- 24 Νοέμ 2020, 16:11
Βελτιωμένο S2000, είχε τουλάχιστον ένα ακόμα αμάξι πάνω του σε κόστος. Δεν ξέρω πώς είναι αυτό το μοντέλο εργοστασιακά, αλλά το βελτιωμένο ήταν όνειρο. Με αλλαγμένη εισαγωγή κι εξάτμιση, σίγουρα ήταν πάνω από τα 240 άλογα του εργοστασίου. Είχε και πιο κοντό κορονοπήνιο, γάζωνε!
Η διαδρομή ήταν Βούλα-Μέγαρα, εκεί κάναμε κάμποσους γύρους (στην αρχή στεγνά, μετά στο βρεγμένο). Το αυτοκίνητο ήταν τρελό ξυράφι, θυμάμαι ότι φορούσε μια ΤΕΙΝ που ελεγχόταν από το ταμπλό. Ήταν απίστευτο στο να κάνει ακριβώς ό,τι του ζητούσες. Είχα μπει και με το Miata σε βρεγμένα Μέγαρα και θυμάμαι ότι μου σβούριζε κάθε 2-3 γύρους, το drift δεν ήταν απόλυτα ελεγχόμενο. Εύκολο μεν αλλά όχι απόλυτα ελεγχόμενο.
Στο S2000, μπορούσα να πηγαίνω όλη την πίστα με το πλάι και να μη μου φύγει ποτέ. Ήταν χειρουργικό νυστέρι. Καλά έγραφαν τα περιοδικά ότι αν το Miata ήταν σχολείο, τότε το Ες ήταν πανεπιστήμιο.
Στην επιστροφή μπήκαμε στην Αττική Οδό και χτύπησα κόφτη με 6η, τελίκιαζε πριν τα 220 με το κοντό.
Λίγες εβδομάδες μετά πήγαμε στον Καρτόδρομο. Αν και τον είχα λιώσει με το Miata, το Ες ήταν σε τελείως άλλο επίπεδο. Φορούσε ημισλίκ 888 μπροστά και δρομίσια πίσω, ονειρικός συνδυασμός εκεί μέσα.
Γενικά, έχω οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα, λόγω κι επαγγελματικής ενασχόλησης. Το βελτιωμένο μου Miata ήταν ό,τι καλύτερο είχα οδηγήσει, ακόμα και σε σχέση με σκαλισμένα STi, τουλάχιστον σε αίσθηση, όχι σε αποτελεσματικότητα.
Μπροστά στο S2000 όμως, βρήκε το δάσκαλό του. Είναι αυτό εδώ:
https://youtu.be/UeUuSJV6UfYΤώρα που έχουν αλλάξει τα θέλω μου στην οδήγηση, θεωρώ ότι θα πάθω την πλάκα μου όταν οδηγήσω Tesla. Εν αναμονή...
Ωραίο θέμα!