να βάλουν τα smartphones τους και να πλοηγηθούν.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#67562 Τι να σου πω, καταλαβαίνω ότι και πλασιέδες έχουν ψυχή.... Όλοι οι άλλοι όμως βολεύονται και χωρίς πλοήγηση. Ίσως είμαι απλά τυχερός αλλά πλοήγηση μέχρι στιγμής μου έχει χρησιμεύσει μόνο στο εξωτερικό. Ε μια φορά στο κάθε τόσο κάνεις τη δουλειά σου και με κινητό ή τάμπλετ. Μετά αν έχεις βεντούζα που δεν χρειάζεται κιόλας, την βγάζεις. Την γκουμούτσα όμως που την έχεις χρυσοπληρώσει;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
sknipper έγραψε:...Την γκουμούτσα όμως που την έχεις χρυσοπληρώσει;

Μιλάμε σίγουρα για το ίδιο πράγμα ? Δηλαδή τις εργοστασιακές ή ΟΕΜ οθόνες που μπαίνουν μέσα στο ταμπλώ και (α) αναβαθμίζουν το εσωτερικό, (β) προσφέρουν πλοήγηση, (γ) προσφέρουν άλλες 20 λειτουργίες, και (δ) είναι πολύ πιο ωραίες από οποιοδήποτε "απλό" ηχοσύστημα ? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#67664 Σε αρκετά αυτοκίνητα η ανάγκη οθόνης για την πλοήγηση οδήγησε σε ογκώδης ακαλαίσθητες προεξοχές στο ταμπλώ ειδικά για την έκδοση με πλοήγηση. Αν και αυτό έχει πια βελτιωθεί μια και στις περισσότερες περιπτώσεις οι οθόνες είναι καλύτερα ενσωματωμένες ή αναδιπλούμενες (άλλο ένα κάτιτί που μπορεί να χαλάσει) ενοχλητικές προεξοχές συνεχίζουν να υπάρχουν.
Το ότι έχουν πλέον ενσωματωθεί οι ενδείξεις των λοιπών ηλεκτρονικών συστημάτων εκεί (αντί για μικρότερη οθόνη ή το καντράν) δεν αλλάζει το αισθητικό μέρος. Πιστεύω ότι στην επόμενη γενιά ταμπλώ θα έχουν ενσωματωθεί επιτυχημένα και πλήρως. Και πάλι θα προτιμούσα λειτουργία τηλεόρασης και δεν θα πλήρωνα για πλοήγηση. Βέβαια σύντομα θα σταματήσουν να την υπερχρεώνουν μια και θα βάζεις έτσι κι αλλιώς την οθόνη, ένα GPS δεν κοστίζει τίποτα και το λογισμικό το ίδιο οπότε όλα τα αυτοκίνητα θα το έχουν και θα πάψει να υφίσταται σαν θέμα.... οπότε μη μου δίνετε σημασία! :lol:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#67676 Αν τα δίνανε με η χωρίς navi στην ίδια τιμή (όπως θα έπρεπε να είναι και η επιλογή αυτόματου η χειροκίνητου), μάλλον θα προτιμούσα το navi, θέμα κόστους για τον κατασκευαστή δεν είναι έτσι και αλλιώς.
Δεν θα έδινα ούτε 100 ευρώ παραπάνω, το στιγμή που κάνω το ίδιο με το κινητό καλύτερα.
Για τις τιμές που τα χρεώνουν βέβαια, για μένα δεν τίθεται θέμα.
Ούτε πιστεύω αξίζει το κόστος, την ταλαιπωρία και τα ξηλωματα να το βάλεις αργότερα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#67690 Υπαρχει κοσμος που το θελει γιατι είναι ευκολια. Βαλε στησε φορτισε κλπ. Σιγουρα είναι κατι που βγαζουν πολλα λεφτα. Τους στοιχιζει 200 το πουλανε 2000.