Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#676530 Με εμπνευση απο αυτο:

Giuseppe Busso έγραψε:Το καλύτερο αμάξι που έχω οδηγήσει

Για μενα ηταν ενα τετοιο αυτοματο, με κοκκινο δερμα μεσα:

Εικόνα

Δε θυμαμαι πολλα, εχουν περασει 15 χρονια. Περισσοτερο θυμαμαι δυο ιστοριες ως συνοδηγος:

1. 250 στην ευθεια του Σειριου, αν συνεβαινε σημερα θα ζητουσα να κατεβω :s_biggrin

2. Καθοδος Συγγρου, στο τελευταιο φαναρι πριν ανοιξει η ευθεια, ειναι διπλα μας ενα punto gt, ξεκιναμε με τερμα γκαζι, και μεχρι τα 150-160 που βρηκαμε κινηση και αφησαμε, ηταν διπλα μας :s_omg
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#676536 Βελτιωμένο S2000, είχε τουλάχιστον ένα ακόμα αμάξι πάνω του σε κόστος. Δεν ξέρω πώς είναι αυτό το μοντέλο εργοστασιακά, αλλά το βελτιωμένο ήταν όνειρο. Με αλλαγμένη εισαγωγή κι εξάτμιση, σίγουρα ήταν πάνω από τα 240 άλογα του εργοστασίου. Είχε και πιο κοντό κορονοπήνιο, γάζωνε!
Η διαδρομή ήταν Βούλα-Μέγαρα, εκεί κάναμε κάμποσους γύρους (στην αρχή στεγνά, μετά στο βρεγμένο). Το αυτοκίνητο ήταν τρελό ξυράφι, θυμάμαι ότι φορούσε μια ΤΕΙΝ που ελεγχόταν από το ταμπλό. Ήταν απίστευτο στο να κάνει ακριβώς ό,τι του ζητούσες. Είχα μπει και με το Miata σε βρεγμένα Μέγαρα και θυμάμαι ότι μου σβούριζε κάθε 2-3 γύρους, το drift δεν ήταν απόλυτα ελεγχόμενο. Εύκολο μεν αλλά όχι απόλυτα ελεγχόμενο.
Στο S2000, μπορούσα να πηγαίνω όλη την πίστα με το πλάι και να μη μου φύγει ποτέ. Ήταν χειρουργικό νυστέρι. Καλά έγραφαν τα περιοδικά ότι αν το Miata ήταν σχολείο, τότε το Ες ήταν πανεπιστήμιο.
Στην επιστροφή μπήκαμε στην Αττική Οδό και χτύπησα κόφτη με 6η, τελίκιαζε πριν τα 220 με το κοντό.

Λίγες εβδομάδες μετά πήγαμε στον Καρτόδρομο. Αν και τον είχα λιώσει με το Miata, το Ες ήταν σε τελείως άλλο επίπεδο. Φορούσε ημισλίκ 888 μπροστά και δρομίσια πίσω, ονειρικός συνδυασμός εκεί μέσα.

Γενικά, έχω οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα, λόγω κι επαγγελματικής ενασχόλησης. Το βελτιωμένο μου Miata ήταν ό,τι καλύτερο είχα οδηγήσει, ακόμα και σε σχέση με σκαλισμένα STi, τουλάχιστον σε αίσθηση, όχι σε αποτελεσματικότητα.

Μπροστά στο S2000 όμως, βρήκε το δάσκαλό του. Είναι αυτό εδώ:

https://youtu.be/UeUuSJV6UfY

Τώρα που έχουν αλλάξει τα θέλω μου στην οδήγηση, θεωρώ ότι θα πάθω την πλάκα μου όταν οδηγήσω Tesla. Εν αναμονή...

Ωραίο θέμα!
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#676542 Θυμάμαι με την 996 Turbo, είχε τόσο δύναμη που την πρώτη φορά που έκανα 2η, 3η σήκωσα λίγο το πόδι από το γκάζι γιατί φοβήθηκα.
Το πιο συγκλονιστικό όμως δεν ήταν η επιτάχυνσή της, αλλά η επιβράδυνση. :dizzy:

Μετά μου λέει ο ιδιοκτήτης της, να με πάει εκείνος βόλτα. Όπως είμαστε στο Ζάχο στη Βάρκιζα στο φανάρι που κατεβαίνει από Βάρη, κάνουμε αριστερά προς Σούνιο. Ανάβει πράσινο και αρχίζει τα flat-shift. Στο ντουβάρι πριν στρίψεις για δεξιά φουρκέτα είχαμε ξεπεράσει τα 240km/h :lipsealed:

Έχοντας μπει ή οδηγήσει Evo9, EvoX, Subaru STi Prodrive 400 άλογα, το πλαίσιο της Turbo μου φάνηκε γρανιτένιο. Δεν έχω ξαναμπεί σε αμάξι που να σου δίνει τέτοια αίσθηση ακλόνητου, μασίφ, μονοκόμματης κατασκευής.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#676553 Τώρα ξέρω πως θα σας ξενερώσω άσχημα.

Για εμένα το καλύτερο εμπεριέχει συνδυασμό πραγμάτων, επιδόσεις, εμφάνιση, οδική συμπεριφορά (και κυρίως για μένα πόσο εύκολη είναι), αλλά και πόσο όλα αυτά είναι σε λογικό κόστος.

Οπότε προσωπικά ξεχωρίζω δύο αυτοκίνητα. Αυτό που έχω τώρα, που σε γενικές γραμμές τα κάνει όλα και συμφέρει (ΟΚ, αφήνω τα τέλη). Έχει εξαιρετική οδική συμπεριφορά, το οδηγεί αρκετά γρήγορα και ένας άσχετος, έχει απλά ικανοποιητικούς χώρους για μία οικογένεια και δεν θα σε χρεοκοπήσει.

Το δεύτερο είναι το 206 που είχα. Πάρα πολύ καλή οδική συμπεριφορά, επιτρέπει πολύ εύκολα παιχνίδι, εξαιρετικά φρένα, ικανοποιητικοί χώροι και καλή οικονομία.

Εύφημος μνεία στο Ford KA πρώτης γενιάς που στρίβει απλά απίστευτα, αλλά σε όλα τα άλλα μένει πολύ πίσω.

Δεν θα ξεχάσω την οδήγηση (όχι οριακή, καμία σχέση, αλλά όχι και ταξιτζήδικη) του S2000 στο δρόμο και το ότι ξαφνικά συνειδητοποίησα εκεί που πήγαινε το χέρι από μόνο του ν' αλλάξει σχέση στις 7Κ σαλ πως... Όχι... έχει ακόμα πολύ! :inlove:

ΥΓ: Κοινώς δεν έχω τεράστιες απαιτήσεις, προτιμώ και ευχαριστιέμαι περισσότερο αυτοκίνητα που μπορώ εγώ να οδηγήσω οριακά και σε δημόσιο δρόμο (αν δεν έχει κίνηση και έχω ορατότητα). Πολύ φοβάμαι πως με ένα evo όσο συγκλονιστικό κι αν είναι, θα χεζόμουν πάνω μου...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#676556 To καλύτερο αμάξι που έχω οδηγήσει, είναι αυτό που έχω τώρα εταιρικό:
-Δωρεάν το αμάξι
-Δωρεάν η βενζίνη, τόσο για δουλειά, όσο και για δική μου χρήση
-Αυτόματο
-Όλα τα σημαντικά συστήματα ασφαλείας
-Επιδόσεις που για τους ελληνικούς δρόμους περισσεύουν

Με τι θα το άλλαζα;
Με κάποιο δωρεάν παραχωρημένο και με όλα τα έξοδα πληρωμένα Range Rover Velar ή Porsche Macan S δεν θα έλεγα όχι. Ή ένα Tesla Model 3, αλλά δεν ξέρω ποιος θα πληρώνει το ρεύμα. Γιατί το δωρεάν, δεν θέλω να το αλλάξω για κανένα λόγο.
Ως γνωστόν, the best car in the world, is the company car. :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By GTS
#676558 2008 Boxster 2.9 6sp ηταν το καλυτερο αμαξι που εχω οδηγησει και εχω οδηγησει και Cayman 3.4, Z4M Coupe με κινητηρα απο E46 M3. Ισως επηδη ηταν ανοιχτο ισως κινητηρας στην μεση, δεν ξερω.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#676568 Ενδιαφέρον θέμα και ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις.

Προσωπικά δικαιωματικά στην κορυφή εντάσσω βόλτα με μία Μ5 Ε60.
Ήταν τόσο wow εμπειρία σε κάθε αίσθηση (ήχος, επιτάχυνση αλλά κυρίως φρένα :lipsealed: ), ακόμη και τα κλωτσίδια απ΄το SMG σου δείχναν ότι δεν βρίσκεσαι σε ένα κοινό κατασκεύασμα.

Πάντως συμφωνώ πως τόσο ειδικές κατασκευές όπως τέτοια οχήματα - γενικά - χάνουν πολλή από τη μαγεία τους μόλις τα δεις με ρεαλιστικό μάτι μεσαίας και κάτω τάξης.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#676798 Μιας και δεν έχω οδηγήσει κάτι παραπάνω από τα αυτοκίνητα του μέσου φορολογούμενου το καλύτερο αυτοκίνητο μέχρι στιγμής παραμένει το MX5.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#676803 Subaru Forester 2,5 XT 2007.

Το πιο δυνατό και πιο στριφτερό αυτοκίνητο που οδήγησα.

Μακάρι να είχε η βενζίνη τα μισά λεφτά να έχω ένα.

Από το Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#676806 Subaru Impeza '99 (η '00) 2.0 STi ξαδερφοκούμπαρου σε βόλτα από Φιλαδέλφεια - Ολ. Χωριό, πριν από κάμποσα χρόνια (γύρω στα 21-22 πρέπει να ήμανε).

Coκ και δέοc απλά, ακόμη κι αν πήγαινα γιαγιαδίσια.
Άβαταρ μέλους
By Tsardas
#676822 Το peak στη οδηγικη μου εμπειρια ηταν 2. Η πρωτη και αξεχαστη το 0-100 με νοικιαρικη F430 μπροστα στην εισοδο του εργοστασιου της Ferrari και η δευτερη με Maserati Granturismo απο Sani beach - κεντρο Θεσ/νικης.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#676825 SL600 R230 V12 και σκέφτηκα ότι οτιδήποτε κάτω από 3l είναι κουβαδακι.

Εντυπωσιακός ο ρυθμός κατανάλωσης βενζινης όμως.

Δεν θα το αγόραζα και να μπορούσα όμως, αυτοκίνητο γοργόνα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Obelix
Νίκος Παππάς έγραψε:Subaru Forester 2,5 XT 2007.

Το πιο δυνατό και πιο στριφτερό αυτοκίνητο που οδήγησα.

Μακάρι να είχε η βενζίνη τα μισά λεφτά να έχω ένα.

Από το Redmi Note 8 Pro
Το μόνο μειονέκτημα γμτ, τα κάνει όλα.
Κι ας ήταν το 2.0 με τα 177 το δικό μου.
Μου λείπει...
(Με το 308 λείπω εγώ του βενζινά)

< Note 9 >