Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Anonymous Founder έγραψε:Με γεια! Πώς και η αλλαγή; Δεν ήσουν ευχαριστημένος με το προηγούμενο setup; Εμένα τα προηγούμενά σου ηχεία, οπτικά μου αρέσουν πάρα πολύ, αλλά δεν τα έχω ακούσει ποτέ. Πώς είναι τα πολυκατευθυντικά σε σχέση με τα κλασικά;
Η πήγη τι ακριβώς είναι; Παίζει φαντάζομαι κλασικά CD και mp3, flac.
Από αναλογικό ήχο τι έχεις; Ή δεν παίζεις με βινύλια;

(εγώ δεν έχω τίποτε, απλώς μου αρέσει πολύ η μουσική, δεν έχω πια καν σύστημα ήχου... :lipsealed:)
Το κοκτέιλ είναι ένας μικρό all in one . Ενισχυτής ,cd player και riper, ιντερνετικό ραδιο και spotify tidal qobuz deezer . Μια χαρά ήταν τα πολυκατεθυντικα,απλά μετά από 6 χρόνια ήθελα μια αλλαγή . Η αλλαγή τώρα από αυτά σε κανονικά στην αρχή είναι πολύ περίεργη . Τα duevel σκορπούσαν τον ήχο παντού και όπου και αν ήσουν άκουγες καλά . Αυτά τώρα πρέπει να κάθεσαι στον καναπέ μπροστά τους . Η σύγκριση είναι άδικη το καθένα έχει τις χάρες του. Βέβαια τα triangle είναι πολύ πιο δυναμικά και ακούς και μεγάλη διαφορά στο μπάσο . Βέβαια ακόμα ειναικαιι αστρωτα τα αφήνω να παίξουν καμία 50ρια ώρες . Στα του ενισχυτή τώρα οκ μεγάλη διαφορά οδήγησης . Στον λαμπατο είχα το βολιουμ του ενισχυτή στο 75 και το βολιουμ του κοκτέιλ στο 75 επίσης για να ακούω κάπως δυνατά όταν θέλω . Τώρα έχω το κοκτέιλ στο 75 και τον ενισχυτή στο 35. Μεγάλο συν ότι με τον ενισχυτή σου δίνουν δώρο ένα bluetooth dongle που το κοτσαρεις πάνω στον ενισχυτή και μετά βάζεις από το τηλεκοντρόλ output bt και βουαλα ...στέλνεις ότι θες από λάπτοπ τάμπλετ κινητό κατευθείαν στον ενισχυτή και ακούς μουσική ...
ΥΓ θα πήγαινα πάλι σε duevel αλλά η διαφορές είναι τεράστιες τιμολογιακα. Φαντάσου το δικο μου έκανε 999 ευρώ και το επόμενο μοντέλο κάνει 2.5 χιλιάρικα και το επόμενο 4.5 χιλιάρικα χαχαχαχα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#673895 Τα Duevel τα πούλησες δηλαδή ή τα έχεις κρατήσει; Μην τα πουλήσεις ακόμη, να μαζέψω χρήματα πρώτα! :lol:
Όπως το περιγράφεις, εγώ θα προτιμούσα τα Duevel που είναι και ακριβώς ο λόγος που μου αρέσουν πολύ, ν'ακούς μουσική παντού και όχι σε σταθερό σημείο.
Για τον λαμπάτο, θα έλεγα αναμενόμενο. Εμένα ποτέ δεν με εντυπωσίασε ο ήχος των λαμπάτων που έχω ακούσει, ίσως για συγκεκριμένα ακούσματα να είναι προτιμότεροι (πχ Jazz ή κλασική) αλλά γενικά, δεν βλέπω λόγο να τους προτιμήσει κάποιος.

Όπως και να 'χει, να τα χαρείς και με γεια!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#673945 Να τα χαίρεσαι. Είναι ωραία η περίοδος με τα καινούργια. Ειδικά μερικές φορές που μέχρι να στρώσει μπορεί να ακούγεται χάλια και σιγά σιγά σφίγγει, καθαρίζει και γλυκαίνει.
Anonymous Founder έγραψε:Τα Duevel τα πούλησες δηλαδή ή τα έχεις κρατήσει; Μην τα πουλήσεις ακόμη, να μαζέψω χρήματα πρώτα! :lol:
Όπως το περιγράφεις, εγώ θα προτιμούσα τα Duevel που είναι και ακριβώς ο λόγος που μου αρέσουν πολύ, ν'ακούς μουσική παντού και όχι σε σταθερό σημείο.
Για τον λαμπάτο, θα έλεγα αναμενόμενο. Εμένα ποτέ δεν με εντυπωσίασε ο ήχος των λαμπάτων που έχω ακούσει, ίσως για συγκεκριμένα ακούσματα να είναι προτιμότεροι (πχ Jazz ή κλασική) αλλά γενικά, δεν βλέπω λόγο να τους προτιμήσει κάποιος.

Όπως και να 'χει, να τα χαρείς και με γεια!
Οι λαμπάτοι είναι μεγάλη ιστορία. Για να υπάρχουν σίγουρα έχουν τα πλεονεκτήματά τους όπως βέβαια έχουν και τα μειονεκτήματά τους. Είναι πιο ευαίσθητοι στο ταίριασμα με ηχεία και πιο κατάλληλοι για κάποια είδη μουσικής. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους και δυσκολιών (λίγα βάτ σε σχέση με την τιμή, θερμότητα-τοποθέτηση, κατανάλωση, αναλώσιμες λυχνίες) δεν κάνουν για όλους, απευθύνονται σε πιο λίγους.
Πάντως όσο βλέπω το χώρο κι εγώ σκέφτομαι ότι ίσως τα πολυκατευθυντικά να ήταν πιο κατάλληλα.

Κι εμένα μου λείπει το να ακούω μουσική σωστά. Εννοώ με τις συσκευές ήχου που ήδη διαθέτω. Όμως τα καλά μου ηχεία είναι σε άλλη χώρα και εδώ δεν μου επιτρέπεται να γκαζώσω. Ειδικά τώρα που η σύζυγος εργάζεται από το σπίτι το παιχνίδι χάθηκε...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#674380 Έχω 2 λαμπάτους μονοφωνικούς τελικούς Dynaco MKII και σκέφτομαι να τους δώσω ή να τους κρατήσω, είμαι σε δίλημα.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
21 quadra έγραψε:Έχω 2 λαμπάτους μονοφωνικούς τελικούς Dynaco MKII και σκέφτομαι να τους δώσω ή να τους κρατήσω, είμαι σε δίλημα.
Ανάλογα ...τους χρησιμοποιείς ? Έχεις άλλον ενισχυτή που χρησιμοποιείς ? Θα πάρεις κάτι άλλο ??
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#674383 Και μιας και μιλάμε για ενισχυτές . Ο δικός μου λαμπατος είναι όρος πώληση όποιος ενδιαφέρεται πμ me
https://www.skroutz.gr/s/18043508/Dynav ... Black.html
Θα δοθεί με σετ 4 ολοκαίνουργιες λάμπες jj ,οι οποίες αναμένονται σε καμία 10αρια μέρες
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#674385 Τώρα μπλέξαμε με καλώδια interconnect...είμαι στο ψάξιμο για κάποια καλύτερα από αυτά που έχω που είναι ότι πιο φτηνό .
Χρειαζομαι 2 καλώδια rca ένα για το phono stage και ένα για την πηγή .
Επίσης 2 καλώδια coaxial ένα για την πηγή και ένα για το fiio M11
Και τέλος ένα από 3.5 jack σε rca από το fiio στην αναλογική του ενισχυτή ... Μπλέξαμε ...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
bujinkan έγραψε:
21 quadra έγραψε:Έχω 2 λαμπάτους μονοφωνικούς τελικούς Dynaco MKII και σκέφτομαι να τους δώσω ή να τους κρατήσω, είμαι σε δίλημα.
Ανάλογα ...τους χρησιμοποιείς ? Έχεις άλλον ενισχυτή που χρησιμοποιείς ? Θα πάρεις κάτι άλλο ??

Έχω άλλους τρανσιστοράτους, οι λάμπες θέλουν χρόνο και ηρεμία που είναι πλέον για μένα σε ανεπάρκεια.

Δες ένα ωραίο βίντεο, εγώ ζήλεψα τη μαστοριά του, για τον ήχο δεν μπορώ να έχω γνώμη, αλλά τα transmission line πάντα μου προκαλούσαν μια μαγεία.

https://www.youtube.com/watch?v=VTvzyw6 ... mb_rel_end
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Chris έγραψε:Εχει πικαπ βρε εκει αριστερα :) Pro-ject (μοντελο?)
Essential 3
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#678039 Για πείτε μου λίγο τη γνώμη σας.

Έχω Receiver Yamaha RX-A860 και είχα παρει αρχικά 2 Dali Zensor 3 ηχεία. Τώρα βλέπω ότι το μοντέλο αντικαταστάθηκε από τη σειρά Oberon.
Θέλω να πάρω 2 ακόμη ηχεία 7άρια γιατί εχω μεγαλύτερο σαλόνι.
Βρίσκω σε ένα κατάστημα τα Zensor 7 στην τιμή 700€ μαζί. Τα Oberon τα βρίσκω στα 950€ μαζί. Διαφέρουν ελάχιστα στις λεπτομέρειες εξωτερικά, σε χρώμα καρυδιάς που τα έχω.

Πέρα από την τιμή, αξίζει να επενδύσω σε ένα παλιότερο μοντέλο και να πάρω τα Zensor 7 για να τα έχω όλα ίδια; Τί λέτε;

< >
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
PeterPan έγραψε:Για πείτε μου λίγο τη γνώμη σας.

Έχω Receiver Yamaha RX-A860 και είχα παρει αρχικά 2 Dali Zensor 3 ηχεία. Τώρα βλέπω ότι το μοντέλο αντικαταστάθηκε από τη σειρά Oberon.
Βρίσκω σε ένα κατάστημα τα Zensor 7 στην τιμή 700€ μαζί. Τα Oberon τα βρίσκω στα 950€ μαζί. Διαφέρουν ελάχιστα στις λεπτομέρειες εξωτερικά, σε χρώμα καρυδιάς που τα έχω.

Πέρα από την τιμή, αξίζει να επενδύσω σε ένα παλιότερο μοντέλο και να πάρω τα Zensor 7 για να τα έχω όλα ίδια; Τί λέτε;

< >
Γιατί να μην αξίζει

Xperia 5ii
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#680200 Υπάρχουν ηχεία που έχουν μείνει απαράλλαχτα για πολλά χρόνια. Δεν είναι κάτι που επηρεάζεται και τόσο από τις νέες τεχνολογίες.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
bujinkan έγραψε:
PeterPan έγραψε:Για πείτε μου λίγο τη γνώμη σας.

< >
Γιατί να μην αξίζει

Xperia 5ii
Αναρωτιέμαι μήπως ντε και καλά το νεότερο μοντέλο έχει κάποιες βελτιώσεις...

Αλλά για τα ακούσματα μου πιστεύω πως τα ίδια θα είναι...

Όπως είπε και ο Anonymous Founder, συνήθως τα ηχεία δεν αλλάζουν τρομερά.

Βρίσκω τα 7 Zensor στα 700€ τα δύο.

< >
Άβαταρ μέλους
By sargus
#680219 Και εγώ στα Zensor θα πήγαινα. Και για ομοιομορφία αισθητική αλλά και ηχητική. Αν και δεν έχω τόσο ευαίσθητα αυτιά, συνήθως όταν αλλάζει η σειρά, αλλάζει (ελαφρώς) και ο ήχος.