Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By timkoul
George_Prix έγραψε:
timkoul έγραψε:BTCC στο Silverstone χτες. Πρωτος αγωνας εκκινηση βασει quali, δευτερος εκκινηση με αντεστραμενη σειρα καταταξης του πρωτου αγωνα. Τα αποτελεσματα εν αναμονη του βιντεο:
https://simresults.net/201106-V8c?fbclid=IwAR0zNz9-fNELPWZBEY2PXcfdnF-Fbut4thTi2btEHcE8GC5zodUctD2VHvA

Απ΄οτι βλεπω στα αποτελεσματα εγινε χαμουλης. Ειχατε μικρες διαφορες σε χρονους και το reverse grid εδειξε να μπλεκει ακομα περισσοτερο τα πραγματα. Λογικα θα τον χαρηκατε πολυ τον αγωνα. Μπραβο σας :s_smile

Ρε σου λεω, περασαμε πολυ ωραια!! Χαμος εγινε!!!
Το βιντεακι ειναι ετοιμο:
https://youtu.be/7Xa-8ZLMEcY
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#673580 Για να μην τα ξεχασω...

Geo f1 έγραψε:χαχαχ το ψυριζω μωρε. Κοιταω videos κλπ. Εχουν και πολλες ρυθμισεις και ξερεις πολυ καλα οτι με αυτα δεν τα παω και πολυ καλα.
Ειναι λεει μεγαλο βημα σε σχεση με αυτα που εχουμε τωρα.

Τα πεταλια θα ειναι πολυ καλυτερα απο αυτα που εχεις τωρα και μαλιστα out of the box. Αν κατσεις και τα φερεις εντελως στα μετρα σου σιγουρα θα γουσταρεις ακομα παραπανω, αλλα δε βιαζεσαι. Ζγα ζγα :s_wink

timkoul έγραψε:Ρε σου λεω, περασαμε πολυ ωραια!! Χαμος εγινε!!!

Μονο εγω δεν περνουσα ωραια με τα BTCC :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
cabala10 έγραψε:https://magazine.astonmartin.com/design/virtual-reality-aston-martins-debut-racing-simulator

Geo f1 έγραψε:from £57,500 plus tax
:s_laughat

Αυτα ειναι για τα φτωχαδακια ρε παιδια. Εδω παιζουμε μπαλα εμεις:

https://www.vesaro.com/store/pc/viewPrd ... tegory=645
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#673585 Παμε τωρα στο σοβαρο θεμα!

Αρχικα να ευχαριστησω για τις προτασεις :s_smile

Στη συνεχεια να ξεκαθαρισω το πλανο μου. Εφοσον τιποτα αλλο δεν προκειται να αναβαθμισω κι εφοσον θα χρειαστω monitor(s) ετσι κι αλλιως εφοσον φευγω απο το σαλονι, κοιταζω απλα πως θα αναβαθμισω την εικονα μου με την ελαχιστη δυνατη αναβαθμιση στον υπολογιστη. Δηλαδη αν ενα CrossFire με μια δευτερη ιδια Radeon RX 5700 XT 8 GB καρτα ειναι ικανο να σηκωσει πολυ καλυτερη ποιοτητα εικονας, μπορει να παρω αλλη μια δευτερη καρτουλα. Αλλα μεχρι εκει να ξεφυγω το πολυ. Με τιποτα νεα καρτα τουμπανο, CPU κτλ. Κι αυτο με την προυποθεση πως motherboard και κουτι χωρανε CrossFire :s_tongue

Παραδειγμα που μπορει να βοηθησει:
Δοκιμασα σημερα ACC με την 65αρα την LG σε 1920x1080 και ημουνα στα 120 FPS.
Μετα το εβαλα στα 4k και πεσανε τα FPS στα 40. Ουτε practice μονος μου δε μπορουσα να τρεξω, φανταστειτε χαλι να ημουνα με αλλα αμαξια στο grid!!!

Οποτε τιθενται τα εξης ερωτηματα:
1) Ποια ειναι η τελεια εμπειρια θεασης? 3 x wide monitors (32") ή ενα ultra wide 49"? Το ζητουμενο ειναι να βλεπεις οσο περισσοτερη εικονα γινεται στα δεξια-αριστερα και να εχεις μεγαλυτερη αισθηση του χωρου. Οταν εισαι μονος σου και κανεις γυρους δεν εχει μεγαλη διαφορα, αλλα οσοι εχουν παιξει αγωνες με αλλα αμαξια ξερουν ποσο περιορισμενο ειναι το οπτικο ευρος και ονειρευονται triple screen που βλεπεις και απο τα πλαινα παραθυρα στις πορτες σαν κανονικο αμαξι! Με κατι μπακαλιστικες πραξεις που εκανα, εχω την εντυπωση οτι οι 3 μικρες δινουν περισσοτερο φαρδος στην εικονα (που ειναι το ζητουμενο) απο οτι μια ultra wide. Απο την αλλη μερια εχω διαβασει οτι ειναι δυσκολο να σετταρεις σωστα τα 3 μονιτορς ωστε να μην υπαρχει αλλοιωση στην εικονα.
2) Το αλλο ερωτημα ειναι μεχρι που αντεχει το μηχανημα μου, εστω και με μια μικρη αναβαθμιση. Δηλαδη το τουμπανο το μονιτορ που ποσταρισε ο Γιωργος, το ξεχναω οπως σωστα απαντησε ο Καμπαλα γιατι απλα δεν το σηκωνει η καρτα μου. Δεν ειμαι σιγουρος αν σηκωνει το μονιτορ το 3840x1080 που ποσταρισε ο Καμπαλα σε native resolution.

Δηλαδη μη δωσω τσαμπα λεφτα για κατι που δε θα χρειαστω. Τωρα στην ουσια και η TV η 4k στραφι παει εφοσον παιζω με 2k. Μην παρω δηλαδη 3 x 31.5" wide monitors (2560x1440) ή ενα 49" ultra wide (3840x1080) και δεν τα παιζω φουλ αναλυση!!!

Αν λεω μαλακιες με ολες αυτες τις αναλυσεις, τα wide και τα ultra wide διορθωστε με. Εντελως ασχετος ειμαι και τωρα διαβαζω περα-δωθε μερικα πραγματα μπας και ξεστραβωθω :tomato:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#673587 δεν περνεις καμια καρτα γραφικων τωρα περιμενεις τελος του μηνα να βγουν τα νεα rdna 2 και χτυπας μια 6800xt(και οταν λεω την χτυπας το λεω να πας στο amazon και να βαρας f5 για να προλαβεις πριν τις παρουν οι scalpers.. :lol: )
Εικόνα

μια curved οθονη θα σου δωσει πολυ καλυτερο depth οπως και να εχει
μπορεις καλλιστα με λιγα λεφτα να φτιαξεις και ενα trackir setup
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Tsardas έγραψε:Αφου κανεις αλλαγη μηπως να πας σε VR? Ποια οθονη θα σου δωσει τετοια εμπειρια;

Φιλε απο οσο το εχω ψαξει μεχρι τωρα καταληγω οτι δεν ειναι ακομα η ωρα του VR.

To PC πρεπει να ειναι ακομα πιο τουμπανο για να σηκωσει VR κι επισης ενω η αισθηση 3D που δινει ειναι τρομερη, η συνολικη αποδοση και εμπειρια στο παιχνιδι ειναι ακομα μετρια. Επισης διαβασα πολλα ατομα που μιλανε για ενοχληση απο το "κρανος" στο κεφαλι κι αλλους χρηστες που αναφερουν ζαλαδα κατα το παιχνιδι με VR.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
cabala10 έγραψε:δεν περνεις καμια καρτα γραφικων τωρα περιμενεις τελος του μηνα να βγουν τα νεα rdna 2 και χτυπας μια 6800xt(και οταν λεω την χτυπας το λεω να πας στο amazon και να βαρας f5 για να προλαβεις πριν τις παρουν οι scalpers.. :lol: )

Ρε Καμπαλα ειπαμε μπας και κανουμε δουλεια κουτσα στραβα με το υπαρχον χρεπι PC που εχω. Εσυ αρχισες να προτεινεις ακυκλοφορητο εξοπλισμο για να βαλουμε pre order στο μαγαζι σου και να ξεστοκαρεις σε μια μερα :lol:

Λοιπον εριξα πολυ διαβασμα εχθες. Η καθε λυση εχει πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.

Βασιζομενος σε σχολια απο χρηστες που δοκιμασαν triple monitor setup κι επισης ultra wide καταλαβα οτι σε ποιοτητα εικονας και ρεαλιστικοτητα σαν το triple screen ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Οι 8 στους 10 που εχουν δοκιμασει και τα 2, ψηφισαν δαγκωτο triple screen.

Το οποιο triple screen χρειαζεται πολυ περισσοτερο χωρο για να στηθει κι επισης πολυ δυνατοτερο μηχανημα για να το σηκωσει. Ενα αλλο μειονεκτημα ειναι οτι ρυθμιζονται δυσκολα οι 3 οθονες ωστε να υπαρχει σωστο/αρμονικο αποτελεσμα στην εικονα κι επισης υπαρχουν καμποσες ασυμβατοτητες σε software/hardware που μπορει να περιπλεξουν τα πραγματα. Για το τελος αφησα το κλασικο επιχειρημα των "εχθρων" του triple screen, τα bezels των monitors που στην ουσια ειναι 2 καθετες γραμμες μεσα στο πλανο. Αλλα η συντριπτικη πλειοψηφια των χρηστων λενε οτι μετα απο λιγο ουτε που τα προσεχεις τα bezels οποτε δεν αποτελει θεμα. Βασικα αυτο μου θυμισε τη Ferrari GT3 που εχει τον υαλοκαθαριστηρα καθετο σαν το πεος μεσα στη μεση του παρμπριζ. Την πρωτη φορα που εκανα μερικα γυρακια δεν το πιστευα το ξενερωμα. Μετα απο λιγο ουτε που το προσεχα.

ΑΝ καταφερω να διαμορφωσω το χωρο (και για το ξεκινημα του ονειρου λεφτα που δεν υπαρχουν χρειαζονται) το setup θα εξαρτηθει απο το διαθεσιμο πατσετ. Αν δεν παιζουν φραγκα απλα θα παρω μια ultra wide και θα την παιζω με κουτσουρεμενη αναλυση για να την σηκωσει το μηχανημα μου (ηδη δε μπορει να σηκωσει την τωρινη LG σε 4k οποτε χλωμο να σηκωσει και την ultra wide). Επισης σε αυτη την περιπτωση ειναι πολυ πιθανο να παρω το trackir που προτεινε ο Καμπαλα και δειχνει γαματο. Αν ειναι λιγο καλυτερα τα οικονομικα μου ή αν η |λογοκρισία| μου βαρεσει κοκκινο, παω για εντελως νεο PC τουμπανο και triple screen.

Για το τελος αφησα κατι που απανταει σε ολα τα ερωτηματα... Το ζητουμενο ειναι το αυξημενο FOV (Field of View) ωστε να ειναι πιο ρεαλιστικη η εμπειρια. Το οποιο FOV ειναι σχεδον το διπλασιο με triple screen σε σχεση με ultra wide.
3 X 24" monitors = 128°
3 X 27" monitors = 143°
1 X 34" ultrawide monitor = 71°
1 X 49" super ultrawide monitor = 78°
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#673631 αυτη η καρτα ειναι πιο φτηνη απο την 3080 και στα ιδια επιπεδα οποτε αν καταφερεις και την βρεις τοτε εισαι μια χαρα για 4k με το συστημα που εχεις τωρα

κατα τα αλλα το κακο ειναι πως οσο πιο πολυ fov βαλεις τοσα πιο πολλα πραγματα θα εχει η καρτα να κανει render οποτε αναποφευκτα θα πρεπει να χαμηλωσεις καποια settings σιγουρα η καλυτερη λυση ειναι triple screens+trackir 5(150 ευρω κανει νομιζω) αλλα θα πρεπει να χαμηλωσεις την ποιοτητα για να τρεχεις online
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
cabala10 έγραψε:αυτη η καρτα ειναι πιο φτηνη απο την 3080 και στα ιδια επιπεδα οποτε αν καταφερεις και την βρεις τοτε εισαι μια χαρα για 4k με το συστημα που εχεις τωρα

κατα τα αλλα το κακο ειναι πως οσο πιο πολυ fov βαλεις τοσα πιο πολλα πραγματα θα εχει η καρτα να κανει render οποτε αναποφευκτα θα πρεπει να χαμηλωσεις καποια settings σιγουρα η καλυτερη λυση ειναι triple screens+trackir 5(150 ευρω κανει νομιζω) αλλα θα πρεπει να χαμηλωσεις την ποιοτητα για να τρεχεις online

Λιγο που το κοιταξα μετα το ποστακι σου (γιατι δεν παρακολουθω καθολου την αγορα και δεν την ηξερα καν την καρτα) επαθα πλακα. Με τα λιγα που ξερω, θεωρω οτι δεν εχει υπαρξει καλυτερο value for money!

Αλλα αν παρεις αυτη την καρτα Καμπαλα μου, μετα δε σκεφτεσαι οτι ο AMD Ryzen 7 3700X που εχεις, ειναι τελικα λιγουλακος? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#673643 με αυτα που ειδες απο τους νεους ryzen? σαφως ειναι σχεδον 30% πανω απο τους 3χχχ και 20% πανω απο τους Intel
αν βρεις εναν 5900x σε λογικη τιμη χωρις να σου βαρανε τα κερατα τους τοτε τον χτυπας στον μελλον που θα υπαρχει στοκ (μελλον κοντα στα χριστουγεννα που θα κανουν προσφορες...)

φυσικα θα πρεπει να δεις αμα η μητρικη σου θα εχει βγαλει bios για να μπορει να τον δεχτει ετσι αυτος ο επεξεργαστης θα σε κρατησει για τουλαχιστον 10 χρονια με τα τωρινα δεδομενα (εκτως και αμα βρουν καμια μαγικη σαλτσα παλι)
Άβαταρ μέλους
By timkoul
George_Prix έγραψε:

Το σκεπτικο εινα να περναμε καλα πρωτα απο ολα, μετα αν βγαλουμε χρονο ή αποτελεσμα, οκ. Αν οχι δεν εγινε και κατι, το μεροκαματο δε βγαινει απο εκει.
Νομιζω οι πιο πολλοι πηγαμε οπως ειμαστε, οτι δοκιμες καναμε καμμια ωριτσα πριν τον αγωνα. Δεν ξερω ο Βελγος τι κανει, σιγουρα εγω κι ο Πετρος δεν ειχαμε κανει τιποτα πριν. Πιο ενδιαφερον ετσι.... :iconcool: :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
timkoul έγραψε:
George_Prix έγραψε:

Το σκεπτικο εινα να περναμε καλα πρωτα απο ολα, μετα αν βγαλουμε χρονο ή αποτελεσμα, οκ. Αν οχι δεν εγινε και κατι, το μεροκαματο δε βγαινει απο εκει.
Νομιζω οι πιο πολλοι πηγαμε οπως ειμαστε, οτι δοκιμες καναμε καμμια ωριτσα πριν τον αγωνα. Δεν ξερω ο Βελγος τι κανει, σιγουρα εγω κι ο Πετρος δεν ειχαμε κανει τιποτα πριν. Πιο ενδιαφερον ετσι.... :iconcool: :lol:

Φιλε συμφωνω απολυτα. Κι εγω απο τοτε που χαλαρωσα και παιζω οταν θελω κι οσο θελω, το ευχαριστιεμαι πολυ περισσοτερο το παιχνιδακι :s_smile

Οσον αφορα το να παιζει καποιος αγωνες απροπονητος, ειναι θεμα χαρακτηρα. Εμενα δε μου τη λεει καθολου να κατεβω σε αγωνα και να μην ειμαι ετοιμος. Κι οταν λεω ετοιμος, δε σημαινει ντε και καλα να ειμαι ο ταχυτερος στην πιστα. Ετοιμος αισθανομαι οταν παιζω τις τελευταιες μερες και δεν κατεβαινει πλεον ο χρονος κι οταν μπορω να κανω 10 συνεχομενους γυρους στο ιδιο δευτερολεπτο. Αν δεν ειμαι σε θεση να οδηγησω ετσι, προτιμω να παιζω μονος μου μεχρι να φτιαξω τα χαλια μου, παρα να τρεξω σε αγωνα και να μοιραζω ηθικες κουπες στους αντιπαλους :s_tongue